Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Sivota

Sivota "Det Græske Caribien" er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker

Info om Sivota

Sivota er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker. Området omkring Sivota byder på smuk natur med grønne bjerge og et væld af vidunderlige små øer, som bedst opleves af vandvejen i båd. Man skal ikke bevæge sig langt væk fra feriebyen, før man møder den ægte græske charme, primitive landsbyer og uberørt natur og stor gæstfrihed. Gå ikke glip af en fantastisk ferieoplevelse i Sivota!

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Sivota:

Sivota Diamond Spa Resort
m/helpension

Se hotellet her

Religion

Den græske kirke har stor betydning i samfundet, og har spillet en stor rolle under de mange kampe mod besættelsesmagter.

Flertallet af befolkningen tilhører den græsk-ortodokse kirke. Det anslås, at over 95% af befolkningen er tilhængere af denne trosretning, hvilket gør Grækenland til den ortodokse kristendoms mest homogene land, og kirkens nationale præg understreger forbindelsen mellem kirke, stat og folk.

Religionen er meget vigtig for grækerne, som har en meget stor respekt for kirken. Mange grækere gør også korsets tegn, når de i deres dagligdag går forbi en kirke.                
Grækerne går langt mere i kirke end danskerne, og specielt på landet i de mindre byer, er kirken et centralt samlingspunkt. Her er præsten en betydningsfuld person, som ivrigt tager del i landsbyens liv. Lederen for den ortodokse kirke er patriarken (svarende til paven for katolikkerne), som holder til i Konstantinopel (Istanbul).

Næsten alle grækere deltager i de religiøse festdage, hvoraf de vigtigste er påske, Maria dagen og jul. Fasten, hvor man hverken må spise kød eller andet fra dyr, bliver stadig overholdt af mange grækere.

Årets gang i Grækenland hænger tæt sammen med højtiderne. Grækerne følger den gregorianske kalender til hverdag, som vi også gør det i Norden. Den græske kirke følger derimod den julianske kalender. Det betyder, at mange græske højtider og helligdage, ikke har de samme datoer, som i Danmark. I stedet skifter de fra år til år.