Luk besked

AKTUEL INFORMATION OM CORONAVIRUS

Læs mere her

Gavdos - Europas sydligste punkt

Gavdos - Europas sydligste punkt

En lillebitte, totalt uspoleret græsk ø er værd at besøge,  hvis man opholder sig på Kreta som Primo Tours-turist. Dét gælder Gavdos, der ligger så langt syd for Kreta, at den er det kontinentale Europas sydligste punkt.

Selvom Gavdos ingen hoteller har, men kun private indkvarteringsmuligheder og én strandcampingplads, besøger en del rygsækturister faktisk øen, som har to færgeruter fra Kreta, henholdsvis fra Chora Sfakia (en time og 15 minutter) og Paleochora (tre timer og 30 minutter).

Fra Chora Sfakia er der afgang fire gange om ugen, tirsdag, torsdag, lørdag og søndag, fra Paleochora kun to gange, mandag og onsdag.

På Gavdos leves livet fredeligt og primitivt som i gamle dage. Kun på havnen er der kaos, når færgerne ankommer, for så kæmper gamle minibusser og traktorer med anhænger om at fragte de besøgende til strandene eller til de private pensionater. Vil man overnatte, gør man klogt i at bestille på forhånd, for der er ofte fuldt optaget, fordi mulighederne er begrænsede i antal. Fra Chora Sfakia gør turen sagtens på en enkelt dag - med afgang tidligt morgen og hjemkomst sidst på eftermiddagen.

Leder du efter
en rigtig go' ferie?
Lad os hjælpe dig med at finde drømmerejsen, der passer til netop dine ønsker og behov
Ved tilmelding af nyhedsbrevet
deltager du samtidig i
konkurrencen om
et rejsegavekort
på kr. 5.000,-!