Luk besked

AKTUEL INFORMATION OM CORONAVIRUS

Læs mere her

Demonstrationer mod drikkegilder

Strandpromenaden i Palma på Mallorca, Paseo Maritimo, plages af unge, lokale mennesker, der i de sene aftentimer holder drikkegilder med medbragt spiritus, inden de i de sene nattetimer forsætter til diskoteker eller barer. Denne gene har organisationen for barer, restauranter, hoteller og butikker på strandpromenaden, ACOIPAM, forsøgt at få bystyret i Palma til at stoppe - men uden held.

Derfor har ACOIPAM meldt ud, at den vil holde en demonstration mod drikkegilderne mandag den 19. juli og fortsætter hver efterfølgende mandag, indtil bystyret effektivt løser problemet. Organisationen mener, at drikkegilderne både skæmmer Palmas image og skræmmer turisterne væk fra strandpromenaden. Medlemmerne af ACOIPAM har meddelt, at de vil tillade deres medarbejdere at deltage i demonstrationerne, der vil starte kl. 19 og slutte kl. 21. Normalt starter drikkegilderne omkring kl. 23 og varer til kl. 03.

El Botellón - den store flaske - kalder de unge spaniere selv drikkkegilderne, der dukkede op første gang i Andalusien i 1980'erne. Dengang var det forholdsvis fattige, voksne arbejdere, der nød en billig drink udendørs, men i dag er fænomenet overtaget af teenagere helt ned til 14 års-alderen.

Bystyret i Palma har i første omgang forsvaret sig med, at der ikke findes en lov, der forbyder folk at samle og hygge sig sammen udendørs, men har samtidig erklæret, »at man arbejder med sagen.«

Leder du efter
en rigtig go' ferie?
Lad os hjælpe dig med at finde drømmerejsen, der passer til netop dine ønsker og behov
Ved tilmelding af nyhedsbrevet
deltager du samtidig i
konkurrencen om
et rejsegavekort
på kr. 5.000,-!