Vinteren på Kreta

Vinter på Kreta

I oktober går det sidste charterfly retur til Europa og de ugentlige rejser ophører og lavsæsonen uden turister står for døren. Fra november til marts vender Kreta tilbage til sin oprindelige status. De fleste hoteller, tavernaer, caféer og barer i turistzonerne lukker i vinterperioden. Nattelivet ændrer sig fra sommerens vilde scenaio af strandbarer og udendørs tavernaer til trendy indendørs caféer. Mange lokale nyder vinteren med landsbyhygge og stemning omkring brændeovnen eller åbne ildsteder, og i særdeleshed nærhed med familien ovenpå en lang og stressende sommersæson. Byerne er trods de manglende turister, stadig i live, men aktiviteterne foregår i denne periode indendørs.

Oliven høst

Kretenserne tager ud i olvienlundene og høster oliven i stor stil. Næsten hver kretensisk familie ejer mindst en olivenlund på øen. Weekender bruges ofte væk fra byen, og man søger ud til landsbyerne for at indsamle oliven, eller besøge slægtninge. På vejene er der talrige pick-up trucks lastet med oliven, brænde eller husdyr. Hovedparten af olivene presses til den fineste olivenolie – også kaldet jomfruolie. Kreta er kendt for deres saftige og meget lækre og smagsfyldte oliven.

Læs mere om Kreta