Fuerteventura
Enestående natur med hvide sandstrande, turkisblåt hav, grønne oaser og betagende solnedgange.

FAKTA

 • Fuerteventura er den næststørste af de Kanariske Øer
 • 1660 km2
 • 110.000 indbyggere
 • Hovedstaden er Puerto del Rosario
 • 3000 årlige solskinstimer
 • 152 strande
Fuerteventura
Enestående natur med hvide sandstrande, turkisblåt hav, grønne oaser og betagende solnedgange.

FAKTA

 • Fuerteventura er den næststørste af de Kanariske Øer
 • 1660 km2
 • 110.000 indbyggere
 • Hovedstaden er Puerto del Rosario
 • 3000 årlige solskinstimer
 • 152 strande

SPANIEN - FUERTEVENTURA

REJSELEDER BLOG FRA FUERTEVENTURA

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på Fuerteventura

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på destinationerne. På denne måde sikrer vi, at de bedste "live" informationer kommer direkte fra vores rejseledere til vores kommende gæster. Følg med i vores rejseleder blog og læs om alt det, du ikke kan læse dig til andre steder.

Emma R
21 år, fra Horsens
Marie
21 år, fra Hadsten
Sara
20 år, fra Århus

Tak for en fantastisk sæson!

Skrevet af Sara 2018-04-03

Så gik den ikke længere... Tiden hvor vi skal forlade skønne Fuerteventura er ved at nærme sig med hastige skridt. Så nu vil vi bare gerne sige et stort TAK til alle de dejlige gæster, som har været på ferie hos os! Det har været en sand fornøjelse at møde hver og en af jer. Vi håber jo selvfølgelig at vi mødes igen, måske på en af vores dejlige sommerdestinationer. Vi håber at I alle har haft en rigtig go' ferie! På gensyn! 

De bedste hilsner 

Jeres rejseledere 

Emma, Marie & Sara 

Vi er med til og fra lufthavnen

Skrevet af Sara 2018-02-23

Når man ankommer på et nyt feriested, så er det altid rart at lære noget nyt om det sted man er kommet til. Derfor er vi altid med i bussen når vi henter vores nye gæster fra lufthavnen. Turen fra lufthavnen og ud til hotellerne tager omkring 35 minutter. På turen fortæller vi information om øen, området gæsterne skal bo i og selvfølgelig lidt om hvad man kan lave i løbet af ferien. 

Når ferien er ved at være ovre, så følger vi også med ud i lufthavnen igen, her fortæller vi om indtjekning og hvad der er mulighed for i lufthavnen. Vi står også ved indtjekningen og siger det sidste farvel inden hjemrejsen. 

Kanarisk tapas

Skrevet af Sara 2018-02-10

I Corralejo by, er der en hyggelig restaurant, som hedder El Olivo. Restauranten er kendt for sine mange gode små tapasretter. Tapas er altid en god måde at få smagt en masse af de lokale retter. På El Olivo kan man bestille en tapastallerken til to personer, hvor er der så kommer 9 forskellige retter fra det kanariske køkken. Der er fire forskellige menuer, og man kan selvfølgelig også bestille seperate retter, hvis der er en ret man allerede ved man er vild med

Lær at surfe!

Skrevet af Sara 2018-01-27

Fuerteventura er et paradise for diverse vandsports, såsom kitesurfing, surfing og windsurfing. Mange tager hertil, kun for at surfe i det fantastiske bølger og opleve de smukke strande. 

Det kan være udfordrende, at lære at surfe, dog en stor oplevelse og det er sjovt at prøve det, særligt hvis man er flere afsted sammen. Så kan man hav det sjovt samtidig med, at man lærer. 

Den første gang man tager ud er ved en begynder-strand, her er ikke dybt, så det er let at komme op på surfboardet. Det er en fordel at have en god balance, dog ikke et must. Hvis I i løbet af ferien ønsker at prøve krafter med surfing, så har vi tilknytning til en god surfskole i Corralejo! 

Det er et dejligt ferieminde, at tage med hjem fra skønne Fuerteventura! 

Højt humør efter herrelandsholdets første sejr i EM!

Skrevet af Sara 2018-01-14

På vores hotel Oasis Papagayo, inviterede vi alle vores gæster til kamp! Det var en kæmpe succes! Mange gæster fra alle vores hoteller mødte op, for at støtte landsholdet. En helt igennem vellykket aften og selvfølgelig med en storsejr, 32-25 over Ungran!

Mange hilsner 

Emma, Marie og Sara 

Velkommen til skønne Fuerteventura

Skrevet af Sara 2017-12-29

Så er vi, rejseledere, kommet i gang med sæsonen her på den skønne nye vinterdestination, Fuerteventura. Vi har allerede været rundt og se meget af øen, og hold da op, hvor er her smukt! Naturen er helt unik. Et af de steder vi har set er byen Ahoy, som ligger på vestkysten, byen er lille og meget autentisk. Der er en smuk vulkansk sort strand. Hvis man vil ud og gå et lille kvarters tid, kan man komme ud til nogle dybe vulkangrotter tæt på byen. En af de andre ting vi også har oplevet var, at håndfodre jordegeren. Det er den eneste af de kanariske øer, som har jordegern. De kom her med den spanske hær, fra en spansk koloni i Afrika, da de havde dem kæledyr. De satte dem fri på Fuerteventura, da de ikke havde nogen fjender på øen. Det har i dag udviklet sig til, at der er,over 2 millioner jordegern på øen, hvis man tager lidt nødder med, kan man håndfodre dem, ved flere vulkankratre.

Vi glæder os utrolig meget til at vise jer disse steder, og selvfølgelig resten af skønne Fuerteventura.

Selvom Fuerteventura er helt vildt skøn, kan vi godt savne et stykke af Danmark, så hvis nogen skulle have plads til en lille lakrids eller en skive rugbrød, bliver det taget imod med kyshånd.

 

Mange varme hilsener

Emma, Marie & Sara

Lej en bil!

Skrevet af Sara 2018-03-14

Fuerteventura er en stor ø, og vi har selvfølgelig udflugter som kommer godt omkring mange af de steder, som er værd at besøge. Men hvis man kommer for at opleve HELE øen eller bare nyde den smukke vulkanske natur en enkel dag eller to, så ville det være en god ide at leje en bil. Vi har forskellige bilgrupper til alle slags familier og par, så kom endelig til os, hvis i ønsker at leje en bil under ferien. Bilen kan bestilles dagen inden og bliver fragtet til hotellet og også afleveret her igen. Så det er den letteste måde at leje bil på. Vi kommer selvfølgelig også gerne med gode forslag til ture I kan tage på. 

Paradise for kitesurfing!

Skrevet af Sara 2018-02-20

Fuerteventura betyder jo "stærk vind" og dette er også grunden til at mange kitesurfere samles her, for at opleve den gode vind og de gode strande til kitesurfing. Men alle starter jo et sted.. Derfor er der selvfølgelig mulighed for at lære kitesurfing under ferien. Hvis man har modet til at prøve det, kan man købe en "pakkeløsning". Den er følgende: 2 gange 2 timer, på stranden for at lære at styre dragen og sit udstyr at kende. 1 gang på havet uden board, hvor der her læres hvordan man kommer op med dragen og lader den trække én i vandet. Den sidste time er, at bruge alle de redskaber man har lært og så selvfølgelig komme op på boardet og ud i vandet, samt mærke det stærke vind rykke i dragen. 

Det er en fantastisk oplevelse at få med fra sit ophold på Fuerteventura og så har man jo kitesurfet på et af de mest populære steder i verden. 

Dagstur til Lanzarote

Skrevet af Sara 2018-02-06

Øen, Lanzarote ligger omkring 15 kilometer udfra Corralejo havn. Det har vi selvfølgelig benyttet os af. Derfor tilbyder vi nemlig en dagstur til øen, hvor vi skal se lidt af de attraktioner som Lanzarote har at byde på. Vi sejler ud fra havnen om formiddagen, når vi ankommer til Playa Blanca kommer vi en bus som tager os lidt rundt i det smukke landskab. Vi kommer forbi Timanfaya, hvor det største udbrud i nyere tid fandt sted på øen, udbruddet varede i over 6 år. 

På lanzarote er der, ligesom på Fuerteventura, ikke meget nedbør, derfor har de fundet en ny måde at dyrke vin på. Den vin skal vi ud og smage på et lille hyggeligt vinsted. 

Efterfølgende kører vi til El Golfo, som er en grøn sø. Søen er blevet grøn af alger og svovlsyre, derfor ser vi den fra lidt afstand, som også gør at det er et perfekt sted til, at tage et godt billede! 

Det sidste stop er et sted vi kalder "det kogende vand", helt ud mod Atlanterhavet. Her kan krafterne fra havet virkelig ses! 

Vi kører herefter tilbage til havnen og sejler hjem til Corralejo

Gederne på Fuerteventura

Skrevet af Sara 2018-01-23

Et af de dyr, som der bruges mest i landbruget på Fuerteventura er geden og der er hele 32 forskellige slags på øen! Faktisk er der dobbelt så mange geder, som der er mennesker, nemlig omkring 200.000 geder. De har forskellige formål. Det første af formålene er geder på gårdene, de bliver primært brugt til produktion af ost, som er en af Fuerteventuras største kendetegn. De bliver malket to gange om dagen, og grunden til at man netop benytter gederne på gårdene til dette, er at det er lettere, at kontrollere hvad geder indtager af føde. 

Det andet formål er frigeden. Der er ingen vilde geder på Fuerteventura, men gårdejerne sætter dem "fri" for at de spiser fra naturen og får gået en masse, dette gør at kødet bliver mere mørt og mageret  og derfor bruger man kødet fra frigeden.

Det er oftes hannerne der bliver til frigeder og hunnerne der er malkegeder. 

Vulkansk vandring

Skrevet af Sara 2018-01-13

Vulkaner har der været mange af, på Fuerteventura. Det er den ældste af de kanariske øer og i dag er der stadig mange vulkankratre. Særligt på den nordlige del af øen, hvor vi befinder os, er der en del. Når man tilbringer sin ferie, her på Fuerteventura, bør man tage ud, at gå lange ture. Hvor iblandt en vulkansk vandring kunne være en af disse. Vi, rejseledere tager selv med på turen, hver fredag. Det er en fantastisk måde at starte ferien på, og så er der selvfølgelig mulighed for selv at gå ruten, et par dage efter. Det er en smuk tur som bringer os ind i blandt flere vulkaner og med gode historier om Fuerteventura på turen.

Sikke et vejr!

Skrevet af Sara 2018-03-03

Her på Fuerteventura har der de sidste par uger været så fint vejr. Her er et stemningsbillede fra vores hotel Oasis Papagayo, hvor gæsterne ligger omkring poolen og nyder solen. Så hvis i kommer på besøg hernede, så husk endelig badetøjet og kom væk fra det kolde dansk vejr. 

Havnepromenaden

Skrevet af Sara 2018-02-17

Her i Corralejo har vi en hyggelig lille havnepromenade, der er hyggelige restauranter, hvor man kan sidde og få en god frokost eller et glad vin, tæt ved vandet. Solen står også dejligt ind på mange af restauranterne, så man kan sagtens blive fristet til at sidde her hele eftermiddagen. Der er også en lille tilhørende strand foran, her bliver ofte lavet fine sandslotte af de lokale, de kan bruge hele dagen på, at gøre dem helt perfekte. Det er klart et besøg værd på en gåtur løbet af ferien.

Tindaya bjerget

Skrevet af Sara 2018-02-04

Bjerget Tindaya ligger lidt syd for La Oliva, som er den største by i kommunen. Bjerget har en højde på cirka 400 meter over havets overflade. Historien omkring Tindaya, er spændende, da de første indbyggere på Fuerteventura, brugte bjerget som ofrings og cermoniplads. Der er over 300 graveringer af deres fødder på bjerget. Den dag i dag, er der færre tilbage, da folket begyndte at udhugge graveringer, som kunst i deres hjem. Derfor er der en parkbetejnt, som skal sørge for, at dette ikke sker igen. På vores Fantastiske Fuerteventura udflugt kommer vi kort forbi bjerget. Hvis man ønsker at udforske bjerget og området omkring, er der selvfølgelig mulighed for at leje bil og selv køre ud til bjerget. 

El Cotillio Lagon

Skrevet af Sara 2018-01-20

En halv times kørelse, vest på, fra Corralejo, finder man byen El Cotillio. Lige uden for byen, er der en lille lagune. Her er der for det meste læ og få bølger, så hvis man ønsker en stille dag ved stranden, er det et perfekt sted. 

Ligeledes er naturen herude meget speciel, der er flere vulkanske klipper, med vindblæste huler. Bølgerne kan her på vestkysten blive flere meter høje, det et meget smukt syn. 

El Cotillio er en af de byer som ligger på vestkysten. Vestkysten er kendt for at være stedet med stærkst vind på Fuerteventura, men både byen og stranden er et besøg værd. Det er nemt at komme hertil, både muligt at leje bil eller tage en offentlig bus. 

Kanarisk bådtur og vulkansk-ø oplevelse

Skrevet af Sara 2018-01-09

Her på Fuerteventura, er vi så heldige at have en tilhørende lille ø. Øen hedder Isla de Lobos, og det er en lille vulkansk-ø. Der er selvfølgelig mulighed for at tage med ud og opleve denne ø, og sejle en smuk tur i atlanterhavet. Båden vi sejler turen i, er en katamarn, her er rigelig plads, til både at sidde i solen, skyggen og nedenunder. Vi starter med at sejle ud til øen, og har vores første stop i en lille lagune, hvor der er meget læ, her er der mulighed for at se mange fisk, både fra båden, eller hvis man hopper en tur i det dejlige klare vand.

 

Herefter, sætter besætningen frem til en skøn frokost. Det sidste stop på turen er selvfølgelig denne smukke Isla de Lobos, her bliver vi sejlet ind, i en mindre båd. Der er her tid på egen hånd, til at udforske den spændende vulkanske natur eller afslapning ved stranden. Øen er fredet, så der er ingen der bor på øen, men der ligger en lille restaurant, hvor der kan købes en kold forfriskning eller en is. 

Turen er god til alle, der er mulighed for god afslapning på båden, snorkling og badning for de eventyrlystne og til de aktive, er der rig mulighed for en lille vandretur på vulkan-øen. 

El Toston fyrtårn

Skrevet af Sara 2018-02-27

En af de gode ting ved selv at køre rundt når man er på ferie. Det er at man nogle gange kommer steder hen man ellers ikke ville have set. El Toston lighthouse, er et af disse steder. Vi kørte selv derud en dag for at se fyrtårnet og det var meget fint, men omgivelserne var helt igennem fantastiske! Vi tog nogle rigtig fine billeder fra den tilhørende lille strand, men selv ikke på billeder kunne det fanges helt. Et godt tip hvis man vælger at køre herud er, tag vand, kamera og badetøj med, man får lyst til at hoppe i det flotte vand eller sidde på stranden og nyde det lidt!

Hoteltræf

Skrevet af Sara 2018-02-12

Vi, tre rejseledere, elsker, at arbejde for Primo Tours. Vi har alle valgt netop dette selskab, da den særlige kontakt vi får med gæsterne er noget, som vi ikke vil være foruden, her i rejsebranchen.

Vi er med gennem hele ferien, vi står klar i lufthavnen til at modtage jer, kører med ud til hotellet og holder velkomstmøde. 

Men udover dette, så kommer vi på hotellet hver dag, på vores hoteltræf. Hoteltræf er først og fremmest, her hvor I kan komme og stille spørgsmål, bestille en udflugt, leje bil eller bare få en hyggesnak med en af os, rejseledere.
En anden ting vi ofte gør, mens vi er på hotellet er, at gå en hyggerunde. Vi nyder nemlig at se jer have det godt, for eksempel i poolbaren, spille tennis eller slappe af ved poolen. Vi prøver altid at komme godt rundt og få snakket med mange af vores glade gæster.

 

 

Vi synes selvfølgelig altid det er dejligt at I kommer og snakker når vi kommer på træf, det er jo det vi er her for!

Lokal by med caféer og små butikker

Skrevet af Sara 2018-01-29

Lajares er en lille lokal by, der ligger omkring 15 kilometer fra Corralejo. Byen kører man igennem, hvis man kører til El Cotillio, men Lajares er i sig selv også et besøg værd.
Byen er primært en enkel gade, men her kan stoppes for en kop kaffe, en croissant eller en frokost. Der er unikke caféer, både moderne, rustikke og surfercaféer, så der er noget for enhver smag.
Der er små butikker i byen, men vær gerne opmærksom på at de i denne lille by, ofte holder siesta. Butikkerne sælger tøj, smykker, sko og souvenirs. Her kan man nemt falde over nogle speciale smykker, som ville være et fint minde fra Fuerteventura.

Byen er tidligere kendt for deres broderier, og i nogle af butikkerne er der stadig disse afdelinger, som kan være hyggelige at se lidt på.

Så hvis man overvejer at leje en bil under ferien på Fuerteventura, så er Lajares et fint lille stop på en god køretur.

Vi glæder os hver gang!

Skrevet af Sara 2018-01-18

Hver torsdag er altid en spændende dag. Det er nemlig her vi byder vores nye gæster velkommen til Fuerteventura! Det er en stor fornøjelse at modtage vores glade gæster, og vi står altid klar med et smil i lufthavnen. 

Fuerteventura lufthavn er ikke så stor, men der er dog stadig to udgange, en A og en B udgang. Vi står altid ved udgang A, så sørg gerne for at det er den i går ud af, når i har fået jeres kufferter. 

Vi glæder os til at se jer!

Mange varme hilsner 

Emma, Marie & Sara 

Oasis Park

Skrevet af Sara 2018-01-05

En af de oplevelser, som virkelig er et besøg værd, er Oasis Park. Oasis Park er en smuk og hyggelig dyrepark, syd på øen. I parken er der mulighed for at se mange smukke dyr fra flere steder i verden. Der er fyldt med kaktusser, blomster og planter. Parken tilbyder flere lives shows hver dag, såsom søløve og fugle shows. Der er også mulighed for at komme helt tæt på flere af dyrene. Her i blandt en meget gennemført kamelridning og mulighed for at komme ind i lemurburet og få en lemur på hovedet. Frokost i parken, er i hyggelige restauranter, både kanarisk og internationale retter.

Det er let at komme til hertil, der kører nemlig en gratis bus fra Corralejo og tilbage igen, så I kan komme sikkert frem og tilbage.

Oasis Park, er et af de steder vi kraftigt anbefaler at I skal besøge under jeres ferie, her på Fuerteventura.

Gå tilbage til bloggen

VIDEOER FRA FUERTEVENTURA

Gå tilbage til bloggen

BILLEDER FRA FUERTEVENTURA

Gå tilbage til bloggen

SPØRG DIN REJSELEDER

Her kan du læse tidligere stillede spørgsmål. Klik på spørgsmålene for at læse mere. Du kan også selv stille spørgsmål ved at benytte formularen nederst på siden.

Pris på taxi fra lufthavn til Oasis Papagayo. Kan vi få seperate senge på vores værelse?

Spørgsmål:

Hej Marie. Tak for dit tlf.-opkald i søndags. Vi håber at du fandt en god lejlighed med eftermiddags sol til os. Vi glæder os til at træffe dig og dine kollegaer Mvh Saam


Svar:

Hej Saam.  Taxa fra lufthavnen til Oasis Papagayo koster cirka 50 €. På Oasis Papagayo er det enkelmandssenge, så de ville kunne tages fra hinanden. Vi gør selvfølgelig hvad vi kan angående eftermiddagssolen, så vi har efterpsurgt det på hotellet.  Vi glæder os meget til at tage imod jer!    Varme hilsner  Jeres rejseledere Emma, Marie & Sara 

Cykelleje

Spørgsmål:

Jeg skal til Fuerteventura den 8. februar sammen med min familie Jeg påtænker at leje en racercykel hos jer. Jeg er dog i tvivl om hvad jeg selv skal medbringe. Sko,hjelm, pedaler?


Svar:

Kære Camilla. Vi glæder os meget til at i kommer herned! Det lyder så godt med lidt aktivitet på ferien! Hvis du ønsker at leje cykel er det klart muligt! Sko kan man desværre ikke leje her, så de skal gerne medbringes hjemmefra. Men pedaler er mulige at leje for 5 euro og hjelm for 3 euro. Det kan det selvfølgelig altid være en fordel at medbringe eget udstyr, hvis du har det bedst med det.  Håber i er ved at glæde jer til ferien!  Vi ses hernede Mange hilsner  Emma, Marie og Sara 

Lejlighed og senge

Spørgsmål:

Vi ankommer til Oasis Papagayo den 18. Januar. Ved bestillingen af rejsen blev det aftalt, at Primo Tour ville skrive til hotellet og rejseleder angående pålægning af ekstra madras eller topmadres. Min mand er opereret tre gange i ryg og kan ikke klare hårde senge (har set i omtalen fra andre gæster, at det er tilfældet) Jeg vil gerne sikre mig, at ovenstående bliver gjort. Vil I hjælpe med det. Min mand er gangbesværet, så,det blev også aftalt, at vi skulle bo ved jorden. Jeg kan se at bebyggelsen er i et forholdsvis stort område. Kunne I også hjælpe med at vi kommer til at bo, så hensigtmæssig som muligt i forhold til restaurante pool osv. På forhånd tak. Mvh Kirsten


Svar:

Kære Kirsten  Vi vil meget gerne hjælpe jer med dette, for at i for en helt optimal ferie her i varmen. Vi snakker med hotellet og kontakter jer inden afrejse.  Vi glæder os rigtig meget til at tage imod jer  Mvh Sara

Opringning med link til mail.

Spørgsmål:

Hej. Jeg har fået en mail fra jer, med et link til e-mail, men det fungerer ikke. Vi har ikke rigtig nogen spørgsmål, vi glæder os bare, og håber på at der er lidt varmere end her. MVH. Ann-Marie Hansen. Ps. jeg kan ikke få tidligere stillede spørgsmål frem, hvordan gør jeg


Svar:

Hej Ann-Marie Hansen. Der er dejligt lunt hernede, så i kan godt glæde jer. Vi glæder os rigtig meget til at tage imod jer. Der er ikke nogen tidligere stillede spørgsmål, derfor kan de ikke ses. Varme hilsner  Sara 

STIL DIT SPØRGSMÅL TIL REJSELEDEREN

*: Bedes udfyldt. Du vil modtage en mail når rejselederen har svaret på dit spørgsmål. Dit spørgsmål og svar vil sammen med dit navn derudover blive offentliggjort her på siden. Din email vil ikke blive vist.