Luk besked

Aktuelle rejserestriktioner og din tryghed på rejsen

Læs mere her

Grækenland

Velkommen til vores græske sommernyhed 2020

Velkommen til den græske sommernyhed 2020
  • Halkidikis areal er 2.918 km² og har 106.000 indbyggere
  • Hovedstaden i Halkidiki er Polygyros
  • Halkidiki er en halvø med tilhørende 3 halvøer - også kaldet "De Tre Fingre"
Luk Vindue
Billede 1 af 32

Info om Halkidiki

Velkommen til vores græske sommernyhed 2020.
Halkidiki er beliggende i det nordlige Grækenland med den herlige universitetsby Thessaloniki som hovedby. Halkidiki er en smuk halvø med tilhørende 3 halvøer også kaldet ”De Tre Fingre” Kassandra, Sithonia og Athos. Vores gæster bor på Athos.

Læs mere

Halkidiki er godkendt!

Velkommen til vores græske sommernyhed 2020! Halkidiki er et smukt grønt kuperet område omkranset af pinjeskov og oliventræer. Kystlinjen ved Halkidiki er ca. 550 km og her finder man idylliske bugter med krystalklart vand og uberørte fine strande. Her findes hyggelige landsbyer med autentisk græsk stemning og mange flotte udsigtspunkter over havet og det kuperede terræn.

Venlig hilsen

Bjarke
Direktør/ejer

Aftenarrangement

Primo Hygge

Denne aften står i hyggens tegn både for både jer gæster og os rejseledere. Aftenen vil finde sted på en nøje udvalgt, lokal og tiltalende restaurant i hyggelige græske omgivelser. Dette er den perfekte start på jeres ferie, da i får fornøjelsen af at nyde det lækre græske køkken. Udover den græske madlavning, kan i også godt forberede jer på den lokale drikke, i form af Raki.
Vi ses til en aften hvor hyggen er på plads, maden er i højsædet og hvor den græske stemning skyder en ”rigtig go’ ferie” i gang!

Mount Athos bådtur med glasbund

Mount Athos, også kaldet Mt. Athos (Det Hellige Bjerg), er et 2033 meter højt bjerg tæt på den sydlige spids af halvøen, som har haft selvstyre i over 1000 år.

Stedet er kendt for sine forhistoriske klostre, hvor de første blev opført tilbage i 963 af Athanasios. Athos er det mest besværlige sted at besøge i Halkidiki. Alle kvinder, inklusiv kvindelige dyr, må ikke passere Ouranopolis ind i munkenes territorie. Mænd, som ønsker at besøge Athos, skal ansøge om tilladelse op til 6 måneder før, og må højst besøge Athos i fire dage. Dagligt bliver der givet op til 120 tilladelser til græske mænd og 10 til udlændinge. Den dag i dag bor der stadig 1.700 munke under strikse regler på Det Hellige Bjerg, og ingen kvinder er nogensinde blevet tilladt adgang hertil.

Bådturen starter fra Ouranoupolis havn, en lille traditionel fiskerby. Fra havnen vil vi bevæge os ud på eventyr, hvor vi sejler mod den sydlige del af Athos halvøen indtil vi når sydspidsen. Herfra sejler vi nordpå ad vestkysten. Fra båden vil det være muligt at se det mystiske og mirakuløse sted, som gennem århundreder har været center for den ortodokse kirke. Under turen vil du høre mere om historien om Mount Athos og få mulighed for at se og tage billeder af 9 klostre. En helt uforglemmelig oplevelse, hvor du kommer tæt på dette eventyrland.

Imponerende Halkidiki - følg de lokale

Halkidiki er fuld af overraskelser og små historier om de lokale indbyggere og landsbyer. Mange af disse historier stammer fra diverse myter, men de fleste er rigtige. Vi ”møder” Athos halvøen og kører rundt til nogle af de mest vigtige lokationer.

Første stop er Aristoteles historiske park. Ja, du er heldig at være i fødebyen for filosoffen Aristoteles. Hans skrifter berører mange emner såsom etik, teater, musik og regering. Hans filosofi har haft en stor indflydelse på enhver form for viden i vesten og det fortsætter med at være emne for filosofiske diskussioner den dag i dag.

Næste stop er Arnea by, som kombinerer Halkidikis tradtionelle fortid med dets levende nutid. I gamle dage havde Arnea by mange forskellige navne såsom Liarigovi, Arni, Arnea og Avgea. I 1821 var det én af 42 byer, der blev brændt ned til grunden af Baram Pasa. Ministeriet for kultur har erklæret Arnea for et historisk sted grundet byens fortid og dets vigtige eksemplarer af traditionel Makedonsk arkitektur. I dag har Arnea 2.300 indbyggere og er berømt for dets arkitektur; små gæsthuse, traditionelle caféer, tavernaer og lokale produkter som oregano, honning og tørklæder.

Sidst, men ikke mindst, besøger vi Ierissos by. De lokale overrasker her med deres store kærlighed for deres historie og fortid. Her ser vi en kort 3D film. På bare 20 minutter vil du få en masse imponerende viden om Mt. Athos – Det Hellige Bjerg og det græske ocean.

Nissos Ammouliani

Ammouliani er den eneste beboede ø i Halkidiki og er kun 5 kvadratkilometer. Bebyggelsen er lavet af græske flygtninge, som kom fra Marmarahavet tilbage i 1923. Indtil da var øen afhængig af Vatopedi. Først besøger vi den berømte Alikes strand, som er helt ideel til en svømmetur og afslapning.

I området er der små øer (Gaidouronisi, Pan, Mouse, Drenia) med smukke sandstrande. Du kan kun få adgang til disse hvis du vælger at leje en båd fra Ouranoupoli. Azurblåt vand og solskin kan bedst beskrive denne oplevelse.

I hovedbyen, som også er havnen, er der små tavernaer med god mad og service samt souvenirbutikker. Her vil du blive overrasket over befolkningens imødekommenhed.

Sithonia rundt

Her kommer vi rundt på en original tur til ”den 2. finger” – Sithonia.

Nyd de smukke udsigter og solbad på de græske strande. Gør dig klar til at udforske den mysteriske og glemte by på bakken, hvor der vil være tid på egen hånd til en kop kaffe og en gåtur. Du vil også få mulighed for at tage nogle fantastiske billeder af de omkringliggende udsigter. Herefter når vi Sarti hvor du vil have tid på egen hånd til frokost og en svømmetur. Dette er en god chance for at se den maleriske Sithonia halvø fra dets smukkeste side. På tilbagevejen gør vi stop og tager billeder af den betagende udsigt over det skønne land, og besøger de lokale butikker med honning og smagsprøver.