Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Fakta

  • Ideel for både unge og gamle
  • Kilometer lange sandstrande
  • Krystalklart vand
  • Vandsport aktiviteter og beachvolley

 

Agia Marina er en mindre, rolig og meget populær ferieby

Kendetegnet ved en flot sandstrand. Den kilometer lange strand skifter konstant udseende: fra hvid til rød og fra lavvandet til bølger. På den gamle strandvej vest for Chania ligger de små feriebyer, hvoraf Agia Marina er den ene. Fælles for byerne er at man oplever hoteller, barer, restauranter, supermarkeder, butikker og forlystelser hele vejen.

Læs mere

FAKTA

Fakta

  • Ideel for både unge og gamle
  • Kilometer lange sandstrande
  • Krystalklart vand
  • Vandsport aktiviteter og beachvolley

 

Ikon for vejrforhold Temperaturen er 21o Tjek vejret

Agia Marina

Agia Marina er en mindre, rolig og meget populær ferieby. Stedet er bl.a. kendt for sin utrolig flotte kilometerlange sandstrand, som konstant skifter udseende: fra hvid til rød, fra lavvande til højvande, fra havblik til heftige bølger.

På den gamle hyggelige strandvej vest for Chania ligger de små feriebyer som perler på en snor. I dag er der stort set ikke noget ophold i bebyggelserne længere, alle byerne er nærmest smeltet sammen. Derfor er det lidt svært at se specifikt, hvilken by man nu opholder sig i, medmindre man kigger på vejskiltene. Fælles for byerne langs denne skønne strandvej er, at man oplever hoteller, barer, restauranter, supermarkeder, butikker og forlystelser hele vejen de ca. 8 km ud til Platanias. Efter Platanias bliver der lidt længere imellem husene og forlystelserne. Agia Marina er på trods af de mange hoteller og lejlighedskomplekser naturligvis også præget af de lokale, gæstfrie grækere, som også bor her i området.

Strandene i området er flotte og særdeles indbydende, der er liggestole og parasoller, som kan lejes for en dag til billige penge. Der findes en del strandbarer, hvor man kan indtage kølige drikkevarer, købe is og nyde en herlig frokost. Flere steder er der også muligheder for vandsport aktiviteter og beachvolley.

Når man bor i Agia Marina har man let adgang til hovedbyen Chania og dens mange muligheder. Der er gode busforbindelser, eller man kan tage en taxa.

Chania er en smuk gammel by med et utal af antikke bygninger, en herlig enestående havn med en hyggelig havnepromenade og et væld af cafeer, restauranter og barer. Byen har et fantastisk blomstrende forretningsliv med masser af shoppingmuligheder. Gaderne er smalle, brostensbelagte og yderst charmerende. Chania er meget besøgt af områdets turister og de mange fastboende grækere som sætter sit præg på gadebilledet. Nattelivet foregår også i Chania, som medl diskoteker og in steder giver masser af muligheder for at feste igennem til den lyse morgen i sommersæsonen.

Kreta byder på et stort udvalg af seværdigheder. Det kan anbefales at leje en bil og på egen hånd udforske øen. Man behøver ikke køre langt væk, før man oplever det ægte Kreta. Naturen er uspoleret med dramatiske bjerge og en flora og fauna, som brænder sig fast på nethinden. Tager man turen mod sydvest, kommer man til det smukke strandområde Elafonisi, som byder på det fineste sand og azurblåt vand. Elafonise er en smuk tropisk lignende lagune med lyserødt fint sand og mulighed for at vade ud til små øer eller lange sandrevler.

Kører man sydpå igennem bjergveje, kommer man til den smukke Samaria kløft. Tusindvis af besøgende går hver dag de 18 km igennem det smukke landskab og passerer kløften, som er få meter bred. Det er den længste kløft i Europa, og den begynder fra Omalosplateauet i en højde af 1200 m. og løber ud i havet ved Agia Roumeli. Natur og dyreliv findes ikke flottere end i Samariakløftens nationalpark. Her ses unikke arter af dyr og planter, der alle er beskyttet ved lov. Den kretensiske vilde ged, Kri-Kri, er meget berømt og unik, da den kun findes på Kreta. Man kan være heldig at møde nogle af dem i landsbyen Samaria ca. halvvejs gennem kløften, da nogle få af dem en gang imellem kommer tæt ind til de yderste huse i landsbyen.

Man kan også køre østpå og besøge måske Kreta’s største seværdighed Knossors. Det berømte minoiske palads ligger ca. 5-6 km syd for Iraklion. Knossos var det mest imponerende og luksuriøse bygningsværk, som kunne ses i Europa i bronzealderen. Knossos er i dag antikke ruiner fra det fantastiske palads. Udgravningerne blev først ledet af Minos Kalokairinos og senere af englænderen Sir Arthur Evans. Paladset blev bygget to gange, anden gang endnu smukkere end første gang. Det dækkede et areal på 22.000 kvadratmeter.