Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Fakta

  • Ca. 4 km fra Chania
  • Idylliske lavvandede bugter
  • Hyggeligt lokalmiljø
  • Klart og lavt vand
  • Velegnet til børnefamilier

Familievenligt ferieområde

Agioi Apostoloi er det første ferieområde man støder på, på turen fra hovedbyen Chania ud mod Vestkretas mange ferieperler. Agioi Apostoloi er kendetegnet ved idylliske lavvandede bugter. Imellem de flotte bugter findes flere grønne områder. De små "halvøer, som med tiden har kreeret disse bugter, sørger for, at badegæster kan nyde en dag ved havet i ly af bølger og strømme.

Læs mere

FAKTA

Fakta

  • Ca. 4 km fra Chania
  • Idylliske lavvandede bugter
  • Hyggeligt lokalmiljø
  • Klart og lavt vand
  • Velegnet til børnefamilier
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 29o Tjek vejret

Agioi Apostoloi

Det første ferieområde man støder på, når man tager turen fra hovedbyen Chania ud mod Vestkretas mange ferieperler, er området Agioi Apostoloi.

Det er beliggende ca. 4 km fra Chania, og der er dermed ikke langt til ”Vestkretas hovedstad” og dens mange muligheder.

Agioi Apostoloi er kendetegnet ved idylliske lavvandede bugter, som indbyder til en forfriskende dukkert i Middelhavets klare vand. Området er familievenligt, og imellem de flotte bugter findes flere grønne områder. De små ”halvøer”, som med tiden har kreeret disse bugter, sørger for at badegæster kan nyde en dag ved havet i ly af bølger og strømme.

Agioi Apostoloi byder derudover på et hyggeligt lokalmiljø med små græske tavernaer og cafeer i gåafstand. I området findes desuden større supermarkeder såsom Lidl og Inka med et bredt udvalg af dagligvarer. Lokalbussen kører ca. 3 gange i timen fra hovedvejen mod både Chania og ferieområderne Agia Marina og Platanias.

Kreta byder på et stort udvalg af seværdigheder. Det kan anbefales at leje en bil og på egen hånd udforske øen. Man behøver ikke køre langt væk, før man oplever det ægte Kreta. Naturen er uspoleret med dramatiske bjerge og en flora og fauna, som brænder sig fast på nethinden. Tager man turen mod sydvest, kommer man til det smukke strandområde Elafonissi, som byder på det fineste sand og azurblåt vand. Elafonissi er en smuk tropisk lignende lagune med lyserødt fint sand og mulighed for at vade ud til små øer eller lange sandrevler.

Kører man sydpå på de mindre bjergveje, kommer man til den smukke Samaria kløft. Tusindvis af besøgende går hver dag de 18 km igennem det smukke landskab og passerer kløften, som er få meter bred. Det er den længste kløft i Europa. Den begynder fra Omalos-plateauet i en højde af 1200 m. og løber ud i havet ved Agia Roumeli. Natur og dyreliv findes ikke flottere end i Samariakløftens nationalpark. Her findes unikke arter af dyr og planter, der alle er beskyttet ved lov. Den kretensiske vilde ged, Kri-Kri, er meget berømt og unik, da den kun findes på Kreta. Man kan være heldig at møde nogle af dem i landsbyen Samaria ca. halvvejs gennem kløften, da nogle få af dem en gang imellem kommer tæt ind til de yderste huse i landsbyen.

Man kan også køre østpå og besøge måske Kretas største seværdighed Knossors. Det berømte minoiske palads Knossos ligger ca. 5-6 km syd for Iraklion. Knossos var det mest imponerende og luksuriøse bygningsværk, som kunne ses i Europa i bronzealderen. Knossos er antikke ruiner fra det fantastiske palads. Udgravningerne blev først ledet af Minos Kalokairinos og senere af englænderen Sir Arthur Evans. Paladset blev bygget to gange, anden gang endnu smukkere end første gang. Det dækkede et areal på 22.000 kvadratmeter.