Kreta
Grækenlands største og mest populære ferieø

Fakta

  • Kretas areal er 8.336 km²
  • Hovedstaden på Kreta er Heraklion
  • Kreta har 1.046 km kystlinje
  • Kreta har 650.000 indbyggere
  • Højeste bjerg på Kreta er 2.456 m
Kreta
Grækenlands største og mest populære ferieø

Fakta

  • Kretas areal er 8.336 km²
  • Hovedstaden på Kreta er Heraklion
  • Kreta har 1.046 km kystlinje
  • Kreta har 650.000 indbyggere
  • Højeste bjerg på Kreta er 2.456 m

GRÆKENLAND - KRETA

REJSELEDER BLOG FRA KRETA

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på Kreta.

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på destinationerne. På denne måde sikrer vi, at de bedste "live" informationer kommer direkte fra vores rejseledere til vores kommende gæster. Følg med i vores rejseleder blog og læs om alt det, du ikke kan læse dig til andre steder.

Janni
21 år
Andreas
21 år, fra Brovst
Malene
22 år, fra Thisted
Mathias
24 år, fra Odense
Mai
21 år, fra Fredericia
Johanne
20 år, fra Skanderborg

Tur igennem Samaria

Skrevet af Mathias 2018-05-29

Hej allesammen! Dagens oplæg kommer til at være en af de mere aktive af slagsen, nemlig vores udflugt igennem Samaria! Samaria er den længste af de mange forskellige kløfter som findes på Kreta, og strækker sig hele 16km. Indgangen til Samaria starter i en højde af 1250m over havets overflade og i løbet af de første 4km går turen udelukkende ned af bjerget. Dette er en meget specielt oplevelse, da du starter oppe i kulden og tydeligt kan mærke, at det bliver varmere og varmere jo længe ned mod kløftens bund du kommer. Omkring 8km inde i kløften ankommer du til Samaria by, som blev efterladt af byens befolkning i 1962 da Samaria kløften blev udnævnt til at være en national park. Mod slutningen ankommer du til "Jernporten" som du også kan se på det vedhæftede billede. "Jernporten" er Samaria kløftens smalleste sted med kun 3 meter fra klippevæg til klippevæg. Efter 13km vandring ankommer du til slutningen af selve kløften og går yderligere 3km til byen Agia Roumeli, hvor du har mulighed for at tage en dukkert i det Libyske hav. Så er du vild med flot natur og søger en tur du aldrig vil glemme? Så kan vi kun anbefale at tage med os en tur igennem Samaria!

Marita Apartments

Skrevet af Sandra 2017-07-25

Hvis i har tænkt jer at bo på Marita, skal i glæde jer til den dejlige strand og strandbar som ligger til ved hotellet. Herudover har Marita også en helt fantastisk atmosfære, idet de mange træer og blomster gør det vildt hyggeligt at bo på netop dette hotel.

Vi Elsker alle bådtur!

Skrevet af Sandra 2017-07-11

Om Fredagen tager vi med gæsterne på sejltur ud i Kretas lækre blå vand. Turen her tager os rundt om den fredede Theodori ø, hvor det altid er spændende at se om man kan spotte en af de mange Kri Kri geder der lever her.

På vores to stops nyder alle at kunne springe i det klare vand og blive nedkølet. Har man mod på det, kan man ved det ene stop dykke ned til et flyvrag fra 2. verdenskrig. Vi har selvfølgelig snorkeludstyr og svømmeføder med, så man rigtig kan slå sig løs!

 

Det er også altid et hit, når vi skal hilse lidt på havets dyr. Jeg er især blevet gode venner med blæksprutterne :D

Sæsonens første Samaria udflugt

Skrevet af Morten 2017-05-17

Sæsonens første tur til Samaria blev en mindeværdig sæsondebut. Efter en smuk tur igennem Lefka Ori bjergkæden, ankom gæsterne og jeg morgenfriske til starten af Samaria. Som billedet viser er Samaria i sandhed en ægte naturoplevelse, og personligt finder jeg de første solskinsstråler, der rammer kløften, helt fantastiske.

Den sjældne og meget symbolske kretensiske Kri-Kri ged er også at finde inde i kløften, men man skal være heldig for at få den at se. Heldig må man sige bagtroppen og jeg var, da vi efter cirka 6 kilometer, af den i alt 16 kilometers vandretur, spottede jeg en snu Kri-kri ged, som kom listende bagfra. Jeg fandt det passende med en lille ''selfie'' :-)

Resten af turen var en sand fornøjelse, med højt humør og fuld solskin.
Dagen efter var der dog bred enighed blandt gæsterne, om at vandreturen havde sat sig lidt i benene.
Det var naturligvis ikke noget jeg kunne genkende mig selv i ;-)

Villa Platanias

Skrevet af Morten 2016-09-10

På billedet her ser i det familievenlige hotel, Villa Platanias. På dette hotel er hyggen i højsædet og det skyldes blandt andet at hotellets gæster kun er danskere, som rejser med Primo Tours eller Århus Charter.
Man får lidt af det hele på dette hotel, man kan læne sig tilbage i stolen på sin terrasse og nyde en god kop kaffe. For legebørnene kan man bade i poolen og derefter tage et smut over på fodboldbanen, som ligger lige ved siden af hotellet. Hvis man begiver sig en tur op på hovedvejen, er man faktisk lige i hjertet af Platanias. Det betyder at der er masser af liv her i området, der er blandt andet nogle lækre restauranter hvis man går op mod baglandet. Fantastiske caféer, hvor der sendes fodboldkampe, håndboldkampe og meget mere. Herudover så er det også her der om aftenen er noget for de unge mennesker, der måske gerne vil have en drink eller to oppe på de mange barer, som området også har at byde på.

Villa Platanias har stort set det hele faktisk!

Aktiviteter med guiderne

Skrevet af Jonas 2016-08-06

Vi guider her på Kreta er meget legesyge. Dette kan opleves når vi kommer rundt på flere af hotellerne og har forberedt nogle sjove og hyggelige aktiviteter for vores dejlige gæster. Blandt andet er vi altid klar på et hyggeligt spil kongespil, hvor gæsterne virkelig prøver at give os guider tæsk, meen, vi har været i træning i lang tid ;-) Udover kongespil, har vi mange andre sjove lege klar til vores gæster..

I dag var det tidligt op, og puste en masse balloner op. Jeg skulle afsted til vores hotel Villa Platanias, hvor den stod på "ballonjagt" som indebærer en masse farverige balloner fyldt med pointsedler indeni, som skulle findes på de bedste gemmesteder og derefter sprænges. Der var mange søde børn som allerede fra jeg ankom på hotellet, var TIP TOP klar til at jagten skulle skydes igang! De blev delt op i to hold, og herefter gav de den maks gas, og løb rundt på hele hotellet for at finde de gemte balloner med point indeni. Når de fandt en ballon skulle hele holdet komme ned på stranden til mig, hvor de så sprængte ballonerne og forhåbentligt fandt "plus" point :-) Allerede fra start af, var der stor konkurrence og alle mand levede sig helt ind i det og fik sved på panden!  

Man kan også se at der er mange måder at sprænge ballonerne på.. Her er en af de mange måder vist ;-)     

 

 

Så er den nye sæson sat i gang!

Skrevet af Mathias 2018-05-02

Hej allesammen, vi har netop nu modtaget vores første ankomst af gæster og dermed startet sæson 2018! Som en af vores udflugter og arrangementer afholder vi hver uge Primo Hygge, som er en velkomstmiddag alle vores gæster bliver inviteret til. Primo Hygge handler om at få noget god mad, hygge sig og samtidig lære hinanden at kende både blandt os rejseledere og jer gæster. Her er vedhæftet et billede fra vores super hyggelige første Primo Hygge fra sæsonen.

 

Jeg er så glad for min cykel

Skrevet af Morten 2017-07-22

Her på Kreta cykler vi fra hotel til hotel, for at besøge jer skønne gæster!
Her får i lige et billede af min cykel, Susanne.
Hun er ved at være en gammel dame, men trods de slidte gear og hængende forlygter, får hun mig stadig fra A til B sikkert, hurtigt og altid til tiden :-)

Rigtig go' dag til jer alle! :-)

Den bedste solnedgang

Skrevet af Sandra 2017-07-07

Her på Kreta har vi simpelthen en af de flotteste solnedgange i nogensinde kommer til at se.

På billedet ovenover sidder jeg på en café der hedder Koukouvaya, som ligger tæt ved Venizelos gravplads, ude på Akrotiri-halvøen. Som i kan se er solnedgangen helt fantastisk her klokken lidt i 21, og til venstre på billedet ser i også den nærtliggende storby, Chania.

Velkommen til Kreta

Skrevet af Morten 2017-05-17

Alle fra Team Kreta byder jer hjertelig velkommen her fra det græske!
Vi glæder os til at møde jer alle i løbet af sæsonen!
Vi står i hvert fald klar til at give jer en rigtig go' ferie! :-)

 

Vi er her for jer!

Skrevet af Morten 2016-09-03

Hos Primo Tours er vi guider altid synlige, om det er i receptionen eller når vi går rundt ude ved poolen. Vi vil være at finde på jeres hoteller mindst en gang om dagen, hvor i har mulighed for at stille konkrette spørgsmål, booke udflugter eller bare få en sluder for en slader med os guider. - Jeg nyder personligt altid at få en opdatering på hvad der sker på hjemfronten!
Når vi så ikke er at finde på jeres hoteller kan i til gengæld altid tage fat i vores bonus kollega, nemlig den kære infomationsmappe, som altid vil være at finde i receptionsområdet på jeres hoteller.
I infomationsmappen kan ikke finde svar på rigtig mange af jeres spørgsmål! Hjemrejsetider, udflugtsbeskivelse, hotelinfomation, oplysninger om nærområdet i befinder jer i, og meget meget mere. :-)
I bund og grund vil vi guider være der for jer under hele jeres ferieophold!

Sådan ser vores infomationsmappe ud, hvis der er mange forskellige mapper i receptionen skal i bare gå efter den flotteste! ;-)

Postkort fra Kreta

Skrevet af Ida 2016-07-30

Igen idag skinner solen og temperaturen står på 31 grader her kl. 19.30 om aftenen. Stemningen er som sædvanelig god og de fleste sidder kun i T-shirt og nyder noget koldt drikkelse. Sofie og jeg var ude og besøge vores fantastiske hotel Villa Platanias og vores gæster nød bestemt også varmen, nogle var endna stadig i poolen. Her stødte vi på en rigtig sød familie som vi har på besøg, og vi må sige, at vi blev overraskede. Karoline og Kasper sad og skrev postkort til sine klassekammerater hjemme i Danmark, og vi må indrømme..... Dygtige Kasper på bare 7 år skriver pænere end vores rejseleder Jonas!! Det synes vi rejseledere er rigtig flot. 

Kasper og hans flotte postkort.

Agia Triada klosteret

Skrevet af Morten 2017-08-11

I denne uge har vi en gruppe friske hoveder fra Skive kasserne på besøg, her på vores dejlige græske hjemmebane. Her ser i billeder fra vores tur ude på Akrotiri-halvøen, som blandt andet stoppede ved Agia Triada klosteret.

En typisk græsk morgenmad

Skrevet af Morten 2017-07-19

Scramble egg, cocktail pølser og måske en bette ostemad, er ikke noget man normalt starter dagen ud med, hvis man ser på hvad græske morgenmadsbord er bestående af. Normalt starter man blot dagen ud med en freddo espresso, også kaldt en iskaffe hjemme i Danmark, hvorefter de så først får deres første måltid til middag. Sandra og jeg har gjort det til en daglig rutine, som så mange andre grækere, at starte dagen ud med en freddo espresso og vi glæder os over vi bor lige ved siden af en kaffebar. :-)

Grækenlands bedste strandtur

Skrevet af Sebastian 2017-06-28

Om lørdagen har vi altid den store Elafonissi udflugt!

På den her tur kører vi først forbi en drypstenshule der hedder Agia Sofia, som ligger sådan cirka halvvejs til Elafonissi. Her kan i se et billede fra grotten, ud over den fine natur der er oppe i Lefka Ori bjergkæden, som vi kører igennem på turen til stranden.

Efter et stop her, kører vi så videre mod Elafonissi, hvor programmet for resten af dagen står på ren afslapning! Når man ser stranden forstår man godt, hvorfor den bedømmes som den flotteste strand i hele Grækenland. Det lyserøde skær i vandkanten, er hvad der gør stranden helt speciel. Det lyserøde skær i kan ane på billedet nedenfor, kommer af de mange knuste muslingeskaller.

Vi glæder os til at have jer med på Grækenlands bedste strandtur! :-)

Grupperejser til Kreta

Skrevet af Ida 2016-10-19

I uge 39 havde vi fint besøg af Pensionistforeningerne Vorbasse, Hejnsvig og Kroager. I løbet af ugen skulle vi på flere udflugter, bl.a. ud og se Aptera paladset, Koumus stenslandsby, Kournas søen og Souda krigskirkegård. Vi dystede også i kongespil, hvor jeg desværre gik hen og tabte, så det måtte jo blive en tur i poolen på smukke Panorama Hotel.

          

Turen til Samaria

Skrevet af Morten 2016-08-27

Er man vild med at vandre og elsker man den smukke natur, så er Samariakløften noget jeg klart kan anbefale at opleve her på Kreta. Samaria er den største turistattraktion her på Kreta og det forstår man godt, når man først har fået vandreskoene på og begivet sig ud på den 16 km lange naturoplevelse. 
Vi starter tidligt om morgen for, at undgå alt for mange turister på en gang og de varme middagstimer. Herudover må man også indrømme at Samaria har sine charmerende sider fra morgenstunden af, når tågen så småt forsvinder og lyset begynder at skinne igennem. Det er vigtigt at når man går i Samaria, at man så ser ordentlig efter hvor man træder. Stenene kan nemlig være lidt løse og glatte, så når man bliver betaget af den fantastiske udsigt, så kan jeg kun anbefale at man tager sig et lille stop. 

Når man går inde i Samaria ser man forskellige ting. Der er selvfølgelig den fantastiske grønne natur, men støder bland andet også på Samaria by, som var en by der blev beboet indtil 1962, hvor Samariakløften blev en nationalpark. Den dag idag kan man stadig se bygningerne og ruinerne, fra de kretensere der boede inde i kløften i sin tid. (Og jeg må sige, der var altså langt til den nærmeste købmand) 
Herudover bliver det også muligt at se den famøse kri-kri ged, som lever her på Kreta og fremstår som et stort symbol. Kri-kri geden er en meget truet dyreart som kun lever her på Kreta, hvilket også er grunden til, at man i sin tid gjorde Samaria til en nationalpark, således geden kunne beskyttes fra de som jagede den

Her ser i en Kri-Kri ged som har fået færten af min sandwich... 

Efter i har gået igennem europas længste kløft, fortjener i helt klart et lille hvil og naturligvis en velfortjent kold øl eller cola. Det gør vi alt sammen nede ved den lille havneby Agia Roumeli, som ligger for enden af kløften, her kan tilbringe lidt tid med at få noget godt lokalt at spise og eventuelt bade ved den lækre strand her på sydkysten. 

Når tiden er inde, kommer der så en færge efter os, hvor vi skal sejle i cirka 45 minutter hen til havnebyen Sougia, hvor bussen holder og venter på os. Herefter er der blot busturen hjem og her har jeg erfaret, at folk er godt og grundigt trætte, hvilket resultere i ganske få åbne øjne på hjemturen. 

Samariakløften er noget jeg klart kan anbefale at opleve her på Kreta! :-)

En tur på egen hånd

Skrevet af Sofie 2016-07-26

Hvis i vil have lidt inspiration kan i høre, hvad min familie og jeg lavede sammen på min fridag.

Vi så skildpader, cyklede i en sø, drak frappe, shoppede i en lille hyggelig bjerglandsby og fik set en del af smukke Kreta.

Med en lejet bil kan I tage på en dejlig tur og se lidt af Kreta på egen hånd. Bilen kan lejes igennem Primo Tours med forsikring og elimineret selvrisiko.

I kan f.eks. tage en tur øst på af National Road. En meget flot kystvej, hvor man ser bjerge på den ene side og Middelhavet med de flotte bugter på den anden.

Efter en lille times kørsel er det tid til at køre fra mod Kournas søen. Vandet i søen er krystalklart. I kan leje kanoer eller cykelbåde. Børnene kan soppe eller bade i det dejlige vand. Frokosten kan indtages i en af de mange hyggelige taverna'er, hvor udsigten over søen er utrolig flot.
Hvis man er holder godt øje kan man også få synet af nogle søde havskildpadder

Tilbage på hovedvejen fortsætter i mod øst og Rethymnon, men kør fra ved Armeni. I skal nu køre let bjergkørsel (ikke farligt). På turen op i de smukke bjerge bør I stoppe i byen Spili. Det er en dejlig bjerglandsby med masser af liv og butikker med traditionel kretenetisk håndværk. Landsbyen er populær blandt vandrere og naturelskere for sine vilde orkideer og de flotte bjerge.

Der er flere huler og mulighed for flotte vandreture i området. Men det kan også være I heller vil bade? På vej hjem findes der nogle dejlige strande langs National Road, f.eks. i den smukke Souda bugt.

Har I mod på mere kan I køre til Chania. Her kan turen afsluttes med cafe besøg, shopping eller aftensmad. Det er ikke svært at finde finde parkering eller vej i denne charmerende by.

God tur.

De bedste hilsner jeres primo guide Sofie :-)

Solnedgangen fra Fallarsana

Skrevet af Jesper 2017-07-29

Her ser i en af de mange smukke solnedgange vi har her på Kreta.
Denne gang er det fra den dejlige strand Fallarsana, som ligger på den nordvestlige kyst i Chania området.

En ægte græker parkering!

Skrevet af Morten 2017-07-13

Hej allesammen! Velkommen til min ydmyge lejlighed/resteplads, som i disse tider kan være svær at finde... Efter en dejlig udflugtsdag sammen med gæsterne, finder jeg en kritisk siestaramt græsk lastbilchaufør, som havde formået at bakke og parkere sin lille røde dyt lige foran min lejlighed. Jeg respektere naturligvis køre- hviletidsreglerne, og glæder mig over at de græske indkørsler er bredde i år... :-)

Udsigten fra Astrea

Skrevet af Morten 2017-05-17

Tzatziki, Olivenolie og Raki. Alle specialiteter fra det græske køkken, som kan anbefales at prøve på en græsk taverna eller restaurant.
Jeg kan klart anbefale maden der serveres på Astrea, som ligger et stykke oppe i bjergene, i turistområdet Platanias. Som en skøn bonus, kan man sammen med maden nyde udsigten over Theodora øen. :-)

Smagen af Kreta

Skrevet af Ida 2016-09-23

Kreta er den ø i hele verden, hvor der foregår aller mest turisme, derfor er dette også en af de største indtægtskilder på Kreta. Hvad man ikke lige ved er, at hver 4 kretenser lever af landbrug over vinterperioden. Eksempelvis produceres der utrolig meget olivenolie i vinterhalvåret, faktisk står Kreta for hele 5% af verdensproduktionen af olivenolie. Ikke nok med at der bliver produceret meget olivenolie, så spiser kretenserne også en god del selv. Det menes nemlig, at den gennemsnitlige kretenser spiser 32 liter om året! Men nu har jeg selv smagt på olivenolien hernede, og det er svært at holde sig fra! De laver nemlig noget af verdens bedste. Når i kommer og besøger Kreta, vil i også blive tilbudt muligheden at komme med ud og opleve blandt andet en olivenolie produktion og ikke mindst smage på det.Primo tours har nemlig været rundt i området, og finde 4 fantastiske steder som vi besøger hver torsdag på vores udflugt "Smagen af Kreta".
Vi starter dagen ved 10-tiden, hvor vores første stop går ud til et hyggeligt sæbeværksted som hedder fisika. De laver sæber og cremer på gammeldags metode med olivenolie og naturlige råvarer, så det er rigtig sundt for huden. Har man sart hud eller lignende, er fisika også det helt rigtige sted for dig, da alle deres sæber og cremer er organiske og økologiske.
På fisika får man mulighed for at afprøve alle sæber og cremer, og selvfølgelig købe nogle af de fantastiske produkter med hjem. Fisika får deres olivenolie fra en olivenolieproduktion som hedder biolea. Biolea er vores andet stop på turen. Her fører vi jer rigtig godt tilbage i tiden, og i får lov til at se hvordan olivenolien bliver produceret på gammeldags traditionelle metoder med mere nymoderne udstyr. Her får i også en masse gode tips og tricks til hvordan olivenolie skal bruges, og hvad det er sundt for. (Og her bliver der selvfølgelig også smagt på den bedste olivenolie af slagsen). Man kan ikke se en olivenolie produktion, uden at se verdens ældste oliventræ, og det er nemlig her hvor turen går hen næst. Et smukt stort gammel træ, hvor der er mulighed for nogle gode billeder, til at vise familien og vennerne hjemme i Danmark.


   

Det fjerde og sidste stop fører til en af Kretas skjulte skatte. For hvad man ikke lige ved, er at Grækenland er fantastiske til at lave vin! Vi besøger mr. Monousakis vingård, som i 2013 vandt prisen "Grækenlands bedste vin" for en af sine vine. Derudover har vinene vundet mange andre priser, og har blandt andet vundet en anden plads ved en fransk vin konkurrence. Først bliver vi ført igennem hele produktionen, og slutter derefter dagen af med en lækker vinsmagning og en god græsk frokost.

      


Hvem ved, måske guiden giver et nummer i mikrofonen på vej hjem i bussen! Se sådan oplever man noget af det bedste Kreta kan tilbyde på bare en dag... God tur ;-)

Hilsen jeres Primo guide på Kreta, Ida.

Unge fodboldtalenter på Villa Platanias

Skrevet af Jonas 2016-08-13

Lørdag formiddag stod den på fodboldtunering, på vores hotel Villa Platanias. Kl. 09.30 mødte alle talenterne/gæsterne op til en god omgang fodbold, og dette fandt sted på den gode bane, som har beliggenhed lige ud til havet og ved siden af hotellet Villa Platanias. Man må sige at det blev en hård formiddag! Både for jeg og de mange fremmødte gæster :-) Der blev givet hele armen, og alle ville vinde. Dette resulteret i en hyggelig og sjov turnering med flere hold, hvor der både var semifinaler og finale. Finalen kom ud i forlænget spilletid, og her kæmpede begge finalister en brag kamp, og de endte med straffesparkskonkurrence.  

Her ser vi lige sejrsbilledet af vinderholdet. Nogle unge, glade og friske gutter! ;-)    

En formiddag på havet!

Skrevet af Ida 2016-07-19

Hver uge har vi vores helt vildt populære bådudflugt som hedder bådtur Platanias! På denne tur kommer vi rundt om den meget kendte theodora ø. Og hvofor den ø er så kendt, det skal jeg fortælle dig! Den sjældne ged, Kri Kri geden, som kun lever på Kreta, er nemlig at spotte ude på øen. Kri kri geden har været ved at uddø mange gange, blandt andet i 1960, hvor der kun var 200 geder tilbage på Kreta. Idag er der omkring 2000, og på theodora øen lever omkring 100-150

      

Bådturen starter nede ved Platanias havn, som faktisk ligger lige ved siden af vores populære hotel Villa Platanias. Så går turen ellers rundt om teodora øen, hvor vi har to stops. Det første er ved et hyggeligt badested, hvor der er rig mulighed for snorkling også. Snorkeludstyr er selvfølgelig med på båden :-) Her kan de modige også hoppe ud fra bådens øverste dæk, og eksperimentere med hovedspring, bomber og hvad man nu ellers har lyst til!

Og så er der det andet stop på turen som gemmer på noget helt specielt! Når man hopper af båden her, og tager sit dykkerudstyr på, kan man nemlig fra havets overflade se direkte ned til et gammelt flyvrag (tysk bombefly) fra 2. verdenskrig, som blev skudt ned af englænderne!  Flyvraget ligger på havets bund i en dybde af 5 meter. Hvis man er en rutineret dykker, kan man selvfølgelig også dykke ned og røre ved det!

       

Under hele sejlturen vil vores søde lokal dykker Nikkos være med, som faktisk har været havbiolog i Danmark. Han vil svømme ned på havets bund, og finde en masse spændende ting, som han vil fortælle om på turen også. Sejlturen varer ca. 3 timer, så man har rig mulighed for at nyde resten af dagen ved poolen, eller evt. udforske øen lidt mere! Vi glæder os, til at inviterer jer, på Kretas hyggeligste bådtur :-)

Gå tilbage til bloggen

VIDEOER FRA KRETA

Hotel Panorama - Galatas
Indigo Mare - Platanias
Søren fortæller om Ano Vouves
Athina Beach - Agii Apostoli
Agii Apostoli
Agia Marina
Platanias
Chania Lufthavn - Del 1
Chania Lufthavn - Del 2
Achilles Paradise - Agia Marina
Marita Apt. - Agia Marina
Porto Platanias - Platanias
Rune fortæller om Maleme
Gå tilbage til bloggen

SPØRG DIN REJSELEDER

Her kan du læse tidligere stillede spørgsmål. Klik på spørgsmålene for at læse mere. Du kan også selv stille spørgsmål ved at benytte formularen nederst på siden.

Børnesenge

Spørgsmål:

Hej med jer Er i tvivl om mit sidste spørgsmål gik igennem. Vi ( min mand, vores børn, svigersøn samt 2 børnebørn rejser ned til jer på søndag d.23.09. Vi skal bo på vila platanias. Her fordeler vi os i 2 lejligheder: en to værelses lejlighed samt en treværelses. Vores datter,hendes kæreste samt deres to børn (18 mdr. samt4 år) skal bo i den toværelses. Vi øvrige i en treværelses. 1) Bliver der sat to børnesenge op og hvordan er det med sengetøjet. Er det rigtige dyner til børnene? 2) Er det muligt den treværelses lejlighed bliver placeret så tæt som muligt ved den toværelses. ( vi har specifikt valgt og betalt ekstra for den Toværelses) Håber på snarlige svar. M.v.h. Bente Tinggaard Jensen


Svar:

Hej med jer.Jeg har noteret at i gerne vil bo tæt på hinanden, men det skal vi selvfølgelig også lige have til at passe med værelsestyperne. Med hensyn til tremmeseng har jeg skrevet ned at i ønsker én til Molly. Men jeg skal lige have snakket med hotellet om det er en mulighed for Casper imorgen, det kommer også an på hvor høj han er. Til sidst med hensyn til om det er rigtige dyner, så er det jo lidt noget andet man sover med hernede da en dyne er for varm det meste af året. Men skulle det blive for køligt, tager vi bare fat i receptionen og får et ekstra tæppe :)

Små børn med på rejsen

Spørgsmål:

Hej med jer Vi ( jeg , min mand og børn, svigersøn samt 2 børnebørn kommer 23.09 til vila platanias og glæder os meget ! 1) Er der tremmesenge - ekstra seng til mine børnebørn ( alder 19 mdr. og 4 år ) 2) Er de udstyret med dyner eller tæpper med lagener ? 3) Har været der før - men hvad med høj stol - er det noget man skal leje eller hvad ? 4) Hvis man lejer bil - er det så muligt at der er autostole i ? M.v.h. Bente Tinggaard


Svar:

Hej med jer! Her kommer svar på følgende: 1) Ja, der er tremme senge  2) Sengene er udstyret med lagner, (de tynde som de voksene også sover med) da de ikke benytter dyner her på øen. 3) Højstole har de på hotellet og dem kan man låne under hotellets måltider.  4) Når man lejer bil kan man sagtens få højstole med. Guiden skal bare informeres om dette når bilen lejes, så dette kan gives videre til udlejningsselskabet. God dag!  Mvh Team Kreta

senge

Spørgsmål:

Min kone og jeg kommer søndag d. 2. september og skal bo i 2 uger på Panorama Hotel, Kato Stalos / Agia Marina. Vi ønsker et værelse med 2 enkelt senge, IKKE 1 king size / grand lit. I bedes venligst arrangere dette med hotellet. Venligst bekræft. Venlig hilsen Nils Hovgaard (billet nr. 687565) tlf. +45 40 11 18 08


Svar:

Hej Nils Vi har givet beskeden videre til hotellet. Ha´ en god dag!Mvh Team Kreta   

Leje af klapvogn

Spørgsmål:

Hej. Vil det være muligt at leje en klapvogn ved Panorama Hotel i uge 34. ?? Og hvad vil prisen være?? Vil det være en der kan ligges ned, eller kan barnet kun sidde i den. Booking nr 679555 Hilsen Malene Goul Thorhauge


Svar:

Hej Malene Det er der mulighed for, men vi har kun et begrænset antal, så udlejningen skal ske hurtigst muligt når I ankommer. Udlejgningen koster 20 euro for en uge, derudover skal der lægges et depositum på 20 euro, som bliver tilbagebetalt på afrejsedagen. Man kan lægge rygen ned, så det er muligt at ligge i den. Mvh Team Kreta 

Mt. Ida udflugt

Spørgsmål:

Hej Vi kommer til Kreta uge 32 hvor vi skal bo i lejlgheder ved Athina beach. Vi ønsker at bruge en af dagene på at bestige Mt. Ida som er det højeste bjerg på Kreta. Kan i hjælpe os med anbefalinger til transport hvis vi starter ved Nida Plateau. ? Evt andre forslag til turen oppe af bjerget. ? Vh Thomas


Svar:

Hej Thomas.Ud fra hvad vi kan se, så bliver der ikke reklameret med nogle ture dertil, så derfor er det en tur man skal tage på egen hånd. Turen op til toppen tager ca. 3 1/2 time og tilsvarende turen ned igen. I forhold til transport, så vil jeg anbefalle jer, at tage bussen til chania busterminal og derfra tage bussen til Rethymnon, hvor bjerget ligger. Fra Rethymnon station er det nemmeste at bestille en taxa til jeres start punkt.Der er røde markeringer på stenene på vejen op af bjerget, så man er sikker på at gå den rigtige vej.    Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe jer på vej, når I kommer ned til os.Mvh Team Kreta

værelsevalg

Spørgsmål:

vores bookingnr. 682256. Da vi skal fejre fødselsdag med hele familien, blev vi opfordret til at rette henvendelse til jer, da vi bestilte rejsen angående placering af 2 af værelserne. Hvis det er muligt, beder vi om, at de 2 øvrige værelser kommer til at ligge tæt op til vores værelse med havudsigt Da vi tidligere har rejst med Primo Tours, ved vi, at I ringer til os nogle dage før afrejsen. Vi glæder os til at høre fra jer og glæder os til ferien. Venlig hilsen Joan og Peter Føns


Svar:

Hej Peter. Jeg kan se at det allerede står som en kommentar på jeres billet, så dette skal vi nok tage højde for. Vi kan selvfølgelig aldrig love noget, men vi gør vores bedste. Mvh Team Kreta

Imbros kløften

Spørgsmål:

Hej. Vi vil gerne gå turen gennem kløften, og vil høre om I ved hvordan vi kommer tilbage til bilen på P-Pladsen ved kløftens begyndelse i Imbros - uden at skulle gå samme rute tilbage :-).


Svar:

Hej Steffen,Det er muligt at blive kørt tilbage til parkeringspladsen af en Taxi. Prisen på dette ligger mellem 15-20€. Ha' en rigtig go' dag!Mvh rejselederene på Kreta.

Væerlser

Spørgsmål:

Jeg vil høre om det er mugeligt at få at vide hvilkende værelser vi skal bo på på Panorama hotel da vi har bestilde 2 dobbeltvæerlser øverst oppe og med havudsigt og ved siden af hinanden og vi kommer den 1-7 -2018 i 14 dage Hilsen Kurt Devantier


Svar:

Det er desværre ikke muligt for os at oplyse, da hotellet ikke har udarbejdet værelsesfodellingen endnu. Vi gør alt hvad vi kan for at få vores gæsters værelsesønsker til at gå i opfyldelse. Vi ses snart. Mvh Dine rejseledere på Kreta 

Topmadras på sengene

Spørgsmål:

Vi , en familie på 10 personer kommer på søndag og glæder os meget til og bo på Villa Platanias. Vil hører om det er muligt og få topmadrasser på sengene i de lejligheder vi skal bo. Venlig hilsen Jonna Andersen


Svar:

Hej Jonna, Alle sengene er udstyret med en rimmelig fornuftigt madras, som receptionisten synes I skal prøve kræfter med inden vi kommer en ekstra på. Hvis ikke dette er nok, så er der mulighed for at få en ekstra lagt oven på, ved henvendelse i receptionen eller hos os. Vi ses snart. Mvh  Dine rejselederer 

VM Fodbold

Spørgsmål:

Hej, Vi bor på Villa Platanias fra søndag d. 17 til søndag d. 24.6. Jeg har et meget vigtig spørgsmål; er der mulighed for at se VM kampene (DK spiller torsdag d. 21.6) på hotellet eller skal man uden for hotellet? På forhånd tak Mads Schytz Haaning


Svar:

Der bliver desværre ikke vist fodbold på hotellet, men der er rig mullighed for at se kampen på diverse sportsbarer, som ligger langs hovedgaden meget tæt på hotellet.Mvh Kretas Rejselederer 

vejret lige nu

Spørgsmål:

Da vi har 6 mindreårige børn med vil vi aht valg af tøj lige høre en status på vejret. Der er forskellige meldinger lige fra 20 - 27 grader og regn ?


Svar:

Hej Hanne,Lige i øjeblikket har vi omkring 33 skyfrie grader i dagtimerne og omkring de 20 om aftenen. Uv-indekset er rigtig højt for tiden, så jeg vil råde jer til at tage noget luftigt tøj med, som stadig dækker en god del af kroppen. Vi ses snart. 

Pool håndklæder

Spørgsmål:

Hej.. Vi skal til Kreta i september og har lige brug for at vide om der er pool håndklæder på Achilles paradise? Mvh Anita Johnsen


Svar:

Hej Anita. Det er der ikke, så de skal medbringes hjemmefra. Ha' en rigtig god dag!

Udflugt

Spørgsmål:

Hej. Vi kommer og besøger jer i uge 26. Vi skal bo på Louis Creta princess. Vi har allerede nu kig på jeres udflugter. Hvor lang er køreturen til Elafonissi? Er udflugten en hel eller halvdags udflugt? Jeres bådtur plantanias står er velegnet til børnefamilen. Hvordan er havet og bølgegang? Vi er lidt nervøse for vores to børn på 4 og 6, at de bliver søsyge. Må børnene benytte bådens redningsveste imens de bader på åbent hav? Hilsen Jeanette


Svar:

Hej Jeanette. Køreturen til Elafonissi tager cirka 2 timer. På denne udflugt skal i regne med at være hjemme igen omkring starten af aftenen. :-) Angående bådturen så kan vi selvfølgelig aldrig vide hvordan vejret ser ud den dag, men generelt er det en meget stille og rolig tur. Angående redningsvestene så anbefaler vi, at I i stedet tager en badering eller lignende med til børnene. :-) Bedste hilsner jeres Rejseledere

barneseng og klapvogn og højstol

Spørgsmål:

hej til jer på kreta .Vi ankommer 1-7 -hele familien ,og vi skal bo på villa platanias .Vi har en lille Mads med og jeg vil spørge om I vil sørge for en barneseng -tremmeseng til ham ? Desuden skal jeg lige høre om der er en højstol på hotellet til når han skal spise .? Angående klapvogn ,er der nogen dernede man kan leje eller skal vi have en med hjemmefra . vi glæder os helt vildt til ferien og til at se jer .Mange hilsner fra lis


Svar:

Hej Lis.Hotellet har lovet at skaffe en barneseng til Mads til når I kommer. Barnestole er at finde i hotellets restaurant, dog tilhører disse restauranten og må derfor ikke medtages på værelserne. Derudover er det muligt at leje en klapvogn igennem os for 20 euro (150 kr.) i ugen. Dog er der begrænset antal, så I skal være ude i god tid. Det er muligt at forudreservere en, hvis I ønsker det.Jeg håber dette var svar nok.    Rigtig go' dag! 

Grillaften eller festaften

Spørgsmål:

Hej Vi er et selskab på 16 personer som skal bo på Achilles Paradise her i maj Booking 676622-12 Holder hotellet en grillaften eller festaften en af aftener ? hvis hvilken dag ? Er det muligt at få rejseguiden til at reservere bord til 16 personer den første aften på restaurant Raki der ligger lige overfor ?? Ligger der en mappe med turforslag på hotellet ?


Svar:

Hej Kent! Hotellet holder grillaften hver fredag, som altid plejer at være super hyggeligt! Reservation på Raki skulle vi godt kunne finde ud af. I skal være velkomne til at sende en mail på primotours.chq2@gmail.com med hvilket tidspunkt i ønsker at bestille bord til, så finder vi ud af noget. :-) Angående turforslag, ja så ligger vores informationsmappe på hotellet med alle vores planlagte udflugter med os rejseledere, samt udflugter i kan lave på egen hånd. Bedste hilsner jeres Rejseledere

ture

Spørgsmål:

Hej Marlene vi kommer ned tl dig den 1/7 2018 i 14 dage og på panorama og jeg vil høre om i har ture til imbukløften mener også at nogle siger irrinikløften og de ture i har er det dem der står på hjemmesiden eller kommer der flere på eller nye og er det ikke lakris i plejer at være ville med at få og der er svært at på kreta Hilsen Kurt Devantier.


Svar:

Hej Kurt! Dejligt at høre i kommer ned til os i 14 dage, det glæder vi os til! :-) Angående tur til Irinikløften, så har vi den desværre ikke med dansktalende rejseleder, men vi kan tilbyde at arrangere turen for jer med engelsktalende rejseleder hvis det skulle have interesse? Ellers kører vi udflugt til Samariakløften med dansktalende rejseleder, hvis denne tur dog er for hård kan vi sagtens arrangere, at i tager kløften baglens og dermed selv bestemme hvor langt i har lyst til at gå ind. :-) Udflugtsprogrammet vi kører med får i udleveret i jeres velkomstmateriale når vi tager imod jer i lufthavnen. Angående lakridser så er det vel aldrig noget man siger nej til. ;-) Bedste hilsner jeres Rejseledere

Værelser med balkon

Spørgsmål:

Hej igen Jeg har fået en mail om, at I har svaret på mit spørgsmål / min bekymring om at få 3 værelser med balkon på Villa platanias, som sælgeren lovede, at det ikke var nødvendigt at betale 3 x 300 kr. for at sikre, da vi havde valgt 3 studio/et-værlses med havudsigt. Denne meddelelse blev lavet om ved kontakt til anden sælger, da vi blev bekymrede over teksten på vores booking. Vi ankommer 15. juli. Jeg har kigget jeres svar igennem, men jeg kan ikke finde svaret fra jer i "vrimlen" på trods af, at der er et link til svar - men ikke decideret til vort spørgsmål.


Svar:

Hej igen Dora. Vi prøver lige igen så. :-) Det er rigtigt at de 1-værelses lejligheder i har bestilt alle er med balkon og ligger op af hinanden. Det der menes med at i skulle betale de 300kr ekstra per værelse er hvis i ønsker et helt specifikt værelse. Hvis ikke i ønsker at booke et specifikt værelse, deler vi jer ind på værelserne og sørger selvfølgelig bedst muligt for, at kommer til at bo tæt på hinanden. :-) Bedste hilsner jeres Rejseledere

topmadras og transfer

Spørgsmål:

Hej, Vi skal bo på Hotel Panorama fra d.13.05 - 20.5 og vil spørge, om vi kan få topmadras på vores senge? Det har jeg tidligere fået på Panorama. Jeg vil ligeledes høre, om vi kan få en plads forrest i transferbussen, da jeg har en tendens til at blive køresyg. Venlig hilsen Margrethe Storgaard


Svar:

Hej Margrethe. Angående topmadras og plads forrest i bussen, så burde dette ikke være noget problem. Hvis blot du nævner det til os når vi tager imod dig i lufthavnen, så ordner vi det. :-) Bedste hilsner jeres Rejseledere

Mælkeallergi

Spørgsmål:

Hej . Vores barnebarn på 3 år har lige fået konstateret mælkeallergi . Vi skal bo på platinias med all incl . Er der mad som han kan spise. Hvad er isen i all incl lavet af .


Svar:

Hej Ingrid. Når vi nærmer os jeres afrejsedag foretager vi et serviceopkald til jer. Svarer i ikke på dette opkald vil der blive sendt en mail. Her fortæller i os bare, at i har en rejsende med som har mælkeallergi, så får vi det sat på jeres booking :-) Bedste hilsner jeres Rejseledere

Cykelleje?

Spørgsmål:

Hej. Kan I anbefale en cykel-udlejningsforretning (alm. city-bike). Gerne i nærheden af Hotel Panorama; men cykel-kvalitet er vigtigere end hotel-afstand. På forhånd tak. mvh Steffen


Svar:

Hej Steffen. Vi anbefaler Lion Rentals, som ligger i Kato Stalos. Hvis I har brug for det, så leverer de også cyklerne til jeres hotel. Bedste hilsner jeres Rejseledere

Værelse

Spørgsmål:

Hej vi skal bo i 2 værelser på Hotel Porto Platanias i næste uge, jeg vil om vi kan regne med at få 2 værelser ved siden af hinanden?


Svar:

Hej Tommy! Vi har noteret dit ønske under jeres booking. Det bliver sendt videre til hotellet, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at opfylde jeres ønske om at bo ved siden af hinanden. Mvh. jeres rejseledere

Klapvogn i samaria kløften

Spørgsmål:

Kam men have klapvogn med i samariakløften?


Svar:

Kære Katrine. Tak for din henvendelse! Desværre kan dette ikke lade sig gøre. Det er meget ujævnt terræn, med store klippesten og mange rullesten, så dette ville ikke være hensigtsmæssigt :-) Venlig hilsen, Jonas Primo Tours, Kreta.

Luft og vand temp i uge 43

Spørgsmål:

Vejret, og er de 2 a la Carter rest. lukket i uge 43? Kan vi få et ønske opfyldt med at bo højt og væk fra poolen? Er personalet til at tale med hvis vi får et værelse hvor vi ikke er helt tilfredse med?


Svar:

Kære Bente Koldby, Kan jeg ikke få dig til at skrive til vores mailadresse? primotours.chq2@gmail.com. Skriv meget gerne i mailen hvilket hotel og dit bookingnr. På forhånd tak! :-) Med hensyn til vejret hernede i uge 42, så vil temperaturen ligge på omkring de 20-25 grader i dagtimerne. Samt ligger vandtemperaturen på omkring de 24 grader. Venlig hilsen, Jonas Primo Tours, Kreta.

Lange bukser

Spørgsmål:

Hej igen.. Mændene skal de have lange bukser på om aftenen når vi spiser? Vi skal bo på Louis prinsses hotel?? Mvh Conny


Svar:

Hej Conny. Mange tak for din henvendelse. Det er ikke et krav at mændene skal gå i lange bukser i restaurenten. Vi gkæder os til at tage imod jer i lufthavnen. Venlig hilsen, Ida Primo Tours Kreta.

Håndklæder

Spørgsmål:

Er der gratis håndklæder ved poolen, hos Louis Creat Princess m all Inclusive??? Hilsen Conny Pedersen


Svar:

Kære Conny Pedersen. Tak for din henvendelse! Der er håndklædeservice på hotellet, og det vil sige at i bare skal henvende jer i receptionen :-) Venlig hilsen Jonas, Primo Tours, Kreta.

Vejret på kreta

Spørgsmål:

Tænker på at bestille rejse til Platanias i uge 40 men hvordan plejer vejret at være i starten af oktober.


Svar:

Kære Kurt, tak for din henvendelse. Det lyder da som en rigtig god idé. :-) Temperaturen er på omkring 22-26 grader i starten af oktober. Vi håber på at se dig/jer i uge 40 hernede på Kreta! Venlig Hilsen Jonas, Primo Tours, Kreta.

Frangokastello / Imbros? og valuta

Spørgsmål:

Hejsa. Vi skal til Villa Platanias i uge 41 og glæder os til at se Knossos og tage på tur i en kløft. Desværre kan jeg se at udflugterne til Knossos og Samariakløften er samme dag. Måske er Samariakløften også får lang/hård for os, så jeg har fundet en anden udflugt i udflugtsprogrammet under "Platainias" som hedder: Frangokastello / Imbros. Den tur kan jeg bare ikke finde, når jeg kigger under "Kreta" eller under "Villa Platainias". Udbyder i den tur alligevel eller er der "ekstrene partnere" der udbyder lignende ture, som I kan henvise til? Desuden vil jeg høre om I anbefaler at man medbringer alle de euro, man regner med at bruge, eller om man kan betale med/hæve på Visa/Mastercard på Kreta? Venlig hilsen Anne


Svar:

Hej Anne. Mange tak for din henvendelse! Ja som du siger, så er knossos og samaria den samme dag. Vi har ikke andre udflugter til andre kløfter. Det er dog muligt at tage en bus ned til starten af kløften imbros, som er den anden længste på Kreta, og derefter tage en bus hjem fra enden af kløften. Det er en god idé at have euro med hjemmefra. Det er selvfølgelig muligt at hæve hernede (der er dog et hævegebyr på omkring 30-60 sanske kroner). Det er også muligt at betale med dankort, det er dog ikke alle steder. Derfor vil jeg anbefale jer, at bruge dankort de steder i kan, og have kontanter til resten med hjemmefra :-) Vi ses på Kreta! Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta.

bil i ferien

Spørgsmål:

Jeg vil lige beklage at jeg ikke fik formuleret mig korrekt.vi skal ned til jer i uge 39 og vil gerne leje en bil. I størrelse Skoda Oktavia.har i nogen ide om hvordan vi gør det nemmest.Vi havde tænkt os at bilen skulle være klar når vi landede og vi ville gerne have en bil i hele ferien.Jeg vil gerne høre lidt om pris og forsikring.


Svar:

Kære Majbritt. Det er helt i orden, og det kan vi sagtens finde ud af. Jeg vil gerne bede dig om at sende en mail til os, og så kan vi uddybe med priser, biler osv. Så skal vi nok arrangere så der står en bil klar til jer når i ankommer. Vores mailadresse er primotours.chq2@gmail.com. Tak for din henvendelse! Vi glæder os til at tage imod jer her på Kreta :-) Venlig hilsen, Jonas Primo Tours, Kreta.

Mini all-inklusive

Spørgsmål:

Hej, Vi skal bo på Achilles og har bestilt mini all-inclusiv.. Hvordan fungere dette og hvad er der inkl. udover morgenmad? Kaffe, The, sodavand, vand, is? ????


Svar:

Hej med jer! Der er morgenmad inkluderet fra 8-10. Baren har åben fra 11-22, derefter er det imod betaling. Der er kaffe, the, sodavand, lokal alkohol, vand og is inkluderet. Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen. Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta.

Bo på Vila Platanias

Spørgsmål:

Hej vi kommer til Kreta den 28.8.16 til den 4.9.16 og skal bo på Villa Plantanias, vi vil gerne bo så højt som muligt på hotellet, er det noget som i guider evt. kan hjælpe med. Med venlig hilsen, Krista og Jens Erik Andersen


Svar:

Hej Erik Andersen. Mange tak for din henvendelse! Dette ønske må meget gerne gives til kontoret i Ringkøbing. De kan kontaktes enten på tlf. +45 8818 4618 eller via e-mail: info@primotours.dk. Vi ser frem til at tage imod jer i lufthavnen d. 28/6. Så vil Villa Platanias gøre deres bedste for at det kan lade sig gøre :-) Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta.

Imbros Gorge

Spørgsmål:

Kan I være behjælpelige med kontakt til andre arrangører af vandretur i Imbros kløften ?


Svar:

Kære Jens. Mange tak for din henvendelse. Vi vil meget gerne være behjælpelige med dette, dog vil vi meget gerne have hvis i tager kontakt til os når i ankommer hernede. Så kan vi se på det der, og forhåbentlig finde frem til noget. Ellers er det også en kanon oplevelse at leje bil, og selv køre til Imbros kløften. Det koster ikke mere end 5 euro i indgang til kløften, og køreturen dertil er en rigtig flot tur. Vi ser frem til at modtage jer hernede på Kreta! :-) Venlig hilsen Jonas, Primo Tours Kreta.

Græske Superliga

Spørgsmål:

Kan I oplyse om muligheder for køb af billetter til Platanias FC's hjemmekamp mod A.E. Larissa (spilledatoen er endnu ikke offentliggjort men bliver sandsynligvis 27/28-08-2016). På forhånd tak, Jens


Svar:

Hej Jens! Tak for din henvendelse. Jeg forstår godt din interesse i kampen! Der er mulighed for at købe billetter til Platanias FC hjemmebane kampe, ved deres Fanshop/billetkontor. Dette ligger tæt på Chanias busstation inde midt i byen. Du kan også ringe til dem på 28210 68561 / 6949 205450 eller sende en email til dem, på denne mailadresse officialstore@fcplatanias.gr De fleste hjemmebane kampe ligger på en pris på ca. 15-25 euro afhængigt af hvilke kampe. Vi ses hernede på Kreta! :-) Venlig hilsen, Jonas Primo Tours, Kreta.

Kørestol + Euro

Spørgsmål:

Hej med jer, vi kommer ned til jer på søndag 31/7-16 med "aftenholdet". 2 hurtige spørgsmål: Kan man betale udflugterne med visakort eller skal der betales kontakt med Euro? Da Tove ikke er så godt gående medbringer vi kørestol. Skal hotellet informeres om det? Vi skal på på Panorama, hvor vi har booked værelse m/havudsigt samt all-inclusive. Vi ses :)


Svar:

Hej Tove og Peer! Tak for din henvendelse. I kan sagtens betale med VISA dankort, intet problem. Vi tager imod de fleste former for dankort, men selvfølgelig også euro i kontanter. Med kort bliver der dog lagt et gebyr på 0,50 cent pr. prs. oveni. Angående kørestolen, behøves der ikke meldes noget til hotellet. Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen på søndag! :-) Venlig hilsen Jonas, Primo Tours, Kreta.

Check-in

Spørgsmål:

Hej, Vi ankommer til Achilles søndag aften (flyet lander kl. 21.40.) Hvordan foregår check-in på hotellet når vi ankommer så sent? Vi har to små børn med, som sikkert er temmelig trætte der ;)


Svar:

Hej med jer! Mange tak for jeres henvendelse. Når i ankommer til hotellet, står vores danske personale og tager imod jer, og hjælper jer med check-in. Det plejer altid at gå hurtigt og problemfrit. Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen på søndag! Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta.

fisketur

Spørgsmål:

Hejsa. jeg vil gerne vide om det er muligt at komme på fisketur på kreta? evt kombineret med lidt sol/badning


Svar:

Hej med jer! Mange tak for jeres henvendelse. Vi har desværre ikke nogen fisketur i vores udflugtsprogram. Dog har vi en bådudflugt med sol og badning, hvor i er velkomne til at medbringe egen fiskestang ;-) Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen. Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta.

Afrejsedagen

Spørgsmål:

Hej igen, Må man på afrejsedagen benytte poolen? Og er der mulighed for bad, inden afrejse? Vi skal nemlig først flyve 22.40 ????


Svar:

Hej igen! Vil du skrive en mail på primotours.chq2@gmail.com og oplyse hvilket hotel du skal bo på? :-) Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta

Panorama og påklædning

Spørgsmål:

Skal man ha kjole og mænd lange bukser på i restauranten eller må man ha shorts og toppe på


Svar:

Hej med jer! Panorama ser helst at man går i lukkede sko og mændende har lange bukser på. Dog skal det siges, at hvis man er klædt i et par flotte shorts, som ikke ligner er kommet direkte fra stranden, vil det ikke blive set forkert på overhovedet :) Kvinderne må selvfølgelig gerne have kjole eller shorts på. Dog skal det heller ikke være alt for kort. Det samme gælder toppe. Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen! Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta.

Transfer

Spørgsmål:

Vi kommer til Kreta på søndag jeg vil høre om den bus vi skal med til panorama hvor mange stop den har og hvor lang til busturen vare vi kommer 6 voksne og en dreng på 2 år hilsen Gitte


Svar:

Hej Gitte. Vi har desværre ikke rækkefølgen før dagen før. Men det kommer ca til at tage 30-40 minutter. Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen. Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta.

Hæveautomater

Spørgsmål:

Vi skal til kreta i uge 28 2016 og vi glæder os. Er der problemer med brug af hæveautomater.? Kan man hæve penge på hotellet? Er stik til 220v det samme som i DK? Er der værdibox på værelset/hotellet? Vores bookingnr.: 655934


Svar:

Hej med jer! Mange tak for jeres henvendelse. Der er ikke nogle former for problemer med hæveautomaterne hernede på Kreta, dog er der forskellige gebyr på de forskellige automater. Dette kan vi infomere om når i ankommer hernede. Dog er der desværre ikke mulighed for at hæve penge på hotellet, men inden for 10 minutters gågang fra hotellet findes der en hæveautomat :-) Angående stik, så er det helt det samme som hjemme i Danmark. Udover det, så er der er safetybox på jeres værelse, af fri afbenyttelse. Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen! Med venlig hilsen Jonas, Primo Tours Kreta.

Åben bil

Spørgsmål:

Vi har overvejet at leje en cabriolet i den uge vi er på Kreta. Men jeg har det lidt skidt med at køre rundt i så fin en bil. Har du bemærket hvor mange der kører rundt i sådan en åben bil? Vil det mon skille sig for meget ud?


Svar:

Hej med jer! Mange tak for jeres henvendelse. Det er slet ikke unormalt, at leje en cabriolet! Og hvis i lejer bil igennem os hos firmaet TimeCar, er i fuldt forsikret, og for 9 euro pr. dag kan i også eliminere jeres selvrisiko. Derved er i helt dækket ind, og det er helt sikkert for jer at udforske Kreta :-) Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen! Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta.

Beklædning

Spørgsmål:

Hej. Vi skal bo på hotel galini sea view, vi ville bare lige høre ang. mænd om de skal have lukket sko og lange bukser på?


Svar:

Hej med jer! Mange tak for jeres henvendelse. Mænd skal meget gerne have lukkede sko og lange bukser på i restaurenten. Vi glæder os til at tage i mod jer! Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta

elkedel

Spørgsmål:

Hej min datter og svigersøn skal bo på Panorama på Kreta, og vil gerne vide om der er en elkedel op værelserne? Mvh Lis Hjort.


Svar:

Hej Lis! Der er ikke nogen elkedel på værelserne på Panorama, dog udlejer de elkedeler for 3 euro om dagen. I kan også leje den igennem os. Dette koster 10 euro for en uge, og hvis du skriver booking nr. til mig, kan jeg sørge for den står på værelset når de kommer :-) Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta

Wifi

Spørgsmål:

Er der gratis wiifi på Achilles Paradise


Svar:

Der er gratis Wi-fi på Achilles Paradise. Vi gør opmærksom på, at internetforbindelsen i Grækenland er varierende, og at udfald kan forekomme. Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen :-) Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta.

Panorama hotel Creta

Spørgsmål:

Hejsa nede på Creta ?????? Vi er 2 tøser der har bestilt 1 uges ophold på Panorama fra d. 12-19 juni 2016. Vi har bestilt et værelse med havudsigt. Jeg vil høre om det er muligt at få et værelse i hovedbygningen lige over den store pool ? Vil også høre om det er muligt at få lagt topmadrasser på vores seng, da jeg har fået en ny hofte for 1/12 år siden og kan slet ikke ligge på en hård seng, min veninde har dårlig ryg så hun vil også gerne have en topmadrasser på sengen også. Håber at begge vores forespørgelsesdebat kan lade sig gøre . Ser virkelig frem til en uges ferie på dette dejlige hotel ?????? Med kærlig hilsen Bente og Mai-Britt Booking nr 658462-0


Svar:

Hej Bente og Mai-britt. Mange tak for jeres henvendelse. Disse ønsker må meget gerne gives til kontoret i Ringkøbing. De kan kontaktes enten på tlf. +45 8818 4618 eller via e-mail: info@primotours.dk. Vi ser bestemt også frem til at tage imod jer i lufthavnen d. 12/6. Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta.

Samariakløften

Spørgsmål:

Hej Kreta Guider. Vi er ved at planlægge de udflugter vi gerne vil deltage i, under vores ferie på Kreta. Vi kigger meget på Samariakløften. Under beskrivelsen står der at "gode sko er et must", men hvad betyder det? Lukket sko, ala kondisko? Skal vi være opmærksom på noget omkring slåen ikke er for glat? Hvad med sandaler?


Svar:

Hej med jer. Mange tak for jeres henvendelse. Samaria kløften er en helt fantastisk tur, dog skal man være opmærksom på, at det er meget udfordrende tærren, som man begiver sig ud på. Derfor er det vigtigt at have gode sko på. Dette betyder, at de skal være lukket, og sætte tæt ved foden. Derfor vil kondisko være et rigtig godt valg! IKKE sandaler. Vi glæder os til at tage imod jer på Kreta. Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta

Achilles Paradise

Spørgsmål:

Hej. Vi har bestilt en 2-værelses lejlighed på Achilles Paradise fra d. 12/6 til d. 19/6 2016 (Bookingnr.: 656964) Vi har ønsket at komme til at bo højst oppe, og som vi har fået oplyst, ligger alle lejligheder med havudsigt øverst. Vi vil gerne have en lejlighed, der ligger øverst og midt i komplekset. Vi har tidligere boet på hotellet, hvor vi boede i lejlighed 215, som vi heller ikke ville have noget imod at bo i igen. Men vi er lidt i tvivl.. Ligger de øverste lejligheder midt i komplekset højere oppe end nr. 215? I så fald vil vi helst have en i midten. :-) Noget helt andet: Hvad koster det ca. at køre til Elafonissi med offentlig transport? Og stopper den offentlige transport tæt ved strandene? Håber I kan hjælpe :-) Fortsat god dag.


Svar:

Hej med jer. Mange tak for jeres henvendelse. Med hensyn til lejligheder på Archilles Paradise, så ligger de øverste lejligheder midt i komplekset på samme højde som værelse 215. Dog er der værelser lige over receptionen og på den anden side af poolen, hvor lejlighederne er højere oppe end værelse 215. Så må i selv vurdere om i vil ønske at bo midt i komplekset, eller højest oppe. I kan angive ønsket ved at ringe på tlf. 00 45 88 18 46 18 eller skrive en mail til kontoret på følgende mailadresse: info@primotours.dk. Hvis i kunne tænke jer at komme til Elafonissi med offentlig transport, går der busser fra Chania til Elafonissi hver dag kl. 9.00. Pr. vej koster billetten 10,90 euro. Bussen stopper nær stranden. Håber dette var svar nok! Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen. Med venlig hilsen Ida Primo Tours, Kreta

wifi

Spørgsmål:

Hej. Vi skal bo på Villa Platanias. Er der adgang til wifi (internet opkobling) på værelserne. Vi har bestilt 2 stk. 3-vær.lejl.?


Svar:

Hej med jer. Tak for jeres henvendelse. Der er gratis Wi-Fi på Villa Platanias, dog skal i være opmærksomme på, at internet forbindelsen i Grækenland kan være svingende. Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen. Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta

Ang. Panorama

Spørgsmål:

vi skal derned den 10 juli og i en uge vil det kunne lade sg gøre vi får værelser ved siden af hinanden


Svar:

Hej med jer! Tak for henvendelsen. Jeg vil råde dig til at ringe til vores kontor hjemme i Danmark og oplyse dit navn og booking nr. til dem. De vil efterfølgende skrive en note til Panorama, om at i ønsker at få værelser ved siden af hinanden, og så vil Panorama gøre sit bedste for at det kan lade sig gøre. Vi glæder os til at tage imod jer d. 10 juli. Med venlig hilsen Ida Primo Tours, Kreta

Samaria

Spørgsmål:

Hejsa, Jeg kommer ned til jer d. 15. maj, og vil rigtig gerne gå samaria. Derfor vil jeg høre hvilke en af dagene I har den udflugt? Hilsen Julia


Svar:

Hej Julia. Tak for din henvendelse. Det kan jeg godt forstå du vil, det er en fantastisk tur! Vi har Samaria udflugten en gang om ugen, og det er om onsdagen. Vi glæder os til at tage imod dig d. 15 maj. Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta

værelse

Spørgsmål:

Hej Jeg håber I er kommet godt til Kreta og I har set vores billet og ønske om værelse 21 på Maritas fra d. 15. maj og 2 uger.Det plejer ikke være et problem vi har boet der flere gange 7-8 gange. Hils dernede og vi ses om 2 uger Hilsen annegrethe og Hans Jørgen


Svar:

Hej Annegrethe og Hans Jørgen. Tak for jeres henvendelse. I kan tro vi er kommet godt herned, og ja vi har set jeres ønske angående værelset. Vi kan desværre aldrig love noget om ønskede værelser, men vi gør selvfølgelig hvad vi kan, for at det kan lade sig gøre at få værelse 21 til jer. Vi glæder os til at tage imod jer d. 15 maj. Med venlig hilsen Ida, Primo Tours Kreta

Lejlighedens placering

Spørgsmål:

Kan du/I sige noget om hvordan 3 værelseslejlighederne er placeret. Her tænkes på om der er nogen mulighed for at få et havkik? vi kunne ikke bestille med havudsigt, så det er vi klar på, men hvordan ser det ud i lejligheden og hvordan er udsigten. Vi er 3 søstre som rejser med vores mor som er 93 år, hun er frisk men ikke så rask til bens, så vi medbringer rollator. Vi glæder os alle men ikke mindst mor, så derfor vil vi gerne gøre det godt for hende. Det der betyder meget er at hun er tæt ved vandet, og det er jo derfor vi valgte hotellet, men er i tvivl om vi også kan nyde noget af det fra lejligheden?


Svar:

Imbros/Samaria kløften

Spørgsmål:

Arrangerer i en vandretur gennem den 8 km lange kløft Imbros ned mod sydkysten ? Har læst mig til at denne tur er både kortere og lettere at deltage på end en vandretur i Samaria.Jeg har knæ og rygproblemer og svigerdatteren er gravid i 24. uge i uge 20, hvor vi ankommer til Kreta. Tror du at vi kan deltage i udflugten ?? Kræves der gode vandresko eller kan Eccos gode vandresanddaler bruges ??


Svar:

Kære Inge, Tak for dit spørgsmål. Vi kører desværre ikke Imbros kløften. Vi har, som du selv skriver, Samaria kløften på programmet, som er en 16 km gåtur i, det man vil kalde, udfordrende terræn. Vi anbefaler, at man har lukkede gode sko på, da det er ujævnt og stenet terræn. Om det er muligt for jer at gå turen, er en vurderingssag og noget I skal mærke efter, om I synes det er noget, I kan klare. Som udgangspunkt lyder det ikke, som bedste udflugt at deltage i. Såfremt I skulle ønske at fortage jer noget andet, vil vi meget gerne være behjælpelige med dette. Vi glæder os til at tage imod jer. Venligst Christine, Primotours, Kreta

Pengeskab på værelse ?

Spørgsmål:

Hej Har i mulighed for at undersøge som der er en penskabsbox på lejlighedsværelserne på Girogiali Apartments, Agia Marina? Jeg spørg selvfølgelig fordi der er en risiko for at Grækenland går bankerot og hvis det sker vil alle banker lukke for udbetaling af euro. Vi læser i aviserne at mange grækerne har hævet 1.5 mia euro fra deres konti og bliver rådet til at tage godt med kontanter med. Derfor kunne det være godt at vide om der er en mulighed for at låse disse penge inden i en box enten på vores eget værelse eller i receptionen. Har i mulighed for at tjekke op på dette ? På hjemmesiden står der ikke noget om en sådan mulighed men vi ved af erfaring at det måske alligevel er muligt. Vi har afrejse på torsdag, d 25 juni, booking nr. 645982. Håber at høre fra jer hurtigst muligt ;) Mvh Thomas


Svar:

Hej Thomas Tak for din henvendelse. Jeg har undersøgt på Girogialis hjemmesiden omkring en safetyboks på værelserne, men det ser desværre ikke ud til at der er dette. Vi råder jer til at hæve lidt kontanter hjemmefra, men det er også muligt at hæve i byens mange hæveautomater. Vi glæder os til at se jer! Mange hilsner, Line, Primo Tours

Sen check-ud

Spørgsmål:

Vi skal flyve sent hjem fra Hotel Galini Sea View 16. juni. Spørg lige hotellet hvad de skal have for at vi beholde værelser til efter kl. 12 den pågældende dag. Måske vil vi booke om til afgang kl. 14.15. Derfor gerne et svar inden mandag morgen. I øvrigt god weekend. hilsen KB Nielsen


Svar:

Kære KB Nielsen, På Galini Sea View koster det 40 € at have værelset til længere end kl 12. Det er dog ikke en garanti, at I kan have værelset længere og vil først være noget I kan få svar på lørdag inden hjemrejse, dvs. d. 15. juni. Vi glæder os til at tage imod jer hernede. Venligst Christine, Primo Tours, Kreta

bil leje

Spørgsmål:

Hej Guider. Min kone og jeg kommer ned og besøger Jer i uge 34 og i den forbindelse ville jeg gerne leje en bil, fordi min kone så gerne vil ud til Baleo lagunen, er der parkeringsmuligheder ved Villa Platanias. Jeg forsøger også at finde vej på min GPS, men bruger man ikke vejnavne i Grækenland ? ;-) Vi ser frem til at møde Jer ;-) Hilsen Stig


Svar:

Hej Stig, Der er mulghed for at kunne parkere ved Villa Platanias. Vi har flere gæster der har gjort det :-). Man bruger ikke så meget vejnavne her på Kreta, men mere området/bynavne. For at skulle finde vej til Baleo Lagunen skal man taste by og området ind på GPS'en. Håber at dette var svar nok, I er altid velkomne til at skrive til os igen! Ellers er vi på hotellerne mindst en gang om dagen, så I kan altid hive fat I os hvis der er et spørgsmål. Godtur herned i uge 34 og vi glæder os til at tage imod jer! Med venlig hilsen Halid, Primo Tours - Kreta

Windsurfing

Spørgsmål:

Hej :-) Er der nogle muligheder for wind- og/eller kitesurfing i nærheden af Agia Marina? På forhånd tak!


Svar:

Hej Matti, Tak for din henvendelse. Der er Wind surfing i Agia Marina ved standen ud for et diskotek som hedder Vila Mercedes. Det er dog ret afhængigt af vind og vejr. Vi ser frem til at tage imod jer hernede. Venligst Christine, Primo Tours, Kreta

Parkering

Spørgsmål:

Jeg har bestilt en rejse hos jer og er der den 23.08. Vi skal være i Villa platanias hotel. Jeg vil gerne vide om der er muligt at parkere en bil ved hotellet?? er der parkeringsplads til hotellet? eller uden for,og er det sikkert? Tak for hjælpen. Mvh, Sholeh


Svar:

Hej Sholeh! - Ja, det er muligt at parkere ved hotellet Villa Platanias, hvor der er en parkeringsplads. Vi har flere gæster der har benyttet sig af muligheden for at parkere ved Villa Platanias med lejet bil. Bilen er ved siden af hotellet, så der har aldrig være problemer med dette :-) Håber at det var svar nok, vi glæder os til at tage imod jer her på Kreta! Med venlig hilsen Halid, Primo Tours Guide

Ang værelse

Spørgsmål:

Hejsa. Ville hører om det var muligt at få værelser ved siden af hinanden ? Vi ankommer til Kreta d30/8 og skal bo på Panorama Hotel og skal bo i 2* Executive superior vær. Ville det være muligt at få en enkelt topmadres på et af værelserne ? Fortsat god uge og vi glæder os til at hilse på jer. Mvh Inge Mathiesen .


Svar:

Hej Inge, Vi noterer Jeres ønsker og giver dem videre til hotellet, som vil gøre hvad de kan for at opfylde dem. Det er ikke noget vi kan love med garanti, men vi gør hvad vi kan for at komme Jeres ønske til gode. Vi glæder os til at se Jer her nede! Mvh. Mette, Primo Tours på Kreta

Billeder af værelser

Spørgsmål:

Hejsa. Vi skal være en uge på en 3 værelset på Villa Platanias her i næste mdr. Men vi undre og over der ingen billeder er af værelserne. Er det muligt at I kan sende et par billeder til os? Endvidere mangler vi information om, hvor tit der bliver gjort rent og skiftet håndklæder. Og sidste spørgsmål, er der intet køkken, slet ikke? Udover køleskab? (Her villet et billede hjælpe) Vi glæder os til at lande hos jer i næste mdr ????


Svar:

Hej Donna. Tak for din henvendelse. Vi glæder os meget til at tage imod jer. Der bliver gjort rent 6 dage om ugen (tirsdag-søndag), og håndklæder får I skiftet hver anden dag. Jeg har sendt en mail med billeder af værelset. Med ønske om en god dag. Kærlig hilsen Anne Sofie

værelse

Spørgsmål:

hej vi ankommer til Achilles Paradise i uge 32 og kunne rigtig godt tænke os værelse 205 som vi tidligere har boet på. Er det mon muligt?


Svar:

Hej Majbrit! Vi kan ikke love det samme værelsesnummer, men jeg giver beskeden videre til hotellet at I ønsker dette. Jeg kan se i jeres booking at I har ønsket dette hjemmefra, så hotellet er indformeret også. Vi håber at I har en god flyvetur herned og så ses vi i uge 32! Med venlig hilsen Halid, Primo Tours

Værdiboks

Spørgsmål:

Hej igen :) Hvad med værdiboks i lejligheden eller på hotellet. Er der mulighed for det? Vh Rikke :)


Svar:

Krise

Spørgsmål:

Hej. Vi ankommer søndag aften og glæder os. Vi har selvfølgelig talt om Grækenlands krise - hvordan er i berørt på Kreta?


Svar:

Hej Majbrit Tak for din henvendelse. Når I ankommer til Kreta vil I ikke bemærke, at der har været nogen krise. Det er mere på fastlandet inde omkring Athen, at det har kunnet mærkes. I kan sagtens bruge jeres dankort som normalt og hæve penge i alle automaterne. Alt i alt bliver det en ferie helt som normalt :) Vi glæder os til at se jer! Mange hilsner, Line fra Primo Tours

Håndklæde-service og elkedel på Galini Sea View

Spørgsmål:

Hej jeg vil gerne høre om der er håndklæde-service på hotel Galini Sea Wiev.? Endvidere er der el-keddel på værelset? Vi ankommer Søndag fra Billund og skal være her en uge.


Svar:

Kære Lene, Tak for din henvendelse. Ja, det er muligt at få håndklæder mod et depositum, som I får tilbage, når i leverer håndklæderne tilbage. Nej, der er ikke elkedel på værelserne, men det er muligt at leje dem hos os rejseledere, når I ankommer. Vi glæder os til at tage imod jer og ser frem til at give jer en dejlig ferie. Venligst Christine, Primo Tours

Samaria

Spørgsmål:

Hvilken ugedag går turen til Samaria? Kommer ned til jer i uge 31????


Svar:

Hej Christian, Turen til Samaria kløften er om onsdagen. Vi glæder os til at se Jer her nede! Med venlig hilsen Mette, Primo Tours - Kreta

Hårtørrer

Spørgsmål:

Mon det kan passe, der ikke er hårtørrer på Achilles Paradise? Det mener jeg da at kunne huske, der er. Første gang vi boede der var der mulighed for at låne en elkedel, er det stadig en mulighed? Glæder os til at møde jer den 13. september


Svar:

Hej Lisbeth Tak for din mail :) Der findes desværre ikke hårtørre på Achilles nej, men det er muligt at leje en igennem os, ligesom det også stadigvæk er muligt at leje en elkedel :) Vi ses snart! Mange hilsner, Line, Primo Tours

Samaria kløften i augustvarmen

Spørgsmål:

Hejsa. Er det muligt for almindelig dødelige mennesker at klare samaria kløften? Vi kommer i august måned, og er lidt betænkelige ved at springe ud i det, specielt med varmen. Mvh. Cathrine


Svar:

Hej Cathrine, Tak for dit, faktisk ofte stillede, spørgsmål. Det er muligt at gå Samaria kløften og også i august måned. Man starter gåturen allerede kl. 8. om morgenen og er færdig, alt efter hastighed, omkring kl 12-14 midt på dagen. 80 % af tiden går man i skygge, da bjergene gør, at solen ikke bager på jer, mens man nyder turen. Den er klart et besøg værd under jeres ferie. Og husk badetøjet på denne tur, da I har hele eftermiddagen ved den lille strand, når I har klaret jer igennem kløften. Vi glæder os til at se jer hernede. Venligst Christine, Primo Tours, Kreta

elkedel

Spørgsmål:

ER der elkedel i lejligheden, så der kan brygges nestkaffe


Svar:

Hej med jer :) Tak for jeres spørgsmål. Der er desværre ikke elkedel på værelserne, men I kan leje en igennem os guider imod et mindre gebyr. Vi glæder os til at se jer! Mange feriehilsner, Line, Primo Tours

Leje af scooter

Spørgsmål:

Hej. Vi skal til Kreta i næste uge. Vi har hørt fra venner at man kan leje scooter og køre rundt på øen(da vi ikke er gamle nok til at leje bil). Er det nemt at leje, og hvordan gør vi det?


Svar:

Hej Theresa, Tak for din henvendelse og forespørgsel. I kan uden problemer leje scooter gennem os. Vi anbefaler et udlejningsfirma hernede, som hedder Speedline. I skal bruge kørekort for at leje scooter, men behøver ikke være fyldt 23 år, som når man skal leje bil. I skal dog være opmærksomme på, at forsikringen kun dækker 20 km. væk fra hotellet. Men der er mange ting at se her i lokalområdet på scooter og I vil også kunne køre ind til Chania en tur. Vi glæder os til at se jer hernede i næste uge. Venligst Christine, Primo Tours, Kreta.

Team Kreta

Spørgsmål:

Hej med jer dejlige unge mennesker! Ser I forlader Kreta med de sidste gæster. Med tak for god service og højt humør ønsker vi jer en god hjemrejse, håber at se jer snart igen!!!!! Mange tak for denne sæson! Kærlige knus Bendt og Lisbet


Svar:

Hej Bendt og Lisbet :) Sikke en dejlig besked at slutte sæsonen af på! Vi har været glade for at have jer på besøg - også endda 3 hele gange (selvom I ikke boede på vores hotel anden gang :) ) I ønskes en fantastisk vinter, hvilket jeg er sikker på I nok skal få! Vi ses :) :) :) :) Mange knus fra Line, og jeg hilser fra gutterne

Boghandel

Spørgsmål:

Hej I skønne unge mennesker;o) Vi holder ferie på Achilles Paradise fra 13.-27. september. Hvis en af jer skulle komme forbi en boghandel inden da, mon det da ville være muligt, at få jer til at spørge på "Den Lille Havfrue" af H.C. Andersen, på græsk: ? ????? ??????? ??????????: ???? ???????? ????????. På glædeligt gensyn Bendt og Lisbet


Svar:

Hej Bendt og Lisbet, Vi skal kigge efter historien her nede. I må have det godt så længe! Mange hilsner, Mette, Primo Tours på Kreta.

samaria kløften

Spørgsmål:

Vi vil bare gerne lige høre hvad prisen er for en tur i kløften sammen med Primo Tours?


Svar:

Hej Michael! Lige nu ser priserne sådan her ud: Voksne 15år+ = 44 euro Børn 13-14år = 39 euro Børn 2-12år = 20 euro Prisen inkluderer bus tur/retur, ingangen til Samaria og bådtur. Det er en rigtig spændende tur, med et fantastisk naturområde, da Samaria Kløften ligger i et fredet område. Mange hilsner Halid

dykning

Spørgsmål:

Hej vi ankommer til panorama hotel d 7 juni.. og vi ville rigtigt gerne ud og dykke.. mit spørgsmål er så, skal man tage det der padi certificat ? Eller kan man komme ud og dykke uden det men med guide, eller hvordan..


Svar:

Hej Daniel. Tak for din henvendelse. Jeg kan sørme godt forstå, at I gerne vil ud at dykke. Kreta er det perfekte sted at prøve dette. Faktisk kan I selvbestemme, hvordan I ønsker det. Blue Adventure Diving arrangerer både "Discover Scuba Diving", som er et et-dags kursus med introduktion, terori, prøve-dyk i pool samt et dyk på havet. Dette koster 85 Euro. Derudover har i mulighed for at tage et to-dages "Scuba Diver" kursus til 310 Euro, eller et "Open water dive course", som er det officielle dykkercertifikat PADI udsteder. Dette kurses tager 4 dage og koster 450 Euro. Man skal være min 10 år for at deltage i alt dette. Hvis I booker gennem os, vil vi være behjælpelige med at bestille jeres kursus og arrangere transport frem og tilbage fra dykkercenteret. Så slipper I for at bruge tid på dette på jeres ferie. Når I ankommer, er I velkomne til at henvende jer for yderligere information. Vi glæder os til at se jer på Kreta. Kærlig hilsen Anne Sofie, rejseleder, Primo Tours

Velkomstmateriale mm

Spørgsmål:

Hej kære guider jeg og 3 andre familiemedlemmer har fornøjelsen af at skulle til Kreta d. 7. juni og bo på Panorama. Vi har tænkt at tage en taxa til hotellet, så er det muligt at få tilsendt velkomstmaterialet inden? Vi har bestilt værelser med havudsigt, da vi sætter meget pris på at sidde og skue ud over vandet, men jeg kan se, at der er flere gæster der er blevet tildelt værelser, hvor udsigten ikke var som forventet. Jeg håber at I kan være behjælpelige med at os to halvgamle par, kan få vores ønske om skøn udsigt opfyldt :) Derudover har jeg læst lidt om, at der er mulighed for at få topmadrasser ovenpå ret hårde senge. Det vil vi meget gerne have og da vi lander ret sent, er det så noget der kan være sørget for inden vi kommer ? Her til allersidst: hvor og hvornår er der velkomstmøde ? Mit booking nr er 644337 . De bedste hilsener Bente (glæder mig)


Svar:

Kære Bente. Tak for din henvendelse. Det lyder godt med en familietur til Kreta, og Panorama er et dejligt hotel. Med hensyn til velkomstmateriale foreslår vi, at I henvender jer til os ved ankomst i lufthavnen. Her vil vi have velkomstmateriale med til jer. Jeg kan se, at I har betalt for havudsigt, så det får I selvfølgelig. Så kan I rigtigt sidde og skue ud over havet. Jeg har noteret til hotellet, at I ønsker topmadrasser. De vil forsøge at ordne dette inden ankomst, men vi kan ikke garantere dette. Tidspunktet for velkomstmødet varierer lidt fra uge til uge, men oftest er det mandag formiddag, og det vil blive afholdt på jeres hotel Panorama. Varme solskinshilsner fra Primo Tours guiderne på Kreta

Cykeludlejning

Spørgsmål:

Hej - Vi vil gerne leje et par MTB. Så vidt jeg kan se på nettet, ligger nærmeste cykeludlejning - i forhold til Panorama - i Agia Marina, og man skal selv møde op i butikken når vi blot vil leje en enkelt dag. Ved I, om der findes andre udlejere som både leverer og afhenter, eller som ligger tættere på vores hotel? mvh Steffen


Svar:

Hej Steffen Tak for din henvendelse. Os fra Primo Tours har et rigtig godt samarbejde med det cykeludlejningsfirma som hedder Party Bikes. Du har helt ret i, at man her selv skal hente sin cykel :) Jeg kan ikke på stående fod fortælle dig hvor der ellers ligger et udlejningsfirma i forhold til Panorama, men der er rigtig mange at finde rundt omkring i byen. Håber mit svar har hjulpet dig lidt på vej. Mange hilsner, Line, Primo Tours

Lejlighed, og adresse

Spørgsmål:

Hej. Vi ankommer til Kreta d. 13 september 2015, bookingnummer 649448. Vi skal bo på Villa Platanias i en 3 -vær lejlighed. Vi er 3 voksne + 1 barn 3 år. Min mor er 81 år og noget gangbesværetog bruger rollator, så derfor vil gerne bede om en lejlighed i grundplan. Hvad er adressen til Villa Platanias ?, vi tager taxi dertil. MVH Lars Nørgaard


Svar:

Hej Lars Tak for din henvendelse. Jeg har noteret dit ønske om, at bo i grundplan ned og skal nok gøre alt jeg kan for at opfylde dette. Mht. adressen hernede er vejsystemet meget specielt og mange hoteller mm. har ikke en egentlig adresse. Når I ankommer til lufthavnen vil I nemt kunne finde en taxa lige ude foran og hvis I blot siger til dem at I ønsker at komme til Villa Platanias burde der ikke være nogen tvivl om hvor dette er :) Om ikke andet kan I let finde os guider i lufthavnen også vil vi være behjælpelige. Vi glæder os til at se jer hernede i september :) Mange varme hilsner fra Line, Primo Tours

Bad inden afrejse

Spørgsmål:

Hej Vi skal bo på Villa Platinias. Er det muligt at kunne få et bad inden afrejse - da det jo er sen afrejse - søndag?


Svar:

Hej Helle, Det er muligt at tage et bad i Villa Platanias' fitnisslokale :-) Jeres All Inklussiv gælder samtidigt hele dagen søndag, hvor aftensmaden specielt vil starte tidligere, så I kan spise fra kl. 17.45. Ellers håber jeg at I er klar til at komme ned til varmen, vi er i hvert fald klar til at tage imod jer! Med venlig hilsen Halid, Primotours Kreta

Taxi med autostol

Spørgsmål:

Hej. Vi er 4 voksne og 1 barn (2 år) som har planer om at rejse til Kreta i uge 40 (Agi Marina). Kan man få en taxi med autostol fra lufthavnen til Agi Marina? - og hvad vil det ca koste? Hilsen Louise


Svar:

Hej Louise. Det er desværre ikke muligt at få en taxi med autostol fra lufthavnen. Hilsen Mia, rejseleder

Højstol/microovn på Achilles

Spørgsmål:

Hejsa :) vi er så heldige at vi skal på ferie nede hos jer fra på søndag og i den forbindelse har jeg bare lige et enkelt praktisk spørgsmål i forhold til vores søn på 6 måneder og det om der er højstol og microovn vi kan benytte på Hotel achilles paradis hvor vi skal bo ?? På forhånd tak for hjælpen og på gensyn om ikke så længe :) mvh Jette


Svar:

Hej Jette, Der er både microovn og højstol på hotellet i kan benytte jer af. :) Hilsen Mia, rejseleder

Leje at atv/scooter/motorcykel og leje af vandsport udstyr

Spørgsmål:

Hej mig og min kæreste og to venner skal til kreta d. 7-9-14 og i den forbindelse vil jeg gerne ligt om muligheder for at leje køretøjer og vandscooter og andet sjovt. Skal man have kørekort til atv/scooter/motorcykel. Vi er alle over 25 hilsen paw


Svar:

Hej Paw. Til motorcykel og ATV skal man have motorcykelkoerekort for at kunne leje dette. Scooter skal man bare have et almindeligt koerekort. Vi glaeder os til at tage i mod jer hernede! Hilsen Mia, Primo Tours

Vandtemperatur

Spørgsmål:

Hvilken temperatur har Havvandet, vi kommer til Kreta d. 11. okt. Mvh. Dennis.


Svar:

Hej Dennis, tak for din henvendelse. Vandtemperaturen i havet ud for Kretas nordkyst er p.t. 23-24°C. Vi ses i lufthavnen hernede! Mvh. Ole, Primo Tours Kreta.

Panorama Hotel/ uge 39

Spørgsmål:

Vedr. Bookingnr. 640174 Jeg har bestilt 4 værelser med havudsigt fra den 20-28 september. Vi har et ønske om at de to af værelser kan blive ved siden af hinanden pga. små børn som skal puttes tidligt. Der ud over ønsker vi topmadrasser på et af værelserne (lige meget hvilket) til mine forældre. Til slut vil jeg høre om der kan være mulighed for at forlænge lejen af ét værelse om søndagen pga. det sene hjemrejse tidspunkt, så min far og børnenbørn kan få et hvil om eftermiddagen? Vi glæder os til at møde Jer og solen:-) Vh Rie Mikkelsen


Svar:

Hej Rie. Tak for din hendvendelse :) Jeg vil gerne notere dit ønske ned omkring at bo ved siden af hinanden, men det er ikke noget jeg kan love dig. Det samme gælder topmadrasserne - jeg notere ønsket ned og siger det videre til hotelpersonalet. Når I ankommer til hotellet skal I høre i receptionen om det er muligt at leje værelset længere, da det ikke er noget jeg ved lige på stående fod :) Håber dette er svar nok! Vi glæder os til at se jer. Mange hilsner, Line, Primo Tours

Leje af stor bil/minibus

Spørgsmål:

Vi er en gruppe på 8, der rejser til Kreta (Hotel Galini) i uge 42. Vi vil gerne hjemmefra leje en minibus, hvor alle mand kan være, kan I hjælpe os eller evt. anbefale et udlejningssted, der råder over større biler?


Svar:

Hej Anne Marie, Der er mulighed for at leje en bil til 9 personer, via det bilfirma som hedder TimeCar. Dog vil vi gerne være behjælpelige med at booke det for jer, så hvis I allerede ved hvilken dag og tid I vil have den, kan vi booke den allerede nu. Med venlig hilsen Claus Jensen Rejseleder

Dykkercertifikat / Blue Adventures Diving

Spørgsmål:

Hej - Vi ankommer til Panorama den 17. maj, og jeg tænker på at tage et PADI dykkercertifikat hos det center I anbefaler,Blue Adventures Diving. Er der fordele for mig eller Jer, hvis jeg booker gennem Jer, eller er det helt uden betydning? mvh Steffen


Svar:

Hej Steffen :) Det lyder rigtig spændende, at du vil tage et PADI dykkercertifikat her på Kreta. Blue Adventures Diving er yderst profesionelle og hjælpsomme, så det kan du godt glæde dig til. Hvis du booker gennem os, vil vi være behjælpelige med at bestille dit kursus og arrangere transport frem og tilbage fra dykkercenteret. Så slipper du for at bruge tid på dette på din ferie. Hvis du allerede nu ved, hvornår du ønsker at påbegynde dit kursus, kan jeg forsøge at bestille en tid allerede nu. Med venlig hilsen Anne Sofie, rejseleder på Kreta

Achilles Paradise - mini all inkl, safetyboks, håndklæder

Spørgsmål:

Hej. Vi skal med familien til Club Achilles Paradise i næste uge og har lige et par spørgsmål: Er vandlandet stadig åbent? Er der Safetybox i lejlighederne eller på hotellet? Hvordan med håndklæder og hårtørrer på badeværelset? Og endelig - nogle steder står der, at der er kaffe, te, is og snacks med i Mini All Inclusive, andre steder står der, at det er lokale drikkevarer. Hvad skal vi regne med, og hvad kan vi love ungerne?? Vi glæder os........


Svar:

Hej Maria - Tak for dine spørgsmål. Vandlandet Limnoupolis har stadig åbnet - det er dog ikke til at sige hvor længe endnu, de lukker når de ikke synes vejret er godt nok mere, men vores erfaringer sigerat det typisk først er i slutningen af September. Der er Safebox på værelserne på hotellet - De kan lejes igennem receptionen når I ankommer til hotellet. Der er håndklæder på værelserne, til brug på værelserne - De bliver skiftet en gang i ugen. Strandhåndklæder skal I selv medbringe eller købe i et af de små supermarkedet hernede. Der findes ikke hårtørre på værelserne. Mini All-Inklusiv indeholder morgenmad, lokale drikkevarer i tidsrummet 10:00-22:00 samt kaffe/te/is/ snacks i begrænsede tidsrum. Dette gælder alle dage minus torsdag, hvor der kun er morgenmad. Når I ankommer til hotellet, får I udleveret en nøjagtig oversigt med tidsrum osv. Vi glæder os til at se jer på Kreta. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

Ridetur

Spørgsmål:

Hej (0: jeg har læst at man kan komme ud og opleve en solnedgangstur på en hest? Er det noget i kan arrangere?


Svar:

Hej Maria. Når du kommer herned, kan vi være behjælpelige med at bestille en tur på hesteryg. Deres Horse Riding Center tilbyder forskellige ture af forskellige længder. Du kan allerede nu smugkigge på deres hjemmeside: www.chaniahorseriding.com Mvh Anne Sofie, rejseleder for Primo Tours

Taxa/bus Panorama-Chania

Spørgsmål:

Hej. Hvad koster bussen fra Hotel Panorama til Chania? Er det billiger for os at tage en taxa? Vi er 5 voksne.


Svar:

Hej Jane. Tak for dit spørgsmål. Bussen til Chania koster € 1,70 pr. person. Taxa vil koste cirka €15-20. Efter ankomst til Kreta afholder vi et informationsmøde på hotellet, hvor I vil kunne høre meget mere om de forskellige transportmuligheder på Kreta. Vi glæder os til at se jer hernede. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

beklædning

Spørgsmål:

tak for tilbagemelding. mange bruger i dag klip klappere som sandaler(deres eneste fodtøj). Må man så ikke have det på i restauranterne ?


Svar:

Hej Bettina Det er ikke tilladt at anvende anlimdelige klipklappere (flip flops) i restauranten. Dog må I gerne have sandaler som er lukket hen over foden. Håber dette er svar nok :) Rigtig god tur herned! Mange hilsner, Line, Primo Tours

Lange bukser i restaurant

Spørgsmål:

Hej vi skal bo på Villa Platanias og vil bare høre om det er påkrævet med lange bukser for mændene til spisning om aftenen?


Svar:

Hej Charlotte :) Tak for din henvendelse. Det er overhovedet ikke påkrævet med lange bukser, tværtimod. Villa Platanias er et hotel kun med danske gæster, så det er der ikke noget om. Håber dette var svar nok. Mange hilsner Line, Primo Tours

Udflugter

Spørgsmål:

Hejsa. Vi ankommer til Hotel Panorama på Kreta på søndag og er ved at planlægge ugen. Derfor har jeg behov for at vide hvornår følgende udflugter- Samariakløften, Knossos og Elafonissi - er planlagt til - dag og varighed. Nå ja, hvad koster de hver især. Hvornår kan man evt. Bestille en eller flere af disse for at være sikker på at få plads. Mvh Dina & Søren Jakobsen


Svar:

Hej Dina og Søren Tak for din henvendelse. På onsdag har vi både turen til Samaria kløften og Knossos. Samaria kløften er fra tidlig morgen til omkring kl. 20.00 aften og koster 45 € pr. voksen og 40 € for børn. Knossos er også en heldagstur hvor I vil være hjemme til aften. Turen hertil koster 56 € pr. voksen og 46 € pr. barn. Turen til Elafonissi er om fredagen og også en heldagstur. Udflugten koster 33 € pr. voksen og 17 € pr. barn. Vi holder velkomstmøde imorgen, mandag, hvor I kan stille spørgsmål og evt tilmelde jer udflugterne. Vi glæder os til at se jer! Mange hilsner, Line fra Primo Tours

Klapvogn og div.

Spørgsmål:

Hejsa, vi kommer på ferie i uge 25 og har to små børn med. Vi vil høre om der er mulighed for at leje en klapvogn (ikke paraplyklapvogn) hvor det er muligt at lægge den ned, så det kan bruges til at sove til middag i? alternativt en barnevogn. Det ene barn er under to, så vi vil ligeledes høre hvilken slags seng der er mulighed for at få til ham? Vi skal bo på Villa Platanias og ønsker at få værelser i nærheden af hinanden, desuden vil vi gerne vide om vi selv skal medbringe badehåndklæder til stranden? vi ser frem til at høre fra Jer. venlig hilsen Mette Svantemann


Svar:

Hej Mette. Tak for din henvendelse. I kan godt glæde jer til at bo på Villa Platanias - et rigtigt dejligt og hyggeligt hotel. Klapvogn kan I leje af os for 10 euro for en uge. Det er dog ikke en klapvogn, der kan ligges ned. En barnevogn har vi desværre ikke. I kan få en almindelig babyseng til jeres barn. I er velkomne til selv at medbringe poolhåndklæder, men de kan også lejes på hotellet til 2 euro pr dag. Vi ser frem til at se jer på Kreta. Varme hilsner fra jeres guider

Ekstraseng

Spørgsmål:

Hvad er prisen for en ekstraseng på Villa Platanias ? I uge 27.


Svar:

Hej Birgitte. Tak for din henvendelse. Jeg kan se, at I er fire personer, der kommer herned. På jeres værelse er der to senge og en sovesofa med plads til to personer. Hvis I ønsker endnu en seng til en femte person, så kræver dette at I bestiller en anden værelsestype. Hvis I blot er fire personer, så er der sovepladser til alle fire. Håber at dette er svar på dit spørgsmål. Vi glæder os til at se jer i uge 27. Varme solskinshilsner fra Anne Sofie, rejseleder på Kreta.

Udflugt

Spørgsmål:

Hej Min familie og jeg kommer til Kreta d. 14.6 på Villa Platanias .Vi er 4 der ønsker at tage på turen til Samariakløften .. Hvilken dag er det og hvad er prisen pr. Person incl. Entre m.m. ? Vi glæder os helt vildt. Ses snart. Hilsen Aase????


Svar:

Kære Aase Tak for din henvendelse. Jeg kan godt forstå I gerne vil en tur i samariakløften, det er en fantastisk tur! Turen er om onsdagen og koster 45 EUR pr. voksen inkl. entre og billet til bådturen. Vi glæder os til at se jer :) Mange hilsner, Line, Primo Tours guide

Værelser

Spørgsmål:

Vi har booket 2 værelser på Galini fra den 7 juni 2015 med fuld havudsigt. Kan I sørge for at værelserne ligger i nærheden af hinanden. Vi havde en dårlig oplevelse sidste år med tildeling af værelser, 1 i annex samt 1 der allerede var optaget. Desuden ønsker vi også at spise på den italienske samt den kinesiske restaurant, det lykkedes ikke sidste år. Hvordan kan man booke, når receptionen ikke kan modtage bestillinger. Vi ses om 14 dage. Mvh Gitte Riisom


Svar:

Kære Gitte Tak for din henvendelse. Jeres ønske om værelser i nærheden af hinanden er noteret og vi vil selvfølgelig gøre vores bedste for at opfylde dette. Mht den italienske og den kinesiske restaurant er de åbne hver dag minus søndag. Jeg har haft kontakt med hotellet og fået fortalt, at I sagtens kan bestille dette igennem receptionen, så det er ikke noget problem. Vi glæder os til at tage imod jer :) Mvh Line, Primo Tours Kreta

ønskeværelset

Spørgsmål:

Kære guid. Min mand og jeg ankommer til Villa Platanias 24 maj. En forsigtig forespørgsel om værelses beliggenhed! Det vil være rigtig dejligt hvis i har mulighed for, at tildele os et værelse, hvor aftensolen IKKE er. Gerne på øverste etage hvor der også er lidt udsigt;)mvh Hanne.


Svar:

Kære Hanne. Tak for din henvendelse. Dit ønske er noteret, og vi vil forsøge at opfylde dette. Vi glæder os til at se jer på søndag. Varme solskinshilsner fra Anne Sofie, rejseleder for Primo Tours på Kreta.

Kort/kontanter

Spørgsmål:

Hej, Vi skal med jer en tur til Kreta på søndag og vil gerne i den forbindelse høre, hvordan det står til med grækernes banker efter den turbolens der har været om deres økonomi for kort tid siden. Skal vi have kontanter med.? Kan vi hæve og betale ubegrænset med Visa og MasterCard..? En anden ting... Der står på jeres hjemmside at man på Hotel Galini har All Inclusice indtil afrejse... Betyder det til check ud tid, eller til man faktisk skal afrejse mod lufthavnen om aftenen..? Vi glæder os til en god ferie i næste uge.. :)


Svar:

Hej Poul & Lotte Tak for jeres henvendelse :) I skal slet ikke være bekymret for Kretas økonomi - alt fungerer helt normalt og har altid gjort det. Man kan sagtens bruge både VISA og MaterCard i hæveautomaterne og i de fleste supermarkeder. Mht jeres afrejsedag på hotellet, så gælder jeres all inkl. HELE dagen, altså også selvom I er tjekket ud af hotellet :) Vi glæder os til at se jer, Mange hilsner, Line, Primo Tours

Mini All Inclusive

Spørgsmål:

hvad indgår der i mini All inclusive? Med venlig hilsen


Svar:

Hej Hardy - Tak for dit spørgsmål. Mini All-Inclusive er noget vi har opfundet hos Primo tours og har haft stor succes med over de sidste par år. Mini All-Inclusive indeholder morgenmad og lokale drikkevarer i løbet af dagen. På nogen hoteller serveres også snacks og is til børnene - Det kan du læse mere om under det hotel, som I tænker på at besøge. Vi glæder os til at se jer hernede. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

Elefonitis

Spørgsmål:

Hvornår går turen til Elafonitis? Vi kommer i uge 31.


Svar:

Stranden

Spørgsmål:

Er den nærmeste strand, med fint sand eller er det en sandstrand med groft sand. I så fald hvor langt er der så til den nlrmeste strand med fint sand?


Svar:

Værelser

Spørgsmål:

Hej med jer. Vi ankommer til Achilles Paradise 14/6 2015. Vi er en hel familie, som har 5 værelser og vi har via Primo Tours forespurgt om vi kunne få 5 værelser i nærheden af hinanden - og gerne de værelser der ligger ud til den store balkon over receptionen, da vi gerne vil spise morgenmad sammen - og her er der nemlig plads :-). Med venlig hilsen og rigtig god sæsonstart Birgit Pedersen


Svar:

Hej Birgit. Jeres ønske er noteret i vores booking-system, og vi vil ihærdigt forsøge at efterkomme dette. Vi glæder os til, at I kommer herned :-) Med venlig hilsen Anne Sofie, rejseleder på Kreta

Klapvogne

Spørgsmål:

Hejsa dernede i det varme Kreta. Vi kommer ned til jer nu på søndag d. 14 august. Og vi glæder os og komme væk fra regnen :-) Vil hører om man kan leje klapvogne igennem jer? bare så vi er fri for selv og slæbe med. Har 2 børn med en på 4 år og en på 9 mdr Vi skal bo på panorama hotel, hvis det kan hjælpe jer lidt. Mange hilsner fra Birgitte


Svar:

Hej Birgitte - Tak for dit sprgsmål. Vi har klapvogne til udlejning hernede - Det er ganske normale paraply-klapvogne, som koster € 15 pr. stk. pr. uge. Du tager bare fat i en af os rejseledere efter ankomst til jeres hotel, så sørger vi for at de kommer ud til jeres hotel - typisk vil vi lægge dem klar i reception næste morgen. Vi glæder os til at se jer på Kreta. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

Villa Platanias

Spørgsmål:

Hej. Vi ankommer 23-08-2015 til en 2-vær-lejl. med havudsigt. Jeg er 82 år og har netop fået en ny hofte (noget gangbesværet) og ser gerne det tages hensyn dertil, så gåture til/fra strand og restaurant ikke bliver alt for lange. Vi glæder os til vores første Kreta-tur


Svar:

Hej Henning og Margit. Tak for jeres henvendelse. Vi har noteret jeres ønske og vil forsøge at efterkomme dette på bedste vis. Villa Platanias ligger ned til stranden, og gåturen dertil er derfor begrænset. Med venlig hilsen Anne Sofie, rejseleder på Kreta

Tobak

Spørgsmål:

Hej. Jeg er storryger. Kan man købe prince cigaretter på Kreta og hvad er prisen?


Svar:

Hej Conny - Tak for dit spørgsmål. Det er desværre ikke muligt at købe Prince-Cigaretter på Kreta. Det er derimod muligt at købe alle internationale mærker såsom Marlboro osv. - Priser varierer fra butik til butik men ligger omkring € 4 for en pakke. Vi glæder os til at se jer hernede. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

Panorama - håndklædeservice

Spørgsmål:

Hej. Vi skal bo på Panorama. Jeg kan se, at der ud over "Skift af håndklæder" er anført "Håndklædeservice". Betyder det, at der er pool- og strand-håndklæder til rådighed, så vi ikke skal medbringe hjemmefra? På forhånd tak for svar.


Svar:

Hej Per - Tak for dit spørgsmål. Det er 2 typer af håndklæde til rådighed på Panorama Hotel. De normale håndklæde som kan benyttes på værelset og håndklæder som kan benyttes ved poolen - Disse er lysegule, så de er nemme at kende fra hinanden. Vi glæde os til at ser jer på Kreta. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

Evt. leje af manuel kørestol og bil med automatgear

Spørgsmål:

Hej alle på Kreta. Min mor og jeg ankommer til Indigo Mare den 21. august og glæder os. Jeg har desværre efter kræftoperation fået protese ind i den ene ben og kan derfor ikke gå langt og overvejer om det er nødvendigt at leje en kørestol. Er det muligt og hvordan? Samtidig hvad koster det at leje en bil med automatgear et par dage ? Mange hilsner Liselotte


Svar:

Hej Liselotte - Tak for dit spørgsmål. Vi kan hjælpe med at anskaffe en kørestol, som kan stå klar til jer på hotellet ved ankomst. Du er velkommen til at kontakte vores kontor i Ringkøbing, som kan få det skrevet på jeres bestiling, så sørger vi for at den står klar, når I kommer. Den koster omkring € 65 for en uge. Vores biludlejning har 2 typer biler med automatgear som er en mulighed for jer. De koster fra € 55 pr. dag at leje. Du er velkommen til at snakke med vores rejseledere ved ankomst som kan hjælpe med bestilling af bil. Vi glæder os til at se jer hernede. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

Den græske krise

Spørgsmål:

Hej dernede i varmen. Det optager mig naturligvis meget, hvor berørte kretenserne er af den skrækkelige politiske/økonomiske krise, er det noget I som guider i jeres kontakt med de lokale mærker til? Jeg taler desværre ikke græsk, så det er lidt svært at følge de lokale medier eller sociale netværker. Under alle omstændigheder glæder vi os vildt til at komme derned igen.


Svar:

Hej Lone - Tak for dit spørgsmål - Det er sikker noget som mange rejsende til Grækenland tænkler meget over i år. Her på Kreta mærker vi ikke så meget til krisen - de fleste priser er de samme som året før og næsten alle restauranter og butikker er åbne. Dog kan man godt mærke at de lokale ikke har så mange penge som før, men de tager det nu med vanelig ro og håber på det bedste. Vi glæder os til at se jer på Kreta. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

Barneseng

Spørgsmål:

Hej med jer. Vi bor fra den 25. september til den 2. oktober i Marita Appts. Vi har læst os frem til, at vi gratis kan låne en rejseseng, hvis vi booker den i forvejen. Vi kan ikke finde kontakt til hotellet og spørger derfor jer. Sengen er til et barn på 18 mdr. På forhånd mange tak for hjælpen Med venlig hilsen Jacob Hille


Svar:

Hej Jakob - Tak for dit spørgsmål. Vi kan sagtens hjælpe med at sørge for at I får en babyseng. Du skal blot sige det til vores personale på kontoret i Ringkøbing - Du er velkommen til at ringe og få en snak med dem altid. De vil så sørge for at det bliver noteret på din billet og så sørger vi for at hotellet stiller den klar til jer på værelset. Vi glæder os til at se jer i september - på det tidspunkt kan det godt være lidt køligt, så en god ide, at pakke en tynd trøje til at bruge om aftenen, i kufferten. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

Vand

Spørgsmål:

Hej igen dernede i varmen :-) Har lige et spørgsmål omkring vandet i hanerne på Kreta. Må man drikke vandet direkte fra vandhanerne i Kalamaki? Regnvejrshilsen fra DK - Lone :-)


Svar:

Hej Lone - Tak for dit spørgsmål. Vi anbefaler ikke at man drikker vandet på Kreta, men derimod drikker vand fra flasker. Det kan købes overalt og er billigt. Vandet kan dog sagtens bruges til at f.eks. tandbørstning eller til kaffebygning. Vi glæder os til at se jer hernede. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

autostol og højstol til baby

Spørgsmål:

Hejsa med jer på Kreta. Vi skal til ned til Jer i august mdr og skal bo på panorama hotel. Vi vil bestille bil hjemmefra men har de autostole til baby også? Har en dreng med på 9 mdr og en pige på 4 år med. Og ang højstole har de det på hotellet? Mange feriehilsner fra Birgitte og vi glæder os til at komme derned


Svar:

Hej Birgitte Tak for dit spørgsmål - At bestille bil er en rigtig god ide på Kreta, da der er masse af ting at se hernede. Vores biludlejning har autostole til babyer helt ned til 4 mdr. gamle, så det er ikke noget problem med en stol til jeres dreng. Autostole er gratis gennem vores biludlejning her på Kreta. I skal bare oplyse det til vores kontor i Danmark når du booker bilen og så sørger vi for resten. Hotellet har højstole i deres restaurant til fri afbenyttelse - De har dog desværre ikke mulighed for at I kan få højstole på værelserne også. Vi glæder os til at se jer til August - husk badetøjet, vi har en rigtig god temperatur hernede i øjeblikket og det ser ud til at forsætte resten af sommeren. Med Venlig Hilsen Rune - Team Kreta

Er det muligt at få en adresse på hotellet til min GPS?

Spørgsmål:

Hvis jeg lejer en bil gennem Primo Tours allerede fra lufthavnen, hvor finder jeg så adressen til hotellet, så jeg kan bruge GPS?


Svar:

Vejsystemet på Kreta er meget specielt. Det betyder at rigtig mange hoteller, butikker og andre bygninger ikke har egentlige adresser og derofr kan være lidt svære at finde. Typisk adressen på et hotel, hotellets navn samt hvilken by hotellet ligger i. Ved ankomst til lufthavnen hjælper vi Dig dog gerne med at finde vej. Det er muligt at køre efter vores busser, som kører ud til hotellerne og på den måde at finde nem vej til feriebyerne. Dette er rejselederne gerne behjælpelige med at arrangere - tag blot kontakt til dem efter ankomst i Chanis lufthavn.

STIL DIT SPØRGSMÅL TIL REJSELEDEREN

*: Bedes udfyldt. Du vil modtage en mail når guiden har svaret på dit spørgsmål. Dit spørgsmål og svar vil sammen med dit navn derudover blive offentliggjort her på siden. Din email vil ikke blive vist.

Gå tilbage til bloggen

BILLEDER FRA KRETA

Leder du efter
en rigtig go' ferie?
Lad os hjælpe dig med at finde drømmerejsen, der passer til netop dine ønsker og behov
Ved tilmelding af nyhedsbrevet
deltager du samtidig i
konkurrencen om
et rejsegavekort
på kr. 5.000,-!