Kreta

Grækenlands største og mest populære ferieø

Info om Kreta

På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel på Kreta:

Villa Platanias
m/All Inclusive

Se hotellet her

 

Vores rejsetips til en rigtig go’ ferie på Kreta

Kreta er uden tvivl en af vores absolut favoritter. Grækenlands største og mest populære ferieø byder på noget til alle. Her finder du små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst. Kreta er altså en sand favorit hos danskerne, men bestemt også her hos os i Primo Tours! For at skabe den en rigtig go’ ferie for dig har vi samlet alle vores bedste rejsetips på denne side.

Lej en bil:

Når du er på charterferie, kan der sagtens være nogle spændende seværdigheder, kulturperler og byer, du har lyst til at udforske på egen hånd. Så er det oplagt at leje sin egen bil. Det kan ske gennem vores rejseleder, da vi samarbejder med et udvalgt udlejningsfirma. Primo Tours samarbejder kun med seriøse udlejningsfirmaer, som har de rigtige forsikringer, hvis uheldet skulle være ude. Udlejningsbilen udleveres enten på hotellet eller i lufthavnen. En lejebil giver dig friheden til at udforske den solrige sydkyst, storbyerne på østkysten og de smukke strande mod vest. Du kan planlægge og bruge din dag, lige som du ønsker. På denne side giver vi vores bedste anbefalinger til, hvad man skal opleve på Kreta, og med en lejebil har du rig mulighed for at drage på eventyr. 

En af de ting som Kreta er mest kendt for, er sine smukke strande. Her er 3 af vores favorit strande på Kreta:

Elafonissi – den lyserøde strand:

Elefonissi er den mest berømte strand på Kreta. Det, der gør Elafonissi så unik, er dens utroligt klare og turkisblå vand samt det fine, lyserøde sand, der giver stranden en eventyrlig atmosfære. Når solens stråler rammer sandet, får det en lys rosa farve, hvilket skaber et betagende syn. Elafonissi ligger på sydvest Kreta og ca. 60 km væk fra vores hoteller.

Agii Apostoli – den børnevenlige:

Agii Apostoli stranden er både en favorit blandt de lokale på Kreta, men også blandt vores gæster. Her er det tre bugte som indkrandser de rolige strande. Så selv på en dag med meget blæst, og hvor de resterende strande har for store bølger, vil man typisk stadig kunne bade i Agii Apostoli. Agii Apostoli ligger mellem 0-5 km fra vores hoteller ca.

Seitan Limani – den skjulte perle:

En af vores favoritter er den skjulte perle, Seitan Limani!
Ud over den hyggelige, intime strand, er det også en oplevelse i sig selv at stå oppe på toppen og lade sig betage af den smukke udsigt.
Selve turen ned til stranden kan godt være en lille smule udfordrende, fordi du skal ned af en stejl bakke imellem klipperne. Men når først du er nede, kan du ånde lettet ud og nyde denne smukke natur- og strandoplevelse! Seitan Limani ligger ca. 40 km væk fra vores hoteller.

 

Kreta er en ø med en central rolle i flere tilfælde, når der skulle skrives verdenshistorie. Her er 3 af vores største anbefalinger til historieelskeren:

Knossos paladsruin:

Du kan besøge den imponerende Knossos-paladsruin og lære om den minoiske civilisation, der engang herskede her. Knossos-paladsruinen er nemlig en af de mest betydningsfulde arkæologiske steder på Kreta og et imponerende vidnesbyrd om den civilisation, der blomstrede for over 3.500 år siden. At besøge Knossos-paladsruinen er som at træde tilbage i tiden og opleve en del af Kretas rige historie.
Knossos ligger på østsiden en smule udenfor Kreta hovedstad, Heraklion, som bestemt også er et besøg værd, når man alligevel tager turen øst på!

Maleme:

Maleme er en af de byer på Kreta der gennem tiden har haft størst historisk betydning. Under Anden Verdenskrig da ’slaget om Kreta’ fandt sted i 1941 faldt flere fly ned ved Maleme, og man kan stadig se nogle af de nedfaldne fly ud for kysten. I Malene kan man også besøge en kirkegård for de faldne soldater under krigen.
Maleme ligger på nordvest kysten ligesom vores hoteller gør, så derfor er der altså ryg mulighed for at besøge den historiske by.

Det arkæologiske museum i Heraklion:

Museumet ligger centralt i Heraklion, så hvis man tager turen til Østkreta for at se Knossos, er det en kæmpe anbefaling også at besøge det arkælogiske museum i Kretas hovedstad. Museumet byder på nogle af de ældste fund i Grækenland og er et af de vigtigste i Europa. Så for historieelskeren er det klart en stor oplevelse af aflægge et besøg her!

 

 

Oplev det lokale Kreta og tag turen til nogle af de skjulte perler på Kreta, som er med til at gøre Kreta unik:

Ferskvandssøen Kournas – se om du kan spotte de søde skildpadder:

Inde mellem bjergene ligger den smukke sø – Kournas. Her har du mulighed for at leje cykelbåde der giver dig muligheden for at sejle på skildpadde-spotting! Du må selvfølgelig også gerne bade i det søen (måske ikke langt fra skildpadderne)… Dette er en stor anbefaling fra vores side af til en aktivitet, der ikke tager hele dagen.

Matala – en helt unik stemning:

På sydkysten ligger en lille perle i form af byen, Matala. Du vil føle, at du træder ind i en tidslomme, hvor der udover en meget smuk strand, er en unik stemning som udfolder sig i alle regnbuens farver. Ifølge den græske mytologi er byen stedet, hvor de græske guder Zeus og Europa forelskede sig, og i dag er Matala bedre kendt som hippie-byen. Helt klart et besøg værd!

Kunsthåndværkerlandsbyen – køb en souvenir ingen andre har:

Kunsthåndværkerlandsbyen lidt uden for Chania samler en masse forskellig lokal kunst på i et område. Her findes mange former for forskellig kunst – bl.a. smykker, keramisk, glas osv. Her kan du sikre dig den perfekte feriegave til dig selv eller en du holder af...

Samaria kløften - en fantastisk aktiv naturoplevelse:

I De Hvide Bjerge eller Lefka Ori, som de hedder på græsk, ligger Samaria kløften. Kløften, som er en af de længste i Europa, danner ramme om en fortryllende oplevelse som kombinerer rå natur, historie og motion. Vores dygtige rejseledere arrangerer hver uge en udflugt til Samaria kløften, man trygt kan tilmelde sig. Hvis man synes 18 km er for langt, findes også den meget naturskønne Imbros kløft, som kan være et mildere alternativ. Ingen af disse to vandreture anbefales til gangbesværede.

 

Skal du ud og finde den perfekte souvenir eller måske bare en feriegave til dig selv? Her er de bedste steder til shopping:

Chania:

Et sted vi elsker at besøge, er den smukke og charmerende storby Chania.
Byen gemmer på alt fra autentiske små sidegader, en spændende historie og en smuk veneziansk havn med azurblåt vand og en hyggelig marina. Der er også rig mulighed for at prutte om prisen på alle mulige varer, særligt omkring læderstrædet hvor der kan købes lædervare af høj kvalitet. Her er der rig mulighed for også at shoppe i større butikker også.

Rethymnon:

Den gamle charmerende havneby byder på forskellige muligheder for shopping. Her findes mange små gader og særligt er der en meget smal gade som oser af liv og kultur. Denne gade er i sig selv en oplevelse, men hele Rethymnon har en speciel atmosfære. Her er selvfølgelig stor mulighed for shopping, men byen byder også på en imponerende borg og en smuk havnepromenade, vi giver vores varmeste anbefalinger til. 

Heraklion:

Kretas hovedstad på østkysten byder altså også på rig mulighed for at forkæle dig selv, eller en du holder af. Her danner et smukt springvand centrum for byen, som shoppinggaderne spreder sig ud fra. I Heraklion findes alle de største butikskæder selvfølgelig, så her kan dig, som elsker at shoppe, få mange timer til at gå. Hvis du besøger hovedstaden, vil vi anbefale dig at gå ind i de små gader, da der findes rigtig mange hyggelige små tavernaer her.

 

 

Man kan næsten ikke rejse til Kreta uden af smage på det lokale køkken på en græsk taverna. Her er nogle af vores farvoritmåltider på Kreta:

Gyros - alt det bedste samlet i en rulle: 

Gyros er en græsk favorit og kendt af mange. Ingredienslisten består af svinekød eller kylling med et helt særligt krydderi, pomfritter, rødløg, tomat og selvfølgelig tzatziki! Denne sammensætning med et specielt pita/gyros-brød viklet omkring skaber altså den legendariske spise. Det er en nødvendighed at smage, når man er på Kreta!

Meze - den græske udgave af tapas:

Meze er er den græske udgave af det, man i Spanien kalder ’tapas’. Det er altså en masse små retter som alle om bordet deler. Det er en social spise, man godt kan sidde omkring mange timer, da snakken oftest går, som man løbende får serveret de mange delikate retter. Det er altså også en stor anbefaling!

Moussaka - Grækenlands nationalret:

Moussaka som er den græske nationalret er altså også noget man skal smage, hvis man ønsker en bid af det autentiske Grækenland. Moussaka er den græske lasagne, hvor det i stedet for pasta er med kartofler og aubergine og selvfølgelig en masse kryderrier. Endnu en kæmpe anbefaling herfra!

Gazosa - græsk sodavand: 

Gazosa er en græsk sodavand, som også er sjov at prøve på sin ferie. Den smager sødt og rigtig lækkert, og smagen minder en smule om Faxe Kondi blandet med rød sodavand. Den er helt sikkert en favorit hos de yngste og sandsynligvis også de ældste i familien – prøv den!