Kreta

Grækenlands største og mest populære ferieø

Info om Kreta

På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel på Kreta:

Villa Platanias
m/All Inclusive

Se hotellet her

 

Grækenland - Kreta

Udflugter på Kreta

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter på Kreta. Udflugtsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.
Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Tilmelding til udflugterne skal ske til PrimoTours rejseledere på rejsemålet eller via vores Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne kan ikke bestilles online.

I vinens fodspor

Turen går til den lokale og eventyrlige vingård, Manousakis Winery, hvor aftenen vil byde på en tur “I Vinens Fodspor". Først tager vi turen rundt på vingården, og hører den inspirerende historiefortælling om hvordan stedet blev til. Dernæst et autentisk indblik i, hvad det kræver at producere lokale græske vine i særlig høj kvalitet. Kombinationen af den græske “hygge” og den unikke duft af vintønder som bare venter på at blive nydt, ender ud i 5 forskellige slags vidunderlige vine, i ubegrænsede mængder, samt en lækker aftenmenu i hyggelige og romantiske omgivelser.

Kretas vestlige perler

Tag med på en hyggelig tur til nogle af Kretas Vestlige Perler. Vi starter med at besøge det lokale, familieejet sæberi “Fisika” hvor de laver deres produkter naturligt med råvarer fra Kreta. Næste stop er “Gonias Kloster” i Kolimbari, som emmer af spændende historie fra tyrkernes tid på øen. Derefter kører vi til den græske olivengård, Biolea, hvor nogle af Europas bedste økologiske olivenolier produceres. Her vil der selvfølgelig være mulighed for at købe nogle af de gyldne dråber med hjem! Efter besøget på olivenolie fabrikken, kører vi videre til verdens ældste oliventræ, Vouves, her er det muligt at tage flotte feriebilleder. Vi slutter dagen af med at se det lokale ølbryggeri, Charma, hvor vi til slut får fornøjelsen af at smage på fire af deres specialøl samt nyde bryggeriets smukke og hyggelige omgivelser. OBS: Turen er eksklusiv 3€ til indgang i Gonias klosteret, som skal betales kontant på udflugten

Det Kretensiske liv - Helt tæt på

Kreta byder på mange forskellige små gemte skatte. På Det Kretensiske Liv - helt tæt på vil vi vise jer nogle af de steder, som vi mener er værd at skrive hjem om! Vi besøger først den lokale og enestående kunsthåndværk landsby. Her har I mulighed for at købe en lokalproduceret souvenir med hjem. Herefter kører vi til Koumos, som er en smuk og ikke mindst helt unik stenlandsby. Kournas søens klare vand for foden af de hvide bjerge er næste stop, hvor naturen betager os, mens vi nyder omgivelserne fra søbredden eller fra en pedalbåd på søen. Inden frokost besøger vi bjerglandsbyen Argyroupolis og avokadokongens butik. Til slut spiser vi en skøn frokost ved byens magiske vandfald. OBS: Turen er eksklusiv 12€ til frokost, som skal betales kontant på udflugten

Byvandring i Chania

Chania er en fantastisk flot og yderst interessant by. Derfor håber vi, at I vil besøge byen og opleve de mange gemte og kendte seværdigheder, som byen gemmer på, sammen med os. Kom med og lad den lokale guide følge os rundt i de små snoede gader, og hør lokale anekdoter om byens skabelse og historie. Vi skal nyde den fantastiske stemning og arkitektur, som er helt unik for Chania. Vi mødes ved toppen af Halidon Gaden som er begyndelse på den gamle bydel, hvor rejselederen og den lokale guide vil byde dig velkommen. Det er muligt at hoppe på bybussen mod Chania fra dit nærmeste busstoppested og stå af ved endestationen. Halidon Gaden finder du, ved at gå modsat busterminalen og fortsætte forbi 1866-pladsen og her starter vores ca. 2 timers gåtur rundt i byen.  OBS: Vi mødes ved toppen af Halidon Gaden (transport til og fra Chania står man selv for)

Bådtur kl. 12.45 (fredag)

Tag med på vores hyggelige bådtur! Vi skal bade, snorkle i det lækre krystalklare vand og nyde den smukke Chania-kyst fra havet. På udflugten sejler vi tæt på den majestætiske og fredet “Agii Theodori-ø”, her bor den sjældne type ged, som hedder en “Kri-Kri-ged”. Vi har to badestop på vores tur, her er det muligt at snorkle blandt fisk samt at se et nedsunket bombefly fra anden verdenskrig. Svømmefødder, dykkerbriller og snorkel kan lånes helt gratis på båden. Turen er med en dansktalende rejseleder, som fortæller gode historier. Udflugten er 2,5-3 timer lang, det er muligt kontant at købe drikkevarer ombord. Børn er til og med 11 år. Vi mødes kl. 12.45 på “Platanias bådehavn” - kig efter “SeaKing” flagene  OBS. transport til og fra bådehavnen står man selv for

Velkomstmiddag

Kom med til en hyggelig aften i selskab med dine rejseledere. Den bedste start på ferien, kan altid startes godt med en fælles middag med hyggeligt selskab. Tag derfor med til en magisk aften på Kreta, hvor du både får stillet din smags – og sanseoplevelse. Til velkomstmiddagen, vil I komme ind på livet af jeres rejseledere og ikke mindst lære andre gæster at kende, og måske være så heldig at komme hjem med nye venskaber. Aftenen vil foregå på restaurant, som serverer god, græsk mad i autentiske omgivelser. Her vil være god stemning og den græske mad vil være i højsædet. Under middagen vil dine rejseledere stå for lidt underholdning, som vil få dit smil frem og som du ikke glemmer foreløbigt. Vi regner med at aftenen slutter omkring kl 22.00, men man er altid velkommen til at blive så længe man ønsker. Vi glæder os til at dele denne oplevelse med jer! Værd at vide: Drikkevarer er ikke inkluderet – så husk at have penge med til drikkevarer. Aftenen foregår udenfor, hvorfor vi anbefaler at tage en trøje med til de eventuelle kølige aftener først/sidst på sæsonen. OBS. Vi mødes kl. 19.00 ved Restaurant Abelopas, hvor man selv står for transporten til.

Samaria kløften

Tag med på udflugt gennem Europas længste kløft: “Samaria Kløften”. Dagen byder på imponerende natur og spektakulære udsigtspunkter.  På vores 16 kilometer lange vandretur passerer vi blandt andet “Jernporten”, som er en 3 meter bred og 100 meter høj passage. Samaria Kløften er enestående og et særdeles populært udflugtsmål - flere turister rejser til Kreta udelukkende for at vandre kløften. Udflugten er en heldagsudflugt med stort “H”.  Vi tager afsted før solen står op og er tilbage på hotellerne igen ved ca. 20.30 tiden. På turen til Samaria Kløftens indgang holder vi et morgenmadsstop, hvor det er muligt at købe eller nyde medbragt mad.  Vi gør opmærksom på, at turen er meget fysisk krævende. Terrænet er ujævnt, og underlaget er skiftende. Indgangen til kløften er i ca. 1.250 højdemeter. Det vil sige, at turen er nedadgående mod den lille hyggelige by, Agia Roumeli, som vi efter kløftens slutning skal sejle fra med en færge. Udflugten anbefales ikke til gæster med diverse skavanker, som forårsager risici ved deltagelse. I forbindelse med tilmelding til udflugten skal der underskrives en udflugtserklæring. Turen er i selskab med flere dansktalende rejseledere, som hjælper med sikkerheden i kløften og agerer som for- og bagtrop. Vi glæder os til en fantastisk udflugtsdag gennem Kretas smukkeste national park.  OBS. Praktisk fodtøj er påkrævet, og turen er eksklusiv 18€ til indgang i kløften og færge, som skal betales kontant på udflugten.

Bådtur kl. 09.15 (fredag)

Tag med på vores hyggelige bådtur! Vi skal bade, snorkle i det lækre krystalklare vand og nyde den smukke Chania-kyst fra havet. På udflugten sejler vi tæt på den majestætiske og fredet “Agii Theodori-ø”, her bor den sjældne type ged, som hedder en “Kri-Kri-ged”. Vi har to badestop på vores tur, her er det muligt at snorkle blandt fisk samt at se et nedsunket bombefly fra anden verdenskrig. Svømmefødder, dykkerbriller og snorkel kan lånes helt gratis på båden. Turen er med en dansktalende rejseleder, som fortæller gode historier. Udflugten er 2,5-3 timer lang, det er muligt kontant at købe drikkevarer ombord. Børn er til og med 11 år. Vi mødes kl. 09.15 på “Platanias bådehavn” - kig efter “SeaKing” flagene  OBS. transport til og fra bådehavnen står man selv for