Rejser i skolernes ferie er næsten udsolgt - De bedste rejsetilbud er til august eller september

Kreta

Grækenlands største og mest populære ferieø

Feriefavoritten Kreta byder på flere af vores mest populære hoteller med masser af gengangere.
 • Kretas areal er 8.336 km² og har 650.000 indbyggere
 • Hovedstaden på Kreta er Heraklion
 • Kreta har 1.046 km kystlinje og det højeste bjerg er 2.456 m
Luk Vindue
Billede 1 af 65
Din rejse

Fra - lufthavn, til -, -, -

Luk søgning

Info om Kreta

På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.

Læs mere

FAKTA

Feriefavoritten Kreta byder på flere af vores mest populære hoteller med masser af gengangere.

 • Kretas areal er 8.336 km² og har 650.000 indbyggere
 • Hovedstaden på Kreta er Heraklion
 • Kreta har 1.046 km kystlinje og det højeste bjerg er 2.456 m
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 25o Tjek vejret

Grækenland - Kreta

Udflugter på Kreta

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter på Kreta. Udflugsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Dag Udflugt Kort beskrivelse Priser i EURO
Onsdag Samariakløften Voksen 37€ / Børn 18,5€
Torsdag Det lokale Kreta Voksen €43 / Børn €27
Fredag Bådtur Platanias Voksen €25 / Børn €15
Onsdag Knossos Voksen €45/ Børn €22,5
Lørdag Gramvousa Voksen €38 / Børn €19
Generel information
På egen hånd - Tur forslag
På egen hånd Falassarna stranden
På egen hånd Elafonissi stranden
På egen hånd Agia Sofia grotten
På egen hånd Ano Voúves – Verdens ældste oliventræ
På egen hånd Den tyske militær-begravelsesplads i Máleme
På egen hånd Imbros kløften
På egen hånd Agia Triáda klostret – Italiensk inspiration på Kreta Entré: €2
På egen hånd Moni Katholiko
På egen hånd Aptera-fæstningen
På egen hånd Preveli strand & Preveli klostret
På egen hånd Paleochora – Det Græske Maldiverne
På egen hånd Botanical park
På egen hånd Spinalonga: "De spedalskes Ø"
På egen hånd Kissamos Kastelli
På egen hånd Sfentoni Grotten
På egen hånd Ida bjerget
På egen hånd Rethymnon
Udflugtsdag Onsdag

Samariakløften

Hvis i kan lide vandreture, smuk natur og være aktive, så er Samariakløften lige noget jer. Turen er en kæmpe oplevelse og noget som i sent vil glemme, idet naturen inde i kløften er noget helt specielt og idylisk. Det skal dog siges at turen er lang og hård, og med sine i alt 16 km i længden tager turen cirka 4-5 timer at gå. Inde i kløften lever der også Kri-Kri geder, som er en meget truet ged som kun lever her på Kreta og står som et stolt symbol her på øen. De ses oftest inde i Samaria by, som er en lille by i ruiner kretenserne engang boede i, før Samariakløften blev en nationalpark i 1972.

Efter vandreturen ender man nede i den smukke og charmerende havneby Agia Roumeli, hvor i har mulighed for at bade ved en af de fine strande der også findes på sydkysten. Hernede kan i også få lidt at spise inden en færge henter os, og sejler os over til en anden havneby, hvor bussen ellers venter på at køre jer hjem igen.

 NB! Gode sko er påkrævet!
Turen er eksklusiv 15€ til indgang og færge

Priser i EURO: Voksen 37€ / Børn 18,5€
Huskeliste

Vandresko/Gode sko

Vand

Snaks (salt og sødt)

Madpakke

Håndklæde

Badesandaler/klip klapper

Kamera

Penge til mad

Overtrøje

Højt humør

Udflugtsdag Torsdag

Det lokale Kreta

Kreta byder på mange forskellige naturområder og små gemte skatte. På Det lokale Kreta, vil vi vise jer nogle af de steder, som vi mener er værd at skrive hjem om! Vi starter med at tage til Koumos, som er en lille fin stenlandsby, som er bygget igennem 15 år, og der kan opdages finurlige og sjove former alle steder.

Efterfølgende kører vi til et af de mest betydningsfulde klostre på hele øen, Arkadi klostret. Så går turen videre til Rethimno, hvor man får nogle timer på egen hånd til at udforske byen og eventuel købe sig en dejlig frokost.

Prisen er eksklusiv indgang til Arkadi klostret 3€

Priser i EURO: Voksen €43 / Børn €27
Udflugtsdag Fredag

Bådtur Platanias

Tag med Primo Tours på den hyggelige og sjove bådtur, som tager jer rundt om den fredede Agia Theodora-ø, der ligger lige ud for Platanias. På sejlturen vil der være mulighed for at snorkle i roligt vand tæt ved øen, samt ved et gammelt flyvrag fra 2. verdenskrig. Herudover vil der også være en dykker med om bord, som vil dykke ned på havets bund, finde lidt spændende fra havet og fortælle om det på båden. Turen er hvad man gør den til, man kan vælge at slappe af på øverste dæk og nyde solen, eller man kan komme med ud at dykke og bade i det dejlige vand. En udflugt der henvender sig til alle og især børnefamilier, hvor vi ser Chania-kysten på en anderledes og hyggelig måde.

Priser i EURO: Voksen €25 / Børn €15
Huskeliste

Solcreme

Badetøj

Håndklæde

Højt humør

Udflugtsdag Onsdag

Knossos

Hvis du vil se de velbevarede rester af det mægtige palads, lære om kretensernes historie, den minoriske kultur samt opleve Kretas hovedstad Heraklion, så er turen til Knossos et absolut must på din ferie. På turen bliver i guidet rundt på det gamle palads fra minoatiden ca. 1.700 f.Kr., hvor i hører om levevisen i sin tid. Efter en historisk og mytologisk oplevelse går turen mod hovedstaden på Kreta, nemlig Heraklion. Her har i mulighed for at shoppe, få noget lækkert at spise og ellers bare nyde storbyen.

OBS: Turen er med engelsktalende guide

Priser i EURO: Voksen €45/ Børn €22,5
Huskeliste

Gode sko

Kamara

Madpakke

Højt humør

Udflugtsdag Lørdag

Bådtur Gramvousa

På turen der tager jer til Gramvousa, kommer I til at opleve lækre strande, historie og masser af klart badevand!
Gramvousa er en lille ø - også kaldet piratøen. I gamle dage under uafhængighedskrigen i Grækenland, blev kreteneserne tvunget til at leve som pirater ude på øen, hvor man stadig den dag idag, kan se de bygningsværker, der stadig står fra sin tid.
Udover øen Gramvousa sejler færgen også med til Balos Lagunen, som er en af øens aller flotteste strande, grundet sit fine sand, rolige omgivelser og dejlige vand. Her er der mulighed for at ligge på stranden eller tage en svømmetur i det turkisblå vand.

OBS: Turen er med engelsktalende guide.
Prisen er eksklusiv bådbillet 18€

Priser i EURO: Voksen €38 / Børn €19
Huskeliste

Badetøj

Strandhåndklæde

Solcreme

Gode sko

Strandspil

Højt humør

Generel information

Information om pris på udflugten, udflugtens varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugten oplyses på destinationen.

NB! Ved betaling med kort eller APP pålægges et administrationsgebyr på kr. 25 pr. transaktion.

 • Vær opmærksom på at visse udflugter kan have begrænsede pladser, så sørg for at bestille plads i god tid.
 • Udflugter skal tilmeldes senest på hoteltræf dagen inden og kan IKKE tilmeldes eller aflyses pr. telefon.
 • Alderen for børn er til og med 11 år!
 • Der skal tages forbehold for prisændring, aflysning eller ændring af udflugter ved udefrakommende faktorer, så som vejret eller ved for få tilmeldte.
 • Ved aflysning grundet sygdom skal lægeerklæring forevises for refundering.
 • Nogle af disse oplevelser er i samarbejde med eksterne arrangører, hvor engelsktalende rejseledere kan forekomme
 • Udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen

På egen hånd - Tur forslag

Hvad skal man ud at se på Kreta, når man har lejet en bil eller en scooter?

Det har vi hos Primo Tours nogle forslag til. Hvis du har spørgsmål til turene på egen hånd, er du altid velkommen til at kontakte din rejseleder. God fornøjelse og fortsat ”Rigtig go’ ferie”.

Udflugtsdag På egen hånd

Falassarna stranden

Vil du bade i azurblåt hav og bare dase imellem klipper og den fineste sandstrand, så skal du tage en tur til Falassarna stranden. Falassarna ligger ca. 40 min. kørsel vest for Agia Marina & Platanias.
Falassarna betragtes som en af de pæneste naturlige strande på Kreta og en af de 10 bedste strande i Grækenland. Ruinerne af den gamle havneby Falassarna, kan udforskes på den nordlige del af stranden.

Udflugtsdag På egen hånd

Elafonissi stranden

Kretas smukkeste strand, Elafonissi, ligger på sydvest-kysten. Her finder man et badeparadis med det klareste turkisblå vand. Strandkanten er farvet lyserød af muslingeskaller, og dette gør stranden helt enestående. Ca. 6 km før man når Elafonissi, passerer man klosteret Chrysoskalitissa, som bærer på en interressant historie om ”De Gyldne Trin”. Klosteret kan besøges for ca. 4 euro. Elafonissi-turen kan også let kombineres med et stop ved Agía Sofia Grotten (se næste side). Et imponerende syn møder dig ved Elafonissi stranden. Det tager ca. 1,5 – 2 timer i bil at komme til Elafonissi fra Platanias & Agia Marina.

Udflugtsdag På egen hånd

Agia Sofia grotten

Tag et smut sydpå over bjergene og se den smukke natur og Kreta fra nye højder. Kører du ca. 1 times tid væk fra ferieområderne og ud i den vestligste del af De Hvide Bjerge, kommer du til en lille landsby ved navn Topolia. Lidt udenfor Topolia finder du Agia Sofia grotten.

Ved Topolia, 13 km syd for Kissamos, begynder den imponerende Topoliano Farangi kløft, der er 1,5 km lang, og når en dybde på 300 meter. Bredden veksler mellem 5 og 50 meter.
Lidt fremme forsvinder vejen ind i bjerget gennem en tunnel, som tyskerne lavede under 2. Verdenskrig. Lige efter tunnellen ligger Agia Sofia grotten oppe ad bjerget til højre. En pæn, men ret stejl sti fører op til den store grotte, der er udsmykket med drypsten. Grotten er 20 meter høj, og har en diameter på 70 meter. Desuden ligger der en lille kirke viet til Agia Sofia ved indgangen.
Grotten har efter alt at dømme været beboet siden neolitisk tid, da man har fundet potteskår fra den periode og helt frem til romersk tid.

Udflugtsdag På egen hånd

Ano Voúves – Verdens ældste oliventræ

Det siges, at der findes ca. 34.000.000 oliventræer på Kreta. I området syd for Kolimbari dækker oliventræerne hver eneste kvadratmeter ledig jord på bjergsiden. På denne bjergside ligger også Ano Voúves. Landsbyen er fyldt med oliventræer, men det er kun et enkelt, der gør turen til Ano Voúves til noget helt særligt. Oliventræet, der siges at være mere end 4000 år gammel, er hele 13 meter i omkreds. Midten er hul, og der er plads til mindst ét barn derinde. Træet har været anledningen til, at man har bygget et museum om oliventræer og oliven i Ano Voúves, som også kan besøges.
Ca. 10 km syd for Kolimbári.

Udflugtsdag På egen hånd

Den tyske militær-begravelsesplads i Máleme

Máleme er bedst kendt som en landingsplads for tyske faldskærmstropper, der invaderede Kreta i 1941, i begyndelsen af slaget om Kreta (Operation Merkur) under Anden Verdenskrig. 

Faldskærmstropperne erobrede landingsstedet, der var placeret lige uden for byen. Denne taktisk placerede landingsbane tillod tyskerne at indføre de nødvendige forstærkninger der skulle til for at erobre resten af øen. Mange af de nedkastede faldskærmssoldater mistede livet i angrebet, og ligger begravet her, hvor den tidligere landingsplads i Máleme var. 4465 tyske soldater hviler på den tyske kirkegård.
Der er et Royal Air Force (RAF) mindesmærke for flyene og besætningen fra ca. 30 eskadriller, der omkom under slaget. Mindesmærket er placeret lige udenfor Máleme ved jernbroen over Tavronitis floden.

Udflugtsdag På egen hånd

Imbros kløften

Kreta - Imbros kløftenEfter en køretur på ca. 1,5 time fra Chania ankommer du til Imbros kløften. Imbros kløften er en af de mere kendte kløfter på Kreta. Den er 8 km. lang, og har et smukt naturområde. Kløften har to indgange, hvor den første findes ved landsbyen Askyfou, og den anden findes 1 km. længere fremme. Det koster 2 euro i entré for at opleve Imbros kløften. Kløften munder ud ved Komitades, hvor det er muligt at få en taxi tilbage til bilen igen. Prisen for en taxi tilbage til udgangspunktet er ca. 15 euro. Ved kysten finder man Chora Sfakion, som er en charmerende græsk by. Herfra er det muligt at opnå færgeforbindelse med resten af sydkysten.

Udflugtsdag På egen hånd

Agia Triáda klostret – Italiensk inspiration på Kreta

Klostret Agía Triáda ligner en borg, og man kan kun komme ind gennem den store, rigt ornamenterede portal. Alt er bygget i varme, sandfarvede sten. Det er et stramt byggeri og alligevel imødekommende. Inde i gården tårner kirken op i midten, omgivet af munkeceller, et bibliotek og et ikonmuseum. Agía Triáda klostret blev opført af en venetiansk familie i 1600-tallet med inspiration fra Italien. Det er smukt, fredhelligt og emmer af rigdom.
Klostret er på Akrotíri halvøen, nordøst fra Chania. Forbi lufthavnen også mod nord.
Der er daglig åbent fra kl. 8-19.

Priser i EURO: Entré: €2
Udflugtsdag På egen hånd

Moni Katholiko

Kreta - Moni KatholikoFormentlig har Kretas ældste kloster været placeret her, men det er kun klostret fra 1600-tallet som står tilbage. Det er bl.a. navnet på klostret Katholiko, som kunne bevise, at der kunne have været endnu en ruin, som var betydeligt ældre end resten af klostret . Ordet ”kathiliko” der minder meget om klostrets navn, betyder hovedkirken. Derfor kunne det tyde på, at der engang har ligget en hovedkirke i selve klostret, på trods af at der ikke ses nogle synderlige spor af den i dag. Klostret ligger ca. 30 minutters gang fra Gouveneto klostret, hvilket for et par år siden blev beboet af en flok unge munke. Det siges at munkene på Katholiko opgav klostret på grund af piraters hærgen i området.

Udflugtsdag På egen hånd

Aptera-fæstningen

Kreta - Aptera-fæstningenI den sydlige ende af Souda-bugten ligger fæstningen Aptera. Den er oprindeligt venetiansk, men blev brugt af den græske modstandsbevægelse, af tyrkerne og af tyskerne i løbet af de forskellige historiske epoker. I dag er fæstningen forladt og åben for nysgerrige turister. Inde fra borgen har du adgang til en fantastisk udsigt over Soudabugten og Akrotíri-halvøen. Inde i gården kan du også se skudhuller i væggen, hvor tyskerne henrettede lokale modstandfolk under 2. Verdenskrig. Aptera fæstningen ligger ca. 45 min. kørsel i østlig retning fra feriebyerne Platanias & Agia Marina.

Udflugtsdag På egen hånd

Preveli strand & Preveli klostret

Kreta - Preveli Strand Preveli strand ligger på Kretas sydkyst, 37 km syd for Rethymnon og 97 km fra Chania. Ved Preveli finder man en smuk sandstrand, hvor Megalos Potamos (Den Store Flod) udmunder i havet. Floden løber igennem Kourtaliotis kløften, og kilderne kommer fra midten af kløften. Man kan parkere ca. 1 km før Preveli Klosteret og herefter gå et stykke(ca. 30 min.) ned til Preveli stranden. Langs med floden finder man også smukke palmetræer, og området er generelt kendt for dets smukke omgivelser. Preveli blev brugt som opholdsted for hippier fra 60’erne til sent i 80’erne, hvor hippierne sov på stranden. Preveli klostret er også et besøg værd.

Udflugtsdag På egen hånd

Paleochora – Det Græske Maldiverne

Kreta - Paleochora Det Græske MaldivernePaleochora er efter græske forhold en ny by, der først er opstået i slutningen af det 19. århundrede. Inden da lå der kun spredte hytter, hvor områdets bønder kunne bo, mens de var beskæftiget i markerne eller bruge til opmagasinering af redskaber og afgrøder. De havde en ret stor produktion af især oliven, der via søvejen blev fragtet til Chania. Derfor grundlagde nogle oliveneksportører den kommende by her, hvor skibene kunne lægge til i ly af den gamle venetianske borg. Fra den lille havn på østsiden af byen er der daglige afgange med 1-dagsture til Elafonissi samt færgefart langs den charmerende sydkyst til Sougia - Agia Roumeli - Loutro - Sfakia.
Paleochora ligger på sydvestsiden af øen. Man kommer dertil ved at køre igennem bjergene. Turen hertil tager ca. 1,5 time i bil fra ferieområderne Platanias & Agia Marina.

Udflugtsdag På egen hånd

Botanical park

Kreta - Botanical ParkPå Kreta blomstre planter fra hele verden. I den botaniske have har de samlet blomster, urter, træer og andre planter fra hele verden. Parkens mange farver og dufte danner tilsammen et paradis for tusindvis af planter. Det tempererede, subtropiske klima tillader mange tropiske og subtropiske planter at gro. Det betyder også at det er muligt for frugtplanter at gro her. Disse benytter parkens egen restaurant til tilberedning af maden. Det er altså muligt både at nyde udsigten og duften af parkens mange planter, blomster og frugter, og oveni købet også smage på nogle af frugterne og urterne.
Botanical park ligger i byen Lakkoi, ca. en halv times kørsel fra ferieområderne Platanias og Agia Marina.

Udflugtsdag På egen hånd

Spinalonga: "De spedalskes Ø"

Øen Spinalonga på Kreta er mest kendt for at være ”De spedalskes ø”, hvilket dog kun er en brøkdel af øens historie. Forud for dette ligger mere end 1000 års historie med besættelser af snart sagt alle befolkninger omkring Grækenland, og de fleste af bygningsværkerne på øen vidner da også om dette. Øen er ét stort fort, bygget af de skiftende besættelsesmagter såsom venetianerne, ottomanerne og tyrkerne. I 1903 blev Spinalonga ”udnævnt” til det sted, hvor alle Kretas spedalske skulle bo. Dette til trods for, at øen på dette tidspunkt var beboet af tyrkiske muslimer. Disse flygtede selvsagt, da de første spedalske blev sejlet til øen den 13. oktober 1903. Der, hvor turisterne bliver sat i land i dag, er en lille havn lavet til formålet.

Den eneste måde man kan nå øen på ved at sejle fra Agios Nikolaos eller den lille havneby Plaka. Sejler man fra Plaka til Spinalonga skal man regne med ca. 5-6 euro pr. pers.

Udflugtsdag På egen hånd

Kissamos Kastelli

Kissamos Kastelli var til at starte med blot en havn for byen Polirrinia men blev beboet fra 800 f. Kr. frem til græsk-romersk tid. Kissamos blev dog først til en uafhængig by i 200-tallet og var bispesæde i den første byzantiske periode. Byen blev ødelagt af saracenerne og blev først genopbygget igen i 1300-tallet af venetianerne. På trods af levnene af den antikke by med teatre, villaer og romerske bade helt tilbage fra 200-tallet, er den søvnige provinsby forholdsvis uberørt af turismen. I byen finder man bl.a. et lokalt kretensisk handelsliv, hvor de små butikker, i gaden Skalidi, sælger alt lige fra friskbagt brød til nymalet kaffe, som bliver malet i den halvmørke, lange, smalle hule, som bestemt også er et besøg værd.

Udflugtsdag På egen hånd

Sfentoni Grotten

En af de mest interessante grotter på Kreta findes i landsbyen Zoniana, 43 km fra Heraklion og 52 km fra Rethymnon.
Mens du kører op ad bjerget på vej ind i Zoniana, vil du se skiltet til den berømte Sfentoni Grotte, eller Sfentoni's hulen, en af øens smukkeste grotter, som er fyldt med drypsten.
Parkeringspladsen giver en panoramaudsigt over området. På parkeringspladsen er en kiosk, hvor du kan købe billetter til hulen. Billetter koster ca. 4 euro.
Da du ikke har tilladelse til at komme ind i hulen på egen hånd, omfatter billetprisen rundvisning af en veluddannet lokal guide, som er ansvarlig for både din personlige sikkerhed og beskyttelse af hulen.

Det tager 2 – 2,5 time at køre fra ferieområderne Platanias & Agia Marina til Sfentoni Grotten.

Udflugtsdag På egen hånd

Ida bjerget

Kreta - Ida bjergetBjerget danner med sin højde på 2.456 m. Kretas højeste punkt. Bjergmassiverne dækker et areal på omkring 359 km². Disse bjergmassiver omfatter adskillige bjergtoppe og højsletter, med Nida højsletten som den største og mest kendte af dem. Denne består af kalksten og skråner op ad byen Rethymnon. Ida-bjerget ligger midt på Kreta og kaldes også ”Psiloritis”. Bjerget har stor betydning den græske mytologi om Kreta, da det blev betragtet som gudinden Rheas hellige bjerg. Det er også her på bjerget, at man finder den hule, hvor Zeus blev opfostret og skjult for sin far Kronos.

Udflugtsdag På egen hånd

Rethymnon

For foden af Ida-bjerget finder man Kretas 3. største by Rethymnon. Byen har 27.000 indbyggere og går helt tilbage til 1500-tallet f. Kr. Med en alder på ca. 3500 år bærer byen også præg af både venitiansk, tyrkisk og græsk arkitektur og nogle steder, såsom Fortezza borgen, har tidens tand virkeligt sat sine spor. Borgen huser i dag det arkæologiske museum, men blev dog oprindeligt brugt til at beskytte byen mod piraten Barborossa.
Udover borgen er stederne som det venetianske ridderhus Loggian og den smukke Rimundi-fontæne også et besøg værd. Søger man derimod shopping og et livligt græsk handelsmiljø er dette også at finde i store mængder, hvor der er noget at finde til enhver smag.

Det tager ca. 1,5-2 timer at kører fra ferieområderne i Platanias og Agia Marina til Rethymnon