Madeira
Kendt for sine smukke blomster, hyggelige markeder og et stort udvalg af frisk frugt og lokale specialiteter.

Fakta

  • Frodig vulkanø med et bakket landskab
  • Et væld af eksotiske blomster
  • Skønt klima og et yndet turistmål i vintermånederne
  • Madeira er rig på kulturelle og historiske oplevelser
Madeira
Kendt for sine smukke blomster, hyggelige markeder og et stort udvalg af frisk frugt og lokale specialiteter.

Fakta

  • Frodig vulkanø med et bakket landskab
  • Et væld af eksotiske blomster
  • Skønt klima og et yndet turistmål i vintermånederne
  • Madeira er rig på kulturelle og historiske oplevelser

Madeiras køkken

Forretter

Det gode udvalg af forretter spænder vidt. Hvad enten man vælger de varme eller de kolde, bliver du sjældent skuffet. Udvalget er ofte bredt, og nogle restauranter har også en husets specialitet på menukortet.

Hovedretter

”Fisken er ikk’ så ringe endda!” Naturligvis ligner køkkenet på Madeira i hovedsagen det, som mange kender fra det portugisiske fastland. Men overraskende for mange, så er udvalget af fisk og skaldyr mindre end på f.eks. Algarve. Det skyldes, at vandet omkring Madeira er meget dybt, og derfor fanger man kun lidt skaldyr ved Ponta de São Lourenco. Det dybe vand har dog nogle goder, og her er den sorte dybhavsfisk espada nok den største. Denne delikatesse serveres i mange lækre variationer; grillet, udskåret i portioner eller fileteret. I den mest lokale version bliver den grillet og serveret med de søde Madeirabananer. Alene denne ret er grund nok til at tage til Madeira. Andre populære fiskeretter på Madeira er tunbøf, sværdfisk (espetardes) og de mange variationer af klipfisk (bacalhau).

Efter sigende findes der 365 forskellige måder at tilberede klipfisk på, én til hver dag i året.

Er man ikke så meget til fisk, er der her håb at hente, for der serveres også en masse glimrende kødretter på Madeira. Den største lokale specialitet er uden sammenligning espetada (pas på, det ligner espada og espetarde), som er lækkert oksekød grillet på spid og vædet med hvidløg. Det er en vældig populær ret, men husk at den ofte serveres lidt rød i kødet.

Der serveres naturligvis også mange steaks såsom tornedos-rossini og pebersteak, og så er maderianerne vilde med at grille kød, såvel som fisk.

Desserter

Af desserter er diverse buddinger meget almindelige. Isdesserter i mange variationer kan glæde enhver sjæl med hang til det søde, og for de, som er til kager og tærter, bydes der også på et glimrende udvalg af dette på mange restauranter. Prøv nogle af de mange frugtdesserter, som tilberedes med friske eksotiske frugter fra øen.