Madeira
Kendt for sine smukke blomster, hyggelige markeder og et stort udvalg af frisk frugt og lokale specialiteter.

Fakta

  • Frodig vulkanø med et bakket landskab
  • Et væld af eksotiske blomster
  • Skønt klima og et yndet turistmål i vintermånederne
  • Madeira er rig på kulturelle og historiske oplevelser
Madeira
Kendt for sine smukke blomster, hyggelige markeder og et stort udvalg af frisk frugt og lokale specialiteter.

Fakta

  • Frodig vulkanø med et bakket landskab
  • Et væld af eksotiske blomster
  • Skønt klima og et yndet turistmål i vintermånederne
  • Madeira er rig på kulturelle og historiske oplevelser

Restauranter

Restaurant udvalget i Funchal er stort, og der er noget for enhver smag.

Vi har udvalgt nogle, som vi særligt kan anbefale, enten fordi der serveres nogle udsøgte retter som er specielle for Madeira, eller fordi den udmærker sig ved en god betjening, kvalitet eller pris. Vi anbefaler generelt at bestille bord i forvejen, hvilket vi naturligvis gerne vil være behjælpelige med. God fornøjelse og velbekomme.

Den gamle bydel (Zona Velha)

O’Tapassol

Et hyggeligt spisested med god mad til rimelige priser. Menukortet er godt varieret, og husets mange specialiteter er ganske gode. Prøv f.eks. den dejlige Laks med Tropisk sovs, som er en sikker vinder. Stedets steaks kan også varmt anbefales. I bliver ikke skuffede hos O’Tapassol, da den har en dejlig central beliggenhed, og har en rigtig god betjening. Den findes ved svævebanen lige ved siden af restaurant Le Jardin.

Le Jardin

Nabo til O’Tapassol og en af de bedste restauranter i den gamle bydel. Her findes et godt menukort med en god variation af kendte retter, såsom flere udgaver af espadafisken, gode flamberede retter og afslutningsvis nogle dejlige desserter. Her kan I se Jeres mad blive tilberedt, da de flamberede retter bliver lavet inde ved bordene. Desuden en meget flink og hjælpsom betjening. På Le Jardin er I sikret ægte god portugisisk mad.

O’Regional

Nabo til Le Jardin er O’Regional. Her har de et flot varieret menukort med mange gode fiskeretter. Vi kan varmt anbefale grillspyd med alt godt fra havet, herunder rejer, blæksprutte m.m. Til dessert kan man nyde en af deres mange lækre kager eller friske frugter.

Madeira Story Centre

Lidt længere henne af gaden ligger Madeira Story Centre. Her er der et stort udvalg af forskellige fiskeretter og espetada på menuen. I vil komme op på tredje sal hvor deres restaurant ligger og have muligheden for enten at sidde på deres charmende tagterrasse eller indenfor. Der er også her mulighed for at nyde en kop varm chokolade lavet på rigtig chokolade imens man nyder den vidunderlige udsigt ned til havet. Hen over eftermiddagen har de en lounge hvor man kan sidde og nyde en kop kaffe eller en let snack.

Santa Maria

Denne nyere restaurant finder man på gaden med de malede døre (Rua de Santa Maria) som er Funchals ældste gade. Den fantastiske stemning i og omkring restauranten skaber en unik aften, og man kan frit vælge, om man vil sidde i den hyggelige gårdhave under varmeblæserne, eller inde i restauranten. På menukortet finder man alt fra fisk til gode kødretter, og er der plads til desserten findes der et lækkert udvalg. 

Lido-området

Solar Da Ajuda

En meget populær restaurant, da maden og betjeningen er helt i top. Til forret kan I selv sammensætte salaten i salatbaren. Hvis I er til fisk, bør I prøve en af de grillede retter.

Bøfferne er et hit, da de er dejligt møre og saftige. Vi kan varmt anbefale ”Steak on the Stone”, hvor I får jeres bøf på en glødende varm lava stenplade, og selv steger bøffen, som I vil have den. Til de fleste kødretter serveres et udvalg af gode dressinger som tilbehør. Absolut et besøg værd. Findes ved hotel Monumental Lido – lige ved siden af Joe’s Vinhandel.

Petiscos

Petiscos er ejet af den søde Antonio, som I næsten altid kan finde i restauranten. Stedet kan varmt anbefales, hvis I ønsker en hyggelig aften med en masse god vin. Hele restauranten er fyldt med forskellige vine og spiritus, som giver en rigtig hyggelig stemning. Specielt retten kylling med champignons sovs er en særlig god ret. Der er mange forskellige og gode retter på menu kortet, og derfor er Petiscos absolut også et besøg værd.  

Espettus

En restaurant med rigtig mange forskellige kødretter, som virkelig mætter ens appetit. Noget specielt godt er deres Rodizio. Her kommer kokken ind med flere forskellige slags kød og skærer det ud foran jer. Der bliver ved med at komme kød indtil man siger stop. Her går man ikke sulten fra.

Aconchego

Aconchego er en lille idyllisk restaurant som ligger helt ud til havet på vej ud mod Camara de Lobos. Menukortet er ikke så stort, men vil man gerne nyde den smukke solnedgang, mens man nyder sin aftensmad, så er dette stedet. 

Nogle lidt bedre

São Tiago-fortet

Et hyggeligt og meget romantisk spisested som varmt kan anbefales, hvis man skal fejre noget særligt eller bare ønsker en madoplevelse lidt udover det sædvanlige. Kun de bedste råvarer bruges til at fremtrylle de forskellige retter. Priserne på menukortet er lidt højere, men man kan få en 3-retters menu med champagne, hvidvin, rødvin og kaffe til en fordelagtig pris. São Tiago-fortet ligger bag hotel Porto Santa Maria i den gamle bydel. Det er helt klart en oplevelse og hvis man ønsker at blive hentet i veteran biler, kan dette også lade sig gøre.

Goya

Goya åbnede i december 2013 og er sammen med Sao Tiago-fortet en af de mere fornemme restauranter i Funchal. Her kan man nyde mad på høj gastronomisk niveau i fornemme omgivelser. De giver jer en madoplevelse, som er helt specielt, og det er ikke noget, man oplever til hverdag. Som på Sao Tiago-fortet kan man få en 3-retters menu med champagne, hvidvin, rødvin og kaffe. Goya ligger i lido-området tæt på restaurant Petiscos.

Beef & Wines

Placeret tæt på Santa Catarina Parken finder man denne udsøgte restauranten som tilbyder ekstra lækkert mad. Her finder man Portugals bedste vine samtidigt med, at man kan nyde deres Sliced Picanha som er med ubegrænset servering. Alt i alt en uforglemmelig aften.