Madeira
Kendt for sine smukke blomster, hyggelige markeder og et stort udvalg af frisk frugt og lokale specialiteter.

Fakta

  • Frodig vulkanø med et bakket landskab
  • Et væld af eksotiske blomster
  • Skønt klima og et yndet turistmål i vintermånederne
  • Madeira er rig på kulturelle og historiske oplevelser
Madeira
Kendt for sine smukke blomster, hyggelige markeder og et stort udvalg af frisk frugt og lokale specialiteter.

Fakta

  • Frodig vulkanø med et bakket landskab
  • Et væld af eksotiske blomster
  • Skønt klima og et yndet turistmål i vintermånederne
  • Madeira er rig på kulturelle og historiske oplevelser

Udflugter på egen hånd

Man behøver ikke at køre særlig langt væk fra Funchal for at finde noget at bruge dagen på.

Her kan Du læse om alternative udflugter, som ikke er en del af Primo Tours program. Vi tager forbehold for ændringer, udsolgte udflugter og aflysninger. Har De spørgsmål, er De selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Primo Tours rejseledere, som altid er behjælpelige.

Bådtur / Catamaran

Skulle De have lyst til at komme ud at se Madeira fra søsiden, så anbefaler Primo Tours Catamaran firmaet VMT Madeira. Her kan man komme på enten en morgen tur fra 10:30 – 13:30 eller en eftermiddagstur fra 15:00 – 18:00. Turen afgår fra Funchal og sejler langs kysten, hvor man vil opleve delfiner eller hvaler på tæt hold. En unik mulighed for at se de smukke dyr, og opleve Madeiras natur fra søsiden. Ønsker De at komme på sådan en tur, er Primo Tours guider behjælpelige med booking at turer.  

Fodbold

Nationalsporten på Madeira er fodbold, og er også her meget populær. Mange lokale har Ronaldo, som kommer fra Madeira, som deres fodboldidol. De lokale er utrolig stolte af Ronaldo, og du skal ikke lede længe efter en, som gerne fortæller om ham. Ønsker De, at se lidt nærmere på Ronaldos historie, har han i december 2013 åbnet et museum, hvor han udstiller alt hvad han har vundet. Og på havnen i Funchal blev der i december 2014, stillet en statue af Cristiano Ronaldo til ære for øen. Madeira har i dag tre hold med i den bedste portugisiske liga, Primeira Liga. Ønsker De at opleve en fodboldkamp, kan billetter købes i byen hos fan butikkerne, eller ved indgangen til stadionet.

Mountainbike

Hvis du under din ferie skulle få lyst til at komme ud at cykle på denne skønne ø, så er der mulighed for at komme på mountainbiketur. Det er en anderledes og meget intens måde at opleve Madeiras natur på. Der findes flere forskellige ruter og sværhedsgrader.

Golf

Madeira har to spændende 18-hullers golfbane, Santo de Serra og Palheiro Golf. De er begge beliggende med en fantastisk udsigt, og har velplejede greens og fairways.
Primo Tours kan give nærmere oplysninger og hjælpe med at bestille tid.

Jeepsafari

Kom ud, hvor almindelige biler giver op og nyd Madeiras enestående bagland. Jeepsafariturene er specielt tilrettelagt således, at man oplever et anderledes og spændende landskab og opdager en anden side af Madeira. Her kommer man hurtigt helt tæt på lokalbefolkningen, og oplever hvordan de bor i primitive huse, væk fra det travle liv i Funchal. Primo Tours samarbejder med Mountain Expedition som tilbyder forskellige turer i løbet af ugen. Ønsker De at komme på enten en heldags eller en halvdags tur, så er der mulighed for dette. Nogle af turene er kombineret med en levadavandring, hvis man ønsker lidt mere udfordring. Primo Tours guider er behjælpelig med tilmelding af udflugter og nærmere information om turene.    

Monte palace tropical garden (Tropisk have)

En utrolig smuk have ved enden af den ene svævebane i Monte. I haven findes også to museer, et hvor man finder afrikanske skulpturer og et med glinsende mineraler og ædelstene.
Haven er åben alle ugens dage fra 9.30 – 18.00, museerne er åbne 10.00 – 16.30. Man kan med fordel kombinere billetten med en tur/ retur billet til svævebanen og få lidt rabat. Busserne 20, 21, 22 og 48 kører fra centrum af Funchal til Monte.

Jardim Botanico (Botanisk have)

Funchals botaniske have er beliggende ca. 250 m.o.h. med en fantastisk smuk udsigt over Funchal by og João Gomes slugten. Selve køreturen op til haven er en oplevelse, da den foregår via små snoede og stejle gader. Den botaniske have er oprindelig et gammelt herresæde for den meget rige familie, Reids. Området blev overdraget til staten og i 1960 blev haven åbnet for offentligheden. Haven er anlagt i terrasser, som igen er opdelt i sektioner, hvor der findes planter fra hele verden. Blandt planterne er der flere endemiske sorter. Haven er absolut et besøg værd, og når man har betalt entre er indgangen til Jardim dos Loiros inkluderet.
Haven er åben hver dag undtagen 25. december. fra kl. 9.00 – 18.00.

Blandys garden (Quinta do Palheiro)

En privathave der ligger i udkanten af Funchal på vej mod Camacha. En meget stor og imponerende have, som prydes af en stor samling af træer, buske og urter. Ved første øjekast virker haven en smule uoverskuelig, men tager man sig god tid til at studere haven ordentligt, finder man flere endemiske planter.
Der er åbent på hverdage fra kl. 9.00 – 16.30. Lukket i weekenden.