Madeira
Kendt for sine smukke blomster, hyggelige markeder og et stort udvalg af frisk frugt og lokale specialiteter.

Fakta

  • Frodig vulkanø med et bakket landskab
  • Et væld af eksotiske blomster
  • Skønt klima og et yndet turistmål i vintermånederne
  • Madeira er rig på kulturelle og historiske oplevelser
Madeira
Kendt for sine smukke blomster, hyggelige markeder og et stort udvalg af frisk frugt og lokale specialiteter.

Fakta

  • Frodig vulkanø med et bakket landskab
  • Et væld af eksotiske blomster
  • Skønt klima og et yndet turistmål i vintermånederne
  • Madeira er rig på kulturelle og historiske oplevelser

PORTUGAL - MADEIRA

REJSELEDER BLOG FRA MADEIRA

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på Madeira.

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på destinationerne. På denne måde sikrer vi, at de bedste "live" informationer kommer direkte fra vores rejseledere til vores kommende gæster. Følg med i vores rejseleder blog og læs om alt det, du ikke kan læse dig til andre steder.

Susan
21 år, fra Sdr. Omme
Bettina
28 år, fra Skanderborg
Malene
22 år, fra Thisted
Sandra
21 år, fra Ørsted

Madeiras vilde vest

Skrevet af Sandra 2018-03-15

Hver fredag inviterer i vores gæster med på tur, ud at se Madeiras vilde vest. På denne skønne tur ligger vi blandt andet stop i São Vicente, hvor byens smukke kirkegård og kirke undersøges. Mit yngligs stop på turen er i byen Porto Moniz. Porto Moniz er kendt for sine fantastiske naturlige havnebassinger og skiller sig ud fra resten af øen med vilde hav! Kommer i først til Madeira, må i ikke gå glip af denne smukke perle! Efter dette lækre stop køre vi videre over højsletten, hvor vi kører i 1400-1600 m højde, på et nogenlunde fladt plateau. Vi slutter af ved glasplateauet Cabo Girao, hvorfra vi kan kigge hele 580m ned under vores fødder!

Velkommen til Atlanterhavets flydende blomsterkasse!

Skrevet af Malene 2018-01-02

Vi vil gerne byde stort velkommen til alle vores gæster her på Madeira. Det er en fornøjelse at kunne vise vores unikke ø, frem til jer. Madeira byder jo på rigtig meget forskelligt - både naturen, kulturen og ikke mindst deres utrolig lækre mad. Har i endnu ikke prøvet espatada som er lækkert, mørt oksekød krydret med hvidløg og laurbær på spyd, så er det helt sikkert noget i skal ud og prøve når i besøger Atlanterhavets flydende blomsterkasse! Vi rejseledere står klar til at byde jer velkommen, og give jer en uforglemmelig ferie her på Madeira. Vi ses!

Rejseledere på Madeira 2018

Nonneklosteret I Santa Clara

Skrevet af Lena 2017-04-03

På vores udflugt ’I nonnernes fodspor’, får vi et indblik i en ellers lukket verden. Vi skal besøge nonneklosteret Santa Clara, hvor clarissernonnerne bor. Clarisserordenen er en lukket orden, hvilket vil sige at nonnerne holder sig inde for klosterets mure. Vi får her et indblik i hvordan det er at være nonne på Madeira, hvordan deres hverdag ser ud og får en unik oplevelse ud over det sædvanlige, da vi nemlig selv får lov til at se og snakke med klosterets forstanderinde.
Herefter skal vi tilbage i tiden, helt præcist til 1566, da pirater kom og angreb Madeira. Disse pirater var på jagt efter klostrenes rigdomme og derfor flygtede nonnerne over bjergene og søgte ly i en utilgængelig dal, som senere blev kaldt nonnernes dal. I dag er dalen Madeiras mest spændende og sagnomspundne seværdighed. Ikke kun på grund af dalens specielle historie, men også på grund af den enestående natur man får at se, da området er det frodigste på Madeira.

Udsigten over Nonnernes dal fra punktet Eira do Serrado

Klosterets forstanderinde Angelica

Paul de Serra

Skrevet af Anne 2017-03-12

Poul de Serra som befinder sig 1400-1600 meter over havets overflade, er vores højslette hvor vi finder det fladeste landskab på Madeira. På netop dette sted findes en anden vegetation grundet lavastrømme, i forbindelse med Madeiras oprindelse. Dette gør at højsletten ser gold ud og det leder tankerne hen på en afrikansk savanne.

På vores tur mod Madeiras Vilde Vest tager vi Jer med henover dette specielle landskab, hvor man kan se så langt øjet rækker.
I den forgangende uge har vi haft strålende vejr, så vores gæster har kunnet nyde godt af den varme luftstrøm fra netop Afrika, og det kan I tydeligt se på disse billeder.

Rigtig go’ ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

Gabo Girao

Skrevet af Anne 2017-02-08

580 meter over havets overflade har du mulighed for at stå på Gabo Girao, som er europas højeste havklippe. 

Helt ude ved kanten har man konstrueret et glaspateu, så man har mulighed for at kigge direkte ned til havet og de flotte terracemarker. Hvis man ikke er så god til højderne, kan man blive stående længere ind på klippen og nyde udsigten udover havet eller den enormt betagende udsigt mod Funchal. Funchal er øens hovedstad, og her bor over halvdelen af øens indbyggere. Udsigten mod Funchal er flot, som den store by i baggrunden og i forgrunden ser man Camara de Lobos som er en lille hyggelig fiskeby og samtdig øens 3. største by.

 

Man må ikke gå glip af muligheden for at besøge dette imponerende sted! 

Rigtig go’ ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

Madeiras natur

Skrevet af Anne 2017-01-14

Madeira er et populært rejsemål for rigtig mange vandre. Levada som er vandingskanaler findes på hele øen. Der er over 2000 km., levada, hvor halvdelen har en lille vandresti vedsiden af. Ved at følge stien, kommer man igennem landskabet og får set naturen på tættest hold. En Levada startet oftes på den nordlige del af øen og bevæger sig mod sydsiden. 
Vi guider har været ude at gå Rabacal, som er en meget kendt levada og den går også oftes under navnet de 25 vandfald, et utrolig smukt syn at se 25 vandfald på samme sted. 

Rigtig go’ ferie!


Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

Vandretur på øst-spidsen

Skrevet af Bettina 2018-02-22

Her på Madeira har vi en helt masse forskellige vandreruter. En af de mest eftertragtede er turen på øst-spidsen, hvor man tager lokalbussen ud til Baia d'Abre og trasker i det åbne landskab. Her er terrænet varieret og meget fascinerende! 

Inden man bevæger sig ud på egen hånd, anbefaler vi altid at man smutter forbi turistkontoret inde i midtbyen og får en fuld oversigt over vandreruterne. Så kan man vælge frit og turistkontoret er specialister på vandre-området.

Disse billeder fortæller meget godt, hvorfor man bl.a. kalder denne rute for "Madeiras hale"!vandre1

vandre2

vandre3

vandre4

Vi glæder os til at tage i mod jer alle sammen!

Rigtig go' ferie!
- Bettina

Tak

Skrevet af Anne 2017-04-21

Sæsonen lakker mod enden. Det betyder at vi guider desværre rejser fra skønne Madeira og videre mod nye spændende eventyr på andre destinationer. 

Vi vil sige tusind tak til Jer som kiggede forbi, vi håber at få fornøjelsen at byde Jer velkommen en anden gang. 

Samtidig håber vi, at I er blevet inspireret til Jeres næste ferie!

Rigtig go’ ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

Lavagrotterne

Skrevet af Bettina 2017-03-28

Når man lejer bil på Madeira, er der massevis af seværdigheder at opleve på egen hånd. Blandt disse er lavagrotterne i Sao Vicente.

Grotterne blev dannet for 890.000 år siden af et vulkansk udbrud på Paul de Serra, bedre kendt som højsletten. Sammensætningen af lavamassen, lav temperatur og gasser, blev disse grotte dannet naturligt og de dannede kanaler i selve undergrunden. 

I Sao Vicente har I mulighed for at komme ind og se grotterne, kravle i en af kanalerne (hvis man er modig!) og få en rundvisning af engelsktalende guide. 

Kanal

Indvendigt i grotten

Rigtig go' ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Bettina

Karneval

Skrevet af Anne 2017-02-27

I lørdags d. 25 februar var stor fest dag på Madeira. Øens store og kendte karneval er i fuld gang og i lige netop lørdag aften var alle lokale, turister store som små på gaden for at overvære den store hovedparade. Centrum af Funchal langs med havnen var lukket af for trafik og der var dømt feststeming i stedet. Hele byen nød synet af de flotte og imponerende vogne med en masse dansere og danserne mellem vognen. 

Der øves i flere måneder, de starter i November med at lære danse og gøre kostumer klar. 

Når man besøger Madeira i februar måned, er dette en aften man ikke må gå glip af! Der er en fantastisk feststemning i hele byen. 

Rigtig go’ ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

Markedshallen

Skrevet af Anne 2017-02-02

Mercado dos Lavradores, som vores store flotte markedshal hedder på portugisk er helt klart et besøg værd når man besøger øen!
Markedshallen er placeret i den gamle bydel, Zona Velha. Den byder på utrolig mange flotte blomster, en unik frugts- og grøntsagsafdeling og selvfølglig en spændende fiskeafdeling. Når man går en tur igennem området, fornemmer man hurtigt at der bliver handlet på mange sprog for både turister og lokale mødes og gør nogle gode handler. Et rigtig godt råd når der skal handles, der er at huske de jydske rødder, for vi skal prutte lidt om prisen!

Flere som besøger markedshallen, køber gerne blomster som pakkes i særlige blomsterkasser så de har mulighed for at tage blomsterne med hjem. Det er især blomsterne kongeprotea og paradisefugleblomsten som ritgig mange køber med hjem! Lad Jer ikke glippe af denne unikke mulighed for at få noget af Madeira med hjem i stuen :)

Rigtig go’ ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

Godt nytår

Skrevet af Anne 2016-12-31

Datoen siger 31 december, og om få timer er 2016 slut og et nyt år 2017 begynder. 
Vi er klar til en god aften i godt selskab, hvor vi skal se det berømte fyrværkerishow på Madeira. 

Vi håber at vi får lov til at byde Jer velkommen på Madeira i 2017, og tak for gode ferieminder i 2016!
Rigtig godt nytår fra team Madeira!

Rigtig go’ ferie!


Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

En tur i tropisk have

Skrevet af Malene 2018-01-24

Så har vi rejseledere været ude at opleve endnu mere af skønne Madeira. Vi har besøgt tropisk have, som ligger oppe i Monte lige nord for Funchal. I tropisk have kan man nyde en dejlig gåtur gennem haven, hvor der er spækket med tropiske planter, kunst fra flere steder i verdenen samt flere udsigtspunkter. En hel speciel oplevelse i ikke må gå glip af. Vi benyttede os af svævebanen, som går nede fra Funchal og op til Monte. Det er helt klart en oplevelse værd, her får man nemlig en fantastisk udsigt ud over Funchal by. 

Vi glæder os til at tage i mod Jer her på Madeira til en Rigtig go' ferie!

Mange solskinshilsner fra Jeres Rejseledere

- Malene

I takt med naturen

Skrevet af Lena 2017-04-10

Madeira er for mange lig med blomster, men levadaerne er også en vigtig del af øen. Levadaerne er de vandingskanaler, som man ser overalt på Madeira. Det er disse der fører vandet fra bjergene i nord til den sydlige, mere tørre del af øen. Helt nøjagtigt findes der 2180 km levadaer, hvor omkring 1000 km af dem har en sti ved siden af sig, som gør det muligt for turister og lokale at vandre i bjergene, hvor man får bjergtagende udsigter og regnskovslignende natur at se.
Øen er i sandhed et mekka for vandrere og naturelskere, da man med levadaerne kommer helt tæt på naturen på en unik og anderledes måde.

Levada stien fra Ribeiro Frio til Portela

Det er på mange måder unikt at kunne gå langs det kæmpe netværk af levadaer

Udsigtspunkt på levada stien fra Ribeiro Frio til Portela

Rigtig go’ ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Lena

Madeiras blomster

Skrevet af Britt 2017-03-23

Madeira byder på et væld af smukke blomster! 

Nogle af mine favoritter er protea, kongeprotea og slangehoved. Sidstnævnte er Madeiras nationalblomst og bedre kendt som "Pride of Madeira", eller "Madeiras stolthed" oversat til dansk. Alle disse blomstrer i øjeblikket til stor glæde for vores gæster. Man kan se de farvestrålende blomster på det meste af øen, dog er "Madeiras stolthed" mest synlig på den østlige del af øen.

I skal selvfølgelig ikke snydes for billeder!

Protea

Kongeprotea 

Madeiras stolthed

Vi glæder os til at tage i mod jer på blomsterøen i Atlanterhavet. 

Rigtig go' ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Britt

Unikke havbassiner i Porto Moniz

Skrevet af Anne 2017-02-17

Porto Moniz på nordkysten, byen længst mod nordvest! I folkemunde også kendt som byen med havbassiner, hvor der er rig mulighed for at bade i flotte vulkanske klippebassiner. På Madeira har vi ikke de helt store muligheder for at gå langs sandstrande der er 2 kunstig anlagte på sydkysten. Derimod er der gode muligheder for en dukkert og en svømmetur i havbassiner. Hvor krystalklart havvand fylder de naturlige bassiner, med varierende dybder så der er noget for alle store som små. 

Der kan hele året rundt bades, i disse havbassiner. Så det er med at huske badetøjet når turen går til Madeira. Vandtemperaturen er på nuværnede tidspunt 18 grader :) 

Rigtig go’ ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

 

Madeiravin

Skrevet af Anne 2017-01-23

Madeiravin er en fantastisk vin, som skal smages når man besøger øen.

Madeiravin er kendt i hele verden for en sin ædle aroma, milde og fyldige smag. Der er tale om en hedvin som har en alkoholprocent over 17 %. Når vi snakker Madeiravin, snakker vi hovedsageligt om 4 druetyper: Malvasia som er sød, Boal som er halvsød, Verdelho som er halvtør og så Sercial som er tør. Derudover findes også en druesort ved navn Tinta Negra som er en mindre fin drue. Der findes vinstokke rundt på hele øen, men især i områderne omkring Ribera da Janela, Camara de Lobos og Säo Vicente findes mange vinmarker.
Hvis I har en flakse Madeiravin, og der står én af de fire druesorter på betyder det at den indeholder mindst 85 % af den pågældende druesort, dette er krav fra EU.
Madeiravinen som er halvsød eller sød serveres ofte til desserten og til osten, mens halvtør og tør serveres i mindre omfang til desserter men derimod til supper og tør ost.
På øen findes flere forskellige porducenter af Madeiravin, vi gør på vores egen tur "det vilde vest" stop ved en producent ved navn Barbeitos.

Rigtig go’ ferie!


Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

Velkommen til Madeira

Skrevet af Anne 2016-12-28

Hjertelig velkommen til Atlanterhavets flydende blomsterkasse! 
Vi har fornøjelsen af at kunne kalde Madeira for vores hjem de næste par måneder. Denne ø har rigtig meget forskelligt at byde på, og vi glæder os til at vise Jer den. 

Teamet består af Lena, Bettina, Britt og Anne Sofie. Vi er 4 piger med rødder i den jydske muld og med stor trang til eventyr. 

Med ønsket om et fantastisk nytår! 

Rigtig go’ ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie 

Et sted mod øst

Skrevet af Malene 2018-01-09

I dag er vi taget på udflugten "Et sted mod øst" med en masse dejlige gæster. På denne tur har I mulighed for at komme ud at opleve noget af Madeiras fantastiske natur. Vi kommer blandt andet forbi disse helt særlige stråtagshuse, som befinder sig i byen Santana. Husene var engang flere steder på Madeira, men i dag findes disse velbevarede stråtagshuse altså kun i Santana by. Dette er blot et af de spændende stop vi gør i løbet af udflugten. Turen byder nemlig også på besøg i en lille lokal by samt flere udsigtspunkter, så der er med garanti mulighed for at få taget en masse gode feriebilleder.

Vi glæder os til at byde Jer velkommen på udflugten "Et sted mod øst"

Chäo da Ribeira

Skrevet af Anne 2017-04-07

På nordkysten findes flere små charmerende byer, en af dem er Chäo da Ribeira. 
Når man kører ind i dalen finder man godt gemt af vejen mindre huse og et væld af flotte terracemarker. 

Chäo da Ribeira er godt isoleret fra resten af øen, alt foregår i et stille og roligt tempo. Udsigten ind i dalen eller ud over atlanterhavet fejler bestemt intet, og man fornemmer hurtigt det lokale sammenhold. Ved en lille tur rundt i byen, møder man de lokale som nyder dagen enten i form af hårdt arbejde eller på en stol i rolige omgivelser. Området ind mod dalen og mod højsletten er også et af områderne, hvor der på øen findes laurisilva, som på dansk betyder laurbærskov. 

En af de skjulte skatte som findes overalt på Madeira. 

Rigtig go’ ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

Ponta de Sao Lourenco

Skrevet af Lena 2017-03-20

På Madeira findes der mange betagende udsigter og Ponta de Sao Lourenco er ikke en undtagelse. Ponta de Sao Lourenco er det østligste punkt, hvor man kan man se de vulkanske klippeformationer der tårner sig op ad havet. Stedet er det yngste på Madeira, hvilket er grunden til at det månelignende landskab er det område på øen der er mest gold. Ved Ponta de Sao Lourenco er der mulighed for at vandre en tur på 6 km og nyde de smukke udsigter af vandet, klipperne og det størknede lavamasse, der giver et fantastisk farvespil.

Østlige spids

Østlig spids

Rigtig go' ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Lena

Poncha

Skrevet af Anne 2017-02-13

Poncha er en kendt og meget populær lokal drink, som findes overalt på øen. Hovedingrediensen er aguardente, som er en sukkerrørsbrandevin som blandes, i orginalversion, med citron og lidt honning. Styrken på poncha varvarierer alt efter hvor på øen den drikkes / nydes. 

Om ponchaen siger man, at 1 poncha helbreder forkølelse, 2 poncha helbreder kærlighedssorger, og at man efter 3 poncha kan tale fyldende portugisisk :) 

Man har ikke oplevet Madeira, hvis man ikke har smagt en rigtig poncha inden man tager hjem! 

Rigtig go’ ferie!


Jeres Primo Tours guider
- Anne Sofie

Den fascinerende kystvandring til Camara de Lobos

Skrevet af Bettina 2017-01-19

Når man kommer til blomsterøen i Atlanten, er det et must at medbringe gode sko! 
Ikke nok med at Madeira har sine unikke levadavandringer, så er der også mulighed for at tage på kystvandring. Her starter ruten i Lido-området, går forbi Lido-bassinerne og ud mod den lille hyggelige fiskerby, Camara de Lobos.

Lidobassin 

På denne tur kommer I igennem et spændende terræn, hvor I kan nyde al den smukke natur så langt øjet rækker. Strækningen er på 7 km og flere steder på turen er der placeret bænke, så man kan tage sig et lille hvil i solen. 
Ruten snor sig bl.a. igennem en klippen, som tager Jer videre på den anden siden. Mens I følger stien igennem, kan I høre bølgebrus og der er endda lavet flere huller i klippesiden, hvor I kan kigge ned til det turkis vand. Lige hvor klippen åbnes, ligger der en god fiskerestaurant, med en fascinerende udsigt i det idylliske område.
På den anden side af klippen møder I vores hotel, Pestana Bay, som også ligger med en forrygende udsigt direkte ned til havet.

Hul i klippen

Pestana Bay 

Rigtig go' ferie!

Jeres Primo Tours guider
- Bettina

Gå tilbage til bloggen

VIDEOER FRA MADEIRA

Gå tilbage til bloggen

BILLEDER FRA MADEIRA

Gå tilbage til bloggen

SPØRG DIN REJSELEDER

Her kan du læse tidligere stillede spørgsmål. Klik på spørgsmålene for at læse mere. Du kan også selv stille spørgsmål ved at benytte formularen nederst på siden.

leje af bil

Spørgsmål:

ønsker at leje bil når vi er på Madeira, har i gode råd. Skal vi leje hjemmefra, eller på feriestedet Venlig hilsen Erik Foldager


Svar:

Hej Erik. I kan sagtens leje bil når I ankommer til Madeira. Vi samarbejder med bilfirmaet Madpoint. Ønsker I at få lagt en rute kan vi også sagtens være behjælpelig med dette. Mange hilsner Primo Tours rejseledere på Madeira.

Adapter

Spørgsmål:

skal man bruge adapter til strøm på hotelværelset ( Four wiews baia ) hilsen Erik Foldager


Svar:

Hej Erik. Det er ikke nødvendigt her på Madeira. Hilsen Primo Tours' rejseledere.

STIL DIT SPØRGSMÅL TIL REJSELEDEREN

*: Bedes udfyldt. Du vil modtage en mail når rejselederen har svaret på dit spørgsmål. Dit spørgsmål og svar vil sammen med dit navn derudover blive offentliggjort her på siden. Din email vil ikke blive vist.