Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Maldiverne

Paradis på jord med kridhvide sandstrande og azurblåt vand

Maldiverne kan ikke beskrives - Maldiverne skal opleves!
  • 30 grader i gennemsnit året rundt – både luft og vand
  • Fantastisk farverigt liv under havets overflade
  • Et ferieparadis, perfekt til afslapning og aktiviteter

Info om Maldiverne

Dette smukke barfodsmekka er det tætteste man kommer på ægte bounty-idyl! Maldiverne kendetegner sig ved de smukkeste og kridhvide sandstrande, omgivet af pool-lignende azurblå laguner. De fleste øer har deres eget koralrev, som omkranser lagunen, og her findes en endnu mere magisk verden under vandet, med millioner af farvestrålende fisk i alle størrelser.

Læs mere

Oplev mere af verden

Du er ikke alene, når du rejser "På egen hånd".

Før afrejsen sørger vi for alt det praktiske med fly, hotel osv.

Under rejsen har du adgang til vores servicetelefon. Der er dog ingen danske rejseledere på vores oversøiske rejsemål - heraf navnet "På egen hånd". Læs mere her.

Maldiverne geografisk

Selv den største ø er lille på Maldiverne.
Maldiverne består af 99% vand og ca. 1200 koraløer beliggende på 26 atoller.

300 af disse øer er beboede, heraf ca. 110 øer, som er udviklet til fantastiske hotelresorts. Den største ø på Maldiverne er ca. 8 km X 300 meter, og højeste punkt er 2,5 meter over havet. Hver atol er dannet på en skarp højderyg, som beskytter øerne og koralrevet for både vind og store bølger fra det Indiske Ocean.

Klimaet er tropisk monsunklima med regntid fra maj til oktober og med månedlige gennemsnitstemperaturer på 28-29 °C året rundt.

 

  Maldiverne Danmark
Indbyggertal 430.000 5.600.000
Hovedstad Male  
Areal 300 km² 42.400 km²
Møndenhed Rufiyaa (MVR)  
BNP. pr. indbygger 6900 $ 36600 $
Middel levealder Mænd 78 år, kvinder 81 år Mænd 78 år, kvinder 82 år

 

De lande, der ligger tættest på Maldiverne er Sri Lanka og Indien. De ligger henholdsvis 450 og 600 km. nordøst for Maldiverne. Hovedstaden på Maldiverne hedder Male, en lille ø, men med en befolkning på 100.000 indbyggere – dermed er næsten 1/3 af maldivernes befolkning repræsenteret i hovedstaden.

Et indbyggertal på 430.000 og et areal på sølle 300 km², gør Maldiverne til det mindste land i Asien både areal- og befolkningsmæssigt – derudover har landet en gennemsnitshøjde på 1,5 m. over havets overflade, hvilket gør Maldiverne til det laveste beliggende land på jordkloden. Maldiverne strækker sig 750 km. fra nord til syd.