Mallorca
Mallorca er intet mindre end fantastisk. En ø som har det hele - storby, shopping, god mad og fantastisk natur

Fakta

  • En del spanske øgruppe Balearerne
  • Befolkning på ca. 870.000 indbyggere
  • Kendt rejsemål for danskere siden 1954
  • Palma Nova er et elsket turistmål
Mallorca
Mallorca er intet mindre end fantastisk. En ø som har det hele - storby, shopping, god mad og fantastisk natur

Fakta

  • En del spanske øgruppe Balearerne
  • Befolkning på ca. 870.000 indbyggere
  • Kendt rejsemål for danskere siden 1954
  • Palma Nova er et elsket turistmål

Det Mallorcinske Køkken

- Forkæl dig selv og dine smagsløg

Maden: Hvis du under dit ophold på Mallorca skulle få lyst til at udforske nye og velsmagende retter, er der rig mulighed for dette her på øen. Mallorca er nemlig kendt for deres meget lækre mad, som er blevet inspireret af mange forskellige kulturer, dog mest fra den spanske og catalanske. Middelhavet giver mallorcinerne adgang til helt friske råvarer såsom, fisk, skaldyr og blæksprutter. Disse råvarer er i dag essentielle dele af øens gastronomi, ligesom grøntsager, svinekød og brød.

Mallorcas specialiteter: Mallorca har mange lækre specialiteter. Nedenunder er der en beskrivelse af nogle af dem.

Ensaïmadas – er en lækker mallorcinsk dessert. Ensaïmada er en gærsnegl, som kan nydes som brød eller kage alt afhængig af fyld m.v. Efter denne lækre og søde specialitet er
blevet bagt, drysses der normalt flormelis over.

Las cocas – er en skøn pizzaagtig ret, som oftest er pyntet med løg og peberfrugter.

Tumbet – er aubergineskiver o.a. friske grøntsager som er stegt i olie. Denne mallorcinske specialitet serveres gerne sammen med en omelet, kartofler og tomater. Det kan være, at denne ret ikke altid står på menukortet, men spørg blot efter det.

Sobrasada – er en stærkt krydret smørepølse. Denne er lavet på flæsk og paprika. Normalt vil man nyde denne specialitet på et stykke frisk brød.

Tapas er navnet på en række små, spanske retter. Gerne en let lille anretning, der ofte bruges som appetitvækker, men som også kan sammensættes til et større måltid. Tapas kan være både varmt og koldt - alt fra en lille skål med oliven, til friturestegte blæksprutter. Tapas giver rig mulighed for, at få smagt på en masse forskellige retter i ét og samme måltid.

Paella er en meget udbredt spansk nationalret, som kan variere på utallige måder, alt efter, hvilken egn man er på. Grundsubstansen i paella er kogte ris med safran tilsat med forskellige ingredienser, såsom; blæksprutter, muslinger, rejer, løg, kylling, svinekød, bønner m.m.

Drikkevarer: Vin er spaniernes nationaldrik. Der findes mange vinmarker på øen og der fremstilles god vin. Mallorca har hele vindistrikter. F.eks i Binissalem og Pla i Llevant. Hvis man tager øens størrelse i betragtning, er dette faktisk ret imponerende. Disse to vinområder har begge betegnelsen DO, som står for kontrolleret oprindelse. Dog er Pla i Llevant det bedste af de to områder, men der laves også flere gode vine hos konkurrenten i Binissalem. Samtidig må det ikke glemmes, at der laves flere kvalitetsvine, der ikke falder inden for de to DO-områder. Enten fordi de geografisk ligger udenfor distrikterne eller fordi de bruger andre metoder. F.eks. har de en højere alkoholprocent, anvender andre druesorter, eller andet. Specielt skal vinhuset 4 kilos tages seriøst. Her laves noget af Mallorcas bedste vin, denne har samme navn som vinhuset selv.

Spisetider: I feriebyerne er det muligt at få serveret et måltid mad stort set alle døgnets timer. Morgenmad serveres normalt kl. 08.00-10.00, frokost serveres kl. 13.00-15.00 og middag serveres kl. 20.00-21.00.

Drikkepenge: Har betjeningen været god giver man gerne 10 % i drikkepenge.