Mallorca

Charmerende og klassiske feriebyer samt kilometerlange gyldne sandstrande med fantastisk badevand.

Mallorca byder på skønne, børnevenlige sandstrande og hyggeligt byliv.
  • En del af den spanske øgruppe Balearerne
  • Befolkning på ca. 870.000 indbyggere
  • Kendt rejsemål for danskere siden 1954
Luk Vindue
Billede 1 af 58

Info om Mallorca - Alcudia Bugten

Mallorca er kærlighedens Ø – smukke solnedgange, romantiske middelalderbyer, eksotiske strande, varieret natur med bjerge på vestkysten og fladt landskab på østkysten. Katedraler, klostre, drypstenshuler – et hav af seværdigheder, for en enhver smag. Hovedbyen Palma er et besøg værd, her findes intime gågader, antikke paladser og smukke gårdhaver.

Læs mere
Gæsternes vurdering 4.1 ud af 5
  • Indkvartering
  • Rejseledere
  • Serviceoplevelse
  • Totaloplevelse
Se rejsetips

Praktisk information om Mallorca

A-Z

Apotek

Apotek hedder FARMACIA på spansk og er let genkendelig på de grønne kors uden på butiksfacaden. Åbningstider alle hverdage kl. 09.00 til kl. 13.30 og igen kl. 16.00 til kl. 21.00. Lørdag kl. 09.00 til kl. 13.30. Søn- og helligdage, samt aften og nat, på alle hverdage er mindst ét vagtapotek (FARMACIA DE GUARDIA) åbent. Spørg i hotellets reception, eller se i vinduet hos nærmeste apotek.

Badning

Mallorca har et væld af dejlige badestrande. Flere steder er der blåt flag, EUs kvalitetsstempel for badevandskvalitet og komfort ved stranden. Grønt flag, betyder godt badevejr, gult flag betyder forsigtighed ved badning, selv for rutinerede svømmere, mens rødt flag betyder badning forbudt. Det orange flag er hejst, når der ikke er livreddere ved stranden.
Snorkling er også meget anbefalelsesværdig.

Bank

Bankernes åbningstider er således:
Hverdage kl. 10.00 – 20.00
Lørdag og søndag lukket.
(Medbring pas ved veksling af penge)

Billeje

Se information i mappen, eller kontakt Primo Tours guider.
Billeje foretages gennem guiderne.

Bus

Du kan få udleveret køreplaner af Primo Tours guider eller se information i mappen.

Butikker

Butikkernes åbningstider er:
Hverdage fra kl. 09.30 – 13.30 og igen 16.00 – 20.00.
Lørdage fra kl. 10.00 - 14.00.
Søn- og helligdage holder butikkerne almindeligvis lukket.
I turistområderne holdes der normalt også åbent i siestaen og om søndagen.

Drikkepenge

Service er normalt inkluderet i hotel- og restaurationsregningen, men drikkepenge kan gives efter behag. Hvis man har været tilfreds med betjeningen gives typisk 5 – 10 %. Taxachauffører forventer 10 %. Det hører sig også til, at give en skilling til stuepigerne på hotellet, helst ved begyndelsen af opholdet.

Elektricitet

Der bruges 220 V alle steder. Nogle steder passer danske stik ikke i kontakten, men man kan oftest låne en omformer i hotellets reception eller købe en i et supermarked.

Frimærker

Frimærke hedder ”sello” og kan købes på posthuse og i tobaksforretninger. Det koster ca. 0,64 €, at sende postkort (Tarjeta) og almindelige breve (carta) under 20 g til Danmark.
Man skal regne med, at det tager cirka en uge for et postkort at nå til Danmark. Postkasserne er gule, mærket med teksten ”Correos”.

Hospital & læge

Juaneda er lægen, vi anbefaler, man benytter, hvis er så uheldig at blive syg eller komme til skade. Der er altid mulighed for at komme i kontakt med medarbejder, der taler skandinavisk. Nummeret er +34 900 72 22 22
Hvis der er brug for lægehjælp, kontakt da Primo Tours guider.

Internet

På mange hoteller kan man købe internetadgang. Der findes også internetcaféer i Palmanova.

Konsulat

Det danske konsulat på Mallorca ligger på C. Unió 2, 1 dør 19, Palma. Åbent kl. 10.00 – 13.00 Telefon: 0034 971 714 097
Fax: 971 727 857

Kreditkort

De gængse kreditkort kan anvendes som betalingsmiddel på de fleste restauranter og i de fleste større forretninger. Der er desuden hæveautomat ved de fleste banker, hvor man maksimalt kan hæve 260 € per dag. En hæveautomat er markeret med ”telebanco”.
Benytter man kreditkort i større supermarkeder samt butikker, skal man desuden vise billedlegitimation i form af pas eller kørekort.

Museer

Museerne har almindeligvis åbent fra kl. 10.00 – 13.00 og igen fra kl. 16.00 eller 17.00 til kl. 19.00, nogle steder er dog åbne hele dagen. Museerne er lukkede på mandage og helligdage.

Nationale helligedage

På de store nationale helligdage er forretninger og banker som regel lukkede. De vigtigste fest- og helligdage er:

1. januar Nytårsdag
6. januar Hellige trekonger
2. marts Balearernes dag
Påsken Skærtorsdag, langfredag og påskedag
29. april Øernes indlemmelse i Spanien
1. maj Den internationale arbejderdag
2. torsdag efter pinse Kristi legemsfest/Corpus Christi
25. juli Skt. Jacobs dag (Santiago)
15. august Maria Himmelfart
12. oktober Spaniens nationaldag
1. November Allehelgensdag
6. December Spansk grundlovsdag
8. December Marias ubesmittede undfangelse
25. December Juledag

Forskudte helligdage: skærtorsdag, langfredag, påskedag og Kristi himmelfartsdag. Desuden fejrer man flere steder midsommerfest, fiesta de San Juan, hvor man ligesom i Danmark tænder bål om aftenen den 23. juni.

Desuden er der en del festivaler rundt omkring på Mallorca, såsom den klassiske musikfestival ”Cala Ratjada” i juli måned, Chopin-festivalen i Valldemossa i august måned, melonfest i
”Vilafranca de Bonany” anden søndag i september og vinfest i Binissalem, og mange, mange flere.

Parkering

Det er vigtigt at parkere lovligt, da bilen vil blive bugseret væk ved ulovlig parkering. Gul afmærkning: forbudt at parkere. Hvid afmærkning: gratis.

Politi

Alarm telefon 112. Opkald er gratis.

Spanien har 3 forskellige politikorps. Policia Municipal/Policia Local, bærer blå uniform. Det er det kommunale politi, der svarer til det danske ordenspoliti. Policia Nacional, bærer mørkeblå uniform, det er statspolitiet, det svarer til det danske kriminalpoliti. Guardia Civil, bærer olivengrøn uniform, det er civilgarden. Disse ses ofte uden for byerne som færdselsbetjente. Har man brug for hjælp fra politiet, kan man henvende sig til et hvilket som helst af politikorpsene.

Posthus

Posthuse hedder ”Correos” og har åbent: Hverdage fra kl. 09.00 – 14.00. Lørdag fra kl. 09.00 – 13.00. Søn- og helligdage lukket.
Post kan sendes fra alle hoteller.

Taxa

Taxaerne er hvide med enten grøn eller gul stribe på fordøren, og de er lette at praje. Et grønt lys på bilen og et skilt med ordet ”Libre” betyder, at taxaen er ledig. Man kører altid efter taxameter inde i byen. Til længere ture uden for byen bruges sjældent taxameter, man aftaler en fast pris på forhånd. Der lægges gebyr på kørsel til og fra lufthavnen, og man betaler ekstra for bagage og søndagskørsel. Taxachauffører forventer 10 % i drikkepenge

Tankstationer

På hverdage har de fleste tankstationer åbent fra kl. 09.00 – 21.00.
De fleste har lukket søndag. Der ligger en tankstationer nær Mercadona Supermarkedet i Son Caliu.

Telefon

Telefonopkald til danske numre: tast 0045 + abonnentens nummer.
Telefonopkald fra danske numre til spanske numre: tast 0034 + abonnentens nummer. Mobiltelefonnettet fungerer godt på Mallorca, dog har ikke alle danske abonnementer lige god dækning på øen, og det er meget dyrt at bruge sin danske mobil, både med taletid og SMS.

Tiden

På Mallorca er tiden den samme som i Danmark.

Turistbureau

Der er turistbureauer i næsten alle byer. I Palmanova er det:
Turistinformationen Palmanova
Passeig Mar, 13, 07181 Palmanova

Valuta

Den spanske møntenhed hedder euro. En euro svarer til cirka 7,50 danske kroner.

DREJ OG VIND

VIND EN REJSE FOR 2 TIL KRETA!

 

Vind masser af spændende præmier hver dag. Blandt alle der drejer lykkehjulet, finder vi også én heldig vinder af en rejse for 2 til Kreta med ophold på Creta Princess Aqua & Spa m/All Inclusive med afrejse i juni 2022.

 

 Deltag her: