August og september er næsten udsolgt. Billige rejser i: Uge 39 - Uge 40 - Uge 41

Mallorca

Charmerende og klassiske feriebyer samt kilometerlange gyldne sandstrande med fantastisk badevand.

Mallorca byder på skønne, børnevenlige sandstrande og hyggeligt byliv.
  • En del af den spanske øgruppe Balearerne
  • Befolkning på ca. 870.000 indbyggere
  • Kendt rejsemål for danskere siden 1954
Luk Vindue
Billede 1 af 43
Din rejse

Fra - lufthavn, til -, -, -

Luk søgning

Info om Mallorca - Alcudia Bugten

Mallorca er kærlighedens Ø – smukke solnedgange, romantiske middelalderbyer, eksotiske strande, varieret natur med bjerge på vestkysten og fladt landskab på østkysten. Katedraler, klostre, drypstenshuler – et hav af seværdigheder, for en enhver smag. Hovedbyen Palma er et besøg værd, her findes intime gågader, antikke paladser og smukke gårdhaver.

Læs mere

FAKTA

Mallorca byder på skønne, børnevenlige sandstrande og hyggeligt byliv.

  • En del af den spanske øgruppe Balearerne
  • Befolkning på ca. 870.000 indbyggere
  • Kendt rejsemål for danskere siden 1954
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 27o Tjek vejret
PDF bog med nyttig info når din
Rigtigt gode ferie går til Mallorca

Oplev Mallorcas spændende historie

Mallorca er en af de fire beboede øer i øgruppen Balearene -slyngekasternes øer.

Det var grækerne, der gav navnet til øerne, idet ”ballein” er et græsk ord for at kaste med sten fra en slynge. Slyngekasterne blev efterfulgt af en blandet strøm af sejlende folkeslag, der enten ville underlægge sig øerne eller blot udnytte dem på gennemrejsen. Alle har de sat deres præg på befolkningen: fønikere, romere, maurere, pirater og nu turister.

4000 f.Kr.:

Samlere, jægere og fiskere fra fastlandet i Spanien bosætter sig på øerne, og bygger selv bosteder i huleform.
Forskere mener på baggrund af enkelte fundne flintstenspidser af pile og menneskeknogler, at det var tilbage i 4000 f.Kr., at de første mennesker kom til Mallorca.

2000-1500 f.Kr.:

Man mener dog at de første ”rigtige” mennesker på Mallorca var Talayoterne, som var gode byggeteknikere, der byggede forskellige vagttårne og lignende bygninger, som man stadig den dag i dag kan finde på Mallorca.

1300-1000 f.Kr.: 

Talayot-kulturen på Mallorca og Menorca har sin storhedstid. Forskellige stammer beskæftiger sig med handlen overalt i det vestlige Middelhav.

1000 f.Kr. - 902 e.Kr.:

Fønikere, så grækere og siden kartagere slår sig ned på øerne, der var en del af det romerske rige i mere end 500 år. Romerne indførte vindyrkning og olivenoliefremstilling samt anlagde veje og nye byer.

123 f.Kr.:

Her besatte romerne Mallorca, efter at øboerne tidligere havde været under angreb af pirater. Man kan sige at med romernes indtagen af øen, forsvandt problemet med piraterne. Romerne medbragte sig vinstokke, oliventræer, korn og kristendommen.

Det var også i denne tid, 122f.Kr. - år 70 f.Kr., at romerne anlagde byer såsom Palma og Alcúdia. Romerne moderniserede øen og anlagde veje, lærte den mallorcinske befolkning at dyrke deres jord samt at bygge store fæstningsværker på øen.

902:

I 902 blev Mallorca erobret af General El Jabulani fra Emiratet Córdoba og Mallorca kom dermed under muslimsk besættelse fremtil 1229, hvor Kong James d. 1. Af Aragonien fordrev muslimerne væk fra Mallorca.

902-1229:

Godt 300 år maurisk herredømme indledes, da øerne kommer under emiren af Córdoba i Spanien. I 1085 bliver øerne et selvstændigt kongerige. Balearene oplever en tid med velstand. 

1229:

Den catalanske konge Jaume I af Aragonien besætter og erobrer Balearene med hjælp fra kristne korsriddere.

1276-1349:

I disse år strides kongerne Jaume II, Alfonso III. og Pedro IV om herredømmet over øerne. 

1479-1700:

Baleaerne indlemmes i det spanske rige.

1715:

En hær, som har svoret troskab til Felipe V, Jaume I (1208-1276) ankommer til Mallorca. Øens consell og Den almene Forsamling erstattes med en audiéncia under ledelse af hærens øverstkommanderende, samtidig med at castiliansk bliver gjort til forvaltningssprog.

1803-1813:

Frihedskrig mod Napoleons styrker. Der kommer flygtninge til øerne, hvilket giver anledning til social og politisk uro.

1837:

Mallorca får dampskibsforbindelse til fastlandet.

1903:

Gran Hotel i jugendstil med 150 værelser åbnes i Palma, og er dermed en sags symbol på øens status som luksuriøst rejsemål.

1936:

General Francisco Franco stiller sig i spidsen for et oprør mod Spaniens nyvalgte republikanske regering, et oprør, som snart breder sig til hele landet. Mallorca og Ibiza støtter Francos nationalister, mens Menorca holder med republikanerne. Alligevel er der kun en begrænset mængde kampe på øerne.

1939:

Den spanske borgerkrig ender med sejr til fascisterne d. 1 april. Franco bliver statsoverhoved, og der er omfattende hævntogter mod republikanerne. Hermed er diktaturstaten en realitet. 

1939-1975:

Franco opretter en etpartistat, ved at holde Spanien neutrale under 2. verdenskrig overlever han Hitlers og Mussolinis fald. Efter 1945 tager turismen på øerne til. Mallorcas lufthavn bygges i 1960, og turismen begynder at blive Balearenes væsentligste indkomstkilde, i forhold til landbrug og fiskeri.

1975:

Franco dør og han har bestemt, at prins Juan Carlos skal efter følge ham. Kong Juan Carlos indfører demokrati.

1978:

Spanien indfører en ny, demokratisk forfatning, og Spanien bliver en føderation. Spanien bliver medlem af NATO.

1983:

Balearene får regionalt selvstyre.

1986:

Spanien bliver medlem af EU. 

1989-1999:

Økonomien blomstrer. Øboerne bestræber sig på at imødegå de ødelæggelser, masseturismen har forårsaget, og i øvrigt at styrke økonomien. Kunst, litteratur og gastronomien gennemgår en renæssance. 

2009:

Primo Tours bliver stiftet.

2010:

Michael Laudrup skriver en toårig kontrakt som træner for Mallorcas fodboldhold RCD Mallorca. Han opsiger kontrakten i 2011 efter uenighed med holdets bestyrelse. 

2014:

Kong Juan Carlos abdicerer og hans søn, kong Felipe d. 6., overtager tronen. Dette skete d. 19. juni 2014.

2015:

Palma erklærer sig for en tyrefægterfri by.

2016:

ECOTAX, som er en miljøafgift, indføreres i Spanien pr.1. juli 2016.