Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Meganisi

Idyllisk ø mellem det græske fastland og Lefkas

På Meganisi er der Ø-All Inclusive, så du nemt kommer rundt og oplever øens herligheder.
  • Gratis færge til Nidri t/r og gratis cykler op til 4 timer dagligt
  • Gratis scooter op til 2 timer dagligt, ekskl. brændstof og forsikring
  • Gratis båd 1 time pr. ophold, ekskl. brændstof

Meganisi

Øen Meganisi ligger idyllisk mellem det græske fastland og halvøen Lefkas og er med sine 22,36 km2 det perfekte ta’-selv-bord af autentiske græske oplevelser.

Det kuperede terræn prydes af charmerende olivenlunde og grønne oaser. Uanset hvor på øen man opholder sig, har man en pragtfuld udsigt over det ioniske hav.

Læs mere

FAKTA

På Meganisi er der Ø-All Inclusive, så du nemt kommer rundt og oplever øens herligheder.

  • Gratis færge til Nidri t/r og gratis cykler op til 4 timer dagligt
  • Gratis scooter op til 2 timer dagligt, ekskl. brændstof og forsikring
  • Gratis båd 1 time pr. ophold, ekskl. brændstof
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 17o Tjek vejret

 

Rejsetips til Meganisi

Meganisi er en lille, naturskøn græsk ø. Meganisi er kendt for sin autentiske græske stemning, og det er den oplagte destination til dig, der gerne vil opleve Grækenland uden alt for mange andre turister. Mange vender tilbage til Meganisi på grund af den rolige stemning, de fantastiske udsigter og den velkommende lokalbefolkning. For at komme ud til øen lander man i Preveza Lufthavn på det græske fastland, hvorefter man kører cirka 45 minutter sydpå for at komme til Nidri havn. Fra Nidri sejler man cirka en halv time med færgen til Spilia havn på Meganisi.

 

Oplev Meganisi på scooter

Meganisi byder på mange skjulte strande og udsigtspunkter, som ikke kan nås med bil. Derfor anbefaler vi, at du lejer en scooter for at komme rundt og så alle øens afkroge. På scooteren er alle sanserne i brug: du er helt tæt på landskabet, du kan mærke vinden og dufte naturen.

Praktisk: I vores ø-all inclusive koncept, kan man gratis låne scooteren to timer hver dag, men man skal være fyldt 18 år for at køre scooteren.

 

Hop på færgen og oplev Lefkas

Hvis I vil på græsk ø-hop, anbefaler vi en dagsudflugt med færgen til Lefkas. På øen Lefkas finder I et væld af blomster og sommerfugle, og øen er frodig med masser oliven og citrustræer.

Når I ankommer, kan I tage ud til det smukke Nidri vandfald. Det er en flot gåtur fra Nidri by på kun fire kilometer. Vi anbefaler, at man tager tidligt derud, inden de andre turister er stået op. Der er en lille cafe ved parkeringspladsen, hvor man kan drikke sin formiddagskaffe under store træer.

Nidri er en autentisk græsk havne by, hvor der er mulighed for lidt shopping og gode lokale restauranter. Her finder I også større supermarkeder end på Meganisi. Lefkas byder også på en masse skønne strande. Når I har spist en lækker frokost i Nidri, anbefaler vi, at I spiser desserten på ’Di Paris’, som er kendt for deres vafler med is.

Praktisk: Der er én gratis afgang fra Meganisi til Nidri på Lefkas inkluderet i jeres rejse. Afgangene står i receptionen. Hvis man ønsker at tage en anden afgang end den gratis afgang, koster en færgebillet 1,70€ pr. pers. hver vej. Hotellet arrangerer også transport til Spilia havn for 1 euro pr. person.

 

Opdag Meganisis små strande og skjulte bugter

Det er en stor anbefaling at leje en båd på Meganisi. Man kan sagtens bruge en hel dag på at sejle rundt og udforske de små strande og bugter: holde badestops, snorkle og nyde en frokost på stranden. En tur rundt om øen tager omkring 1,5 time, så I kan nå at se hele kysten med lange stops på vandet.
Jeres ferie hos os inkluderer en times gratis bådleje, hvorefter I kan vælge at forlænge, hvis I har lyst til en længere dag med sejlads. Den gratis time ligger fra kl. 08:00 til 09:00, og derefter kan man sammenkoble den gratis time med en halv eller hel dag på vandet. Med bådlejen medfølger gratis transport til vandet, et kort over øen samt en køletaske. Så kan man nyde kolde drikkevarer og pakke en frokost til sejlturen.

 

Besøg Spartochori og Spilia strand

Esperides Resort, vores hotel på Meganisi, ligger knap 500 meter fra landsbyen Spartochori. I Spartochori finder man restauranter, barer, supermarkeder og souvenirbutikker. Spartochori er en lille charmende landsby med snoede, labyrintgader og imødekommende landsbyfolk, som glædeligt hilser på. I Spartochori kan du få en lækker, lokal madoplevelse på Taverna Lakis, som serverer autentiske græske retter.

 

Fra hotellet er der 1,5 kilometer til den nærmeste strand, Spilia Beach. Stranden er ideel for snorkling, da man ikke skal særlig langt ud for at se farvestrålende fisk. Stranden er af mange småsten, men man kan gratis låne badesko i hotellets reception. Der er mulighed for at købe mad og drikke på stranden. Du kan sidde helt ned til vandet og spise din frokost med den smukkeste udsigt til det klare vand.

 

Besøg den lokale by Katomeri

Når man følger hovedvejen fra Spartochori, kommer man til Meganisis anden landsby Katomeri. Det er den mere industrielle landsby, og her bor de fleste fastbeboende indbyggere. Katomeri er også den mindst turistede landsby på øen og består af små smalle labyrintgader. I Katomeri finder man øens eneste apotek og lægehus, to barer og en restaurant, øens andet hotel (Hotel Meganisi), samt en lille souvenirbutik.

 

Vathi

Tager man af hovedvejen ned til den sidste by, kommer man til Vathi. Denne landsby er hovedlandsbyen på øen og er placeret ned til vandet. Vathi består af en lang havnepromenade med restauranter, barer og et par butikker, dertil finder man øens eneste hæveautomater, posthus og bageri. Vathi er utrolig hyggelig om aftenen, og derfor har hotellet arrangeret transport dertil. Så kan man tage en lille udflugt og spise sin aftensmad med udsigt til den smukke havn. Her kan vi blandt andet anbefale Satvros Family, som er specialister i fisk, men Vathi byder på et hav af muligheder for både et lækkert aftensmåltid eller en aftendrink.

 

Fingerspidserne og Fanari Beach

Østkysten af Meganisi består af mange forskellige bugter og snoede landskaber. Man kalder det også fingerspidserne af Meganisi. Her finder man utrolig mange små bugter og stenstrande, som man det meste af sæsonen kan have helt for sig selv. Ude på fingerspidserne ligger bl.a. Fanari Beach med den berømte Reggae bar. Reggaebaren er kendt for sine meget farverige møbler og Bob Marley musik i højtalerne dagen lang, og de serverer god mad og lækre drinks. På Fanari Beach kan I frit benytte deres paddelboards og havkajakker, og vi har også shuttlebusser hertil.

 

Transport

Der findes en lokalbus på øen, men den kører kun til færgeafgangene. Busstoppestedet tættest på hotellet findes lige inden Spartochori landsby. Bussen kører igennem de tre landsbyer, Spartochori, Katomeri og Vathi, og en busbillet koster 1,50€

Der findes kun en taxa på øen og for at bestille en taxa, skal I henvende jer i receptionen.