Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Meganisi

Idyllisk ø mellem det græske fastland og Lefkas

På Meganisi er der Ø-All Inclusive, så du nemt kommer rundt og oplever øens herligheder.
  • Gratis færge til Nidri t/r og gratis cykler op til 4 timer dagligt
  • Gratis scooter op til 2 timer dagligt, ekskl. brændstof og forsikring
  • Gratis båd 1 time pr. ophold, ekskl. brændstof

Meganisi

Øen Meganisi ligger idyllisk mellem det græske fastland og halvøen Lefkas og er med sine 22,36 km2 det perfekte ta’-selv-bord af autentiske græske oplevelser.

Det kuperede terræn prydes af charmerende olivenlunde og grønne oaser. Uanset hvor på øen man opholder sig, har man en pragtfuld udsigt over det ioniske hav.

Læs mere

FAKTA

På Meganisi er der Ø-All Inclusive, så du nemt kommer rundt og oplever øens herligheder.

  • Gratis færge til Nidri t/r og gratis cykler op til 4 timer dagligt
  • Gratis scooter op til 2 timer dagligt, ekskl. brændstof og forsikring
  • Gratis båd 1 time pr. ophold, ekskl. brændstof
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 17o Tjek vejret

Grækenland - Meganisi

Udflugter Meganisi

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter på Meganisi. Udflugtsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Bådtur

Lefkas skatte

På denne tur får I både mulighed for at opleve øens kultur og byliv. Vi kører fra hotellet mod Spilia havn kl. 7:30. Her tager vi Færgen mod Nidri og bliver hentet i bus, der kører os til det aktive munkekloster, Faneromeni. Her fortælles der om klostrets historie og de lokale religionsforhold, inden der gives tid på egen hånd til at se den fine dyrepark, som munkene selv passer. Efterfølgende går turen mod Lefkas by. Her kan I opleve øens ”hovedstad” og nyde de små, snoede gader med en kop kaffe eller en shoppetur. Vi bliver i Lefkas og laver hvad vi selv ønsker og turen går herefter videre til Nidri, hvor vi tager færgen til Meganisi kl. 14. Man kan selv vælge, om man vil med os rejseledere retur, eller blive på Lefkas og selv tage færgen hjem kl. 18:00.

Meganisi Rundt

Med minibus tager vi rundt til øens unikke, uspolerede punkter, der byder på frodige olivenlunde, idylliske bugter med krystalklart havvand og traditionelle landsbyer. Turen starter på den vestlige del af øen, hvor vi kører langs kysten ned til det sydligste punkt. Vi skal lige så langt ned, som vi kan med den offentlige vej. Derefter drejer vi op til de lokale landsmænds olivenlunde. I dette område går landbrugsdyrene sommetider frit rundt på vejene. Fra olivenlundene kører vi gennem den første landsby, Spartochori. Denne landsby er sammen med Katomeri en af de mest lokale landsbyer på øen, og den har sin helt egen charme med de små labyrintgader og tavernaer. Vores næste stop er et kort visit i landsbyen Katomeri, hvor vi skal ind og se det lokale liv, og derefter sætter vi kursen mod havnebyen Vathi, hvor vi ser det berømte propelfly, der ligger i byens havn. Det sidste stop vi har, er en af de mest eftertragtede strande på Meganisi, Fanari Beach. Her holder vi et badestop, hvor det bliver muligt at dyppe sig i det klare vand eller få sig lidt koldt at drikke inden vi kører af den nordlige kystvej tilbage til hotellet.

Bådtur på det Ioniske Øhav

Bådturen tager udgangspunkt fra den lille havn, Spilia, hvor vi sejler syd på langs kysten til Grækenlands anden største havgrotte, Papanikolis, hvor man tilbage under 2. verdenskrig gemte en ubåd af samme navn. Efter et badestop inde i grotten, sætter vi kursen videre til øen Lefkas eller en tilfældig strand på fastlandet, hvor vi vil gøre et længere stop. Imens vi nyder solen og den højere temperatur på stranden, vil bådmandskabet tænde op i grillen, for at grille sauvlaki. Til det velsmagende kød vil der blive serveret græsk salat, tzatziki, brød og drikkevarer, hvor man kan vælge imellem vin, sodavand og vand. Efter frokost og hygge på stranden sejler vi videre til den meget omtalte ø, Scorpios, der tilbage i 1963 blev købt af Aristoteles Onassis. På vej til Scorpios vil vi skrue tiden tilbage og fortælle om den kæmpe udvikling øen har været igennem og hvilken betydning det store bryllup mellem Jackie Kennedy og Aristoteles Onassis har haft for turismen på Lefkas og Meganisi. Ved Scorpios vil vi gå i land på den eneste strand, der er åben for offentligheden. Det er en fantastisk bådtur, hvor man får mere baggrundsviden omkring øerne og oplever den smukke natur med de mange bugter og grotter.

Scooter Safari

De tre landsbyer på Meganisi består hovedsageligt af små labyrintgader, og vejene rundt på øen er enten af asfalt eller grus. Derfor har vi arrangeret en ø-rundtur på en lidt anderledes måde end normalt. Vi skal nemlig køre scooter. Dette giver den ultimative helhedsoplevelse, hvor alle sanser kommer i brug. Vi starter på Hotel Esperides Resort, hvor vi laver en lille testkørsel inden vi begiver os ud på de offentlige veje og gader. Til at starte med, tager vi turen ud mod den vestlige del af øen, hvor vi ser nærmere på den smukke uspolerede natur og får en god udsigt til de mange naboøer. Her fortsætter vi ned til det sydligste punkt, vi kan komme med den offentlige vestkyst, og drejer op til de lokale landmænds olivenlunde. I dette område går landbrugsdyrene frit omkring og passerer sommetider vejene når vi kommer kørerende på vej til det næste indtryk. Katomeri en af de mest lokale landsbyer på øen og har sin helt egen charme med de små labyrintgader og tavernaer. I landsbyen Katomeri går vi en lille tur og ser det lokale liv og møder en skøn ældre dame, som viser hendes håndværk frem. Herefter sætter vi kursen videre til havnebyen, Vathi, hvor vi skal se det berømte propelfly, der ligger i byens havn. Vores sidste stop er den mest eftertragtede strand på Meganisi. Her gør vi et badestop, nyder det gode vejr og får strukket benene inden turen går hjemad langs øens nordlige vestkyst. Husk: Vand, kamera, badetøj og håndklæde. Benzin og ansvarsforsikring er inkluderet. Materielle skader på scootere er for egen regning. 1 voksen = 1 scooter. 1 barn = ekstra passager.