Porto Santo

Porto Santo er smuk, imødekommende og sprængfyldt med oplevelser

Bo på Hotel Vila Baleira på Porto Santo og få Ø-All Inclusive med i prisen.
  • Gratis lån af cykel & gratis guidede vandreture
  • Gratis golf & gratis tennis
  • Fri adgang til Thalasso & Spa Center én gang dagligt
Luk Vindue
Billede 1 af 46

Info om Porto Santo

Porto Santo er beliggende ca. 43 km. nordøst for Madeira i det smukke Atlanterhav. Porto Santo er mindre ø med uspoleret natur, en venlig lokalbefolkning, imponerende bjerglandskaber og ikke mindst en fantastisk 9 km. lang sandstrand. Porto Santo byder på indbydende klima året rundt.

Læs mere
Gæsternes vurdering 4.4 ud af 5
  • Indkvartering
  • Rejseledere
  • Serviceoplevelse
  • Totaloplevelse
Se rejsetips

PORTUGAL - PORTO SANTO

REJSELEDER BLOG FRA PORTO SANTO

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på Porto Santo.

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på destinationerne. På denne måde sikrer vi, at de bedste "live" informationer kommer direkte fra vores rejseledere til vores kommende gæster. Følg med i vores rejseleder blog og læs om alt det, du ikke kan læse dig til andre steder.

Pernille
25 år
Kathrine
21 år, fra Tylstrup
Erik
26 år, fra Græsted
Emil
20 år, fra Otterup

Planter før vores tid?!

Skrevet af Christine 2018-02-21

Her på Porto Santo har vi som mange allerede ved, en helt og aldeles fantastisk 9 kilometer lang sandstrand! Sandet er naturligt opstået her på øen og indeholder mineraler som sammen med bekæmper mange hud-muskellidelser. 

 

På den nordvestlige side af øen finder man et større ørkenområde som både råder over militærtområde, uerstattelige sandstrukturer og plantefossiler. 

Ørkenen er fredet område, men på vores meget attraktive jeepsafari besøger vi området og går en tur i det lækre sand! Som barn eller voksen kan man nemt få flere timer til at gå i denne del af øen. Man kan lede og se efter forskellige slags plantefossiler, nyde den dybe ro i området og se sig blind i de store sandbanker som er flere tusinde år gamle.

Helt sikkert et besøg værd hvis man kommer til Porto Santo! 

Udsigten fra golfbanen

Skrevet af Andreas 2017-04-11

På golfbanen er det svært kun at fokusere på at få bolden i hullet. Især på bag-9 hvor der er rigtig flot udsigt fra flere af hullerne. I dag er vejret helt kanon, og sigtbarheden er i top. Derfor kan man også se Madeira rigtig tydeligt fra bl.a. hul 14. 
Madeira ligger små 43 km væk, så derfor kan man på dage med god sigtbarhed se den rigtig tydeligt, og især fra hul 14 på golfbanen. 

Hul 14 på golfbanen har rigtig mange ting at byde på. Her kan man som sagt spotte Madeira i det fjerne, men derudover så er her også et mindesmærke til designeren af golfbanen, Seve Ballesteros. Denne hyldest er både skrevet på portugisisk og engelsk, og man kan passende læse den når man bevæger sig op på hul 14's tee sted. 
Derudover er der selvfølgelig den flotte udsigt over golfbanen, og ikke mindst det flotte Atlanterhav, som man kunne sidde og se udover i timevis. 

Vi håber i har mod på at prøve kræfter med den flotte golfbane her på Porto Santo. 

Maden her på Porto Santo - Uhhhm!

Skrevet af Jonas 2017-03-16

Halløj herfra Porto Santo :-)

I dag er vi gået i madhjørnet, og skal se lidt på hvad øen tilbyder når man tager på restaurant. Det er nemlig sådan at de restauranter vi anbefaler her på Porto Santo, næsten alle sammen har det her "Pick-up service", som betyder at I kan blive kørt fra hotellet og lige til restauranten, og så selvfølgelig hjem igen når i har nydt jeres skønne portugisiske måltid. Hvad enten man er til fisk, et lækkert stykke kød, noget typisk portugisisk eller bare en masse desserter, så er der lige noget for en hver smag!


På billedet her, ser vi den typiske forret her på øen, og som også er typisk portugisisk. Nemlig deres dejlige "Bolo Do Caco". Bolo Do Caco er deres form for hvidløgsbrød, og det er enormt lækkert. Det er også lavet på søde kartofler, med en masse hvidløg og så pyntet med persille. Bolo Do Caco bliver man aldrig træt af!
Der findes selvfølgelig også et hav af andre forretter hernede. Man kan blandt andet få en dejlig oksekøds carpaccio, som også er rigtig flot anrettet, med lækker parmecan og brød.


På disse billeder ser vi to forslag til en dejlig hovedret. Nemlig en helt eminent og lækker rejerisotto. Denne går man altså aldrig galt i byen med, for hold nu op, den er bare god! På det andet billed kan vi se en anden fiskeret, som man måske ikke lige har set før. MEN, den er virkelig god. Det er "mixed fisk i hjemmelavet brød", og det vil altså sige man får denne tallerken ind, hvor flere forskellige slags fisk står så flot i det hjemmelavet brød. Der er både muslinger, rejer, og tre andre forskellige stykker fisk i. Det er en oplevelses at spise denne hovedret, og den er fantastisk!


Desserter er virkelig også noget man skal passe på med her på øen, for de er virkelig gode til at lave noget for den søde tand. Som på billedet, en lækker æblepandekage med is, karramel og drys. Eller cheesecake, i mange forskellige slags. Eller den bedste brownie du nogensinde har smagt, med tilhørende is og karramel. De har selvfølgelig også deres typiske dessert, som også er rigtig god. Nemlig deres passionsfrugt budding, denne kan i faktisk smage på vores "Porto Santo Aften", hvor vi tager ud til en bestemt restaurant og spiser sammen med vores gæster.

Nu har I fået lidt indblik af hvad man kan få at spise hernede på vores lille charmerende ø. Når I kommer ned til os, så henvender I jer selvfølgelig bare til en af os rejseledere, og så får vi bestilt et bord til jer.

Porto Santo Vin

Skrevet af Ida 2017-03-06

På Porto Santo har de deres helt egne produktioner af deres lokale Porto Santo vin. Vinstokkene er plantet i det helbredelige sand, hvilket gør vinen helt speciel. Her står jeg, Ida, med et glas rødvin lavet af vores lokale ven, Señor Cardina. Den er utrolig sød og som i kan se, har den en helt speciel farve. På Porto Santo har i selvfølgelig mulighed for at smage denne vin. Hver tirsdag på vores ø-rundtur besøger vi nemlig blandt andet Señor Cardinas landbrugsmuseum, hvor han også byder på et glas af sin lækre vin. Skål og rigtig go' dag fra Porto Santo!

 

SKØN natur på Porto Santo!

Skrevet af Jonas 2017-02-04

Her er lige en lille update fra os på Porto Santo - smukke billeder fra Porto Santos dejlige natur. Oppe fra ser vi udsigten fra "blomsterudkigspunktet", hvor man på de gode dage kan se helt til Madeira. På billedet i Midten ser vi ud over øens landskab oppe fra bjerget Pico Do Castello, som faktisk er Porto Santos 3 højeste bjerg på 437 meter. På nederste billede ser vi en af de mange dejlige skjulte strande, hvor vandet er helt azurtblåt, og her er vi helt ude nord på Porto Santo.

Vi ses forhåbentlig snart hernede!

 

Primo Tours Masters

Skrevet af Andreas 2017-01-22

Her på Porto Santo er det ikke kun sjov og ballade. Vi har nemlig vores helt egen golfturnering, som hedder noget så opfindsomt, som Primo Tours Masters. Turneringen rundes af med præmieoverrækkelsen torsdag eftermiddag, hvor der er 1., 2. og 3. præmier i vores 2 rækker. Det nok vigtigste element i præmieroverrækkelsen er klappepræmierne, som de opmødte altid viser stort engagement i at vinde. 

I løbet af ugen får folk mange nye bekendtskaber, og der har flere gange før blevet aftalt at lave en match hjemme i DK, for nogle af de opmødte til præmieoverrækkelsen. 

PT Masters overrækkelse i uge 3

Hvis vinderne, eller de andre fremmødte, er heldige, så stiller jeg endda op til billeder.

Karneval

Skrevet af Christine 2018-02-21

I sidste uge var den store karnevals fejring i gang her på Porto Santo!

Det startede allerede fredag formiddag hvor alle børn fra børnehaver og skoler på øen var blevet klædt ud og gik et fint lille optog igennem hovedgaden i byen Vila Baleira. 

Mandag eftermiddag havde de lokale fra øen og et hold optrædere fra Madeira samlet befolkningen i Vila Baleira igen, og her inviterede vi alle Primo Tours gæster med til karnevals optog. 

En hyggelig eftermiddag med alt fra klovne, prinsesser, fjer, heste, høje scener og masser af festlig stemning!

Thalasso Spa'en

Skrevet af Andreas 2017-04-01

Hvis i har Ø-All Inclusive, så har I mulighed for at benytte jer af Thalasso Spaen helt gratis. Thalasso Spaen er lokaliseret ved Hotel Vila Baleiras poolområde. Her kan man få en såkaldt Thalasso gennemgang. 
I denne gennemgang vil man komme igennem 3 pools. Den første pool er en pool, hvor man skal gå imod strømmen. Dette er med til at få aktiveret musklerne og sætte gang i kredsløbet. 

Herefter kommer man over i den anden pool. Den anden pool indeholder nogle dyser, som giver en rigtig god "massage" forskellige steder på kroppen. Her findes både dyser til nakken, skuldrene og rykken. Dyserne kører i perioder, og holder pause indimellem. Der vil også være nogle dyser i denne pool, som laver boblebad. 

I den 3. pool er det bare ren afslapning. Her er vandet helt roligt, og temperaturen ligger på ca. 36 grader. Omkring afslapningspoolen er der forskellige liggestole, som man kan slappe af på efter man har været i de 3 pools. Man kan også vælge at gå i saunaen, som også er med til Thalasso gennemgangen. Saunaen er belliggende ved bruserne inde i Thalasso Hallen. Derudover findes der også et dampbad, som man passende kan benytte. Når solen skinner, så kan man også passende bevæge sig ud på den udendørs terasse, hvor der også vil være liggestole at finde. 

Alle de 3 pools er saltvandspools, og dette er rigtig sundt for kroppen. Hvis man har lidt eksem, så vil saltvand hjælpe på dette. Desuden vil ens humør stige, da kontakten med saltvand får hjernen til at frigive endorfiner, som også kaldes for lykkehormoner. 
Bl.a. derfor er Thalasso Spaen helt klart en anbefaling værd.

Udover den gratis gennemgang i Thalassoens pools, så har man også mulighed for at tilkøbe behandlinger. Her kan bl.a. nævnes afslappende massage, sportsmassage og endda en stearinlysmassage. 
Den afslappende massage er en rigtig god kombination med Thalasso gennemgangen, hvis man har brug for at slappe helt af, hvorimod sportsmassagen er god hvis man har ømme muskler (det kan jo hænde hvis man spiller en masse golf hernede), hvor massørerne tager mere fat. 

Vi håber I vil benytte jer af denne skønne mulighed her på Porto Santo. 

 

Rigtig go' ferie!

Den store musikquiz!

Skrevet af Andreas 2017-03-14

Nu er det ved at være tid, tid til en lille quiz i dag. 
I går aftes havde vi gang Porto Santos store musikquiz, som er en af vores aktiviteter her på Porto Santo. Her var spørgsmålene mange, og omhandlede mange gode sange, både nye og gamle. 

Blandt de fremmødte var koncentrationen stor, specielt når der blev afspillet et lille udsnit af en sang, hvorefter teksten skulle færdiggøres. 

Desuden var Justine og Tobias stolte over de flotte "Quiz" ballonner vi fik hængt op i anledningen. 

Vi siger tak for en rigtig hyggelig og stemningsfyldt aften her på Porto Santo :-)

Delfiner

Skrevet af Andreas 2017-02-28

Hernede går det rigtig godt. Solen skinner og vejret tillader at vi sejler over på nordsiden af øen. Kontrasten mellem sydsidens sandstrand og nordsidens rå klipper er en fantastisk oplevelse. Når vandet er roligt sejler vi også ind i nogle af de små bugter, som man kun kan komme til med båd. Her skulle vi selvfølgelig også have en lille forfriskning.

 Her kan man også se de forskellige vulkanske aktiviteter, som Porto Santo er dannet af. 

Da vi vendte om og sejlede til sydsiden igen, var vi på delfin jagt. Vi sejlede lidt frem og tilbage for at prøve at spotte dem, men det er sværere end man regner med. Lige pludseligt får kaptajnen, Nellio, øje på en delfin og får vendt båden og sat efter delfinerne. Da vi kom frem viste det sig at der ikke kun var en. Det var en flok på en 9-10 stykker, som gerne ville lege med os. De svømmede langs båden og sprang op af vandet og sprøjtede vand på os. 

Desuden havde vi 2 marinebiologer fra Madeiras Universitet med på turen, og de havde set kaskelothvaler om morgenen. Så der er en del store fisk i vandet hernede for tiden. 

De små glæder

Skrevet af Ida 2017-01-30

Normalt er der meget gold her på charmerende Porto Santo. Det er dog bestemt ikke tilfældet lige nu! Lokalbefolkningen er utrolig glade, fordi der er kommet rigtig meget regn i de forgangne måneder. Det betyder, at øen står smukt og frodigt i solskinnet i denne tid, og det er helt perfekt, for jer som kommer ned og besøger os på destinationen. På billedet her kan i blandt andet se hvordan aloe vera planten så flot står og blomstrer. De kan ses rigtig mange steder hernede. Man kan også være så heldig at finde citrontimian på vores fantastiske vandretur til det 2. højeste bjerg Pico Branco, samt vild rucola på turen rundt om bjerget Ana Ferreira. Porto Santo byder på mange små skønne opdagelser, derfor er det svært, ikke at forelske sig lidt i øen.

 

Vores ø-rundtur på Porto Santo!

Skrevet af Martin 2017-01-16

Smuk tur i den nord/østlige del!

Her på Porto Santo har vi en masse spændende udflugter og i denne uge er det den fantstiske ø-rundtur, som er ugens udflugt! Vi tager med Jer gæster op til Postkort Udkigspunktet, som det første stop på turen og herfra kan man se det meste af øen. De billeder man kan tage heroppe fra ligner noget man ser på et postkort og deraf kommer navnet også. Efterfølgende kører vi videre på den eneste vej imellem det skønne bjerglandskab, hvor man kan se de gamle Porto Santo huse, som kamuflerer sig op af bjergsiderne. I skal selvfølgelig også høre om hvorfor og hvordan pirater påvirkede det hele i gamle dage. Når vi har nydt den smukke udsigt blandt bjergene, skal vi videre til landhotellet, Quinta do Serrado, hvor vi skal nyde den hyggelige stemning og have en lille forfriskning i hinandens selskab. Det sidste stop på turen er hos Mr. Cardina, som har et landbrugsmuseum i en lokal by. Her har han samlet og restaureret gamle landbrugsredskab og derudover har han også bygget flere redskaber selv, bl.a. en Porto Santo vindmølle, som der står i midten af museumet. 

Vi glæder os til at vise Jer den spændende og hyggelige tur, når I kommer ned og besøger os! :-) 

Oplevelser på Porto Santo

Skrevet af Susan 2017-10-30

Når I kommer og besøger os på vores Atlantershavs perle, har vi selvfølgelig et bredt udvalg af oplevelser vi tilbyder til vores gæster. Vi har blandt andet oplevelser med os danske rejseledere, hvor vi tager jer med ud på øen, ser de smukkeste steder og fortæller øens historie. Selvom øen ikke er større end de 42 km2, så er der så ufatteligt mange forskellige ting at se. Alt efter hvilken side af øen man besøger, så skifter terrænet, og hvert sted er der noget nyt at byde på. Øen rummer på mange geologiske punkter, og nogle af disse punkter findes faktisk kun på Porto Santo. Øen her byder altså på noget for en hver smag, alt lige fra vandreture ned til vandet og op i højden, fra ørken til oase og stille ture hen af stranden til Jeep safari!

Byvandring

Vi tager jer her med ind til hovedbyen Vila Baleira. Det er her man finder de fleste butikker, cafeer, taxaholdepladser og spisesteder. Her viser vi jer rundt i byen, fortæller hvor de forskellige ting er, og tager et smut forbi den smukke mole der er her. Da de fleste gæster kommer her til Porto Santo for første gang, er denne tur en oplagt mulighed, for at få et godt overblik over byen, og hvor man finder alle ting henne. Ikke nok med vi viser jer rundt i byen, så besøger vi også det berømte Columbus museum vi har her på øen. Christoffer Columbus boede i en periode her på øen sammen med sin kone, og man siger at det var her på Porto Santo han planlagde sin søfart til Indien, hvor han i stedet fandt Amerika. Turen byder på at se øens hovedby, få en masse historie ind under huden og så skal vi jo også huske hyggen, derfor er der også tid til at få en forfriskning eller to til de tørstige ;)

Ø-rundtur

I skal slet ikke gå glip af at komme rundt på hele Øen! Her tager vi ud på nordsiden af øen, hvor vi besøger et af øens panorama udsigtspunkter kaldet for Postkort udsigtspunket, når I ser det, vil I helt klart forstå hvorfor det har fået navnet. Vi kører længere nordpå, igennem et område, hvor øens beboere i sin tid bosatte sig. Her ser vi de gamle traditionelle huse fra det 15. og 18. århundrede. Øen har været utroligt plaget af pirater, pga. dens strategiske placering i atlanterhavet. Vi fortæller jer om piraterne, og de forskellige historier fra den tid. Vi skal også besøge Senõr Cardina og hans landbrugsmuseum, hvor alverdens remedier fra det gammeldags landbrug er blevet samlet og udstillet. Han fremstiller også den lokale Porto Santo vin, vi naturligvis får lov at smage på. Den mest oplagte mulighed for at smage på Porto Santo, på hel ægte vis! Sidst men ikke mindst, besøger vi landhotellet Quinta Do Serrado, hvor vi får skænket en forfriskning i skønne omgivelser.

Bådtur

På vores bådtur ser vi øen til vands. Her får man et helt andet perspetiv  af øen. Vi sejler ud i Rib både, og nyder det smukke syn af vores skønne ø. Her er utroligt meget at se, og der er også god historie om havet, og hvordan det har påvirket øens beboere igennem århundreder. Vi sejler ud på mere åbent hav, og ser om vi kan finde delfinerne! Vi har utroligt mange forskellige slags delfiner her i havet omkring Porto Santo, og hvis vi er rigtigt heldige, sejler vi lige ind i en stime af delfiner!

 Rib både

Jeepsafari

Jeep safari er en tur med masser af oplevelser og gode muligheder for at kunne tage billeder. Første stop er ved Morenes, hvor vi kan se hvordan den vulkanskeaktivitet for mange tusinde år siden forvandlede Porto Santo til en ø. På vores andet stop tager vi syd på for at få en flot udsigt til Madeira og de små øer der befinder sig ud fra kysten. Samtidigt får man også et fantastisk syn ned til den 9 km. lange badestrand der er langs østkysten af Porto Santo. Stedet bliver kaldt for the flower viewing point (blomster udsigtspunktet). Det tredje sted hvor øen bliver facinerende er, når vi kommer til det mest populære sted på hele øen og også der hvor vi har et geologisk højdepunkt. Her skal vi se et fænomen der kun findes 3 steder i hele verdenen, hvor et af dem er her på Porto Santo. Vi kommer også forbi en ørken her på øen, hvor vi tager et kig på hvordan de sjældne sandfossiler stadig ligger her. Til sidst lægger vi et besøg forbi hele Porto Santos udendørs have. Her skal vi ind og se en mand der brænder for at dyrke og passer sine planter. Han ville bevise at det var muligt at kunne skabe en have i Porto Santos ellers golde landskab, med planter fra Madeira.

 

Vandreturer

Porto Santo lægger også op til en masse gode vandreture, og dem skal i selvfølgelig ikke snydes for! Vi har hele tre vandreturer i forskellige sværhedsgrader; Pico de Ana Ferreira, Pico Branco og Zimbralinho. Kendetegnet ved alle tre vandreturer er den helt fantastiske udsigt vi vil møde udervejs samt den smukke natur vi skal ud og gå i. Her gå vi så alle kan være med og så skal i heller ikke snydes for alle de gode historier der findes om stederne vi skal besøge. Det er en oplagt mulighed for at se Porto Santo til fods.

Ana Ferreira

Pico Branco

Zimbralinho bugten

Porto Santo aften

Vi byder på en aften hvor vi skal ud at have en god omgang traditionel mad. Det er et arrangement der tager jer med ud af huset, hvor der er en oplagt mulighed for at kunne smage på Porto Santos køkken. På denne dag skal vi – kort sagt – have en god omgang mad. Til forret vil der typisk blive serveret Bolo de Caco (Kage i rund form - oversat til dansk). Dette er hjemmebagt brød, serveret med hvidløgssmør og persille. Efter skal vi have hovedret, der består af Espetada, som er mørt oksekød på spyd, der bliver grillet over åbent ild, hvor alt saft og smag bliver bevaret. Til sidst kommer der en dessert, der typisk vil være noget kage eller budding til at afslutte denne fantastiske aften. Det bliver en aften hvor vi som rejseledere vil deltage, og et arrangement hvor I kan lære jeres medrejsende bedre at kende.

Så når I kommer ned og besøger os på vores lille atlanterhavs perle, har vi alle disse oplevelser klar til jer, så det er bare med at komme til os! Så skal vi nok sørge for I kommer med ud, og ser hvad øen har at byde på!

 

Mange ø-hilsner
Jeres rejseledere
Andreas, Jesper, Josephine og Susan

Pico Branco - Blomster

Skrevet af Jonas 2017-03-27

Når vi er på tur om mandagen, så går turen til et af de smukkeste steder her på Porto Santo. Nemlig nord på, om til det 2. højeste bjerg på øen, Pico Branco. Vi tager afsted i bus fra morgenstunden, og så skal vi ellers vandre op af bjerget og hele vejen til tops, som er i en højde på 450m. På denne tur ser vi også en masse forskellige blomster, buske og træer. Nogle af disse flotte blomster vil jeg vise jer her :-)

Denne blomster er en meget kendt blomst/halvbusk, som findes her på Porto Santo, men også på Madeira. Det portugisiske navn er "macaroco". Det er en blomst/busk, som også er kendt som ”Pride of Madeira”, altså ”stoltheden af Madeira”. Det er en urteagtig halvbusk, som bliver op til 1,5 – 2,5 meter høje.

Denne plante er en "væskeplante", som også er kendt som "Balsos". Helt speciel plante, som man i gamle dage brugte til at vaske sig med. Den findes kun her på Porto Santo, og ses mange steder på øen. Hvis i tager med på vandreturen til Pico Branco eller en af vores andre vandreture får i helt sikkert ses denne plante.

Vi glæder os til at jer se hernede - så skal vi ud og vandre!

Piraterne kommer

Skrevet af Andreas 2017-03-11

Her på Porto Santo kan man finde kanoner flere steder på øen. Der står en kanon nede ved den gamle havn, som er den mole man ser på rigtig mange billeder hernede fra. Derudover står der en kanon halvvejs oppe på bjerget, Pico do Castelo. Kanonerne var beboernes forsvar når de blev angrebet af pirater fra bl.a. Afrika. Beboerne havde udstationeret nogle spottere oppe på det højeste punkt på øen, Pico do Facho. Dette betyder fakkelbjerget, og det skyldes at der på toppen af Pico do Facho var et stort bål, som spotterne tændte hvis de så pirater ude på vandet. 
Dette bål advarede så hele øen, og kunne endda ses på Madeira, hvis der var god sigtbarhed. 

Herefter løb mændende op til kanonerne på Pico do Castelo, og begyndte at skyde efter piraterne ude på vandet. Til historien skal dog tilføjes at kanonerne tilbage i 1600-tallet ikke var særlig præcise, og derfor endte det ofte med at kanonkuglerne havnede der, hvor Vila Baleira by nu ligger istedet for at ramme piraterne ude på vandet. Det er også heraf byen har fået sit navn, for Vila Baleira betyder "Kuglernes by" på portugisisk. Herfor vil man også opleve flere steder i centrum, hvor man har markeret dette med skulpturer af kanonkugler langs vejen. 

Pico de Ana Ferreira - Vandretur - 56 dejlige gæster var med!

Skrevet af Jonas 2017-02-11

Hej med jer!

Så har vi i dag, lørdag, været på en af vores gratis vandreture her på Porto Santo. Det er en de herlige turer som vi har med i vores Ø-All Inclusive, og i dag var vi rundt bjerget Pico de Ana Ferreira. Det er en skøn tur, hvor vi virkelig kommer ud og ser noget af øens dejligste natur, samt øens geologiske punkt nr. 1, nemlig prismerne. Prismerne er dannet af magma fra den vulkanske aktivitet for mange millioner år siden, og kan kun ses 3 steder i verden, hvor af et af stederne er her på skønne Porto Santo. 

Vi (Justine og Jonas) havde hele 56 friske, glade og spændte gæster med i idag, og turen blev hammerende hyggelig og skæg. De friske ben blev testet her på turen, men selvfølgelig klarede alle 56 gæster, inklusiv Justine og jeg. Under hele turen var der stort smil på fra alle mand, og efter turen stod alle klar til et hyggeligt fællesbillede, her var smilene stadig lige så store.

TAK for en skøn tur! - Jonas og Justine :-)

Portugisiske specialiteter

Skrevet af Andreas 2017-01-29

Her på Porto Santo er det godt at være madglad. De serverer nemlig rigtig god og lokal mad hernede. De fleste steder får man til forret Bolo do Caco, som næsten er synonym med Madeira og Porto Santo. Bolo betyder "kage", men det har ikke noget med kage at gøre, da det er et brød. Brøddet bages på en forvarmet sten, som kaldes caco (Deraf "Bolo do Caco"). Brøddet er dog forskelligt fra sted til sted, men serveres næsten altid med hvidløgssmør. 

Udover Bolo do Caco, er noget af det mest berømte her fra Porto Santo og Madeira retten Espetada. Espetada er et langt spyd med oksekød. Dette oksekød er marineret i masser af hvidløg samt laubærblade. Spyddet med det saftige kød hænger ned fra et stativ på bordet, hvor man selv sidder og piller kødstykkerne af spyddet med sin gaffel. 

Både Bolo do Caco og Espetada er en del af vores Porto Santo Aften, som ligger torsdag aften. Her skal vi ud på en af de lokale restauranter og spise en masse godt mad, heribland Bolo do Caco og Espetada. Desserten her er også meget kendetegnende Porto Santo, for det er Pudim de Maracuja, hvilket betyder passionsfrugtsbudding. Her på Porto Santo og Madeira gør man rigtig meget i passionsfrugt, og derfor er denne dessert også meget populær her på øerne. 

Vandretur

Skrevet af Martin 2017-01-15

Efter de nye gæsters ankomst, ved omkring middagstid, startede vi lørdagen ud med en frisk vandretur. Sammen gik vi op af Pico de Ana Ferreira og på billedet ses en eksemplarisk vandregruppe, der gav plads til hinanden :-) 

Vandreturen:
Bjerget: Pico de Ana Ferreira 
Distance: 6-7 kilometer 
Højde: 283 meter 

Hvad kan man opleve på Porto Santo?

Skrevet af Susan 2017-10-30

Oplevelser på Porto Santo
Når I kommer og besøger os på vores Atlantershavs perle, har vi selvfølgelig et bredt udvalg af oplevelser vi tilbyder til vores gæster. Vi har blandt andet oplevelser med os danske rejseledere, hvor vi tager jer med ud på øen, ser de smukkeste steder og fortæller øens historie. Her er der måske nogle der tænker- "Jamen, øen er jo ikke særligt stor, er der overhovedet noget at se?" Og til det, vil vi gerne svare med et rungende JA! Selvom øen ikke er større end de 42 km2, så er der så ufatteligt mange forskellige ting at se. Alt efter hvilken side af øen man besøger, så skifter terrænet, og hvert sted er der noget nyt at se. Øen byder også på mange geologiske punkter, og nogle af disse punkter findes faktisk kun på Porto Santo. Mange gæster har efterhånden efterspurgt vores ture, og hvornår på ugen de ligger, så man kan planlægge sin ferie hjemmefra. Derfor vil jeg gerne fortælle om vores oplevelser her på Porto Santo.

 

Byvandring - lørdag

Dagen efter ankomst har vi vores byvandring, hvor vi tager ind til hovedbyen Vila Baleira. Det er her man finder de fleste butikker, cafeer, taxaholdepladser og spisesteder. Her viser vi jer rundt i byen, fortæller hvor de forskellige ting er, og går også et smut forbi den smukke mole der er her. Da de fleste gæster kommer her til Porto Santo for første gang, er denne tur en oplagt mulighed, for at få et godt overblik over byen, og hvor man finder alle ting henne. Ikke nok med vi viser jer rundt i byen, så besøger vi også det berømte Columbus museum vi har her på øen. Christoffer Columbus boede i en periode her på øen sammen med sin kone, og man siger at det var her på Porto Santo han planlagde sin søfart til Indien, hvor han i stedet fandt Amerika.

 

Ø-rundtur - søndag

Søndag har vi vores nok mest populære tur, som også er min yndlingstur, nemlig ø-rundturen! Her tager vi ud på nordsiden af øen, hvor vi besøger et af øens panorama udsigtspunkter kaldet for Postkort udsigtspunket, når I ser det, vil I helt klart forstå hvorfor det har fået navnet. Vi kører længere nordpå, igennem et område, hvor øens beboere i sin tid bosatte sig. Her ser vi de gamle traditionelle huse fra det 15. og 18. århundrede. Øen har været utroligt plaget af pirater, pga. dens strategiske placering i atlanterhavet. Vi fortæller jer om piraterne, og de forskellige historier fra den tid. Vi skal også besøge Senõr Cardina og hans landbrugsmuseum, hvor alverdens remedier fra det gammeldags landbrug er blevet samlet og udstillet. Han fremstiller også den lokale Porto Santo vin, vi naturligvis får lov at smage på. Sidst men ikke mindst, besøger vi landhotellet Quinta Do Serrado, hvor vi får skænket en forfriskning i skønne omgivelser.


 

Bådtur - mandag

På vores bådtur ser vi øen til vands. Vi sejler ud i speedbådslignende både, og nyder det smukke syn af vores skønne ø. Her er utroligt meget at se, og der er også god historie om havet, og hvordan det har påvirket øens beboere igennem århundreder. Vi sejler ud forbi Ilhéu da Cal (kalkøen), hvor vi har en fantastisk udsigt til den lille ø, samt får fortalt historien omkring hvordan man udvindede kalken. Vi sejler ud på mere åbent hav, og ser om vi kan finde delfinerne! Vi har utroligt mange forskellige slags delfiner her i havet omkring Porto Santo, og hvis vi er rigtigt heldige, sejler vi lige ind i en stime af delfiner!

 

Jeepsafari - tirsdag

Jeep safari er en tur med masser af oplevelser og gode muligheder for at kunne tage billeder. 
Første stop er ved Morenes, hvor vi kan se hvordan vulkanen for mange tusinde år siden forvandlede Porto Santo til en ø. På vores andet stop tager vi syd på for at få en flot udsigt til Madeira og de små øer der befinder sig ud fra kysten. Samtidigt får man også et fantastisk syn ned til den 9 km. lange badestrand der er langs østkysten af Porto Santo. Stedet bliver kaldt for the flower viewing point (blomster udsigtspunktet). 
Det tredje sted hvor øen bliver facinerende er, når vi kommer til det mest populære sted på hele øen og også der hvor vi har et geologisk højdepunkt. Her skal vi se et fænomen der kun findes 3 steder i hele verdenen, hvor et af dem er her på Porto Santo. Vi kommer også forbi en ørken her på øen, hvor vi tager et kig på hvordan de sjældne sandfossiler stadig ligger der. 
Til sidst lægger vi et besøg forbi hele Porto Santos udendørs have. Her skal vi ind og se en mand der brænder for at dyrke og passer sine planter. Han ville bevise at det var muligt at kunne skabe en have på Porto Santo, med planter fra Madeira.

 

Porto Santo aften - tirsdag

Vi byder på en aften hvor vi skal ud at have en god omgang traditionel mad. Det er et arrangement der tager jer med ud af huset, hvor der er en oplagt mulighed for at kunne smage på det portugisiske køkken. På denne dag skal vi – kort sagt – have en god omgang mad. Til forret vil der typisk blive serveret Bolo de Caco (Kage i rund form - oversat til dansk). Dette er hjemmebagt brød, serveret med hvidløgssmør og persille. Efter skal vi have hovedret, der består af Espetada, som er mørt oksekød på spyd, der bliver grillet over åbent ild, hvor alt saft og smag bliver bevaret. Til sidst kommer der en dessert, der typisk vil være noget kage eller budding til at afslutte denne fantastiske aften. Det bliver en aften hvor vi som rejseledere vil deltage, og et arrangement hvor I kan lære jeres medrejsende bedre at kende.

 

Så når I kommer ned og besøger os på vores lille atlanterhavs perle, har vi alle disse oplevelser klar til jer, så det er bare med at komme til os! Så skal vi nok sørge for I kommer med ud, og ser hvad øen har at byde på!

 

Mange ø-hilsner fra Primo Tours guiderne

Geologiske punkter

Skrevet af Andreas 2017-03-18

Porto Santo har utrolig meget at byde på. Da det er en vulkansk ø, er der rigtig mange flotte geologiske steder, som man bl.a. kan se på vores Jeep Safari. Der er bl.a. Morenos, som I ser på billedet nedenunder. Morenos viser tydeligt, hvordan Porto Santo er dannet over 3 vulkanske aktiviteter. Disse aktiviteter fandt sted for henholdsvis 18, 10 og 8 millioner år siden. Morenos kaldes også for lagkagen, og det skyldes at der er 3 lag i klippen, som er dannet over de 3 vulkanske aktiviteter. 

Derudover ser man "kanaler" op igennem klippen, og det er her hvor lavaen i sin tid har presset sig op igennem. Disse kanaler ser man flere steder på øen, og der er især mange ovre på Ilhéu do Baixo, som man bl.a. ser på vores bådtur. 

Derudover har vi Prismerne, som er det sjældneste geologiske punkt her på Porto Santo. Prismerne befinder sig på Pico de Ana Ferreira, som ligger ved golfbanen. Oppe fra prismerne kan man få et flot udsyn udover golfbanen og Vila Baleira by. 
Prismerne er dannet ved at lavaen har presset sig op igennem de kanaler og sprækker der var i jorden, og når lavaen størknede, så udvidede det sig og lavede disse prismer, som både er femkantede og sekskantede. 
Disse femkantede prismer er utrolig sjældne og findes kun få steder i verden. 

Udover disse steder er der mange andre sjædne geologiske punkter her på øen, som i kan få at se på nogle af vores udflugter. Derfor er Porto Santo også "Fredagsslik" for geologer rundt omkring i verden. 

Aktiviteter på golfbanen

Skrevet af Andreas 2017-03-07

Hej fra golfbanen

På golfbanen er der mange ting at lave. Vi har en lang og bred driving range, hvor man kan justere sit slag, så det passer til de mange udfordringer på golfbanen. Derudover har vi puttegreenen, hvor man hurtigt finder ud af hvor hurtige golfbanens greens er. Desuden har vi chipping greenen, hvor man kan øve de svære indspil, både korte og lange. 
Sidst men ikke mindst har vi også en flot 9-hullers par-3 bane hernede, som både øvede og begyndere kan spille. Hvis man aldrig har spillet golf før, så vil man kunne prøve det af her på par-3 banen. 
Hvis man har mod på mere, så har vores pro-træner, Andrew, tid til at give jer en lektion i golfspillet. 

Hvis vi guider ikke sidder ved vores "kontor" oppe ved indgangen eller står i receptionen, så kan i finde os ude ved putte- og chippinggreenen eller nede på driving range. Her vil vi altid være friske på en lille udfordring eller 2. 

Udvalgte dage vil der endda være skemalagte konkurrencer i f.eks. puttning eller chipning. Derfor har jeg også sat de andre guider i træningslejr, så de er rustet til opgaven. Hvis det nu skulle ske at guiden ikke vinder konkurrencen, så er det tilladt at hovere resten af ugen. 

Desuden kan der være mulighed for at jeg går en runde med nogle heldige - hvem ved. Der er ihvertfald masser at lave på golfbanen, hvis man ikke lige er ude og spille 18-hullers banen. 

Hvis man spiller om eftermiddagen, så kan man med god samvittighed slutte dagen af med at spise oppe på golfbanen restaurant. Hvis man har skiftetøj med, så kan man klæde om i klubbens flotte og store omklædningsrum, hvor der også er bad. Restauranten laver virkelig god mad, og der er en super flot udsigt udover byen, hvor lysene stille begynder at tænde samtidigt med at mørket stille falder på. Derudover kører golfrestauranten gæsterne hjem efter de har spist om aftenen. En super god service, som mange restauranter hernede har taget til sig. 

Vi glæder os til at se jer oppe på golfbanen, og så må vi se om I kan slå os guider. Vi er klar! 

TV-stjerner for en uge

Skrevet af Andreas 2017-02-07

Her i ugen har vi været så heldige at have fornøjelsen af Rasmus og Lasse fra DK4. De er hernede denne uge, for at filme til deres rejseprogram. Derfor har de også været med på størstedelen af vores udflugter, hvor de har fået en masse klip, og samtidigt fået æren af at interviewe et par stykker af os guider. Et par stykker af vores gæster har også fået muligheden for at blive interviewet. Optagelserne varierer fra vores byrundtur og ø-rundtur, til interview med Pro-træneren på golfbanen, Andrew.

Dog har vi guider sat Rasmus og Lasse på overarbejde, da vi har trukket dem med rundt på nogle af de bedste restauranter her på Porto Santo, hvor vi har fået en masse lækkert mad, og smagt lidt på restauranternes forskellige specialiteter. Det virker dog ikke til at de har noget i mod at komme med ud på restauranterne, og vi klager nu heller ikke over det.

 

Nye guider på Porto Santo - Vi er klar :-)

Skrevet af Jonas 2017-01-28

Her på Porto Santo går det godt!
I disse tider er det blevet tid til udskiftning her på øen, og derfor er Ida og jeg (Jonas) kommet hertil. Vi er allerede helt vildt glade for Porto Santo, og er nu igang med arbejdet og har trukket uniformen over hovedet. Vi glæder os til at tage imod kommende gæster her på øen og til nye hyggelige stunder! :-)

På billederne ser i os på vores første tur til Pico Branco, som er et af det højeste bjerge her på Porto Santo. Skøn tur med fed natur!

Porto Santos smukke natur

Skrevet af Andreas 2017-01-10

Her på Porto Santo har vi en stor variation i naturen. Porto Santo består meget af klipper, hvilket bl.a. kan ses på hul 13, 14 og 15 på golfbanen, hvor hullerne ligger helt ude på spidsen af klipperne. På klipperne ligner Porto Santo lidt sin storesøster, Madeira. Dog flokkes folk fra Madeira om sommeren til Porto Santo, fordi Porto Santo har en, for nogle, meget vigtig ting i forhold til sommerens sol. Her snakker jeg selvfølgelig om Porto Santos 9 km lange sandstrand, som de ikke naturligt besidder på Madeira. Det kan klart anbefales at gå en tur langs stranden, enten mod centrum eller den anden vej på ud mod Calheta, hvor sandstranden slutter. 

Hul 14

Hul 14

Hvis man har mod på eventyr, så kan man på egen hånd eller på en af vores udflugter finde små bugter, hvor det kun er lyden af havets skvulp mod klipperne og vinden, som man kan høre. Her findes bl.a. Zimbralinho bugten, hvor en af vores vandreture går til. Vandet her har en helt speciel og flot farve, som man bliver nødt til at opleve. 

Gå tilbage til bloggen

VIDEOER FRA PORTO SANTO

Gå tilbage til bloggen

BILLEDER FRA PORTO SANTO

Gå tilbage til bloggen

SPØRG DIN REJSELEDER

Her kan du læse tidligere stillede spørgsmål. Klik på spørgsmålene for at læse mere. Du kan også selv stille spørgsmål ved at benytte formularen nederst på siden.

golf

Spørgsmål:

Skal man medbringe dokumentation for golfhandicap?


Svar:

Hej Erik. Mange tak for din henvendelse. I behøver ikke have dokumentation med på jeres ferie i forhold til jeres golfhandicaps.   Rigtig go' ferie - Tanja Steenbuch, ferierådgiver

Leje ag buggy

Spørgsmål:

Hej Vi er 6 personer, der har booked en uge hos jer fra den 30.03.18. Undertegnede har så uheldigvis brækket en fod for 14 dage siden, men har fået ok fra lægen til at tage med på turen. Er det muligt at reservere en buggy for at komme rundt på banen (sammen med de andre) ? Med venlig hilsen Bjarne


Svar:

Hej Bjarne. Det er selvfølgelig muligt at booke buggys når du kommer hertil. Hvis du allerede har bestilt teetider kan du sende tiderne til os på mail: Primotours.pxo@gmail.com. Så booker vi dem for dig :) Med venlig hilsen Nanna

Bo øverst

Spørgsmål:

Min kone og jeg ankommer 30/3-18 og skal bo på Luamar med havudsigt. Hvis det er muligt ville vi gerne bo så højt som muligt - ved ikke om man kan ¨reservere¨:-) Samtid vil v i gerne vide om vi kan leje bil et par dage igennem jer ? Vi glæder os.


Svar:

Hej Morgens. Jeg kan ikke garantere at I får et værelse øverst oppe, men vi viderebringer jeres ønske til hotel Luamar. Angående billeje kontakter I bare én af os på destinationen :) Med venlig hilsen Nanna 

Golf

Spørgsmål:

Hejsa nede i varmen har lige et par spørgsmål er der kommet el-trolly dernede og hvordan reserverer vi en sådan (der var ikke nogen da vi var dernede i december) hvad tid forventer i shuttle bussen kører til golfbanen? Vi kommer den 8. maj 18 venlig hilsen Carl


Svar:

Hej Carl. Vi har nu 6 el-trolleys til leje her på Porto Santo Golfe. For at booke el-trolleys skal I kontakte os på primotours.pxo@gmail.com med bookingnummer og jeres leje ønske. Så sender vi en bekræftelse når vi har booket ønsket :-) Jeg kan desværre ikke fortælle hvor mange gange den gratis golftransport vil køre i maj måned, da det er op til antal golfspillere den pågældende uge. Men der vil være minimum 3 busser ud om formiddagen og hjem om eftermiddagen.  Håber det gav svar nok!  De bedste hilsner Christine :-)

transferbus

Spørgsmål:

Hej, jeg vil høre om det er muligt at få reserveret et sæde forrest i transferbussen, da jeg kan døje lidt med at blive køresyg i busser? jeg rejser med jer her d.15.12.17. Hvordan er vejret på Porto Santo lige nu? mvh Margrethe


Svar:

Hej Margrethe. Jeg vil reservere et sæde til dig på din ankomstdag i næste uge - intet problem!  I dag søndag er det cirka 18 grader og overskyet. Det er en god idé at medbringe lange bukser og en jakke, men husk også badetøjet! De bedste hilsner Christine

Fitness

Spørgsmål:

Hejsa Er der fri adgang til fitness på Vila Baleira? Eller er der gebyr på det? Mvh/ Anna


Svar:

Hej Anna.  Der er frit brug af fitness på hotellet, men for at få adgang til lokalet kræves der henvendelse i receptionen, for at få udleveret nøglen. :-) De bedste hilsner Christine

Beliggenhed Booking 501731 Vila Baleira 10. Nov

Spørgsmål:

Vi har købt en uge den 10 - på fredag. To værelser m/havudsigt. Det er vores bryllupsrejse og vi vil sætte meget stor pris på at bo højt, så vi ser havet ovenfra og kan se stjernehimlen med mindst muligt generende gadelys. På forhånd tusind tak Med venlig hilsen Ulla Schøndorff Booking 501731 Tlf +45 31621777 Håber det kan lade sig gøre og ser frem til svar.


Svar:

Hej Ulla Vi har sendt dig en mail på din private mail.  Mange hilsner  Jeres rejseledere på Porto Santo 

Temp. og håndklæder og kontanter

Spørgsmål:

Hej Jeg er næsten på vej ned til jer (Rejser fredag) Hvordan er temp. nu her sidst i oktober? Får man håndklæder udleveret ved Spa ? Betaler man med kort til udflugter mm. eller er det bedst at ha kontanter med ? Glæder mig Kirsten:-)


Svar:

Hej Kirsten.  Temperaturen på Porto Santo er meget stabil mellem 18-25 grader i efterår og vinterperioderne. Dog er det ofte en rigtig god idé at medbringe en jakke, da det godt kan blæse på den lille ø. Man får pool/strand håndklæder udleveret på hotelværelset ved ankomst, og det kan man få udskiftet 2 gange i løbet af ugen i Thalasso Spa'en.  Det er helt klart bedst at medbringe kontanter til betaling af udflugter. Men det er også muligt at betale med kort, dog mod gebyr på 25 danske kroner.  Håber det er svar nok! De bedste hilsner Christine

Særlig festlig Nytårs aften ?

Spørgsmål:

Hej . Vi kommer til Porto Santo for første gang d.29.dec, og vil høre om der er Nytårs arrangementer nogen steder ? Vi bor på Vila Balaire Vi har ikke bestilt all inclusive, da vi gerne vil spise forskellige steder. Er der mange restauranter åbent på denne tid af året og hvor langt ligger de fra ? Med venlig hilsen Susanne


Svar:

Hej Susannne. Tusinde tak for din henvendelse! Det lyder da rigtig spændende, vi håber at i kommer til at kunne lide denne lille skønne og helt unikke ø. Iforhold til spisning nytårsaften, kan vi endnu ikke svare dig på hvad der er af muligheder. Jeg forestiller mig, at der er åbent rundt omkring, men kan endnu ikke love dig noget. Der er rigtig mange lækre restauranter hernede, og vi har en restaurant mappe på hotellet, hvor der er mulighed for at se hvad man kan få at spise, på de restauranter som vi anbefaler fordi vi synes de er ekstra gode. I restaurantmappen, er deres menukort oversat til dansk. Vi håber at i glæder Jer, for vi glæder os rigtig meget til at se Jer! Mange hilsner fra Jeres rejseledere her på skønne Porto Santo. 

Dykning og brug af badehætter i pools

Spørgsmål:

Hej Porto Santo guider, jeg kunne godt tænke mig at dykke et par dage i løbet af den uge vi er på Porto Santo. Er der gang i dykkercentret for øjeblikket og er det muligt at komme på dyk? Og kan I af- eller bekræfte at man SKAL bruge badehætter i swimmingpools på Vila Baleira. Mvh. Anette og Mogens


Svar:

Hej Mogens og Anette Dykkercentret har åbent nu, så det er bestemt muligt at komme ud og dykke. Man kan dog kun komme ude på havet og dykke, hvis man har dykkercertifikat. Med hensyn til badehætter, så er det kun til Thalasso spaen de skal benyttes. Til de normale pools på hotellet skal man ikke benytte badehætte :-) Mvh Andreas, Rejseleder

Vandreture

Spørgsmål:

Hej Vi ankomme porto Santo 28/4 :) Vi er vant til at vandre, men er lidt i tvivl om det er nødvendigt med vandrestøvler - eller vi kan klare os med "kondi-sko". Vi har været på Maderia hvor der jo er meget stejlt, men vi synes ikke det ser så voldsomt ud på Porto Santo - eller tager vi fejl. Hilsen Inger Nørgaard


Svar:

Hej Inger De vandreture vi har hernede er ikke så stejle. Der er stier hele vejen, og stigningerne er ikke voldsomme. Vandreturene vi har ligger på mellem 6-7 km, så det er meget individuelt om man foretrækker vandrestøvler eller kondisko. Der er selvfølgelig nogle passager, hvor der er lidt løst underlag, og der vil være smartere at have vandrestøvler med.  Mvh Andreas, Rejseleder

Håndklæder og børnecykel

Spørgsmål:

Hejsa Vi skal bo på Luamar i april. Jeg har i den forbindelse lige et par spørgsmål: 1. Må man tage håndklæder med til stranden fra hotellet? 2. Kan man leje barnecykler (6 år) samt barnesæde ? Hvad koster cykelleje 2 voksne og børn ? 3. Er der legeplads på hotellet? Evt. Andre steder vi kan bruge?Venlig hilsen Line Steenberg


Svar:

Hej Line Man må gerne tage håndklæder med fra hotellet til stranden. Det koster €12 pr. cykel for en hel dag, og man kan godt få barnesæder + børnecykler i en af cykeludlejerne (den der ligger skråt over for Luamar Hotel). Der er desværre ingen legeplads på hotellet, men der er en legeplads ovre på nabohotellet Vila Baleira Hotel, som man gerne må benytte.  Mvh Andreas, Rejseleder Porto Santo

shuttle bus

Spørgsmål:

Hej Porto Santo ! Kan i sende mig ca. tiderne på shuttle busserne i november - jeg kan ikke huske dem fra sidste år. Vi er 12 og glæder os til at komme igen. mvh Per


Svar:

Hej Per, Hvor er vi glade for at i kommer igen :-) Det er nok forandret lidt siden sidste år. Men det er ca. 5 busser der kører derud og 5 busser hjem igen. Den første bus kører formentlig kl. 7 om morgenen, og så kører de næste ca 1 gang i times frem til 12-13. Jeg håber det svarede på dit spørgsmål. Mvh Justine, guide

Vejret

Spørgsmål:

Hej Vil gerne høre hvordan vejret er på Porto Santo, så vi kan få det rigtige tøj i kufferten. Vi ankommer den 24/3 Med venlig Hilsen Hanne og Henning Jensen


Svar:

Hej Hanne og Henning!  Tusinde tak for jeres henvendelse. Igår bød vejret både på lidt regn, blæst og skøn solskin. Det er meget svingende, og vejret kan skifte på ingen tid. Lige nu sidder vi med den dejligste solskin udenfor. Gennemsnitstemperaturen er omkring 17-18 grader. Det er en god idé, at pakke lidt af hvert til kufferten. Tag gerne en dejlig varm trøje med til de lidt køligere aftener hernede :-)  Vi glæder os til at tage imod jer på fredag! Venlig hilsen Ida, Primo Tours. 

tur til maderia

Spørgsmål:

hej dernede vi skal ned til jer her d.24-31 marts har set der afgår færge til maderia kan hjælpeos med oplysninger på tider samt priser 2x voksne 1xbarn på 13 går lidt ud fra det må være en dagtur. på forhånd mange tak ses snart ps har altså bestilt godt vejr til vi kommer mvh.helge +fam


Svar:

Hej Helge + Familie. Mange tak for jeres henvendelse. Angående Madeira/Porto Santo færgen, så afgår færgen herfra Porto Santo kl.18.00 om aftenen. Det vil sige at man skal have en overnatning for at man får noget ud af det. Jeg har været inde på portosantoline.pt og for 3 voksne (børn går op til 11 år), bliver det 138 euro tur-retur. Hilsen Jonas, Porto Santo - Primo Tours.

7 - 14 april

Spørgsmål:

Kære guider på Porto Santo Fredag den 7. april ankommer vi 28 personer, som er på matchtur (”Matchtur Klit”) I forbindelse med turen har vi lige nogle ting, som vi gerne vil have styr på: Vi vil gerne kunne sidde samlet til aftensmaden hver aften (ca. kl. 19.30). Kan I sørge for at der er reserveret bord til os i restauranten? Torsdag aften skal vi have festmiddag. Som vi forstår på Olav Hollenvad kan dette bestilles så vi sidder for os selv (ved poolbaren?) og får en festmiddag inkl. vin serveret. Vi har også forstået, at dette vil koste 20 euro ekstra pr. person (fordi alle i forvejen har bestilt all inklusiv). Vil I bestille dette for os på hotellet, og give os en bekræftelse på prisen? Golf Vi har 7 starttider lørdag, søndag, onsdag og torsdag til vores match. Lørdag og søndag er der dog et enkelt ”hul” hvor andre skal ind midt i matchen (lørdag kl. 8.24 og søndag kl. 12.48). Hvis disse huller kan lukkes vil vi selvfølgelig foretrække det – vil I forsøge at bytte rundt? Leje af udstyr: Vi vil gerne at alt udstyr blot noteres i Klubhuset under ”Matchtur Klit”. På den måde tænker vi at vi forenkler tingene, så alle ikke skal stå med navne, starttider m.v. hver gang vi skal ud. Vi skal nok sørge for at lave en udførlig liste over bestillinger. Vi er ved at indsamle bestillinger fra de enkelte mht trolleys m.v. P.t. har vi fået bestilling på 15 trolleys, 2 el-trolleys og 1 buggy til matchledelsen, uden betaling) Vi regner med at vi som matchledere tager i golfklubben fredag eftermiddag for at have styr på alle aftaler omkring leje m.v. Vil det være en fordel hvis vi her fx afregner for alt leje til alle matchdage samlet og opkræver selv ved deltagerne? Ekstra starttider Vi har et par stykker, som gerne vil spille allerede fredag, når vi ankommer – er det muligt? Der ud over vil nogle gerne spille mandag og tirsdag, hvor vi ikke har match. Kan vi reservere 2 starttider (4 bolde) på disse dage på forhånd? Med venlig hilsen Inge & Karsten


Svar:

Hej Karsten,Jeg vil gerne have vi tager korrespodencen over mail, så jeg skriver til dig nu her. Tak for henvendelsen. Jonas - Primo Tours, Porto Santo.

tilvalg af restaurent

Spørgsmål:

Vi skal til Porto Santo de. 3.marts. Vi gar valgt all inclusive på Vila Balereira. Er der mulighed for at spise andre steder end i den store spisesal hvor all inclusive også gælder. Et andet spørgsmål. Vi har også spurgt selskabet herhjemme fra, om det er muligt at få et værelse med eftermiddagssol. mvh ketty


Svar:

Hej med jer. Tak for jeres henvendelse. Angående spisemuligheder på hotellet, så er der også "Pool-restauranten" som hedder Dunas. Der er åbent fra 15-19, så her kan man også nå at få noget aftensmad. Ellers findes der utrolig mange gode restauranter på øen, så kom bare hen til os, så kan vi hjælpe med at bestille bord. Det er der mulighed for, men intet vi kan love. Jeg noterer det, og siger det til hotellet, og så gør de deres for at det kan lade sig gøre.Venlig hilsen, Jonas - Porto Santo.

Generelt

Spørgsmål:

Goddag Primo Tours Vi er så heldige, at skulle besøge jer i een uge fra den 17. februar på hotel Luamar. Vi ser på oplysningerne, at der ingen safeti box er, er det korrekt ?. Vi skal ikke spille golf, men vil gerne leje cykler, til at komme øen lidt rundt. Findes der cykelrutekort?. Vi ( et ældre aktivt ægtepar på snart 70 år) har bestilt værelse med havudsigt, og vil meget gerne, hvis I (primo tours) kunne være behjælpelig med værelseplacering øverst oppe ?. På forhånd tak. Vi glæder os rigtigt meget til at besøge Jer, og syntes, at det er rart, at kunne kommunikere med Jer allerede nu. Tak. Med venlig hilsen Inge Kirk og Søren Nabe Frederiksen, booking nr. 666964


Svar:

Hej med jer.Mange tak for jeres henvendelse.Det er korrekt, at der ingen safety-box er at finde på værelserne på Luamar. Angående leje af cykler, så kan dette sagtens lade sig gøre, i henvender jer bare hos os, når i kommer herned. Der både mulighed for citybikes og mountainbikes. Vi har flere forskellige cykelruter, hvor der både er lette og hyggelige ruter, men også sværere og hårde ruter. De fører jer rundt på mange af de dejlige steder her på Porto Santo. I henvender jer også bare til os omkring cykelruter, så forklarer vi gerne lidt omkring dem, og så er i klar til at hoppe på cyklen og se øen. Jeg skal nok få sagt til at hotellet at i ønsker at bo så højt som muligt, men kan desværre ikke love noget. Men jeg gør selvfølgelig mit for at i får jeres ønske opfyldt. Med venlig hilsen Jonas, Primo Tours, Porto Santo.

alternative restauranter i uge 7

Spørgsmål:

Jeg tager med et vennepar til Porto Santo d. 10. feb. og vi skal bo på Vila Baleira. Vi har fravalgt all inclusive og nu er spørgsmålet, om der overhovedet er andre aftenrestauranter åbne i uge 7 på hotellet eller i gå-afstand end buffet-reatauranten? Med venlig hilsen og på gensyn Birthe


Svar:

Hej Birthe.Tak for din henvendelse. Der er ikke nogle problemer med restauranter i uge 7. De restauranter vi samarbejder med hernede har åbent, og alle er en mulighed for jer. Det er sådan at de fleste restauranter har "pick-up" service, hvor i kan blive hentet ved hotellet, kørt til den valgte restaurant og kørt hjem igen. Der er også få restauranter i gåafstand. Det er selvfølgelig også en mulighed at tage en taxa til Vila Baleira by og finde noget derinde.HilsenJonas, Primo Tours - Porto Santo

spacentret + fiskeri

Spørgsmål:

Hej med jer! Vi kommer ned til jer her d. 10/2 og satser på, at I bestiller en uge med godt vejr til os ;-). En af de søde piger på kontoret fortalte, at der er en aldersgrænse på 16 år på spacentret, men at de vist ikke tog det så tungt. Jeg fik det først af vide anden gang, jeg snakkede med jer, så jeg havde fortalt min datter på 11 år om centret. Vi har også en dreng på 14. Kan de komme med derover uden problemer? Min mand vil gerne på havet og fiske efter tun eller barracuda . Har I nogle gode kontakter til en skipper, der tager turister med - eller er der selskaber inde i byen, der tilbyder ture. I så fald hvad er prisen? Mvh. Louise


Svar:

Hej Louise Vi skal gøre hvad vi kan med hensyn til vejret! :-) Aldersgrænsen er desværre 16 år, dog er der både en udendørs pool (ej opvarmet) og en varm indendørs pool hvor man kan boltre sig, unge som gamle. Vi har en god kontakt til et firma hernede som kan lave en skræddersyet tur, og prisen afhænger af hvilke forespørgsler din mand har. Dog er jeg sikker på at vi kan strikke noget sammen til ham! Vi glæder os til at se jer hernede, til en god uge (forhåbentlig med en stor fisk på krogen!) Med Venlig Hilsen Martin, Guide Porto Santo

Golf

Spørgsmål:

Vi kommer til Porto Santo den 3. Februar i 14 dage og regner med at spille golf mindst hver 2. Dag. Kan man have sin bag stående ved golfbanen, så man har mulighed for at gå til/fra hotellet og ikke være afhængig af bussen. Hilsen Birthe Faurskov


Svar:

Hej Birthe Ja men kan sagtens have sin bag stående i golfklubben. Det koster 20 € for en uge med rengøring af køllerne. Vi glæder os til at tage imod jer! Med Venlig Hilsen Martin, Guide Porto Santo

Golf og Tur uger 4-5

Spørgsmål:

Jeg vil life høre om det er en fordel at booke golf inden vi tager hjemmefra og kan man få en vejr info for uge 4-5(spiller ikke i regnvejr) og har i lavet aktivitetsprogram for 4-5 kan i sende det til mig ? Freddy


Svar:

Hej Freddy, Hvis du skal have bestilt golf tider i frovejen, skal du kontakte vores kontor på 8818 4618. Med hensyn til vejret er det meget skiftende hernede og vi kan desværre ikke se så langt frem i krystalkuglen. Vi har et fuldt pakket aktivitetsprogram som jeg sender til dig mail (dog med forbehold for rettelser). Vi glæder os til at se dig hernede. Med venlig hilsen Martin, Guide Porto Santo

Vil gerne prøve golf, men aner intet !?

Spørgsmål:

Vi så lige på den fremragende hjemmeside, at man kan spille gratis golf. For ikke at gå i vejen for nogen der KAN, er der så en "kravlegård" for nogen som os, der gerne vil prøve ? Vi glæde os MEGET til Porto Santo, har været på Madeira flere gange Hilsen Jørgen


Svar:

Hej Jørgen. Her på Porto Santo er vi så heldige at have en Pro tilknyttet golf klubben, så der er mulighed for at få lidt træning inden man begiver sig ud på banen. Hvis i ikke har et DGU kort, tilbyder Porto Santo golf, en fantastisk 9 hullers bane som både er sjov og udfordrende. Så der er rig mulighed for at komme herned og få prøvet kræfter med sporten. Vi glæder os til at se dig dig hernede. Med Venlig Hilsen Martin, Guide Porto Santo

Porto Santo i uge 7

Spørgsmål:

Hej Vil lige høre om det er en god ide at reservere tennisbaner i uge 7.? Ligeledes cykler? Kan man evt. Prøve golf selvom man ikke er golfspiller herhjemme? Er det også en god ide at reservere en tid til wellness/massage hjemmefra eller er det fint at gøre når vi kommer?


Svar:

Hej Birgitte. Med hensyn til alle de ting der kan bestilles, så ordner vi det her på destinationen når i ankommer. Bare tag fat i en af os guider og så skal vi nok være behjælpelige med at booke tider til det hele. Vi glæder os til at tage imod dig i uge 7. Med Venlig Hilsen Martin, Guide Porto Santo

Golftider og shuttle

Spørgsmål:

Hej Hvor lang tid tager det at gå fra Golfbanen til Hotel Vila Baleira? Vi har booket tider den 18. og 19. februar kl. 10.00 men det ser ud til at vi skal vente længe på bussen efter runderne. Og for øvrigt også et dårligt tidspunkt i forhold til transport fra hotel.. Kan vi ændre tiderne til 9.30? Og hvordan?


Svar:

Hej Benn Det tager ca. 20 min at gå fra golfbanen tilbage til hotel Vila Baleira. Med hensyn til bustider, så er disse ikke fastsat endnu, så det kan være at busserne passer med jeres tee tider. Hvis det ikke er tilfældet, så kan i altid tage en snak med en af os guider hernede, så kan vi ændre tee tiden til en bedre passende tee tid her på destinationen.  Mvh Andreas, Guide Porto Santo 

Reservation af golftider

Spørgsmål:

Hej: Vi er tre par der skal på golfferie på Porto Santo. afrejse fredag d. 24. feb. Hvordan reserverer vi golftider.... man vi gå tre-bolde. Og hvem sender vi vores navne og HCP til ?? Mvh. Jens Simonsen, booking nr. 665148


Svar:

Hej Jens, i skal ringe til vores kontor og bestille dem. De kan træffes på 88184616. Vi glæder os til at tage imd dig hernede til februar. Med venlig Hilsen Guiderne på Porto Santo

Golfsæt

Spørgsmål:

Hej :) Vi er seks, der skal til Porto Santo d. 2.12. Vi er tre, der spiller golf og har bestilt transport til to golfbags, så jeg ville lige høre om I ved, om det er i orden at deles om et sæt køller på banen eller vi er nødt til at bestille transport til et ekstra sæt eller leje dernede? De 25 euro for at leje et sæt, er det pr. gang eller for en uge? På forhånd mange tak :) Mvh Anne


Svar:

Hej Anne. Det er i orden at I deles om 1 sæt køller på banen, og leje for sættet er som du selv skriver 25 euro - dette er for 18 huller. Glæder mig til at se Jer! De bedste hilsner Christine

Transport til golfbanen

Spørgsmål:

Hvor ofte kører jeres shuttle bus mellem hotel og golfbane ? Hvis man f.eks. ikke ønsker en hel dag på golfbanen - kan man så komme retur til hotel med jeres shuttle bus?


Svar:

Hej René. Vores golftransport har varierende tider, men kører lige pt. i denne tidsramme: Til golfbanen: 07.15, 08.30, 09.45, 11.00 og 12.15. Fra golfbanen: 13.00, 14.30, 16.30 og 18.30. De bedste hilsner Christine.

Hvad koster jeres udflugter/vandreture

Spørgsmål:

Hej Vi overvejer at besøge Porto Santo i november , og vi kan se at i har mange gode udflugtstilbud og Vandreture. I skriver bare ingen steder hvad det koster. Det vil være rart at vide, så vi kan finde ud af, om vi skal med på turene eller om vi skal leje en bil, og selv udforske øen.


Svar:

Hej Mette. Dejligt at høre at I kommer til Porto Santo - I kan godt glæde jer! Priser for vores udflugter varierer lidt: Vandretur, Pico de Ana Ferreira GRATIS Byvandring, 10 euro(5 euro for børn) Ø-rundtur, 28 euro(14 euro for børn) Bådtur, 40 euro(25 euro for børn) Jeepsafari, 28 euro(14 euro for børn) Vandretur, Pico Branco 15 euro(7,50 euro for børn) Espatada aften, 35 euro(17,50 for børn) Vandretur, Zimbralinho GRATIS Glæder mig til at se Jer! De bedste hilsner Christine

Ændring af golftid grundet udflugt

Spørgsmål:

Tak for jeres opkald i går. Da vi ønsker at deltage i ø-rundturen søndag, vil vi gerne spille golf lørdag og ikke søndag som vi har booket. Mvh Else og Erik


Svar:

Hej Elske og Erik. Velbekomme. Når I ankommer til Porto Santo, kan vi godt være behjælpelige med at ændre jeres teetime, hvis det er fordi I ønsker at komme med på en af vores udflugter i stedet for. I tager kontakt til en af os rejseledere, når I ankommer på fredag. Med venlig hilsen Halid, Primo Tours

Stikkontakter på Porto Santo

Spørgsmål:

Hej jeg forstår ikke helt denne oplysning. Elektricitet: 230V - som i Danmark. Det er en god idé at medbringe adapter, hvis du benytter apparater med jordstik. Betyder det at jeg skal et stik med hvor der i den ene ende er 3 huller og 2 i den anden ende. Hilsen Hanne


Svar:

Hej Hanne. Hvis du har en lader til din computer, som bruger et jord stil (altså har 3 ben), så er det en god ide at tage en adapter med, som har 3 huller i. Her på Porto Santo har man ikke et 3-hullet stikkontakt :-) Med venlig hilsen Halid, Primo Tours

Lys på cyklerne

Spørgsmål:

Jeg vil høre om der er lys på de cykler man låner for hvis man ikke når hjem inden det bliver mørkt


Svar:

Hej Kurt, De har nogle enkelte håndholdte lygter, man kan låne sammen med cyklerne, hvis man ikke skulle nå hjem før mørkets frembrud :-) Med venlig hilsen Mia, Primo Tours

Vejret

Spørgsmål:

Bliver glad hvis i kan fortælle hvordan vejret bliver på Porto santos i næste uge vi kommer på Fredag M.V.H. Kurt Devantier


Svar:

Hej Kurt, Som vejrudsigten ser ud lige nu, kommer det til at blive lidt blandet med sol, lidt skyer og måske en enkelt byge ind i mellem. Dog er det svært at sige nu, da det kan nå at ændre sig mange gange inden i ankommer. Men en god ide er at tage lidt blandet tøj med. Vi håber dog på at vejret bliver skønt :-) Mvh. Mia, Porto Santo

Køb af toldfrie varer, herunder tobaksvarer

Spørgsmål:

Bookingnr.: 652300 den 1.4.- 8.4.16 Kan i hjælpe med oplysninger om ovennævnte emne. Portugal er jo medlem af EU og dermed ikke mulighed for toldfrit tobakskøb, men nogle gange er der særregler for øer underlagt et givet land. F.eks Spanien, hvor man godt kan købe toldfri tobak ved rejser til og fra de canariske øer. Er der i øvrigt gode indkøbsmuligheder på øen Porto Santo - udover varer af kork? Med venlig hilsen og tak og på glædelig feriegensyn på fredag den 1.4.16. Karen og Christian Christensen.


Svar:

Hej Christian, Der er ingen specielle regler for Porto Santo, som der eksempelvis er på de Kanariske øer. Det er de almindelige toldregler for et EU-land der er gældende :-) Der findes ikke de store indkøbsmuligheder på Porto Santo, øen er ikke særlig stor, og udbuddet er også derefter. Der er dog lidt butikker, så man kan få stillet sin shoppelyst :-) Vi ses snart! Med venlig hilsen Mia, Primo Tours

Golf

Spørgsmål:

vi kommer fredag den 1 april og jeg er den eneste der spiller golf med dem jeg er samen med vil gerne med ud at prøve det må de komme ud at prøve det når jeg er med og jeg har Dgu kort


Svar:

Hej Kurt, De må desværre ikke komme med ud og gå banen, men tilgengæld må de hellere end gerne komme med og prøve par 3 banen, de har hernede. Der behøver man ikke have DGU kort, for at bruge den. Mvh. Mia, Rejseleder Porto Santo

Barneseng

Spørgsmål:

Hej Jeg skal afsted til porto santo med min familie. Vi har en lille dreng på netop 2 år med. Jeg regner med der er en seng til ham på forældrenes værelse. Fik lige pludselig indtryk af det kun er til børn under to år. Men han skal da ikke sove i forældrenes seng. Venlig hilsen og på snarlig feerie. Irma Poulsen


Svar:

Hej Irma. Dejligt at høre, at I skal på ferie her til skønne Porto Santo. Der er selvfølgelig en seng til jeres lille dreng på værelset :-) Mvh. Mia, Rejseleder på Porto Santo

Taxa fra lufthavnen til Hotel Vila Baleira

Spørgsmål:

Hvilken pris kan man gå ud fra at skulle aftale med taxachaufføren fra lufthavnen til Hotel Vila Baleira?


Svar:

Hej Kirsten, En tur fra lufthavnen til Hotel Vila Baleira med taxa kommer til at koste omkring de 15 €. Med venlig hilsen Mia, guide på Porto Santo

Vandreture

Spørgsmål:

Jeg vil høre hvor langt jeres gå ture er og hvornår har i dem i uge og hvad tid på dagen og vi kan godt gå lang er vandt til vandreture og vi kommer Fredag den 1. April


Svar:

Hej Kurt, Vi har to vandreture hernede. Som programmet ser ud lige nu, ligger vandreturene lørdag og onsdag, dette kan ændre sig i løbet af sæsonen. Turen lørdag er ca 6-7 km, hvor vi går op omkring et bjerg. Turen onsdag er 8-9 km, hvor vi går til et udkigspunkt samt ned til en lille bugt. Begge vandreture starter kl 09.30. Håber dette hjalp dig :-) Mvh. Mia, rejselder Porto Santo

Bådtur

Spørgsmål:

Jeg vil høre om i også har sejlture der ned hvor man kan komme u og se delfiner og måske hvaler og vi kommer 1 April


Svar:

Hej Kurt, Vi har en sejltur hvor vi sejler ud fra havnen, omkring en af de små øer rundt og eventuelt holder et badestop. Her er der mulighed for at se delfiner og måske hvaler hvis vi er heldige :-) Prisen for bådturen er 40€ for voksne, og 20€ for børn. Mvh. Mia, rejseleder Porto Santo

Hvordan bestiller man golfbag?

Spørgsmål:

Hej. Kommer ned til Jer 190216.Hvad med golf? Kan vi få vores egne bag med? Hvad koster det? Kan vi leje udstyr dernede, og hvad koster det så? Kan vi bestille tider inden afrejse, og hvad med transport fra hotel til golfbane. Vi mangler lidt informationer om alt dette praktiske m.h.t. golf. Vh.Poul (bokingnr. 654174)


Svar:

Hej Poul. Det lyder godt!- Vi glæder os til i kommer d. 19/2. Ja, i kan godt få jeres egen golfbag med. Men skal gøres gennem hovedkontoret og det koster 400 pr. bag. Så ring til hovedkontoret og få det gjort. På samme tid kan i også bestille 4 tider hjemmefra til golfen - Hvis i skal spille mere end de 4, kan du gøre bestille en ekstra dag af gangen hernede igennem en af os guider. Vi har bus shuttle fra hotellet til golfbanen, frem og tilbage :) Håber det hjalp dig. Vi ses d. 19/2 Mvh Jonas

Golf

Spørgsmål:

Jeg vil høre om i har en liste man kan skrive sig på hvis man gerne ville spille golf men ikke har nogle at spille med der nede jeg/vi kommer den 1 April og skal være der ned i 1 uge men vil meget gerne ud at spille golf men har ikke nogle med der vil det så derfor dette spørgsmål M.V.H.Kurt Devantier.


Svar:

Hej Kurt, Systemet er bygget op på den måde, så der ved hver starttid er 4 personer, der slår ud. Der er mange par hernede, og vores indtryk er at, folk gerne vil spille med andre også. Hvis ikke du allerede har reserveret 4 starttider hjemmefra, kan dette gøres på info@primotours.dk eller på telefon 88184618. Håber dette kan hjælpe dig. Mvh. Mia, rejseleder på Porto Santo

Hvilke cykler findes der?

Spørgsmål:

Hej Kommer til Porto Santo i næste uge. Vil gerne lige høre hvilke cykler der stilles til rådighed. Er det racer med klik-sko, mountainbike eller city bikes mvh Else Marie


Svar:

Hej Else Marie. På hotellet findes et udvalg af både citybikes og mountainbikes. Hvis I ønsker inspiration til cykelruter eller andet, er I mere end velkomne til at kontakte os hernede. Mvh Mia, rejseleder på Porto Santo

Forskellige spørgsmål til Vila Baleira

Spørgsmål:

Hej Vi skal derned i påsken (vi er 6 voksne og 2 børn) og ville høre følgende: - Vi kommer med 2 små børn, er der cykelstole? - Hvad er der af oplevelser for børn i alderen 1-2 år? - Er der højstole på jeres hoteller? (vi skal bo på Vila Baleira) - skal de have badebleer på i jeres pool? - Hvad er der af spisesteder i byen (4000 m væk) - Hvad koster all inclusive for børn under 2 år hvis det er med spisende voksen? - Hvad er "snack" i jeres mini all inclusive? - Kan man komme til at dykke hvis man ikke har et certifikat? Mvh. Cecilie


Svar:

Kære Cecilie, dejligt at du viser stor interesse for din ferie til Porto Santo. De fleste cykler er alm. bycykler og mountainbikes. Vi har spurgt ind til barnesæder på hotellet og det er ikke noget vi har på nuværende tidspunkt. Vores aktiviteter der byder på Gratis golf, tennis, vandreture, spa og cykler henvender sig mest til børn og voksne der er lidt ældre. Dog vil jeg anbefale at tage en tur ned til stranden da den er fantastisk og en tur i den indendørs pool er vel altid populær. Her er det ikke et krav at bruge badebleer. Med hensyn til spisesteder i byen der er 4.000m væk, har vi lavet en restaurant mappe der ligger i receptionen, som I er velkomne til at kigge i. I er altid velkomne til at tage kontakt til en af os rejseledere, så skal vi nok fortælle jer hvilke restauranter vi personligt synes er de bedste. All inclusive for børn under 2 år er gratis, når de er spisende med voksne. Snack er forskelligt småspise, man kan tage. Det er ikke noget måltid, men det er forskellige appetizers, så man kan stille den værste sult. Man kan sagtens komme til at dykke, selvom man ikke har et certifikat, dog åbner dykning først op i slutningen af februar. Jeg håber at jeg fik besvaret alle dine spørgsmål, ellers er du velkommen til at skrive et spørgsmål mere. Husk at vi står til rådighed under hele dit ophold på Porto Santo og du er mere end velkommen til at komme forbi med andre spørgsmål. Vi glæder os til at tage imod jer her på den lille Potugisiske perle. Med venlig hilsen Halid, Rejselder Porto Santo - Primo Tours

Tennis Porto Santo

Spørgsmål:

Vi skal til Porto Santo den 5. februar for at spille golf mm. Kan der evt. samles et par personer, som spiller tennis? Mvh Knud


Svar:

Kære Knud, vi glæder os til at tage i mod jer hernede :-) Når I kommer herned, kan I kontakte os, så skal vi nok forhøre os, om der andre, der gerne vil have et slag tennis. Mange solskinshilsner Mia, guide på Porto Santo

Vejledning til booking af golftider

Spørgsmål:

Hej - Er det muligt at få fremsendt jeres vejledning mht. booking af golftider? Det ser ud til at det kun er medrejsende, som rejser med golfbag, der modtager denne information. Men man kan godt spille golf og have valgt at lade sin golfbag blive hjemme. :-) Vi glæder os til at se jeres dejlige ø. Tak.


Svar:

Hej Gitte. Det er muligt at kunne bestille golftider. I skal enten skrive til: info@primotours.dk og oplyse jeres bookingnummer og de ønskede tidspunkter. Ellers kan du ringe derind på telefonnummeret: +45 8818 4618 Vi Glæder os til at tage imod jer her på øen :-) Med venlig hilsen Halid, Primotours Guide - Porto Santo

Kontakt til golfklubben

Spørgsmål:

Kunne i skaffe mig en mailadresse til golfklubben, hvor man også får svar? Jeg har skrevet til dem via deres hjemmeside, men får ingen svar.... Tak! Sebastian


Svar:

Hej Sebastian. Vi snakker lige med golfklubben og høre om de har fået en mail fra dig. Golfklubbens kontaktoplysninger er inde på: www.portosantogolfe.com Med venlig hilsen Halid, Porto Santo - Primo Tours

Vejret i starten af april

Spørgsmål:

hvordan er vejret fra 1 April og 1 uge frem og skriver også om dette spørgsmål sidst i Marts


Svar:

Hej Kurt, det er en smule svært at svare på hvordan vejret helt præcist bliver fra d. 1. april og en uge frem, da ingen jo er herre over vejret :-) Men efter hvad jeg kan læse mig frem til omkring vejret i starten af april, ligger temperaturen ca på de 18-20 grader og med sol, dog chance for skyer ind i mellem også. Vi må tage et kig igen, når vi nærmer os den 1. april :-) Mvh. Mia, guide Porto Santo

Håndklæder til strand- og spa området

Spørgsmål:

Må vi tage hotellets håndklæder med til spa området og til poolen? Vh. Inger


Svar:

Kære Inger. Håndklæderne til stranden og spa området bliver udleveret i receptionsområdet ved Thalasso Spa'en. Ved check-in på hotellet vil I få udleveret et "håndklædekort" som skal afleveres som et depositum for håndklædet. Når I afleverer håndklædet igen, er det vigtigt at I får "håndklædekortet" retur og afleverer det i receptionen på hotellet, ved ud-check. Forsvinder kortet betales en erstatning på €25. Håndklæderne på værelserne/ i lejlighederne skal blive på værelserne. Rigtig go' dag. Hilsen Christine, Porto Santo - Primo Tours

Vejret sidst i april

Spørgsmål:

Hej med jer. Sidste sommer var vi på Kytheria med primo tours og havde den mest fantastiske rolige ferie. Lyder lidt som om Porto Santo er lige så uspoleret som Kytheria. Vi overvejer en rejse sidst i april, først i maj, men er i tvivl om, hvordan vejret er? Måske I kunne hjælpe os lidt på vej.


Svar:

Hej Pia, Det lyder da dejligt, at I overvejer en rejse herned til Porto Santo. Vejret er meget skiftende hernede, men hvis man kigger på vejrudsigterne omkring slut april, så ligger temperaturen nok omkring de 20-22 grader, så det er jo skønt :-) Hvis du har flere spørgsmål, er du mere end velkommen til at skrive igen :-) Mvh Mia, guide på Porto Santo

Leje af bil

Spørgsmål:

Kan man leje bil på hotellet gennem jer - f.eks dagen efter ankomst? (ankommer 25/3)


Svar:

Hej Thorkild. Du kan sagtens leje bil gennem os hernede. Bare henvend dig til os hernede, så skal vi nok hjælpe dig :-) Mvh. Mia, guide på Porto Santo

Vandreture

Spørgsmål:

Hej - Jeg har booket rejse til Puerto Santo 5 feb. Hvilke dage tilbydes der vandre ture i bjergene?


Svar:

Kære Gitte, Vi glæder os til at tage i mod dig hernede :-) Vi har vandreture med guide om søndagen og om onsdagen. Vi tager dog forbehold for ændringer i programmet. Når du kommer herned, vil du også modtage et ugeprogram, hvor du helt præcist kan se, hvilke dage vi har de forskellige ture. Hvis ikke vores planlagte vandreture passer med dine planer hernede, kan du bare kontakte os, så vil vi hellere end gerne hjælpe med at komme med forslag til vandreture på egen hånd også :-) Mange solskinshilsner Mia, guide på Porto Santo

Cykling

Spørgsmål:

Hej, Vi glæder os meget til at besøge jer i uge 5. Vi har et spørgsmål omkring cykling på øen. Vi kunne godt tænke os at cykle øen rundt. Er det realistisk at gøre på en dag, kunne forestille mig at det går lidt op og ned på norddelen af øen. Ved I hvorlangt der ca. er rundt på øen ? Hvordan bestiller/låner man cykler ? Vi glæder os til at se og besøge jer i uge 5. Mvh Henrik


Svar:

Hej Henrik, Dejligt at høre I kommer ned og besøger os i uge 5 :-) Vores ø er jo ikke så forfædeligt stor, den er faktisk kun 42 kvadratkilometer, så derfor kan man faktisk sagtens cykle hele øen rundt. Alt efter hvor god form man er i, vil det være realistisk ihvertfald at kunne nå hele øen rundt på 1-2 dage, hvis man også skal nå at nyde alle de forskellige steder vi har her på øen. Hvis i skal bo på Hotel Vila Baleira, kan I bare kontakte en af os rejseledere hernede omkring lån af cyklerne. Mange solskinshilsner Mia, guide på Porto Santo

Temperatur i februar

Spørgsmål:

hvor varmt er der i februar- er der ingen afgange i marts


Svar:

Kære Lise, Lige nu har vi ca. en 20-23 grader hernede på Porto Santo, og det ser ud til at skulle fortsætte i februar også :-) Vi har afgange her ned i marts, hvis ikke det kan ses på hjemmesiden, er du mere end velkommen til at kontakte hovedkontoret på telefonnummer 88184618, så vil de være mere end behjælpelige :-) Mange solskinshilsner Mia, guide på Porto Santo

Leje Golfsæt til venstrehåndede

Spørgsmål:

Jeg vil høre om der også er golfsæt til venstre håndet man kan leje der ned


Svar:

Hej Kurt, det er der. De har 4 mandesæt og 1 kvindesæt til venstrehåndede man kan leje i golfklubben :-) Mvh. Mia, Primo Tours

Lokal betaling

Spørgsmål:

Hvordan er dækningen med hæveautomater til visa og mastercard? Har læst at det er begrænset - men hvor findes der hæveautomater? Der kan vel cykles dertil? Hvordan er mulighederne for betaling med kort på restaurant og forretninger?


Svar:

Kære Kurt, Der findes hæveautomater her på Øen. De fleste findes inde i byen Vila Baleira. Alt efter hvilket hotel, I skal bo på, findes der også hæveautomater tættere på, end inde i centrum af byen :-) Man kan sagtens betale med kort både i forretningerne og på restauranterne hernede. Mange solskinshilsner Mia, guide på Porto Santo

STIL DIT SPØRGSMÅL TIL REJSELEDEREN

*: Bedes udfyldt. Du vil modtage en mail når rejselederen har svaret på dit spørgsmål. Dit spørgsmål og svar vil sammen med dit navn derudover blive offentliggjort her på siden. Din email vil ikke blive vist.

Gå ikke glip af
din kommende
afbudsrejse
Vi har gjort det let og enkelt, at overvåge netop de afbudsrejser, der matcher dine ønsker.