Rhodos
Masser af strande, hvor du kan nyde ferien. Besøg den hyggelige gamle bydel i Rhodos by

Fakta

  • Rhodos' areal er 1.400 km²
  • Rhodos har 100.000 indbyggere
  • Moderne butikker og hyggelige caféområder
  • Øen er 70 km. lang
  • På landet ses og lever de i et bondesamfund
Rhodos
Masser af strande, hvor du kan nyde ferien. Besøg den hyggelige gamle bydel i Rhodos by

Fakta

  • Rhodos' areal er 1.400 km²
  • Rhodos har 100.000 indbyggere
  • Moderne butikker og hyggelige caféområder
  • Øen er 70 km. lang
  • På landet ses og lever de i et bondesamfund

GRÆKENLAND - RHODOS

REJSELEDER BLOG FRA RHODOS

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på Rhodos.

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på destinationerne. På denne måde sikrer vi, at de bedste "live" informationer kommer direkte fra vores rejseledere til vores kommende gæster. Følg med i vores rejseleder blog og læs om alt det, du ikke kan læse dig til andre steder.

Jonas
22 år
Anne
21 år
Benedikte
21 år
Niklaes
22 år

Æslet Marco

Skrevet af Niklaes 2017-08-20

Her får i lige et billede af vores hygge æsel hernede. Han hedder Marco, er 16 år gammel, en bestemt herre og utrolig glad for æbler ( dog kun de grønne ).
Udover dette har Marco 2 specielle egenskaber:
1. Han kan selv seperere frugt og sten, når han spiser en Abrikos.
2. Han vil kun snakke, når man har mad med.
Ha en dejlig dag derude! :-)

Friske smagsoplevelser på Rhodos

Skrevet af Benedikte 2017-08-10

Et frugttræ, som man ser mange steder rundt omkring på Rhodos er figentræet - og for os er figner ligesom slik.

Når man plukker en frisk figne fra træet er den grøn med en smule hvidt skær - også er den tilpas blød.

Når man åbner den, er den rødlig indeni med bittesmå kerner samt hvide stilke, der binder frugten sammen.

Smagen er sød - og samtidig er der det lækre frugtkød at tygge på. 

Hjemme, hvi rejseledere bor, har vores husmutter et figentræ i hendes baggård/køkkenhave. 

For et par uger siden bad hun os hjælpe med at plukke figener fra træet.

Niklaes hoppede hurtigt op i træet, mens vi andre diagerede, hvor de modne figener hang. 

Resultatet af disse 10 minutters figenplukning kan ses på billedet herunder

Mmmmhh.... og selvfølgelig fik vi lige et par stykker med på vejen....

Middelhavsbådturen

Skrevet af Benedikte 2017-07-29

En af udflugterne, som vi har hernede, er vores middelhavsbådtur. 

På denne tur sejler vi sammen med vores gæster ud fra Mandraki havnen og gør 3 stop undervejs. 

Det er en superhyggelig dag, hvor vi får vind i håret, bader, spiller spil og bare hygger os - dagen står i afslapningens tegn, og der er altså mulighed for at komme lidt væk fra hotellet og i stedet ud at nyde den friske havluft og det lune saltvand. 

På nedenstående billede kan man se udsigten til Kalithea Springs, som er et af vores 3 stop. 

Ofte tager vores gæster snorkel og briller med, så de kan se, hvad der sker under havoverfladen - da vandet på østkysten er gliterende og  klart. 

De sene sommeraftener på stranden

Skrevet af Benedikte 2017-07-11

Ja, det er ikke kun med vores gæster, at vi spiller kongespil.

Vi bliver jo nødt til at øve os lidt, så vi ikke ser helt håbløse ud, når vi udfordrer gæsterne i kongespilsturneringer. 

En aften for et par uger siden tog vi til stranden, som ligger lige ved New Habour. 

Hygge på stranden

Klokken var ca.20, da vi bevægede os afsted med en køletaske fuld af kolde drikkevarer og en masse snacks. 

Luften var lun og vi samlede nogle stole og sad ellers her på stranden og nød solnedgangen. 


Det bedste ved det hele var, at vi tog en dukkert i det kølige vand, og da vi kom op, sad vi og tørrede i den lune luft - helt uden at fryse. 

Med denne lille beskrivelse, ville jeg blot komme frem til, at jeg synes, at Rhodos er fantastisk! 

Primo-hygge – den bedste måde at begynde jeres ferie på.

Skrevet af Benedikte 2017-05-31

Jeg vil fortælle lidt om vores Primo-hygge, som vi synes, er den bedste måde at starte ferien på. 

Kom med på en skøn og hyggelig tur, hvor vi giver en lille introduktion til Rhodos by. Vi tager jer med til Mandraki Havnen, Rhodos Akropolis og den gamle bydel. Vi runder af med en intim middag med græske mezas på menuen i selskab med både gæster og rejseledere. Vi laver et lille festligt indslag i løbet af aftenen, og hvis man er frisk på at bevæge hofterne bliver der spillet op til en gang Sorba. 

I går afholdt vi ugens Primo-hygge sammen med en masse af vores skønne gæster. Luften føltes lun, og vi bevægede os rundt i terrænet mens vores søde dansktalende lokalguide Yannis fortalte historier om johanniternes tid på øen. Vi viste bl.a. gæsterne rundt ved det gamle amfiteater, hvor akostikken tydeligt kan mærkes, når man står på de gamle retorikeres plads. Det er en overvældende oplevelse at stå lige dér i midten, da det summer, som om man har en mikrofon på. Flere af gæsterne var friske nok til at stille sig op og fortælle lidt om dem selv, så de kunne mærke oplevelsen af akostikken på egen krop. 

På billedet ser i det gamle amfiteater, og bagved kan man se resterne af det olympiske stadion, hvor grækerne efter sigende skulle have kæmpet mod hinanden i atletik.

 

Rhodos by amfiteater

...

Skrevet af Thomas 2016-10-06

Byd velkommen til et velkendt ansigt

 

Vi har den sidste uges tid skiftet lidt ud i vores team, da Amalie jo skal en tur til skønne Porto Santo, og gøre klar til sæsonen på de kanter, som starter om en god uges tid. Derfor havde Nikolaj, Mia og jeg brug for lidt forstærkning, så vi kan levere den ekstra service over for jer, og derfor ankom vores højsæsonguide, Christoffer, i mandags til at hjælpe til de sidste 3 uger. Christoffer har et super kendskab til Rhodos, da han var hernede i juni-august. Det betyder at vi igen er på fuld styrke og vi er alle 4 klar til at give jer en fantastisk ferie, på trods af sæsonen snart er omme! 

Selvom vi i dag skriver d. 6. oktober, så er vejret stadig fantastisk med dejlige 25 grader og fuld sol hele dagen. Det kunne ikke være mere fantastisk, nu hvor vejret derhjemme for alvor melder om efterår og temperaturer på de 10 grader. Her er tilpas med folk hernede, så det hverken bliver proppet på hotellerne og byen, eller føles tomt på nogen måde. Oktober er en perfekt måned at rejse til Rhodos og grækerne er stadig lige så gæstfrie, som de altid er. 

Vi melder om fulstændig udsolgt til de to sidste ankomster hhv. på mandag og næste mandag, og vi glæder os til at tage imod sæsonens sidste gæster og give jer alle en Rigtig go' ferie!

Mange solskinshilsner

Thomas

 

 

Livemusik på restaurant Romeo

Skrevet af Anne 2017-08-18

Hver mandag inviterer vi vores gæster med på restaurant Romeo til primo-hygge. Her spiser vi en masse forskellige græske retter - det græske meze. Restaurant Romeo er en dejlig restaurant, hvor man er garanteret en god portion hygge og mætte maver. Én som især bidrager til hyggen, er manden som I kan se på billedet. Han underholder restauranten med ægte, græsk livemusik, og vores søde rejseleder Benedikte har en fast plads på hans lille stol, hvor hun har til opgave at holde takten. Vi danser også ofte den græske dans, Zorba, rundt gennem hele restauranten. Primo-hygge er helt klart en af vores favoritter på grund af den fantastiske mad, den gode underholdning og den ægte græske stemning.

Tsambika Beach

Skrevet af Benedikte 2017-08-10

Tsambika Beach er en af de flotteste strande på hele Rhodos - og efter min mening er det den absolut lækreste!

Stranden ligger nær området Kolymbia, og det er muligt at komme hertil via både bus, taxi og bil. 

Det, som gør, at stranden er speciel, er, at det er en sandstrand med krystalblåt vand - og samtidig er vandet roligt, hvilket gør, at det er fuldkommen klart. 

Langs den 800 meter lange strand er der spækket op med et hav af solstole og parasoller samt små hyggelige strandbarer og restaurenter. 

Ud over dette er der et stort udbud af diverse vandsportsaktiviteter, hvis man har lyst til at få et lille "adrenalinkick". 

Stranden blev i sin tid opkaldt efter en Joumfru, der styrede det kloster, som ligger på toppen af bjerget 340 meter fra stranden. For at komme op til Tsambika's Kloster, er der hele 297 trin man skal kæmpe sig op ad - dog er det hele anstrengelsen værd - da man herfra kan se den smukkeste udsigt.

Derfor anbefaler vi varmt Tsambika Beach til alle vore gæster, da man kan få en hel fantastisk - og afslappende dag her i løbet af ferien. 

Det ægte Rhodos

Skrevet af Anne 2017-07-22

Udsigt fra Kritinia på Rhodos

Hver onsdag har vores skønne gæster mulighed for at komme med på vores ørundtur, det ægte Rhodos. Her kører bussen hele øen rundt, og vi viser gæsterne de steder, som vi synes, man bare skal have set, når man er her på øen. Det sidste stop på ørundturen er ved en gammel borg i Kritina. Borgen blev opført af Johanitterridderne i middelalderen, og i dag kan man komme op og se de rester, som stadig står tilbage. Tager man turen med op i borgen, venter en fantastisk udsigt. På billedet ses både lidt af den gamle ridderborg og det fantastiske blå vand i baggrunden. Vender man kameraret den anden vej, er en mindst lige så fin udsigt med vand så langt øjet rækker og udsyn til flere af de dodekanesiske øer. På ørundturen får man virkelig set det ægte Rhodos, og der er rig mulighed for at få taget de smukkeste billeder til albummet derhjemme. 

Sidste uges vinder af "Den store Rhodos Quiz"

Skrevet af Benedikte 2017-06-28

Vores ugentlige Primo-hygge byder på lidt af hvert, hvilket jeg allerede har beskrevet i et tidlige indlæg. 

Jeg vil berette lidt fra vores tur på restauranten efter vi har guffet delikate mezas, og mærket den hyggelige atmosfære inde på 'Romeo'.

Vi har som en tradition lavet et indslag, hvor vores gæster skal svare på nogle spørgsmål efter dagens rundtur. De bliver bl.a. testet, om de har lyttet godt nok efter - og om de kan gætte udfordrende spørgsmål om os rejseledere. 

Aldrig har vi endnu oplevet at nogen havde alle rigtige, så vi glæder os til den dag, hvor dette sker!

I sidste uge fandt vi vinderne Eva og Oluf som blev utrolig begejstret over deres boblende premie. 

På billedet nedenunder viser de stolt premien frem - og vi siger mange tak for en herlig aften og skønt selskab. 

Eva og Oluf

Team Rhodos - de første uger

Skrevet af Anne 2017-05-23

Team Rhodos

Her på Rhodos har vi netop taget i mod sæsonens andet hold gæster, og sagt farvel og på gensyn til sæsonens allerførste hold. Inden første ankomst har vi rejsledere brugt tid på at lære den skønne ø at kende. Vi har blandt andet været på orienteringsløb i Rhodos by, vi har kørt med forskellige busruter, vi har besøgt vores dejlige hoteller og så har vi været på seværdigheds-roadtrip. Her valgte vi hver en seværdighed på øen, som vi kørte til, og som vi præsenterede for hinanden. Jeg selv valgte Kalithea Springs. Kalithea Springs er et kurbad helt fra antikkens tid, men det nuværende anlæg blev bygget af italienerne i 1929. Efter en grundig renovering genåbnede det flotte anlæg som museum med tilhørende strand i sommeren 2007. Stranden ved Kalithea Springs er lille og fredfyldt, og omgivelserne er rigtig smukke. Vi blev enige om, at Kalithea Springs er et besøg værd. Inden første ankomst fik vi også taget det fine teambillede, som kan findes i alle infomapperne rundt omkring hotellerne. 
Vi glæder os alle til en god sæson på solskinsøen!

...

Skrevet af Mia 2016-09-27

Rhodos - Solgudens Ø

 

Rhodos bliver kaldt for "Solskins øen" eller "Solgudens ø" af den grund, at vi har ca. 300 solskinsdage om året. En anden grund til navnet, er at Rhodos er Solgudens Helios' ø. Der en en myte om, hvordan øen blev Helios', som jeg gerne vil dele med alle jer kære gæster. 

Ifølge legenden er øen Rhodos opstået, da Zeus havde besejret Giganterne og var blevet herre på jorden. Zeus besluttede at dele jorden mellem Olympens guder. Solguden, Helios var ikke tilstede da lodtrækningen fandt sted, og ingen huskede på ham. Da han kom tilbage, klagede han til Zeus over at være blevet glemt. Zeus tilbød at lade lodtrækningen gå om, men Helios sagde at han ville være tilfreds, hvis han blot måtte få det stykke land som først kom til syne, når havet trak sig tilbage. Mens han talte, dukkede en smuk ø op af det blå hav, og øen var dækket med blomster. Helios badede øen i sin stråleglans, og forvandlede den til den smukkeste ø i hele det græske øhav. Helios vækkes hver morgen af den galende hane. Så kører han sammen med sin søster Eos (betyder ’morgenrøden’) hen over himlen i sin prægtige solvogn, indtil han kommer til sit prægtige palads i vest. Om natten sejler han tilbage ad floden Okeanos, der slynger sig rundt om verden. 

Mange af jer har nok også hørt om "Kolossen på Rhodos", som er et af Verdens syv vidundere. Kolossen var en over 30 m. høj bronzestatue af Solguden Helios, som man mener stod ved indsejlingen til Mandraki havnen i Rhodos by, hvor han vogtede over øen. Den blev rejst 304-292 f.Kr. Under et jordskælv ca. 225 f.Kr. brækkede statuen ved knæene. Efter jordskælvet turde befolkningen ikke genbygge Kolossen, da de var bange for, at have fornærmet Helios. 

              

Vi glæder os til at se jer alle, og fortælle jer meget mere om vores skønne græske ø!

Rigtig go' ferie! 

Solskinshilner fra Mia 

Friske frugter og grøntsager - Så er vi på marked!

Skrevet af Jonas 2017-08-16

Hej med jer alle sammen.
Her den anden dag var vi alle sammen på marked her på Rhodos. På markeder her på øen finder man mange specialiteter, frisk frugt og andre lækre sager. Som I kan se på billederne, så er det altså utroligt fristende at gå igennem sådan en gade med lange baner af friskt frugt og grøntsager.

Markederne her på Rhodos er faktisk udelukkende med specialiteter, frugt, grønt og kød. Hvis man skal shoppe tøj, sko og læder så foregår det altså fx inde i "Den Gamle Bydel". Her finder man masser af butikker hvor man kan bruge mange timer OG mange penge. De her markeder byder altså bare på en kulinarisk og lækker oplevelse blandt gader af lækkerier som kan spises.

... Og ja, vi fik da selvfølgelig også handlet en masse frugt og grønt! ;-) Man kan jo ikke stå for disse friske sager!

Vi ses forhåbentligt her på solskinsøen!
- Jonas

Solopgang fra Rhodos gamle bydel

Skrevet af Benedikte 2017-08-10

Hvis man er til en dejlig morgengåtur kan man opleve Rhodos' solopgang mens man nyder det stille hav og et let brise.

Billedet herunder er taget lige nær den indgang til den gamle bydel, der hedder St. Catherine's gate eller "sea gate". 

Denne indgang er blevet grundigt benyttet af flere tusinde turister om året, der bl.a. sejler ind med krydstogtskibe. 

Hvis man kigger godt efter kan man på billedet skimte et lille stykke strand på omkring 20-30 meter. 

Langs den lille strand har en græsk ældre herre opsat 5 fiskestænger, som er stoppet godt ned i jorden. 

Her sidder han næsten hver morgen mellem 7  & 8 og venter spændt på dagens fangst. 

Når klokken runder de 8 begynder trafikken så småt at tage til, og derfor skræmmer det fiskene væk.

Som man også kan se på billedet, er der lavet en strandpromenade, og denne er især populær blandt løbere både morgen og aften. 

Hvorfor vi elsker at være rejseledere

Skrevet af Benedikte 2017-07-22

Noget som rammer os lige i hjertet i denne uge, er denne skønne pige.

Rebecca, som man ser på billedet, har hjemmefra tegnet og tegnet for at hun kunne give os en personlig gave, når hun kom ned til os.  

Allerede da vi henter hende og familien i lufthavnen, fortæller hun med glæde og strålende øjne, at hun har en overraskelse til os i løbet af ugen. 

Da vi en aften er ude på vores Visit Sun horel Kresten Palace, kommer hun hen til Pernille og jeg med en taske på ryggen.

Hun hiver en flot tegning op ad tasken og rækker mig denne. Bagpå tegningen står mit navn, og hun fortæller grundigt, at denne er lavet specielt til mig allerede før ferien overhovedet var begyndt. 

Denne oplevelse kan ikke erstattes af noget som helst, fordi det er helt fantastisk for os, at hun allerede hjemmefra har tænkt på os. 

Hjemme på vores kontor har vi nu hængt hendes fine fine tegninger op, og hver eneste morgen kan vi nu se på dem - og mindes om, hvorfor vi elsker at være rejseledere. 

Vi har givet krammere til Rebecca og sagt tak mange gange, og jeg vil blot fortælle, hvor taknemmelige vi er, for at vi får lov til at være en del af jeres ferie.

Når der kommer gotter hjemmefra!

Skrevet af Benedikte 2017-06-14

Når vi rejseledere befinder os langt væk hjemmefra i flere måneder, er der altid noget man går at savner. 

En god gang koldskål, lakridser og faxekondi er nogle af de sager, som vi går at dagdrømmer om hernede i varmen.

En gang i mellem sker der det HELT fantastiske, at nogle gæster har købt for meget slik i lufthavnen - og dette modtager vi med kyshånd!  

I sidste uge fik vi en mail fra nogle gæster, som skulle komme herned til Rhodos, og de spurgte til, hvad vi savnede.

Da de ankom, havde de en hel bunke lakridser og en pakke rugbrød med, og de havde endda forsøgt at få leverpostej og faxekondi med i håndbagagen, som desværre var blevet konfiskeret i security. 

Vi er nu fire glade rejseledere som skal guffe lakridser og rugbrødsmadder !!! 

 

Skrevet af Thomas 2016-10-22

Tak for en fantastisk sæson! 

Vi guider på Rhodos vil gerne lave dette afsluttende blogindlæg til ære for jer, kære gæster. Vi vil gerne sige tusind tak for sæsonen, der er gået. Vi smutter med vores eget fly hjem på mandag og følger dermed vores sidste hold gæster helt til døren. Det er en lidt blandet følelse vi står med, nu hvor vi har været hernede siden starten af maj.

Men vi har haft en fantastisk sæson her på Rhodos og det er kun takket være jer gæster. Vi er her jo på grund af jer, vi har været glade for at have jer med på vores udflugter og rigtig glade for at hyggesnakke med jer på hotellerne. Vi har uden tvivl de bedste gæster, og vi har gjort alt hvad vi kan for at give jer en Rigtig go' ferie!

Nu går de sidste par dage med at lukke alting ned og få styr på det sidste, og der er naturligvis rigelig med tid til at få hyggesnakket med sæsonens sidste gæster. Vi guider nyder det sidste stykke tid, får nydt den sidste sol, spist god græsk mad og får sagt ordentlig farvel til vores skønne ø. Til vinter skal Nikolaj og Mia nyde Danmark, mens I kan finde Thomas på Tenerife og Amalie på Porto Santo, naturligvis også for Primo Tours. 

Endnu en gang - tusind tak! Vi glæder os til at byde jer velkommen på Rhodos igen til næste år. 

Mange varme hilsner fra

 

Mia, Nikolaj (Amalie) og Thomas

(og på vegne af højsæsonholdet; Christoffer, Nicklas og Lærke, samt Amalie som allerede nu er på Porto Santo)

...

Skrevet af Emma 2016-09-23

Farvel Rhodos, Hej Porto Santo

Dette bliver desværre mit sidste blogindlæg på denne side, da jeg på mandag den 26. september flyver med vores skønne gæster hjem til Danmark. Det er dog på grund af den glædelige nyhed, at jeg skal tilbringe noget af vinteren som guide på en af vores fantastiske vinterdestinationer, nemlig Porto Santo. Jeg glæder mig rigtig meget til at opleve en anden skøn ø, en spændende kultur og endnu flere søde gæster, men det bliver selvfølgelig ikke uden en klump i halsen at rejse hjem til Danmark på mandag.
Det bliver en sorgmodig dag, da jeg jo skal sige farvel til denne dejlige ø, som har været mit hjem siden den 3. maj og ikke mindst skal jeg også sige farvel til de bedste kollegaer. Dog satser jeg stærkt på at, det bliver ét på gensyn!

Men siden jeg nu tager til Danmark den 26. september, så kommer mine kollegaer selvfølgelig til at mangle en ekstra hånd hernede, da sæsonen ikke er slut endnu! Derfor har vores tidligere højsæsonsguide, Christoffer, været så sød at sige ja til at komme herned og hjælpe dem lidt. Det ved jeg, at de er rigtig glade for, for jo flere guider der er hernede, jo bedre service kan de give til Danmarks bedste gæster!


Mange tak for denne gang. Det har været en fornøjelse!

Mange solskinshilsner fra 

Amalie

    

EM pigerne - danish dynamite!

Skrevet af Niklaes 2017-08-12

Imorgen er det præcis en uge siden, at det danske kvindelandshold spillede em finale, ligesom det var tilfældet for herrerne i 1992. 
Desværre måtte kvinderne nøjes med sølv, men jeg tror jeg taler på alle danskeres vegne, når jeg siger, at vi godt kan være stolte af dem alligevel!
Hernede på Rhodos fulgte vi naturligvis kvindelandsholdet, og dette billede er taget udefra vores visit sun hotel kresten palace, hvor der blev bidt negle til det sidste...
Godt gået tøser! :-)


Throne of Helios

Skrevet af Anne 2017-07-29

Teamet i 9D-biograf

Forleden brugte hele teamet en aften sammen. Vi spiste først en dejlig middag, og herefter gik turen til Throne of Helios. Throne of Helios er en 9D-biograf, og det var noget af en oplevelse. I indgangen får man udleveret de fine, gule 3D-biller, og så er sæderne i biografen ellers udstyret med sikkerhedsseler, som skal være spændt under forestillingen. Filmen handler om Rhodos' spændende i historie. Mens man følger solguden Helios i hans stridsvogn, møder man både Apollo, Zeus, andre græske guder, korsriddere, osmannere, og man ser og mærker jordskælvet, som rystede hele den antikke verden. Under hele filmen er der bevægelse i stolene, og man får også vind og vand i ansigtet - det er en rigtig sjov oplevelse! Throne of Helios ligger midt inde i Rhodos By, og er bestemt et besøg værd.

Gode græske delikatesser

Skrevet af Benedikte 2017-07-19

Frappé.... Frappé.... Frappé

Her i Grækenland er de bl.a. kendt for deres skønne frappé, som jo er et espressoshot og vand der bliver skummet og toppet godt med isterninger. 

På ethvert gadehjørne er det muligt at købe en kold iskaffe og MMhhhh..... hvor kan vi godt lide denne opfindelse!

I varmen er det skønt at kunne blive kølet lidt ned og derfor er kaffen en dejlig opfrisker til dagen!

Min favorit er dog en "iced latte" blot med espressoshot, vand og skummet mælk - dog er den ikke lige så populær rundt omkring som frappen ;-) 

På billedet ovenover ser vi glade mig, der nyder en lille kaffepause på vores transferdag ! 

Eventyrlige Symi!

Skrevet af Jonas 2017-06-07

Hej til jer alle sammen.

Her kommer der en opdatering fra Rhodos. Vi går og har det rigtig dejligt og vi nyder alle jer gæsters selskab! Når vi ikke er i selskab med alle jer, så bruger vi også tiden på at være ude og se mere af øen og hvad der befinder sig rundt om Rhodos. I fredags brugte vi faktisk vores fridag på at tage til skønne Symi, som er en lille ø hvor der bor lige omkring 2500 indbyggere.

En FANTASTISK oplevelse! Noget som I næsten ikke må gå glip af når I besøger os hernede. Der er så eventyrligt og smukt. Når man kommer sejlende ind mod havnen ved Symi, ser man med det samme det flotte landskab og de enormt smukke huse som ligger som trip, trap træsko. Det er en vaske ægte "græsk stemning" man kommer til, når man kommer til Symi. Vi brugte dagen på at studere og vandre rundt i byen og landskabet, så vi ved hvad det indebære når vi sender jer til øen. Vi fandt også et lille tog som kørte os rundt. Det var en god tur, på 40 minutter, hvor man kom lidt mere rundt omkring på øen, hvor man måske ikke lige ville gå hen når man ikke kender øen. Det kostede faktisk ikke mere end 6€ pr. person med det fine lille tog, og man fik en god græsk stemning i toget, da togchauføren satte musik på og hele toget begyndte at klappe med til den klassiske græske Zorba sang.

Det var en lille hilsen herfra Rhodos og Symi. Vi ses forhåbentligt snart, vi er mere end klar til at byde jer alle sammen velkommen til vores hjem, skønne Rhodos!
Mange solskinshilsner - Jonas

Skrevet af Nikolaj 2016-10-16

Efterårsferien er lige om hjørnet!

Så er det ved at være sidst på sæsonen med kun én ankomst tilbage! Vi slutter selvfølgelig af med et brag, hvor skolernes efterårsferie nu starter. Vi melder om udsolgt hertil, og vi glæder os rigtig meget til at tage i mod alle vores sidste gæster, som nok skal få en ferie de vil huske tilbage på! Vi får rigtig mange børn herned, som bare skal ned at plaske i poolen og nyde det gode vejr. Vejret på nuværende tidspunkt byder stadig på høj solskins og ca. en 25 grader, så det er et perfekt tidspunkt at komme herned og nyde sin ferie.

Vi, guider er i fuld gang med forberedelserne til efterårsferien!

På billedet oven over kan I se, hvad det er vi har fundet på til børnene som de får, når de ankommer. Hvad gemmer der i posen?? Det er en hemmelighed, som børnene får at vide. Vi kan afsløre så meget, at det er noget der smager godt. Vi glæder os rigtig meget til at dele disse poser ud til børnene.

Rigtig go' Efterårsferie til jer alle!

Mange solskinshilsner fra

Nikolaj

...

Skrevet af Thomas 2016-09-22

Service!

Vi elsker at komme ud på hotellerne og det er rent faktisk også det vi laver aller mest hernede. Vi kommer naturligvis ud til jer hver dag under jeres ferie, og nogle gange.... ja, så kommer vi ikke bare med os selv og vores Primo Tours skilt, men vi har endda lidt forfriskninger med til jer! Se bare her: 

Hvis vi keder os lidt i kontortiden, så hopper vi ind i det nærmeste supermarked, får fat i en stor, saftig vandmelon og så kommer vi ud og hygger med jer! Nogle gange har vi også et spil uno med. ;-) 

Vi glæder os til at komme rundt på jeres hotel og få snakket med jer, for husk nu at vi er der for jeres skyld!

Vi ses på vores fantastiske ø, og vi glæder os rigtig meget til at vise jer hvad Rhodos har at byde på! 

Mange solskinshilsner

Thomas 

Gå tilbage til bloggen

VIDEOER FRA RHODOS

Belvedere, Rhodos
Ialyssos Bay Hotel
Hotel Service / Træf
Hvad er All-inclusive?
Gå tilbage til bloggen

BILLEDER FRA RHODOS

Gå tilbage til bloggen

SPØRG DIN REJSELEDER

Her kan du læse tidligere stillede spørgsmål. Klik på spørgsmålene for at læse mere. Du kan også selv stille spørgsmål ved at benytte formularen nederst på siden.

Pool og guide info

Spørgsmål:

Hej. Har skrevet hvor der kom mail om i havde svaret. .kan dog ikke finde svaret ??? Må der bruges badedyr i poolen på Kresten palads hotel? Vi skal derned d. 17/7 -17 vi har selv booket afhentning, hvis der gives info pjecer i bussen af guiderne kan de evt lægge dem til os på hotellet? ?? Mvh Heidi


Svar:

Hej Heidi. Mange tak for din henvendelse. Vi kan sagtens lægge jeres velkomstmateriale på værelset til jeres ankomst, intet problem. I må gerne bruge badedyr i poolen på hotellet. Venlig hilsen, Jonas - Rhodos, Primo Tours.

Valuta

Spørgsmål:

Hej. Vil bare lige høre om Visa og MasterCard er ok, som betalingsmiddel. Eller er kontanter bedst ?(som da krisen var på sit højeste). Ses snart :-)


Svar:

Hej Dorthe. Mange tak for din henvendelse. Der kan sagtens blive brugt VISA og Mastercard, men det er nu rart med kontanter, og så er man sikker på at der kan betales i alle forretninger. Med venlig hilsen, Jonas - Rhodos, Primo Tours.

Pool

Spørgsmål:

Hej. Må man i poolen på Kresten hotel bruge badedyr? Vi tager selv en taxa til hotellet, ofte giver guiderne nogle info pjecer om opholder i bussen , er det muligt at de KAB lægges på hotellet til os? Mvh Heidi


Svar:

Hej Heidi! Normalt har vi også kuverter, til jer der ikke har bestilt transfer, med i lufthavnen, så skal i blot komme hen til os, når i har fået jeres bagage. Hvis i hellere vil have den ude på hotellet er dette også muligt - hvornår kommer i ? :-) Badedyr i poolen på Kresten Palace er helt i orden :-)  Kærlig Hilsen Benedikte - Primo Tours - Rhodos

Adaptor

Spørgsmål:

Hej Jeg har tidligere skrevet til jer med værelser men intet hørt??? Nu er der så kommet et yderligere spørgsmål. Kan man låne adaptor hos jer da min søn vil have sin computer med?? /Rikke


Svar:

Hej igen Rikke, man behøver ikke adaptor her på Rhodos, medmindre man har et stik med jordforbindelse. Solskinshilsner fra Mia, Guide

Værelse på Hotel Lydia Maris

Spørgsmål:

Hej. Vi rejser til Rhodos næste mandag med vores 4 børn og skal bo på Lydia Maris. Vi har fået 2 værelser og har ønsket vores værelser ved siden af hinanden. Jeg har sagt det ved bestilling men vil lige skrive det til jer også eftersom det måske mere er jer der kan hjælpe?? Det er vores 2 store på 16 og 13 der skal bo i det ene værelse, så vil være meget ked af at de kom for langt væk fra vi andre. Og sidste spørgsmål - den bedst tætteste stand til vores hotel hvad hedder den? Hilsen Rikke


Svar:

Hej Rikke, dejligt at høre, at I kommer på ferie på Rhodos. Jeg kan se i jeres booking, at I ønsker værelser ved siden af hinanden, og denne besked har hotellet også fået. Vi skal naturligvis nok også snakke med hotellet, og gøre vores til at det kan lade sig gøre, dog kan vi jo desværre ikke love noget. Den tætteste strand på jeres hotel har ikke som sådan et navn, men den ligger bag ved Hotel Irene Palace, der ikke ligger mere end en 3-5 minutters gang fra jeres hotel. Vi glæder os til at tage imod jer! Solskinshilsner fra Mia, Guide

Stranden ved Hotel Oceanis

Spørgsmål:

Hej Er der gratis ligge stole på stranden tilhørerne Oceanis Rhodos er der en bar på stranden. Mvh Conny Nielsen ses på mandag


Svar:

Hej Conny, Liggestolene på stranden ved Hotel Oceanis er gratis. Der er dog ikke nogen bar på stranden. Vi glæder os til at se jer på mandag! Mvh. Mia, Primo Tours

Strandhåndklæder

Spørgsmål:

Er der mulighed for at låne /leje strandhåndklæder på Oceanis?


Svar:

Hej Sten, nej det er desværre ikke muligt på Oceanis. God dag! Mvh. Mia, Primo Tours

Håndklæde service

Spørgsmål:

Hej. Vi er usikre på om der er mulighed for at leje strandhåndklæder. Hvad er prisen? Hilsen Bente


Svar:

Hej Bente. Hvis du kan oplyse mig om hvilket hotel I skal bo på, kan jeg fortælle dig, om der er mulighed for leje af strandhåndklæder. Vi glæder os til at se jer! Mvh. Mia, Primo Tours

Morgenmad på Kassandra

Spørgsmål:

Kan man købe morgenmad på Kassandra hotel, og ved i ca. hvor meget det koster


Svar:

Hej Benny, Hvis I ønsker morgenmad for hele ugen koster det 5,5 euro pr dag. Hvis I ønsker at købe morgenmad for en dag ad gangen, koster det 6 euro. Solskinshilsner Mia, Primo Tours

Dresscode på Kresten Royal villas & Spa

Spørgsmål:

Der står at der skal bruges lange bukser til aftensmaden. Er det fint med 3/4 bukser?


Svar:

Hej Jesper, De er ret strikse med dresscoden til aftensmaden, så for at være på den sikre side, vil jeg anbefale dig, at tage lange bukser med herned :-) Mvh. Mia, guide

Cykler

Spørgsmål:

Uge 25 - Stavros Melathron - 2 personer. Det ser ud til, at hotellet ligger tæt på Rhodos by, så var det mon muligt at leje cykler på hotellet eller i nærheden, det vil være skønt blot at kunne tage cyklerne ind til byen - og hvad skal de koste? -


Svar:

Hej Tommy, dejligt at I kommer ned og besøger os på skønne Rhodos. Det er nemlig korrekt at hotellet ligger ganske tæt på centrum, ca. 5,5 km. Når I kommer herned, skal vi nok være behjælpelige med at se, om vi ikke kan få skaffet et par cykler til jer. Ca. prisen for en cykel for en dag ligger omkring de 6-8 euro. Solskinshilsner Mia, Primo Tours

Sen udtjekning på Avra Beach

Spørgsmål:

hej ville høre om det er at man kan bliver på sin værels lidt længer den dag man skal hjem igen vi kommer den 30-05 og hjem den 6-6 vi skal jo først med en flyver ved 21 tiden vi har en lille pige


Svar:

Hej Jens, dejligt at høre i kommer ned på ferie. Sen udtjekning er ikke noget jeg kan svare på allerede nu. Det er hotellets reception, man skal spørge ca. 1-2 dage før I skal tjekke ud. Det er mange gange muligt at kunne få værelset længere, dog mod et mindre gebyr. Vi glæder os til at modtage jer! Mvh. Mia, Primo Tours

El scooter

Spørgsmål:

Hej jeg skal til Rhodos den 23 maj, vil lige høre om man kan leje el scooter da jeg er handicappet (ben amp.)og ikke kan gå ret langt, ( har kørestol med) hilsen Joan


Svar:

Hej Joan, dejligt at du kommer herned på ferie. Der er mulighed for at leje elscooter hernede. Kan jeg få dig til at sende en mail til: Primotours.rho@gmail.com med dit bookingnummer og hvilket hotel du skal bo på. Med venlig hilsen Mia, rejseleder

Sengetøjsskift

Spørgsmål:

Jeg har hørt at der kun skiftes sengetøj en gang ugentlig .Er det korrekt . Jeg spørger da jeg skal derned uge 29. Håber at høre fra jer


Svar:

Hej med dig :) Tak for dit spørgsmål. På vores hoteller bliver der skiftet håndklæder flere gange om ugen. Det kan være svært at svare på netop der hvor du skal bo, da jeg ikke kender hotellet som du skal bo på. Håber det var svar nok på dit spørgsmål. Mvh. Primo Tours, Rhodos

Ankomst

Spørgsmål:

Kære Cheila og Tino. Vi glæder os meget til at komme ned til jer. Vi ankommer ca. kl. 22 mandag den 10.8., vil der da være mulighed for at købe mad på hotellet, vi skal bo på Kassandra. Endvidere vil jeg gerne vide om der afgår bus til Rhodos by, da vi gerne vil ind i den gamle by, evt. udflugt med jer. Venligste sommerhilsner Karen Lise


Svar:

Hej Karen Lise. Tak for dit spørgsmål. Køkkenet på jeres hotel Kassandra lukker kl.22 på aftenen for ankomst. Hotellet ligger dog ikke langt fra Ialysos by, hvor der er mulighed for at købe lidt at spise. Der går lokale busser til Rhodos by cirka hver halve time. Vi har udflugt til Rhodos om onsdagen, hvor i kan komme med på byvandring i den nye bydel og den gamle bydel. Kom til vores informationsmøde tirsdag og hør nærmere om dette. Med venlig hilsen Primo Tours guiderne, Rhodos

El-kedel/kaffemaskine på Hotel Lydia Maris

Spørgsmål:

Hej Vi har bestilt en rejse til Hotel lydia, med ankomst d.27.07 om aftenen.Er det muligt at vi kan leje en el,kedel eller kaffemaskine til den uge. Vi ved det er all incl men nyder at lave en kop kaffe i løbet af aftenen og nyde på altanen. Vi glæder os til ferien . Hilsen Jesper og Lene


Svar:

Hej Lene og Jesper. Det er muligt at laane en el kedel. I skal blot henvende jer i receptionen ved ankomst og saa faar i den udleveret her. Vi glaeder os til at se jer. Mvh guiderne fra Primo Tours, Rhodos

Spørgsmål vedr den græske aften i den gamle by

Spørgsmål:

Hejsa. Vi var med jer på den gode tur ind til den gamle by i sidste uge. Og så glemte vi selvfølgelig at spørge hvad de fritterede squash/zucchini-dimser, som vi fik på restauranten, hedder. Vi kunne tilsyneladende ikke finde dem på andre restauranter bagefter. Mvh Pernille


Svar:

Hej Pernille. Ja, de er jo super gode! De hedder "kolokithokeftedes"... Det kan vaere du skal proeve at kokkerere dem selv. Mvh Jesper & Trine

Ankomst

Spørgsmål:

Hej Vi ankommer til Rhodos den 31 august. Vi skal bo på Oceanis Hotel. Da vi bestilte rejsen kontaktede vi primotours for at bestille barneseng. Vil den stå på værelset og være klar når vi ankommer sent om aftenen med en lille dreng der nok er meget træt.. Hvor stor er sandsynligheden for at vi kan få lov til at beholde værelset til om aftenen inden afgang da bettemanden gerne skulle have en eftermiddagslur? Mvh Charlotte


Svar:

Hej Charlotte. Tak for dit spørgsmål. Vil du være venlig at sende os en mail med dit bookingnummer til primotours.rho@gmail.dk - i forhold til dit spørgsmål angående barnesengen. Det er ikke usandsynligt at i kan beholde værelset mod betaling på afrejsedagen. Det er dog kun hotellet som kan besvare dette spørgsmål dagen før hjemrejse, når de ved hvor mange nye gæster der ankommer. Vi glæder os til at se Jer. Med venlig hilsen guiderne på Rhodos

Morgenmad

Spørgsmål:

Vi skal bo på Alea hotel, som er uden morgenmad. Kan man købe sig til morgenmad på hotellet eller hvor fås der morgenmad i nærheden? Jeg vil gerne kunne spise morgenmaden her så det skal ikke være et sted, hvor jeg kan købe ind til morgenmad.


Svar:

Hej og mange tak for dit spørgsmål. Det er muligt at købe Morgenmad på Alea Hotel. De har lidt forskelligt på menuen men, de er kendt for deres english breakfast. Med venlig hilsen Primo Tours guiderne, Rhodos. Med venlig hilsen Primo Tours guiderne, Rhodos.

Billeje

Spørgsmål:

Hej guider. Er det muligt at leje bil igennem Primotours?


Svar:

Hej Jens. Selvfølgelig er det muligt at leje bil her på Rhodos :) Vi har flere forskellige typer af biler, så der kan være plads til hele familien. For at leje bilen hernede, skal du blot kontakte en af os guider og vi vil derefter klare bestillingen:) Håber det var svar på dit spørgsmål og så glæder vi os til at få besøg af dig på Rhodos. Mvh. Tino Primo Tours, Rhodos

Myg

Spørgsmål:

Hejsa. Synes jeg kan læse/fornemme at der er mange myg på Rhodos. Er det korrekt ? Hvordan er det med myg ved Relax Hotel, Kolimbia . Min datter er nemlig slem til at få mange og kan få allergiske reaktioner


Svar:

Hej Dorit, der er mange myg på Rhodos. Der er også mange myg ved Relax hotel i Kolymbia, dog hvis man holder dørene lukket på værelset, plejer det ikke at være et stort problem. Man kan også købe både myggelys og mygge"gift" man kan sætte i stikkontakten på værelset, så man ikke får problemer med dem. Hvis du har andre spørgsmål, er du mere end velkomne til at kontakte os igen. Vi glæder os til at se jer! Mvh. Mia, Primo Tours

4 hjulet knallert

Spørgsmål:

Hej med jer, Kan man fra Irene Palace leje såen noen 4 hjulede ting man kan suse lidt rundt på i nærheden- og hvad koster de ca - vi er 5 personer i uge 27 ?


Svar:

Hej med jer :) Fra Irene Palace er der ikke langt til vores scooterudlejer, som også har ATV'ere. For at leje disse kan I kontakte os guider og så hjælper vi gerne med at få arrangeret det praktiske inden I kan komme ud og få vind i ansigtet :) Priserne ligger på omkring 30-40 euro for 1 dag pr. ATV'er. Vi gør opmærksom på at priserne kan variere i løbet af sæsonen. Håber at det var svar på jeres spørgsmål :) Mvh. Primo Tours, Rhodos

Billeje kontra Bådeture

Spørgsmål:

1. Hvilke dage i ugen er bådturen til Marmaris 2. Hvilken dag i ugen sejles den alm. bådtur Dette er på baggrund af vi ikke ønsker og leje bil samme dage som vi er på bådtur


Svar:

Hej :) 1. Båden til Marmaris sejler næsten dagligt. Dette kan dog variere fra måned til måned. Men for at komme med denne, skal I bare henvende jer til os guider på Rhodos. 2. Vi har en eksklusiv bådtur om torsdagen her på Rhodos. Denne er kun for os og inkluderer frokost om bord på båden :) Vi glæder os til at se jer :) Mvh. Primo Tours Rhodos

Strand

Spørgsmål:

Vi har booket på Kresten hotel d 17.8. Mit spørgsmål går på, hvordan er stranden, Er der mange liggestolen og er der mange sten ivandet ? Vi ser frem til ferien Hilsen Lene


Svar:

Hej Lene. Tak for dit spørgsmål. Stranden ved jeres hotel er ikke særligt stor, så det er begrænset hvor mange liggestole der er. Der plejer dog at være nok til alle som gerne vil bruge den. Der er sten på stranden. Tæt på jeres hotel ligger der mange smukke strande og bugter. En af de fineste sandstrande på øen hedder Tsambika Beach og ligger længere nede af østkysten. Kom på informationsmødet tirsdag og få yderligere information om dette. Med venlig hilsen Primo Tours guiderne, Rhodos.

Fødevare allergi

Spørgsmål:

Hvordan er mulighederne på hotel Irene omkring glutenfri og laktosefri kost? Håber at jeg kan få noget information, da det er første tur til Rhodos


Svar:

Hej :) På Irene Palace er det muligt at informere køkkenet om glutenallergi og laktoseintolerans. Når I kommer ned vil vi gerne hjælpe til i denne proces :) Vi glæder os til at se jer :) Mvh. Primo Tours Rhodos

Taxa priser

Spørgsmål:

Hej søde guider :) Vi kommer og besøger jer i uge 35, og vi glæder os! Vi var på galini på kreta sidste år og havde desværre en rigtig øv episode med transfer så vi har besluttet at tage en taxa i år fra lufthavn til hotellet ???????? Vi skal bo på Memphis, og tænkte om i kunne være behjælpelige med hvad pris vi skal forvente/ prutte os frem til for turen ? ;-) Vi påtænker at tage en dag i vandland og en dag til Rhodos by, vi har vores datter med på 1.5. Er der andet der er noget værd for både voksen og børn? Vi har snakket om akvariet i Rhodos men har ikke kunne finde særlig meget info omkring det.. Er det noget ved ? Som sagt så glæder vi os! Planen var galini igen i år, men i sidste øjeblik ombestemte vi os så vi glæder os til en ny græsk ø, og nye omgivelser ;-) Her i dk har vi ca 30 grader de her dage og folk er stadig lidt kuk kuk ovenpå valget men ellers er det vist som det plejer :) God arbejdslyst :) Mvh Anne


Svar:

Hej Anne, tak for dine spoergsmaal. En taxa fra Lufthavnen til Memphis i Kolymbia koster ca 40 euro. Det er rigtigt at vi i Rhodos by har et akvarium, det er ikke saa stort men et kig vaerd isaer for de mindste ;) Udover vandlandet har vi her paa Rhodos ogsaa en sommerfugledal og en strudsefarm/mini zoo, som jeres datter maaske ville synes var hyggelig. Her har man mulighed for at komme helt taet paa dyrene. Vi ser frem til at i kommer ned og besoeger os her paa Rhodos. :) Mvh Primo Tours Guiderne paa Rhodos

Snorkel

Spørgsmål:

Hej vi er 6 voksne som godt kunne tænke os at prøve at snorkel . Det er ikke noget vi har prøvet før, men er der muligheder for at lære/prøve det nogle steder. Vi skal bo i Kolympia i uge 27.


Svar:

Hej med jer :) Tak for jeres spørgsmål. Her på Rhodos er der god mulighed for at komme ud og snorkle. Hvis I har lyst til at komme med på vores bådtur, er der badestop hvor man vil kunne snorkle med eget udstyr. Dette er dog uden instruktør. Derudover skal vi nok kunne finde på andre aktiviteter til jer også hvis I skulle have brug for det :) Vi glæder os til at se jer i uge 27 :) Mvh. Primo Tours Rhodos

Hvor varmt er der?

Spørgsmål:

Hej, har bestilt en rejse hos jer til Kolymbia, Rhodos i uge 27, hvordan er vejret normalt der ???


Svar:

Hej :) Tak for dit spørgsmål her på "spørg din guide". I uge 27 går vi ind i Juli måned og det er her de 2 varmeste måneder på Rhodos starter. Temperaturen om dagen kommer op på de 30-31 grader og vi vil have en nattetemperatur på omkring 20-22 grader. Jeg håber det var svar nok på dit spørgsmål. Vi glæder os til at se jer i uge 27 :) Mvh. Tino, Primo Tours

Forslag til udflugter på egen hånd

Spørgsmål:

Kære Guider Vi er en familie på 2 voksne og 6 børn ( alder fra 8-16 år ) har booket ferie på lydia Maris på Rhodos fra 22/6 -30/7 . Vi går nu med tankerne om en aktivitet el to i løbet af ugens løb på Rhodos hvor alle kan deltage uden det koster en bondegård og alle vil med . Evt sejltur el andet ! Vi er åbne for forslag , enten på egen hånd el med primo tours . Hvad tænker i af forslag ? Mvh Anette Viuff


Svar:

Hej Anette Mange tak for dit spørgsmål :) Vi har hver uge forskellige udflugter med Primo Tours som man kan tilmelde sig. Det er både ture til historiske steder på Rhodos og derudover har vi også bådudflugter på programmet. Inden jeres ankomst til Rhodos vil vi ringe til jer og høre om I er klar til jeres ferie. Der vil du have muligheden for at høre nærmere om hvad I kunne tænke jer at lave. Derefter vil vi gøre vores bedste for at I kommer ud og oplever det I gerne vil i ugens løb. Håber det var svar på dit spørgsmål og så glæder vi os til at se jer her på Rhodos om 1 lille måned :) Mvh Tino, Primo Tours

Lejlighed med havudsigt

Spørgsmål:

Vi skal bo på hotel Kassandra/Ialyssos i uge 42 og vil gerne sikre os, at vi får en balkon med havudsigt eller i det mindste en balkon, som ikke vender ud til trafik eller anden støj. Vi kunne også godt tænke os at vide, om der er kaffemaskine i lejligheden. Mon butikkerne er åbne, når i ankommer ved 21-tiden. Med venlig hilsen Jens Morten Lyngsø


Svar:

Hej Jens. Vi skal nok gøre vores bedste for at fa den lejlighed som i ønsker. I lejlighederne er der en vandkedel og angående butikternes åbningstider så plejer de at være åbne men, på grund af at det er lavsæsonen kan jeg ikke garantere det. Mvh Jesper, Primo Tours

STIL DIT SPØRGSMÅL TIL REJSELEDEREN

*: Bedes udfyldt. Du vil modtage en mail når rejselederen har svaret på dit spørgsmål. Dit spørgsmål og svar vil sammen med dit navn derudover blive offentliggjort her på siden. Din email vil ikke blive vist.