Rhodos

Masser af strande og historiske seværdigheder

Info om Rhodos

Denne klassiske charterdestination ligger ca. 500 km sydøst for Piræus på det græske fastland, men kun 20km fra Tyrkiets kyst, og kaldes også "Solens Ø" eller "Solgudens Ø". Tilnavnene skyldes henholdsvis, at solen i gennemsnit skinner 300 dage om året, og at solguden Helios, ifølge mytologien, fik Rhodos foræret af overguden Zeus.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel på Rhodos:

Oceanis Hotel
m/All Inclusive

Se hotellet her

 

Vores rejsetips til en rigtig go’ ferie på Rhodos

RHODOS BY

Udforsk lokalområdet i Rhodos gamle bydel:

Når man lander på sin feriedestination, er det altid spændende at udforske lokalområdet. Her er den gamle by et ”must see”. Det er en hel fantastisk oplevelse at gå inde i de gamle gader. Det er en af Europas mest velbevarede middelalderbyer. Det er herinde, man kommer tættest på at opleve markedsstemning her på øen. Der er mange butikker i den gamle by, og det er her, man kan prøve at prutte om prisen, hvis den er for høj. Der er utrolig mange lækre spisesteder inde i den gamle by, så det er bare at gå ind og udforske de forskellige restauranter og cafeer. Her kan vi anbefale Mama Sofia, som er en traditionel græsk restaurant.

Den gamle by emmer af historie. Du kan man opleve stormesterens palads, som var der stormestrene i sin tid boede. Der er også mulighed for at gå en tur i voldgraven, hvis man vil opleve bymurene lidt nedefra. Vil man hellere opleve byen oppefra, kan man også gå en tur oppe på bymuren (dette er dog kun muligt mellem kl. 12 og 15 mandag til fredag). Alt i alt så har man altså ikke været på Rhodos, hvis man ikke har set den gamle by. Det er virkelig en fantastisk oplevelse, som de fleste bliver imponeret af.

 

Shopping og slentreture langs havnen i Rhodos nye bydel:

Rhodos nye bydel har noget for en hver smag. Du kan slentre en tur langs Mandraki havn. Her er et stort udbud af forskellige bådture, hvis du vil have lidt vind i håret. Der er også rig mulighed for at nyde en frokost på en af de lokale fiskerestauranter med suveræn havudsigt. Hvis du skal have brugt de sidste feriepenge, er der gode shopping muligheder i den nye bydel. Der er moderne og nye butikker som Zara, H&M, Pull and Bear, Tommy Hilfiger, men også mange interessante og spændende lokale butikker.

 

UD PÅ TUR

Oplev den smukke, hvide by Lindos:

Oplev Lindos små charmerende gader og far vild for en stund. Lindos bliver også kaldt den hvide by, fordi alle husene i byen er hvidkalkede. Byen er ekstra smuk om aftenen, hvor lysene tændes, og de hvide bygninger står i stærk kontrast til den mørke himmel. I Lindos finder du rigtig mange lækre græske restauranter, hvis det skal være billigt og hurtigt, så du har mere tid til at opleve byen, vil vi anbefale Restaurant Lindos. Hvis du derimod tager til byen, for at nyde udsigten over et lækkert måltid, så tag på Restaurant Dionysos, du vil ikke blive skuffet.

Fra Lindos by kan du bevæge dig op i terrænet og se Rhodos eget Akropolis. På toppen finder du gamle ruiner af Athene-templet og høje græske søjler. Det er en fornøjelse at gå rundt på toppen og nyde de gamle bygninger og udsigten ned over Lindos by. Når sigtbarheden er god, kan du se helt til den farverig ø Symi.

Turen derop tager cirka en halv time til fods, og vi anbefaler, man tager afsted i de tidlige eller sene time, hvor temperaturen er lavere. Du kan også skåne benene og tage et æsel op til toppen.

Sejl til den farverige ø Symi:

Symi er en lille ø, som ligger mellem Rhodos og Tyrkiet. Øen er kendt for de små pastelfarvede huse, som ligger hele vejen op ad bjergvæggen, og derved giver den smukkeste indsejling. Derudover er øen også kendt for sine natursvampe, som man kan købe langs med havnepromenaden på øen, samtidig med man går og nyder den utrolige udsigt og de farverige huse.
Praktisk: Turen tager en time, og færgen sejler fra Rhodos-Symi hver dag, og billetprisen varierer efter tidspunkt på dagen og sæsonen. Du kan gå eller køre på færgen fra havnen nær den gamle bydel.

Rhodos top tre bedste strande på østsiden:

Rhodos by har nogle dejlige strande, men hvis du vil opleve de græske billedskønne strande fra postkortene, skal du besøge en af de tre følgende:

Tsambika:

Tsambika er kendt for sit azurblå vand, fine sand og naturskønne omgivelser. Stranden er en af øens absolut bedste, selv de lokale valfarter hertil på den varmeste dage. Stranden ligger ca. 26 km fra Rhodos by.

Anthony Quinn Bay: 

Anthony Quinn Bay er rigtig billedskøn strand, den er perfekt til feriens Instagrambillede. Stranden ligger i en lille bugt og er udformet af klipper, som er det, der gør stedet så naturskønt. Vandet er roligt og perfekt til snorkling.

Kalithea Springs:

Kalithea Springs ligger 6-7 km fra Rhodos by. Følg de små stier ned til stranden og oplev de klareste blå vand og afslappet strandstemning.

 

Seven Springs:

På Rhodos østside finder du også 7 springs (Epta Piges), som er de syv kilder. Her er der også en kærlighedstunnel, som man kan gå igennem, og her kan man ikke undgå at blive våd. Når man kommer ud på den anden side af tunnellen og går til venstre, kommer man ned til et lille flot vandfald. Her er også rigtig mange påfugle, som går rundt på stedet. Her kan du slappe af til lydende af det klukkende springvand og få dig noget mad og drikke inden turen går videre ned af Rhodos østkyst.

Aktiv ferie på Rhodos:

Når du har ligget for længe på stranden, kan du tage i Aktiv Adventure park (Rhodescape park), som byder på alt fra klatring til ridning og bueskydning, zipline, paddleboard, cykelbåd osv. Det er et sjovt sted for hele familie, men også perfekt, hvis du vil opleve Rhodos på en aktiv måde.  

Sommerfugledalen:

Sommerfugledalen er en fantastisk naturoplevelse for hele familien. Navnet kommer af, at der er tusindvis af sommerfugle, der søger mod dalen for at parre sig. Gå en tur ned igennem dalen og opdag sommerfuglearter, du aldrig har set i Danmark før. Den anbefalede rute gennem den frodige og rolige dal tager cirka en time, og så kan du slutte turen på det lille sommerfuglemuseum.
 
Praktisk: Der er cirka 30 km mellem Rhodos by og sommerfugledalen, og der afgår dagligt turistbusser dertil.

Rhodos panorama udsigter:

Monolithos borgen ligger på Rhodos vestside, er et kæmpe must-see. Her kan du nyde den smukke panoramaudsigt over havet og landskabet. 

Et besøg til det skønne Filerimos bjerg, ville heller ikke være helt tosset. Her har du mulighed for at nyde den flotte solnedgang med udsigt til Attavyros, som er det højeste bjerg på Rhodos. Hvis du er heldig, får du også selskab af øens smukke påfugle.

 

 

TRANSPORT

Taxaer:

På Rhodos er det nemt, billigt og fleksibelt at køre med taxa. Der findes over 400 taxaer på øen, som kører i døgndrift for at fragte turisterne rundt på øen. Skal man med taxa, så kører taxaerne efter faste takster, disse priser er også skiltet ved alle taxaholdepladser rundt på øen. I taxaerne tager de kun imod betaling kontant og i euro. Reservering af taxa sker oftest igennem receptionen, her lægges der et reservationsgebyr på 3€ oveni prisen, som betales direkte til taxachaufføren. Ellers kan man også altid selv ringe til taxaselskabet og booke en taxa, herfra får man et nummer på den taxa som kommer og henter en. Den billigste måde at tage taxa på, er ved at praje dem på gaden. 

Busser:

Bussystemet på Rhodos er velfungerende og simpelt. Der kører et selskab på vestkysten, et på østkysten og et inde i Rhodos by. Alle busserne kører fra busstationen i Rhodos by ved det gamle marked. Det betyder også, at bor man på østkysten og skal til vestkysten, så skal man altså ind forbi busstationen i Rhodos by og skifte forbindelse. Der findes busplaner for hvornår busserne kører rundt ved busstoppestederne., og der er stoppesteder lige foran de fleste hoteller.
 
På Rhodos skal man være opmærksom på at busserne kører efter GMT (Græsk måske tid). Buschaufførerne har deres egen tidsplan og derfor skal man altid lige tage forbehold for, at busserne kommer måske lidt for sent eller for tidligt, så vi anbefaler altid gæsterne at komme mindst 10 min før afgang.
 
Prismæssigt er det rigtig billigt at køre med bus hernede, og man kan kun betale kontant til buschaufføren. Derudover kører busserne også ud til langt de fleste af attraktionerne hernede: Lindos, Kalithea Springs, Faliraki Water Park, Sommerfugledalen, Filerimos osv. I skal bare spørge i receptionen på de forskellige hoteller, og så printer de gerne busplanerne ud.
 
Godt råd: offentlig transport på Google Maps fungerer lidt ligesom rejseplanen på Rhodos.