Sardinien
Middelhavets smukkeste ø – beliggende syd for Korsika og ud for Italiens vestkyst

Fakta

 • Sardiniens areal er 24.090 km²
 • Øens største by er Cagliari
 • På hele øen bor ca. 1.6 mio
 • Sardiniens højeste punkt er Punta la Marmora, 1.834 m
 • Her får man et utal af enestående og uspolerede
  strande
Sardinien
Middelhavets smukkeste ø – beliggende syd for Korsika og ud for Italiens vestkyst

Fakta

 • Sardiniens areal er 24.090 km²
 • Øens største by er Cagliari
 • På hele øen bor ca. 1.6 mio
 • Sardiniens højeste punkt er Punta la Marmora, 1.834 m
 • Her får man et utal af enestående og uspolerede
  strande

Praktisk information fra A-Z

 

Apotek

Det nærmeste Apotek findes ved Telis områdets hovedpool. Der findes også et apotek ved havnen i Arbatax, ca. 20 minutters gang fra hovedreceptionen. (kort)

Arbatax by

Ca. 20 minutters gang fra resortet ligger Arbatax havn. Her kan man gå en tur langs havnen, og se på nogle af de fine både der ligger til på halvøen her. Så trænger i til en god gåtur, anbefaler vi en tur til Arbatax havn.
På og omkring havnen finder i også et udvalg af forskellige restauranter. Her på Sardinien arbejdes der med friske råvarer, så ta’ en tur på havnen, og nyd friske fiskeretter fra det lokale køkken.

Badehåndklæde

Udleveres i receptionen mod depositum på 10€, ombytning koster 2€

Bank

Nærmeste bank findes os ved havnen i Arbatax, nær apoteket. I kan dog hæve penge ved Arbatax Resorts hovedreception, hvor der findes en hæveautomat. For at hæve penge betales gebyr. Generelt er prisen 30 kr. for Dankort, og 50 kr. for Mastercard.

Betaling

På resortet betales med chipkort eller kontanter. Chipkortet kan fyldes op med kontanter i receptionen. Restbeløb på kortet ved afrejse betales tilbage.

Drikkepenge

I Italien er det, ligesom i Danmark, normalt at lægge 10-15% i drikkepenge. Såfremt man selvfølgelig har været tilfreds med sit besøg på den pågældende restaurant. Nogle steder er drikkepenge inkluderet i regningen. Tjek derfor altid regningen inden du beslutter hvor mange penge du ønsker at efterlade i drikkepenge.

Drikkevand

Vandet på Sardinien er ganske ufarligt at drikke. Det har dog et højere indhold af kalk, og vil derfor ikke smage helt som vandet vi drikker af vandhanen I Danmark. Kan man ikke lide vandet fra hanen, anbefaler vi at I køber det på flaske. Køber man ’’auqa naturale’’, får I ganske almindeligt vand som vi kender det hjemmefra. Køber man ’’auqa gassata’’ får I vand med brus/danskvand.

Elektricitet

Elektricitet er 220-230 V, som i Danmark. Det er ikke muligt at bruge stik med jordforbindelse på resortet.

Hospital

Det nærmeste hospital ligger i Tortoli, ca. 5 km fra resortet. Hospitalet er offentligt, og man kan derfor få gratis behandling med det blå sygesikringskort.

Indkøb

Det nærmeste supermarked ligger i Arbatax byen, lige udenfor resortet (kort). Supermarkedet har som hovedregel åbent mandag-lørdag mellem 09.00 og 13.00, og igen fra 16.00-20.00. I højsæsonen vil man opleve at nogle butikker/supermarkeder holder åbent hele dagen. Det sker dog ofte i Italien, at butikker åbner og lukker når det passer dem, så man kan aldrig være hundrede procent sikker på åbningstiderne her.

Kiosker på resortet

Læge

På Arbatax Resortet er der tilknyttet egen læge. Det betyder, at skulle I komme i en situation hvor en læge er nødvendig, så er det muligt at blive tilset hurtigt. Lægen kan kontaktes via receptionen. Ved ikke-akutte sager har han konsultationstider mandag-lørdag fra 10.00-12.00, og igen fra 17.00-19.00. I dette tidsrum betaler resortet for konsultationen, men får man brug for akut at blive tilset, skal man huske at medbringe kontanter. Dette vil senere blive refunderet, såfremt jeres forsikring dækker.

Siesta

I Italien holder man Siesta typisk mellem 12.00 og 16.00. Dette kan variere fra butik til butik, og fra dag til dag. I højsæsonen vælger nogle supermarkeder og butikker at holde åbent hele dagen. Siesta betyder ’’den sjette time’’, og fungerer som en middagspause hvor der slappes af.

Taxi

Bestilles i receptionen. Afhentning er altid fra hovedreceptionen. Prisen for en taxi til Tortoli er 15 € pr. vej.

Telefonopkald

Ønsker du ar foretage et opkald til Danmark, eller en dansk telefon, så husk at taste enten +45 eller 0045 før i taster nummeret. Eks: 0045 12 34 56 78.
Hvis ikke opkaldet er et hasteopkald, kan det anbefales at anvende Skype, Whatsapp eller viber fra sin smartphone. Dette vil som regel være billigere end den udlandsafgift mobilselskaberne tager for opkald fra Italien.

Tobak

Kan købes i kioskerne ved Telis eller Borgo.