Sardinien
Middelhavets smukkeste ø – beliggende syd for Korsika og ud for Italiens vestkyst

Fakta

 • Sardiniens areal er 24.090 km²
 • Øens største by er Cagliari
 • På hele øen bor ca. 1.6 mio
 • Sardiniens højeste punkt er Punta la Marmora, 1.834 m
 • Her får man et utal af enestående og uspolerede
  strande
Sardinien
Middelhavets smukkeste ø – beliggende syd for Korsika og ud for Italiens vestkyst

Fakta

 • Sardiniens areal er 24.090 km²
 • Øens største by er Cagliari
 • På hele øen bor ca. 1.6 mio
 • Sardiniens højeste punkt er Punta la Marmora, 1.834 m
 • Her får man et utal af enestående og uspolerede
  strande

På egen hånd

Barbagia - heldagstur 

Dagen starter med afgang fra resortet omkring kl. 09.00, hvor kursen bliver sat mod Mamoiada. Man kører først til ”Maschere” museet, hvor en guide vil vente og vise jer rundt. Det unikke ved museet er, at det oprindeligt blev bygget for at være et mødested for Mamoiadas lille bys traditioner og kulturen fra det italienske fastland. I vil også besøge Orgosolo, som er en lille by i Sardiniens bjerge. Byen er placeret omkring 620 meter over havets overflade. Byen er især kendt for de tegninger, der er blevet tegnet på diverse huse og sten/klipper. I Orgosolo vil der både være en guided tour og mulighed for efterfølgende at gå rundt på egen hånd.

På denne tur er der også en lækker traditionel frokost inkluderet, hvor man kan smage på forskellige sardinske specialiteter. Denne tur er for alle som ønsker at se og høre en masse om sardinsk historie og kultur.

Oplev Ogliastra - halvdagstur 

Der er afgang fra hotellerne omkring kl. 15.00, hvor kursen sættes mod Ulassai, her skal I ind og opleve Su Mamuri grotterne. Grotterne blev først åbnet for offentligheden tilbage i 1950’erne. Så snart man træder ind i grotterne vil man blive blæst bagover af det betagende syn, der møder en.  De smukke kalcium koncentrater kombineret med de store rum giver en helt speciel oplevelse af grotterne. Efter det imponerende besøg i grotterne, skal I videre mod en tekstil fabrik der laver originale Sardinske tæpper. Sidst men ikke mindst, gøres der et fotostop ved Old Gairos gader. Disse gader er meget berømte, da de blev ødelagt af en flod i 1951 og har været fuldstændig forladt siden da.

OBS.: Denne tur er ikke for gangbesværede

1.     Nuoro – 88 km nord for Arbatax (ca. 1 time og 20 min. kørsel)

Kaldes Sardiniens kulturelle centrum. Her er gode shoppemuligheder med massere af forskellige butikker, både nye og gamle. Man ser ofte kvinderne sy og lave kurve på gaden, som man også kan købe i små lokale shops. Byen er mest kendt for at have været hjemby for Nobelprisvinderen i litteratur i 1926 – Graziela Daledda. I byen er også et museum med traditionelle sardiske dragter og smykker. 

2.     Bosa – 164 km vest for Arbatax (ca. 2,5 timers kørsel)

Bosa kaldes også Italiens Firenze og regnes for at være en af Sardiniens smukkeste byer. Byen er bygget op omkring floden Temo, som er den eneste flod på Sardinien, der kan sejles på. Byen er bygget på det lille bjerg, hvor der også findes en borg fra 1100-tallet, også her findes en smuk udsigt. Det siges at man på de små familie drevede restauranter får de mest friske og bedst smagende fisk på Sardinien, så skal du smage på Sardiniens bedste fisk, skal du et smut forbi Sa Costa lidt uden for byen.    

3.     Oliena – 95 km nord for Arbatax (ca. 1,5 timers kørsel)

Den lille landsby ligger midt på Sardinien, tæt på Gennargentubjergene. Her er landsskabet dækket med oliven- og mandelplantager, samt store vinmarker, hvor druerne til den lokale vin dyrkes. Byen er kendt for netop de lokale vine, og kommer man forbi et vintapperi anbefales det at tillægge et besøg.   

4.     Orgosolo - 77 km Nord for Arbatax (1 time og 20 minutters kørsel)

Turen til Orgosolo byder på smukke udsigter stort set hele turen. Denne by emmer af historie, og med de mange berømte politiske malerier som præget alle byens bygningsværker, får man virkelig et indblik i både Sardinien og resten af verdens historie. I egnene omkring kan I komme helt tæt på den Sardinske ’’shepard’’-kultur. Helt klart et besøg værd.

5. Cala Goloritzé – 25 km nord for Arbatax (ca. 1 times kørsel)

Hvis du vil opleve en verdensklasse sandstrand tilhørende det azurblå havvand, kan du blot en times kørsel fra Arbatax besøge Cala Goloritzé. Denne strand er ekskluderet og man kan ikke køre helt hertil. Så for at besøge denne strand skal man hike en rute på 4 km ned ad bjerget. Det er en tur de fleste vil kunne klare, og belønningen er turen værd. Her findes væsentligt mindre turisme end på resten af Sardinien. Denne lille sardinske perle er klart et besøg værd.  

6. Rovine di Tharros, Oristano – 170 km vest for Arbatax (ca. 2,5 timers kørsel)

Hvis du interesserer dig for arkæologiske fund, findes dette også på Sardinien. Ved Tharros kan du se hvad romerne efterlod sig for mere end tusind år siden. Det er et åbent ’’museum’’, så du kan vandre gennem gamle romerske gader, mens de oplever ruinerne omkring dig. Tharros er lokaliseret i nærheden af gode strande, så man kan kombinerer lidt kultur med en tur i havet.