Parga

Parga er indbegrebet af græsk charme og som taget ud af et postkort!

Farverige huse, skønne strande og rige udflugtsmuligheder. Den ideelle kombination af en afslapnings- og oplevelsesferie.
  • Havnebyen er beliggende i Epirus-regionen i det nordvestlige Grækenland
  • Byens areal er 68,9 km² og har 3.904 indbyggere
  • Oplevelser i området: Hades floden, kløften Vikos Gorge og Meteora

Info om Parga

Parga er indbegrebet af græsk charme. i den smukke ferieby snor små, smalle gader sig mellem de farverige huse i byens gamle bydel, som ligger på bjergskråningen, som fører ned til byens hjerte, havnepromenaden. Den populære Valtos-strand ligger i nabobugten, blot et stenkast fra byen, og er områdets største strand og meget populær blandt børnefamilierne.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Parga:

Lichnos Beach Hotel
m/halvpension

Se hotellet her

PARGA

Den smukke ferieby ligger i Epirus-regionen i det nordvestlige Grækenland, og er især berømt for sine billedskønne bugter og farverige havnepromenade.

Parga er indbegrebet af græsk charme. Den smukke ferieby ligger i Epirus-regionen i det nordvestlige Grækenland, som er berømt for sine smukke strande og billedskønne bugter. Små, smalle gader snor sig mellem de farverige huse i byens gamle bydel, som ligger på bjergskråningen, som fører ned til byens hjerte, havnepromenaden.

I centrum summer de stejle, gamle gader i dagtimerne af liv fra de mange små butikker, der sælger alt fra souvenirs til lokale specialiteter og kunsthåndværk. Når mørket falder på, stiger stemningen på havnepromenaden i takt med, at byens gæster tager plads på de mange, hyggelige restauranter langs havnefronten, og en herlig duft af grill og hvidløg spreder sig.

Pargas oprindelse går helt tilbage til oldtiden, hvilket fremgår af arkæologiske fund, der blandt andet omfatter et gammelt teater, dele af en akvædukt og mosaikker fra romertiden. En venetiansk fæstning blev bygget på toppen af bjerget, og i dag kan man fra de tilbageværende ruiner nyde en malerisk udsigt over Parga og de omkringliggende småøer.

Elsker du at snorkle eller svømme i krystalklart vand, skal du ikke lede længe efter et passende sted. Området omkring Parga byder på flere, naturskønne bugter, som omkranses af frodige, grønne skove, der står i flot kontrast til de rå klipper. I forlængelse af havnepromenaden ligger den lidt mindre by-strand, Krioneri Beach, hvor du kan hoppe direkte i det klare vand efter en slentretur i byens små gader. Fra stranden er der en idyllisk udsigt over byen og over havet, som prydes af små klippeøer og sejlbåde, der glider forbi i horisonten.

Den populære Valtos-strand ligger i nabobugten, blot et stenkast fra byen, og er områdets største strand og meget populær blandt børnefamilierne. Her kan du svale ned med en dukkert i eller nyde en kølig forfriskning på en af de lokale beværtninger.  Cirka 4 km. fra Parga ligger den mere fredelige strand, Lichnos Beach, hvorfra det i sommerens løb er muligt at tage en taxibåd til Parga. Stranden har gode faciliteter med udlejning af parasoller og solsenge, så man kan nyde en hel dag på stranden.

Parga er i det hele taget et fantastisk udgangspunkt for ferieoplevelser. Havnemolen i centrum er udgangspunkt for flere bådture, og det er oplagt at opleve Det Ioniske Hav fra søsiden. En god times sejltur fra Parga ligger øen Paxos og dens lillesøster Antipaxos, hvor det turkise vand kan imponere selv den mest garvede vandhund.

Med bil kan du indenfor få timer opleve nogle af Grækenlands største attraktioner – herunder Acherodas River (Hades floden), kløften Vikos Gorge og ikke mindst Meteora, som er på Unescos verdensarvsliste. Her er gamle klostre bygget på toppen af de mest imponerende klippesøjler.  

Parga er kort sagt som taget ud af et postkort. Der er masser charme, skønne strande og rige udflugtsmuligheder, hvilket gør Parga til den ideelle kombination af en afslapnings- og oplevelsesferie i Grækenland.  

 

Vejret i Parga:

Maj

Vejret i Parga i maj er dejlig lunt og minder om den danske sommer - det er derfor en god idé at have en trøje med til om aftenen. Her ligger temperaturen på alt mellem 20 og 25 grader, og der er det er derfor hverken for varmt eller for koldt og en perfekt mulighed for at kombinere solferien med sightseeing.

Juni-august

Rejser du i sommermånederne, fra juni til september, er du næsten altid sikret en varm badeferie. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 30 grader, og man kan forvente mange dage med temperaturer herover. Nætterne vil også oftest ligge på omkring de 20 grader.

September-oktober

Hvis du fortrækker lidt mildere temperaturer, kan vi anbefale dig at rejse i slutningen af september og starten af oktober. Her er temperaturen mellem 20-25 grader som i foråret, men havet er dejlig lunt fra sommerens varme timer.

 

Praktisk information om Parga:

Apotek:

Er alle mærket med et grønt eller rødt kors og kaldes på græsk ”farmakion”.

Badning:

Flagsystem (grønt flag = tilladt, gult flag = advarsel, rødt flag = forbudt).

Betaling:

Der findes døgnåbne hæveautomater til VISA- og Mastercard.
Der betales med Euro, 1 Euro er ca. 7,5 kr.

Billeje:

Billeje kan varmt anbefales.
Sikkerhedssele er påbudt og om dagen køres med slukket lys.
Parkér aldrig ved gul fortovskant, da det betyder parkering forbudt. Parkér altid ved blå fortovskant.

Drikkevand:

Det anbefales at holde sig til drikkevand på flaske.
Almindeligt mineralvand kaldes ”nero” på græsk.

Drikkepenge:

Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen, men det er alligevel normalt at lægge ca. 10% oveni, hvis man synes godt om servicen.
Man giver typisk rengøringsdamer og buschauffører drikkepenge.

Elektricitet:

230V - som i Danmark

Politi:

For politi ringes: 100
For ambulance ringes: 166
For alarmcentral ringes: 112
For brand ringes: 199
Kontakt altid Primo Tours rejseledere, hvis du har brug for hjælp.

Sprog:

Der tales græsk.
De fleste taler fint engelsk og den ældre befolkning taler rigtig godt tysk.

Taxi:

Taxierne køre ofte efter taxameter, men det er en god idé at aftale en fast pris med chaufføren før afgang.
Alle taxier er hvide og blå.
Man kan altid bede receptionen om at ringe efter en taxi.

Tidsforskel:

Der en tidsforskel på en time.
Kl. 12.00 i Danmark er klokken 13.00 i Parga.

Åbningstider:

Normalt er butikkerne åbne fra kl. 9.00 – 14.00 og fra kl. 18.00 – 21.00.
På søndage er det meste lukket.
Åbningstiderne kan variere i de forskellige ferieområder.