Tenerife
Den største af de Kanariske øer har et væld af smukke strande, enestående natur og gode shopping muligheder

Fakta

  • Den største af de Kanariske øer
  • Skønne, familievenlige strande
  • Gode muligheder for shopping
  • Et spændende og lækkert miks af det spanske,
    portugisiske og afrikanske køkken.
Tenerife
Den største af de Kanariske øer har et væld af smukke strande, enestående natur og gode shopping muligheder

Fakta

  • Den største af de Kanariske øer
  • Skønne, familievenlige strande
  • Gode muligheder for shopping
  • Et spændende og lækkert miks af det spanske,
    portugisiske og afrikanske køkken.

De Kanariske Øers køkken

- Forkæl dig selv og dine smagsløg

Maden

Hvis du under dit ophold på Tenerife skulle få lyst til at udforske nye og velsmagende retter, så er der rig mulighed herfor på Tenerife. De kanariske retter er et sammenkog af spanske, portugisiske og mauriske ingredienser, enkle og nærende. De vigtigste grupper af retter er kraftige supper og stuvninger, stegt kød med stærke, krydrede saucer, kogt og stegt fisk, sukkersøde desserter og stærke vine.

Kanariske kartofler

Kanariske kartofler er helt særlige og serveres på de fleste restauranter. Disse bliver tilberedt ved at koge kartoflerne i lidt vand med meget salt. Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra og kartoflerne bliver så i gryden og varmes indtil de er tørre og salten kan ses på overfladen. De kanariske kartofler serveres med traditionel kanarisk mojo sauce.

Mojo

Mojo er en krydret og yderst delikat sauce, der som oftest serveres til de kanariske kartofler. Saucen består gerne af olivenolie, hvidløg, spidskommen og paprika. Der findes uendeligt mange varianter, men de mest gængse er den grønne, orange og røde sauce.  Mojo canario er en meget stærk sovs fremstillet af safran, olie, hvidløg, paprikabælge og pepperoni. Den grønne version med avokado er ikke så stærk som den røde.

Gofio

Gofio der tidligere var øernes hovednæringsmiddel, er et brunligt brød (eller grød), som er lavet af byg, hvede- eller majsmel. Det serveres sjældent på restauranter, da det er landmandskost, men kan bestilles på forhånd.

Udover ovenstående findes der også et hav af andre interessante kanariske retter bl.a. Conejo, som er en ret bestående af vildkanin yderst delikat som mange finder meget velsmagende. Sancocho canario er en anden kanariske ret, som er en stuvning af tørret fisk, søde kartofler og løg, som til sidste hældes over med mojo canario. Endvidere findes Cernada som er en ret bestående af saltet fisk, mojo og stegt svinekød.

Tapas

Tapas er navnet på en række små, spanske retter. Gerne en let lille anretning, der ofte bruges som appetitvækker, men som også kan sammensættes til et større måltid. Tapas kan være både varme og kolde - alt fra en lille skål med oliven, til friturestegte blæksprutter. Tapas giver rig mulighed for at få smagt på en masse forskellige retter i ét og samme måltid.

Drikkevarer

Vin er spaniernes nationaldrik. Der findes mange vinmarker på øerne, og der fremstilles god vin. De mest kendte er Malvasia og Moscatel, som er temmeligt søde. Kig efter disse lokaltproducerede mærker: D.O. Ycoden-Daute-Isora, der er en aromatisk hvidvin, D.O. Tacoronte-Acentejo, rødvin, D.O. Abona – både rød- og hvidvin af god kvalitet. Den lokale vin serveres som ”vino del país”, landets vin, og ofte i lerkander. Sherry nydes ofte både før og efter middagen, og gerne i forbindelse med tapas. Der drikkes desuden også meget øl på øerne, og de lokale ølmærker, Mas og Dorada, er ganske udmærkede. Spiritus sælges til fristende lave priser og udbuddet er stort.

Spisetider

I feriebyerne er det muligt at få serveret et måltid mad stort set alle døgnets timer. Morgenmad serveres normalt kl. 08.00-10.00, frokost serveres kl. 13.00-15.00 og middag serveres kl. 20.00-21.30.

Drikkepenge

Har betjeningen været god giver m an gerne 10 % i drikkepenge.