Tenerife
Den største af de Kanariske øer har et væld af smukke strande, enestående natur og gode shopping muligheder

Fakta

 • Den største af de Kanariske øer
 • Skønne, familievenlige strande
 • Gode muligheder for shopping
 • Et spændende og lækkert miks af det spanske,
  portugisiske og afrikanske køkken.
Tenerife
Den største af de Kanariske øer har et væld af smukke strande, enestående natur og gode shopping muligheder

Fakta

 • Den største af de Kanariske øer
 • Skønne, familievenlige strande
 • Gode muligheder for shopping
 • Et spændende og lækkert miks af det spanske,
  portugisiske og afrikanske køkken.

SPANIEN - TENERIFE

REJSELEDER BLOG FRA TENERIFE

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på Tenerife.

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på destinationerne. På denne måde sikrer vi, at de bedste "live" informationer kommer direkte fra vores rejseledere til vores kommende gæster. Følg med i vores rejseleder blog og læs om alt det, du ikke kan læse dig til andre steder.

Mette
23 år, fra Gørding
Tina
21 år, fra Frederikssund
Simon
21 år, fra Storvorde

Team Tenerife 2017/2018

Skrevet af Jesper 2017-12-21

Så er vi også landet på Tenerife! Vi har nu været her et par dage, hvor vi har forberedt alt der skal forberedes til de første hold gæster ankommer. Dette har bestået i, at vi har kørt rundt til forskellige byer på øen, været ude og se vores udflugter, skrevet, printet og pakket al velkomstmateriale etc. Vi er nu mere end klar til at modtage det første hold gæster på lørdag.

Vi nærmer os stille og roligt julen, hvilket vi glæder os meget til. Det er selvfølgelig anderledes at skulle holde det væk fra familie og folk man har kær, dog hjælper på det på det, at vi har Danmarks bedste gæster og det bedste team. Til trods for dette kan man jo godt komme til at savne det danske undervejs, og netop derfor vil I ikke blive modtaget med andet end store smil og varme kram, hvis I i løbet af sæsonen skulle komme forbi med lidt danske godter. Til gengæld for disse godter kvitterer vi med en Rigtig go' ferie!

Vi glæder os til at tage i mod jer og møde jer undervejs i sæsonen!

Mange solrige julehilsner fra
Jeres rejseledere
Emma, Jesper & Amanda

Drago Milenario - Tenerifes Skjulte Skatte

Skrevet af Thomas 2017-03-13

Hej med dig!

Når du kommer ned på en Rigtig go' ferie her på Tenerife, så skal du bestemt ikke snydes for at komme med op til Icod de los Vinos, som er en lokal by beliggende på den nordlige del af Tenerife. Byen betyder vinbyen, og man har i mange år produceret rigtig meget vin i området ved Icod de los Vinos. Byens store varemærke er det utrolig flotte og store træ, Drago Milenario, eller på dansk Drageblodstræet. Træet menes, ifølge de lokale, at være mellem 2- og 3000 år gammelt, meeeeeen ifølge zoologer er det kun en 5-600 år gammelt og så er det verdens største af slagsen. Uanset hvad, så er det majestætisk på den måde det står inde midt i byen ved byens centrale torv.

Der er selvfølgelig et par legendehistorier der omhandler træet, men dem kan du jo få når du tager med på vores øtur, Tenerifes Skjulte Skatte, hvor vi netop kommer forbi byen Icod de los Vinos og drageblodstræet.

Jeg glæder mig til at se jer hernede.

De bedste lune feriehilsner

Thomas

Søsterøen - La Gomera

Skrevet af Thomas 2017-02-01

 

Tenerife er fantastisk. Det synes både Gitte, Jesper og jeg selv og det gør vores rigtig gode gæster naturligvis også. Men vidste du at man på bare én times sejlads kan komme til en anden af de Kanariske øer? La Gomera ligger kun 30 km. fra Tenerifes vestkyst og kan (næsten) altid ses fra feriebyen Costa Adeje, hvor vi holder til. Og når du er på din Rigtig go' ferie til Tenerife, så kan du igennem os komme på en helt fantastisk tur på egen hånd til søsterøen La Gomera.

La Gomera er meget anderledes end Tenerife og efter du har sejlet til hovedbyen San Sebastian, oplever du en fuldstændig rå og unik natur. La Gomera er Kanariøernes næstmindste ø, den er 6-7 gange mindre end Tenerife og der bor kun lidt over 20.000 indbyggere på øen. Øen er ikke særlig kendt og netop derfor er det også en fantastisk tur, hvor du kan komme på jeepsafari eller bare køre rundt i bus på øen. Undervejs besøger du bananplantager, nationalparken Garajonay, gør et frokoststop hvor du hører det helt unikke fløjtesprog som man stadig praktiserer på La Gomera, samt gør en masse fotostop. Inden du igen tager færgen retur til Los Cristianos, har du tid til at besøge hovedbyen San Sebastian og bl.a. kirken hvor Christoffer Columbus holdte til, inden han opdagede Amerika. Jeg var ovre og besøge øen i sidste uge og herunder kan du få inspiration til La Gomera fra min tur på øen.

Hvis du er glad for naturen, de små perler, ingen turisme og en anderledes oplevelse, så skal du naturligvis på La Gomera under din ferie på skønne Tenerife.

Mange solskinshilsner

Thomas

Parque municipal García Sanabrina - Santa Cruz

Skrevet af Jesper 2017-01-08

Hvis man skulle slå et smut forbi hovedstanden Santa Cruz, kan man gøre et stop ved byens populære García Sanabria park!

Parken er grundlagt i 1926, og er fyldt med bænke og små stier. Her kan man udforske de forskellige blomster og planter, som slår deres rødder i parken.
García Sanabria parken er cirka 67.000 m2, så man kan let nå rundt i parken med en lille gåtur. I hjertet af parken findes et flot springvand, og rundt omkring er der opstillet forskellige skulpturer fra den spanske kustner Joan Miró, og den engelske billedhugger Henry Moore.

Ved hovedindgangen står et stort blomsterur som er fremstillet i Schweiz, og er skænket til parken i 1958 af den tidligere danske konsul Peter Larsen.

En flot park som helt klart kan anbefales at besøge!

  

De nye år!

Skrevet af Jacob 2016-01-17

Vi er startet helt utroligt ud her på dejlige Tenerife, solen skinner som aldrig før. Vi har imellem 20 og 25 grader stort set hver dag og det er noget som vi er meget tilfredse med. Vejret hernede minder mest af rigtig godt dansk sommervejr og det er også noget, som vores gæster kan mærke. De er kommet herned for at komme lidt væk fra kolde Danmark, som det nu er fortiden, hvor der bliver varslet om -10 grader. Vinterjakkerne og handsker er byttet ud med shorts, T-shirt og måske en sol hat. Strandene og strandpromenade langs kysten, er et sikkert hit hernede, med vandtemperaturer på omkring de 20 grader, nyder rigtig mange af vores gæster en god dag ved stranden eller en god gåtur langs strandpromenaden, som er så hyggelig at gå langs med.


Under sydens sol, er vi selvfølgelig også interesseret i hvordan det går i Danmark, men mest af alt hvordan det går herrerne under denne omgangs EM i håndbold. Vi håber selvfølgelig at vi når hele vejen, så vi bakker også op hernede fra. Vi har et arrangement til kampene, hvor vi mødes og ser kampene på storskærm, så vi i flok kan få skabt en god stemning og dét håber vi kan mærkes på herrernes landshold under turneringen. Vi glæder os utrolig meget til at se de næste par kampe og ønsker landsholdet alt muligt held og lykke!


De bedste solskinshilsner Jacob

Tak for denne gang!

Skrevet af Gitte 2017-04-12

Sæsonen her på Tenerife er nu desværre ved at være forbi, og derfor vil vi gerne have lov til at takke af hernede fra destinationen.
Tak til alle de gæster, der har været forbi hos os! Det har været en fornøjelse at tage imod jer og lære jer at kende.
Bedste sommerhilsner fra Gitte, Emma, Thomas & Jesper


Karnevalet i Santa Cruz

Skrevet af Jesper 2017-03-11

Under karnevalet i Santa Cruz var os guider fra Primo Tours, selvfølgelig tilstede med mange af vores glade ferie gæster.

Her på Tenerife holder befolkningen mange fester, den vigtigste fest er karnevalet i Santa Cruz. Det er en meget stor begivenhed her på øen, og derfor begynder man, allerede dagen efter karnevalet, at forberede næste års karneval.

Karneval de Santa Cruz de Tenerife er et af de allerstørste karnevaler i verden – faktisk kun overgået af Rio de Janeiro. Det er således en af de største og vigtigste festivaller i hele Spanien. Hvert år trækker karnevalet tusindvis af mennesker fra hele verden til.

Karnevalet kommer til udtryk på lidt forskellige måder på de kanariske øer, men en ting er helt sikkert, og det er, at der bliver festet på højt blus i mange dage. Byerne her på Tenerife holder også deres egne små karnevaler, og man prøver så vidt muligt, at sørge for, de ikke overlapper hinanden. På den måde kan man nå med til at feste i så mange byer som muligt. Festlighederne i Santa Cruz er næsten blevet en prestige begivenhed, da de prøver at måle sig med karnevalet i Rio de Janerio i Brasilien.

Under karnevalet vil der også blive udnævnt en dronning, som kommer til at være midtpunktet under festlighederne. Dronningen vil blive præsenteret foran alle, ved et optog i Santa Cruz gennem byensgader.

Mange solskinshilsner

Jesper

Los Gigantes

Skrevet af Jesper 2017-01-29

Hvis man er på ferie på Tenerife kan man tage en tur forbi Los Gigants.

Ved feriebyen Los Gigantes ligger en af verdens største klippeformationer som har en længde på 11 km, og en højde på 600 meter. Selve klippen siges at være 7 mio. år gammel, og har engang været 800 meter høj. Men er med tidensløb blevet mindre og mindre, grundet vejrforholdene.

Idag er Los Gigantes en hyggelig by hvor man kan nyde roen, da det ligger et stykke væk fra de andre feriebyer. Mellem Los Gigantes og øen La Gomera holder grindehvalerne til, og det menes at der er omkring 650 grindehvaler, som holder til imellem de to øer.

En lille præsentation!

Skrevet af Thomas 2017-01-03

 

 Nu må vi lige hellere få præsenteres dette års team på Tenerife, sådan ordentligt. Vi er et team på 2 mand og 1 pige, som mere end bare glæder sig til at give dig en rigtig go' ferie! Vi har alle tre været på Tenerife i et godt stykke tid nu, for at være klar til de første gæster, som ankom d. 22. december. Lige nu har vi besøg af vores søde "nytårsgæster", som kom d. 29. december og rejser hjem på lørdag. Vi er alle tre helt pjattet med denne dejlige ø, og vi er mere end glade for at Tenerife er vores hjem indtil påsken. 

Vi har allerede nu godt gang i vores skønne udflugter, som du kan komme ud og opleve med os. Vi tilbyder nemlig tre helt fantastiske udflugter, hvor man blandt andet kan komme ud og se grindehvaler og delfiner, en hvor man kan opleve Tenerifes største attraktion, nemlig vulkanen Teide, og så tilbyder vi en helt unik øtur, hvor man kommer op og ser et noget anderledes Tenerife end nede sydpå, hvor du som gæst bor. 

Vi kan slet ikke vente med at tage imod dig hernede som vores gæst, og vi vil gøre alt for at du får en rigtig go' ferie hos os. Følg med løbende herinde på siden, hvor vi vil uploade lidt forskellige ting.

Her til sidst vil vi ønske dig et rigtig godt nytår! 

 Mange solskinshilsner fra dine guider

Gitte, Jesper og Thomas

 

 

 

Jul på Tenerife

Skrevet af Jacob 2016-01-04

Når man holder jul i syden, er det altid lidt specielt. Da man imod sætning til kolde Danmark, kan man nyde denne højttid under solen og med varme. Julestemningen kan godt halte lidt, da det er så forskelligt i forhold til hvad man er vant til, dog skal det siges at de lokale gør sit for at pynte op og sprede julestemningen rundt omkring i byen. Der bliver pyntet op, til den helt store guldmedalje med juletræer, nisser og julemænd. Folk klæder sig ud med nissehuer og julemands kostumer, som alligevel minder én om at det er jul. Butikkerne er selvfølgelig også med på moden med julepynt og deres sædvandlige juletilbud, som giver masser af muligheder for at købe gaverne til sine kære.


Vi ønsker en rigtig go' jul til, jer der var hernede med os, jer der kommer ned og besøger os og selvfølgelig alle jer i Danmark.

De bedste solskins hilsner alle i Primo Tours!

På tur på bølgen blå!

Skrevet af Gitte 2017-04-02

Her på skønne Tenerife, når det bliver onsdag, så kan det kun betyde én ting - nemlig at vi smutter en tur ud på bølgen blå. Det er sådan, at her midt ude i Atlanterhavet er der mange fantastiske dyr, og vi er så heldige at få lov til at se disse dyr engang imellem. Når vi tager ud på vores bådtur, med vores flotte båd Peter Pan, så er det med håbet om at få set nogle af de mange og flotte grindehvaler, der lever herude. Man kan genkende disse flotte grindehvaler på deres mørke, næsten sorte, farve. Den hoved er meget rundt og samtidig er dens rygfinne meget buget. Grindehvalerne kan blive mellem 3 og næsten 7 meter lang! Meget fascinerende ved disse dyr er, at de faktisk kan dykke helt ned til 800 meter! Generelt kan de være under vand i maksimum 10 minutter før de er nødt til at komme op til overfladen igen. Når de kommer op ånder de ud ved næsteboret som sidder højt på dens hoved.

Nogle gange er vi også heldige at se nogle delfiner af den art, der bliver kaldt ”bottlenosed dolphin”. Dette er ofte den art man også ser i film. Disse to dyr har én meget speciel ting tilfælles. Det er nemlig sådan, at de begge har to hjernehalvdelen. Og på den måde kan de faktisk ”slukke” for den ene, så de sover, mens den anden stadig ”kører”. Det vil sige, at når vi ser dem på vores tur sover de faktisk, selvom at det virker til, at de er vågne!

Personligt synes jeg ikke, at der er noget smukkere og mere betagende end at se to så fantastiske dyr i deres naturlige habitat. Og lige præcis derfor er denne bådtur en af mine absolut favoritter!

Vi glæder os meget til at få jer herned, og med ud og se disse majestætiske dyr.

Mange solrige feriehilsner fra

Gitte

Helvedeskløften - Tag vandreskoene med på ferie!

Skrevet af Gitte 2017-03-01

Hernede på Tenerife har vi rigtig mange gæster, der altid går sig en tur langs vores fantastiske strandpromenade. Men derudover har vi også gæster, der gerne vil udfordres lidt med forskellige vandreruter. Og hernede hos er der rigtig mange gode muligheder for netop dét. Jeg har sammen med mine kollegaer været på en af de mulige vandreruter, nemlig "Helvedeskløften", som ligger oppe ved byen Adeje.
Her går man 6,4km i fantastiske omgivelser. 3,2km den ene vej, hvor man først kommer lidt op i bjergene og man kan se feriebyerne på afstand. Jo længere man går, jo længere kommer man ind imellem klipperne inden man når til det flotte vandfald. Her vender man og så samme vej tilbage igen. Turen tager 3-4 timer og er virkelig en oplevelse, og derudover får man jo også lidt motion. 
Derfor kan det varmt anbefaler at pakke ordenligt fodtøj i sin kufftert.

Solskinshilsner fra
Gitte      

En oplevelse udover det sædvanlige - Tag med på udflugten til Teide

Skrevet af Gitte 2017-01-17

Tenerife er den største af De Kanariske Øer, men alligevel er den ikke særlig stor.
Vi har alle vores hotellerne nede på sydsiden, hvor vejret også er bedst.
Her er der flere forskellige turistbyer, som nærmest er vokset sammen til en stor. Det betyder, at der er rigtig mange hoteller og utrolig mange turister.
Derfor kan det være rart, at komme lidt væk fra støjen og opleve noget af den fantastiske natur som Tenerife tilbyder.

Vi har derfor en udflugt, hvor vi tager op til Teide. Her vil en af os danske guider være med og fortælle, hvad vi kommer forbi undervejs.

Teide er en vulkan og med sine 3.718m Europas største og faktisk også verdens 3. største vulkan.

Vi kører afsted i bus og kører så op, først igennem en pinjeskov inden vi når til Nationalparken, hvor vi rigtig får lov til at opleve vulkanerne.
Vi gør et stop ved Josef's Mine, som også går under navnet, "Månelandskabet"", og ved den uforglemmelige flotte klippeformation "Los Roques De Garcia". Samtidig har vi selvfølgelig Teide, som i sig selv er et utroligt imponerende syn.

På turen får man altså lov til at opleve en udsigt, som man sjældent ser andre steder og som altid vil hænge fast på nethinden.
Billeder betyder meget, men oplevelsen på egen sjæl og krop, er meget mere værd!

  

De smukkeste hilsner
fra

Teide og Gitte

I ønskes en glædelig jul fra Tenerife

Skrevet af Jesper 2016-12-24

Vi fra Primo Tours ønsker jer en glædelig jul, her fra Tenerife. Både til nuværende og kommende gæster!

Farvel til Jesper og velkommen til Emma

Skrevet af Gitte 2017-03-20

Sæsonen her på Tenerife flyver afsted og vi har nu kun 3 ankomster tilbage.
I lørdags tog vi afsked med Jesper, der fortsætter guideeventyret på Kreta. Derfor har vi fået en ny kollega ned til os, nemlig Emma, som vil hjælpe os den sidste måned hernede.
For os guider er det utroligt vigtigt, at man har et godt sammenhold og at vi hjælper hinanden. For på den måde kan vi give jer gæster så god en ferieoplevelse med Primo Tours som overhovedet muligt.  
Til jer, der allerede har bestilt en rejse ned til os, så ser vi frem til at møde jer. Og til jer, der endnu ikke har bestilt, så har vi kun et godt råd - Ring til kontoret og få bestilt en af de sidste pladser ned til os. 

Vi glæder os til at se jer!

Solskinshilsner fra det "nye" Team Tenerife
Gitte, Thomas & Emma

 

 

Kanarisk lokal kaffe - Barraquito

Skrevet af Thomas 2017-02-19

Når du er på din Rigtig go' ferie her på Tenerife, så synes vi også at du skal smage noget lokalt. Her på Tenerife findes en speciel kaffe der kaldes barraquito. Barraquito består af fire forskellige lag, som er kondenseret mælk, "licor 43" oven på den kondenseret mælk, varm frisk espresso hældes oven på de to lag og til sidst er der på toppen mælkeskum samt kanel drysset  ud over. Det er en speciel og lokal kaffe der kun findes på De Kanariske Øer, og vi kan i den grad anbefale den. Kaffen er meget sød, men som der også ses på billedet nedenunder, så er det en lille kop kaffe.

Mmmmh - velbekomme! :-)

Vi glæder os meget til at tage imod dig og give dig en Rigtig go' ferie på Tenerife!

Mange solskinshilsner

Thomas

 

 

Masser at opleve under din ferie på Tenerife - Junglepark

Skrevet af Thomas 2017-01-08

Under din ferie på Tenerife er der bunkevis af ting at opleve. På denne blog giver vi tips og tricks til, hvad vi synes lige netop du skal opleve, når du kommer ned og besøger os.

I dag vil jeg gerne skrive lidt om den fine zoologisk- og botaniskehave, Jungle Park. Jungle Park ligger kun cirka 20 minutters kørsel fra feriebyen Costa Adeje, i retning mod lufthavnen, og der går endda gratisbusser hertil fra Costa Adeje, så du også kan spare lidt på transporten. 

Når du kommer ind i Jungle Park, får du et kort stukket i hånden over alt det man kan se herinde, og det er en god ide at holde kortet tæt, for parken er faktisk temmelig stor med masser af fine stier og bygget op som en labyrint. På den måde er det ligesom at gå inde i en rigtig jungle, men det er kun utrolig fedt da det gør helhedsoplevelsen af besøget meget større og bedre!

Det første du møder når du kommer ind i parken, er tigrene, som oftest ligger og daser. Derefter kan du gå forskellige veje rundt i parken, men uanset hvor du ender, vil du finde masser af dyr, som enten ligger og slapper af, svømmer rundt og hygger sig, eller er i gang med at blive fodret. I parken kan du på forskellige tidspunkter af dagen nemlig overvære fodring af dyrene, hvor man på den måde kommer helt tæt på. Derudover er der i løbet af dagen forskellige shows, bl.a. søløve-, og rovfugleshows, som også er et besøg værd. Der er selvfølgelig mulighed for at få lidt at spise og drikke i parken, da man sagtens kan få en halv til en hel dag til at gå her. Men tjek lige et par billeder fra parken ud her:

Vi guider har allerede besøgt Jungle Park, og vi vil hjertens gerne give vores anbefaling videre til dig! Parken er naturligvis veloplagt til børnefamilier, men også blot hvis du er interesseret i dyr og interesseret i at få en anderledes og spændende oplevelse, er det helt klart et besøg værd.

Men helt generelt, så glæder vi os bare til at tage imod dig hernede på skønne, varme Tenerife.

Mange solskinshilsner

Thomas

 

Håndboldstemning!

Skrevet af Kirstine 2016-01-21

Den indledende runde i EM herrehåndbold er netop afsluttet på fantastisk vis med en overbevisende sejr over Ungarn på 30-22, og her på Tenerife var opbakningen fabelagtig. Det er en utrolig skøn følelse at sidde udendørs i den lune temperatur med en samlig glade gæster, og efter gårsdagens sejr, vil glæden ingen ende tage.

Arrangementer som disse bringer os guider tættere på vores gæster, idét fællesfølelsen er enorm. Det har hidtil været super hyggeligt at se kampene sammen, og derfor har vi naturligvis i sinde at fortsætte succesen i mellemrunden!

Ellers byder vores herlige ø på solskin fra en skyfri himmel, hvilket selvfølgelig også sætter et solidt, positivt præg på humøret blandt alle :-)

Gå tilbage til bloggen

VIDEOER FRA TENERIFE

Gå tilbage til bloggen

BILLEDER FRA TENERIFE

Gå tilbage til bloggen

SPØRG DIN REJSELEDER

Her kan du læse tidligere stillede spørgsmål. Klik på spørgsmålene for at læse mere. Du kan også selv stille spørgsmål ved at benytte formularen nederst på siden.

Bil udlejning

Spørgsmål:

Hvilken priser er der på jeres ture.


Svar:

Hej Flemming, Her på Tenerife har vi følgende udflugter: - En tur til vulkanen Teide, som koster 36 € for voksne og 18 € for børn. - En tur til det nordlige, lokale Tenerife. Denne udflugt er en heldagstur, og koster 55 € for voksne og 30 € for børn. - En tur til søs, hvor vi søger efter delfiner og grindehvaler. Dette er en 3 timers sejltur, der koster 39 € for voksne, og 19,5 € for børn. Ellers er vi naturligvis også behjælpelige med forslag, vejledning og arrangering af andre potentielle udflugter. Solskinshilsner fra Kirstine, Primo Tours, Tenerife.

Dykning

Spørgsmål:

Har i nogen erfaring med dykkercentre på Tenerif


Svar:

Kære Flemming. Her på Tenerife er det mest anbefalelsesværdige dykkerfirma helt sikkert "Tenerife Scuba". Dette selskab udbyder dykning til alle niveauer, og er super professionelle. Du kan tjekke deres hjemmeside ud her: http://www.divingtenerifescuba.com/ - Her vil du kunne finde info om både kontakt, priser og forskellige kurser. De bedste hilsner Kirstine, Primo Tours

STIL DIT SPØRGSMÅL TIL REJSELEDEREN

*: Bedes udfyldt. Du vil modtage en mail når rejselederen har svaret på dit spørgsmål. Dit spørgsmål og svar vil sammen med dit navn derudover blive offentliggjort her på siden. Din email vil ikke blive vist.

Gå ikke glip af
din kommende
afbudsrejse
Vi har gjort det let og enkelt, at overvåge netop de afbudsrejser, der matcher dine ønsker.