Side

Tyrkiets ældste havneby rummer et usædvanligt stort antal seværdigheder

Info om Side

Side er beliggende imellem Antalya og feriebyen Alanya – ca. 1 times kørsel fra lufthavnen. Side ligger på en halvø med sandstrande til begge sider. Denne gamle havneby er en af Tyrkiets ældste, og rummer et usædvanligt stort antal seværdigheder - en eventyrlig byport og ruinerne af et stort amfiteater med plads til ca. 19.000 tilskuere.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Side:

Dream Family Club
m/All Inclusive

Se hotellet her

Tyrkiet - Side

Udflugter i Side

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter i Side. Udflugtsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Quad & Buggy safari

Oplev adrenalinsuset i et storslået naturlandskab på dette offroad-eventyr. I bliver hentet fra hotellet og kørt til basen i Oymapinar-området lige ved siden af naturparken. Når alle er samlet, vil der blive givet detaljerede instruktioner og nødvendigt sikkerhedsudstyr af Quad & Buggy Companys personale såsom hjelme osv. Som chauffør er minimumsalderen 17 år. Det er en uforglemmelig halvdagsudflugt på en 20 km lang bane med meget adrenalinsus.

Dykning

Tag med ud i det blå og kom ned på bunden af havet. Her vil du føle dig i trygge hænder, når alle har deres egen erfarne dykkerinstruktør med til at hjælpe - lige meget om det er din første gang eller om du er mere erfaren. Vi sejler ud fra havnen i Side og tager mod et museum under havets overflade. Man får lov at dykke to gange og kan indimellem dykkene snorkle rundt som det lyster. Der er god mulighed for at udfordre sine grænser og tage hele familien med på bådtur. Ved middagstid vil der blive serveret en fin frokost på båden inden vi ved eftermiddagstid tager mod land igen.

River rafting

Er man eventyrlysten, men samtidig gerne vil opleve Tyrkiets smukke natur, kan du tage med på rafting, hvor man både vil få en på opleveren samtidig med at man befinder sig i smukke omgivelser i skoven blandt kløfter og vandfald. Man bliver først hentet på hotellet og derefter køres man ud til rafting centeret. Her vil der blive givet en briefing omkring sikkerhedsregler, og man får udleveret hjelm og redningsvest. Turen foregår i 8-personer rafting både, hvor en guide vil styre båden, så man imens kan nyde den smukke natur sammen med familien. Båden sejler gennem natur, vand og klipper. Denne del af Alanya får turister sjældent lov at se, hvilket gør rafting til en udflugt for hele familien, hvor man finder noget til enhver smag. Efter man har fået sig en god appetit ovenpå denne fantastiske oplevelse, vil der blive serveret frokost, som er inkluderet i prisen. Selvom der er fart over feltet, er denne tur velegnet til personer, der aldrig har prøvet rafting før. Der er guide på hele vejen igennem, og skulle man have lyst, er der til sidst mulighed for at købe en video af denne skønne ferieoplevelse, så man kan have mindet med hjem i kufferten. OBS. Gravide og folk med skrøbelig ryg eller andre skavanker frarådes denne tur. Drikkevarer til frokost er eksklusive. Tidspunkter: Tirsdag og Lørdag. Ønsker du at tilmelde dig udflugten gøres det gennem din rejseleder.

Jeepsafari - Side Village

Jeepsafari er den helt rigtige udflugt for dig, som vil have en oplevelse ud over det sædvandelige. Turen foregår i en åben jeep hvor rutinerede chauffører vil føre jer igennem bjergernes små off-road stier. På denne tur vil vi køre væk fra Side og se noget af det lokale Tyrkiet. Allerførst begynder vi med et møde, hvor I vil få informationer om turen. Dernæst triller I videre ad de snoede veje igennem de gamle landsbyer i Taurusbjergene, som også byder på et besøg i en gammel landsbymoske. Med vind i håret og smil på læben går turen videre til et smukt sted ved Green Lake. Her skal I nyde jeres frokost i naturlige, smukke omgivelser.

Hamam VIP

Et besøg i det tyrkiske bad, hamam, er en god start på ferien. I badet bliver både krop og sjæl plejet, og huden bliver efterfølgende lettere brun, når man har været i hamam. Du træder først ind i en varm sauna, hvor huden bliver varmet godt op, mens du slapper helt af. Dernæst vises du videre til et dampbad, hvor alle de døde hudceller løsnes fra kroppen. Herfra træder du ind i et smukt, marmorbeklædt lokale, hvor hamamassistenten giver en grundig peeling og en tur med skrubbehandsken, så alle døde hudceller bliver skrubbet af kroppen. Slutvist modtager du en god omgang oliemassage, og så er du fuldstændig klar til at starte din ferie.