Side
Tyrkiets ældste havneby rummer et usædvanligt stort antal seværdigheder

Fakta

  • Gammel Havneby
  • Smuk romersk arkitektur
  • Lange badestrande
  • Gode shopping muligheder
Side
Tyrkiets ældste havneby rummer et usædvanligt stort antal seværdigheder

Fakta

  • Gammel Havneby
  • Smuk romersk arkitektur
  • Lange badestrande
  • Gode shopping muligheder

Tyrkiet - Side

Udflugter i Side

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter i Side. Udflugtsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Dag Udflugt Kort beskrivelse Priser i EURO
Mandag Solnedgang over Middelhavet En udflugt for hele familien i Alanya 15 € pr. voksen 7,5 € pr. barn (6-12 år) gratis for 0-3 år.
Tirsdag Tyrkisk morgenmad over Dim-cay floden en kulinarisk oplevelse og udflugt i de imponerende Taurusbjerge 33 € pr. voksen. 16,5 € pr. barn (6-12 år) gratis for 0-3 år.
Torsdag Manavgat og Side En heldagstur der er spækket med oplevelser 28 € pr. voksen 14 € pr. barn (6-12 år) og gratis 0-3 år.
Udflugtsdag Mandag

Solnedgang over Middelhavet

Solnedgang over Middelhavet

En udflugt for hele familien i Alanya


Tag familien eller vennerne under armen og kom med ud på en unik tur i Alanya i de smukke aftentimer.

Vi starter turen ud med at køre op langs bjergsiderne, hvor i får den smukkeste udsigt ud over Alanya centrum og middelhavet. Vi gør stop ved terrasserne, som er en smuk udkigspost og et hyggeligt område som de lokale ofte besøger. Her kan i få taget nogle af feriens smukkeste billeder af byen, den grønne natur og Taurusbjergene.

Herefter går turen mod Alanya centrum, hvor vi slår vejen forbi en gammel guldsmed. Her i Tyrkiet kan i nemlig spare op til 50% på smykker og ædelsten, og vi vil gerne give jer et godt indblik i jeres muligheder, så i kan få dækket jeres shoppingsbehov på bedste vis. Fra guldsmeden går vi samlet igennem de hyggelige gader i basarområdet, hvor vi vil udpege nogle af Alanyas bedste restauranter for jer. Ved havnekajen venter en hyggelig sejlbåd på os, som vil sejle os ud på en eventyrlig og smuk aftentur. Vi sejler blandt andet forbi det Røde tårn, Alanya borgen og eventyrlige grotter. Undervejs sætter vi anker og nyder en skøn aftensmad ombord, mens solens stråler danser på bølgerne.

Smukkest er dog solnedgangen, som vi vil komme til at opleve fra sejlbåden, mens vi skåler med andre af vores danske gæster og hinanden.
Efter en times tid til søs sejler vi tilbage i havnen og går i land. Hvis man gerne vil hjem til hotellet herfra, stiller vi en bus til rådighed for gæster fra Side, hvor gæster fra Alanya har hjemtransport på egen hånd.

Alle os rejseledere er med på denne hyggelige aftentur, og turen er placeret i starten af ugen så i kan få lov til at møde jeres medrejsende og lære hinanden og os bedre at kende.
Kontakt en af os rejseledere for bestilling og mere information.

Priser i EURO: 15 € pr. voksen 7,5 € pr. barn (6-12 år) gratis for 0-3 år.
Huskeliste

Kamera
Badetøj
Vand på flaske
Godt fodtøj til byrundtur
kontante penge til drikkevarer på båden

Udflugtsdag Tirsdag

Autentisk tyrkisk morgenmad

Autentisk tyrkisk morgenmad

en kulinarisk oplevelse og udflugt i de imponerende Taurusbjerge

Hvis du er interesseret i at blive klogere på de tyrkiske traditioner og det mere lokale Tyrkiet, så er denne oplevelse som skræddersyet til dig. Vi starter turen ud med et besøg ved smeltevandsfloden Dim Cay, som løber igennem Taurusbjergene. Her elsker de lokale at spise deres morgenmad på de bløde, farverige puder, som befinder sig på tømmerflåderne over floden. Her vil vores bord blive fyldt med en masse små autentiske, tyrkiske anretninger, og synet af de mange anretninger mætter hurtigt øjnene før maven.

Efter et solidt måltid kan en dukkert i det 15 grader kolde smeltevand være tiltrækkende, og i vil derfor få god tid til at bade og blive kølet ned. HUSK dette vand siges at kunne gøre en 20 år yngre! ;-)

Dernæst går turen op igennem de grønne, imponerende Taurusbjerge, hvor vi gør et kort stop ved en smuk dæmning. Her kan i få taget nogle smukke billeder af den store dæmning, samt nyde den fredfyldte stemning der hersker i den omkringliggende natur. Undervejs kan i se flere ældre, lokale huse, som giver et godt indblik i hvordan de lokale bor i bjergene.

Søger vi længere op i bjergene finder vi den imponerende dybe drypstenshule Dim Cave. Hulen har en luftfugtighed på 98% og siges at være mere en million år gammel. Her imponerer de naturlige drypsten gang på gang mens du bevæger dig rundt i den rummelige hule, som har en underjordisk sø for enden. Efter et besøg i drypstenshulen triller vi tilbage mod byen, så i kan være tilbage på jeres hotel før frokost.

OBS! Turen er ikke for gangbesværede, da drypstenshulen byder på mange trapper og ujævnheder.

Kontakt os rejseledere for bestilling og mere information.

Priser i EURO: 33 € pr. voksen. 16,5 € pr. barn (6-12 år) gratis for 0-3 år.
Huskeliste

Godt fodtøj
Badetøj/håndklæde
Kamera
Tom mave ;-)

Udflugtsdag Torsdag

Manavgat og Side

Manavgat og Side

En heldagstur der er spækket med oplevelser

En heldagstur der er spækket med oplevelser
På torsdag har vi en heldagsudflugt for hele familien, hvor turen går til Manavgat og Side. Her skal vi både shoppe, bade og opleve en bid af den tyrkiske historie, kultur og religion.
Manavgat er områdets shoppingsparadis, og derfor tager vi jer først med forbi en stor tekstilforretning. Her får i tid på egen hånd til at shoppe i den enorme butik, hvor der kan findes alt fra sko, tasker og tøj, til rigtige billige penge.

Efter lidt shopping sætter vi os ombord på en hyggelig træbåd, som venter på os ved Manavgat-floden, som er en dyb smeltevandsflod, som løber helt oppe fra Taurusbjergene. Dette vand er dejlig køligt, og sejlturen ned langs floden er utrolig smuk og frodig. Efter 30 minutter lægger vi til langsflodbredden, lige før at floden forbindes med det blå middelhav. Her får vi serveret en dejlig omgang frokost, som er inkluderet i prisen. Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen. Med fyldte mader er det tid til at udforske området, og i vil her få god tid på egen hånd til at bade i floden eller i middelhavet. Efter godt og vælg 3,5 times afslapning på båden, floden og stranden, går vi i land igen.

Herfra besøger vi Manavgats berømte moske, som er en af de største der findes langs middelhavskysten. Mosken har hele 4 kaldetårne, og er udstyret med utrolig smukke håndmalede kakler. I den fredfyldte og farverige moske vil vi give jer god information, og vise jer hvordan tyrkerne går til bøn.

Herefter går turen videre til en læderforretning, hvor vi gerne kort vil præsentere et modeshow for jer. Efter besøget i Manavgat er vi klar til at drage videre til den gamle by Side. Her besøger vi den antikke bydel, hvor vi blandt andet tager jer med forbi et ældgammelt amfiteater fra det 5. århundrede, som har kunne rumme helt op til 17.000 tilskuere! Vi viser jer desuden også et tempel som blev bygget til ære for den græske gud Apollo, samt bydelens øvrige gamle ruiner. Side er berømt for dets velbevarede ruiner fra den græske og romerske stortid, og i vil derfor også få tid på egen hånd her, til at gå iblandt ruinerne eller i byens hyggelige bazar. Efter besøget i Side, kører vi jer alle sammen tilbage til hotellerne, og takker for en dag fyldt med mange oplevelser.

Priser i EURO: 28 € pr. voksen 14 € pr. barn (6-12 år) og gratis 0-3 år.
Huskeliste

Kamera
Vand på flaske
Penge til shopping
Badetøj
Håndklæde
Solcreme
Godt humør :-)