Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

07.01.2022 Primo Tours overtager aktiemajoriteten i DANexplore

Primo Tours koncernen har købt en væsentlig ejerandel i rejsebureauet DANexplore, der specialiserer sig i individuelle rejser til hele verden, særligt destinationer i Asien, Afrika, Australien og USA/Canada. 

Med overtagelsen cementerer Primo Tours sin position som en af de stærkeste aktører i den danske rejsebranche, med nu i alt 9 rejsebureauer samlet i Primo Tours koncernen.

Styrkelse af forretningsområde
Direktør Bjarke Hansen fra Primo Tours udtaler i forbindelse med overtagelsen: “DANexplore er et fantastisk supplement til vores nuværende forretning. Vi har haft et ønske om at styrke den dynamiske del af vores forretning, hvor vi tilbyder vores gæster at rejse på egen hånd med rutefly til eksotiske rejsemål i hele verden”. Primo Tours har i forvejen specialrejsebureauet VERDN, og købte i november sidste år selskabet USA tours, der også har de associerede brands Asien Eksperten og African Spirit.

Bjarke Hansen forventer sig meget af samarbejdet: ”DANexplore har et stærkt brand og nogle attraktive produkter. Samtidig har de samme kerneværdier som os - nemlig fokus på personlig service og nærhed til gæsterne”. Bjarke Hansen fortsætter: ”vi tror meget på markedet for oversøiske rejser efterhånden som verden normaliserer sig, og med medejerskabet af DANexplore og købet af USA tours, står vi nu også stærkt på markedet for individuelle rejser.”

Selvstændig enhed
DANexplore fortsætter som selvstændig virksomhed, og med 3 ledende medarbejdere som en fortsat del af ejerkredsen.
Bureauchef, Rasmus Nicolaisen, siger om det nye samarbejde: ”vi glæder os til at blive en del af setuppet i Primo Tours gruppen, og til de fordele der hører med til, at være en del af en større organisation. Det giver os muligheden for at have fuldt fokus på produktet og vores gæster.”

Ekspansion trods Corona
Primo Tours har i forbindelse med Corona-epidemien aktivt udvidet forretningen. Bjarke Hansen udtaler: ”Der har budt sig nye muligheder i rejsebranchen og da chancen opstod i forhold til USA Tours sidste år valgte vi at slå til. Nu er vi klar til, sammen den øvrige ejerkreds og teamet i DANexplore, at sætte yderligere fokus på at skabe nogle rigtig spændende rejser til vores gæster. Vi tror på, vi kan opnå synergier både i forhold til vores drift, men vi glæder os også til at kunne tilbyde vores gæster både charterrejser til sol destinationer, skirejser og nu også et stærkt udbud af oversøiske rejser”.

Fakta
Rejsebureauet Primo Tours er etableret i 2009 af Bjarke Hansen og Henrik Søndergaard, og sender årligt knap 100.000 danskere på charterferie. Koncernen består udover Primo Tours af rejsebureauerne Århus Charter, SunCharter og Verdn samt datterselskabet Tourpaq, der leverer IT- og bookingsystemer til rejsebranchen.

I december 2020 overtog Primo Tours også Skinetworks, der er en sammenslutning af skirejseselskaberne Danski, Nortlander og Slopetrotter, der forventer at sende 60.000 danskere og svenskere afsted på ski hvert år. I 2021 blev USA tours, med de underliggende brands Asien Eksperten og African Spirit også en del af koncernen.

DANexplore blev stiftet i 2009, og er hjemmehørende i Randers. DANexplore arrangerer individuelle rejser til hele verden, herunder kør-selv ferier til USA, Canada, Australien og New Zealand, skirejser til USA, Canada og Japan, safarier til Afrika og rundrejser i Asien.