03.12.2020 Primo Tours overtager Danmarks største skirejsekoncern Skinetworks

Det Ringkøbing baserede rejsebureau Primo Tours har i dag overtaget Skinetworks, der er Danmarks største skirejsekoncern. Skinetworks består af rejsebureauerne Danski, Northlander, Slopetrotter, Active Alps og Summit Week.
Dermed er der skabt en stærk dansk aktør i rejsebranchen, med nu i alt 9 rejsebureauer samlet i Primo Tours koncernen.

Stærkt match
Direktør Bjarke Hansen fra Primo Tours udtaler i forbindelse med overtagelsen: ”vi har fået en helt unik mulighed for at gå ind i skibranchen med overtagelsen af Skinetworks. Vi ser skirejsebranchen som et perfekt match til vores nuværende forretning, og Skinetworks-koncernen har nogle super stærke brands og produkter”.

Bjarke Hansen, der også fremadrettet vil være direktør for hele koncernen, forventer sig meget af opkøbet: ”Skinetworks står fantastisk stærkt på både det danske og det svenske marked - de har nogle utroligt spændende koncepter, som de selv har udviklet. Samtidigt har Skinetworks de samme kerneværdier som os - nemlig fokus på nærhed til gæsterne, dansktalende personale på destinationerne og et højt serviceniveau”.

Købet giver synergier
Primo Tours har en klar forventning om at opkøbet vil give koncernen en række synergier og driftsfordele. ”Produkt- og sæsonmæssigt passer Skinetworks særdeles godt ind i vores setup. Vi har forskudte sæsoner, og kan således anvende vores ressourcer og personale endnu mere optimalt hen over året” forklarer Bjarke Hansen.

”Vi har jo prøvet det før, og har haft succes med at integrere både Århus Charter og SunCharter i vores virksomhed. Vi har et stærkt IT-setup, idet vi selv ejer og udvikler vores bookingplatform Tourpaq – et system der i øvrigt også benyttes af Skinetworks. Dette er endnu en fordel i det samlede setup, som betyder at vi relativt let kan overtage driften”.

I slutningen af oktober offentliggjorde Primo Tours, at man sammen med en række investorer fra branchen havde startet flyselskabet Airseven. Bjarke Hansen siger: ”vi har valgt at bruge den nuværende krise i rejsebranchen til aktivt at udvikle vores virksomheder. Vi har etableret Airseven, for at styrke vores setup på flysiden. Og vi ser rigtig gode synergier i fremtiden mellem vores flyforretning og skirejsebureauerne”.

Selvstændige brands
Skinetworks fortsætter som selvstændig virksomhed i Primo Tours koncernen, med egne brands og medarbejdere. Bjarke Hansen uddyber: ”Vi har haft held med at drive vores nuværende brands som mindre rejsebureauer med hvert deres DNA, fokus og profil”.
Bjarke Hansen, der selv har en baggrund som både guide og direktør i skibranchen, glæder sig til at kunne udvide koncernens rejsetilbud til at omfatte skirejser: ”Jeg ser meget frem til igen at skulle arbejde aktivt med skirejser, og vi glæder os til også at kunne tilbyde vores gæster en rigtig go’ ferie på ski.”

Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte direktør Bjarke Hansen på mobil 21764438 eller mail bh@primotours.dk

Fakta
Rejsebureaet Primo Tours er etableret i 2009 af Bjarke Hansen og Henrik Søndergaard, og sendte sidste år knap 100.000 danskere på charterferie. Koncernen består udover Primo Tours af rejsebureauerne Århus Charter, SunCharter og Verdn samt datterselskabet Tourpaq, der leverer IT- og booking systemer til rejsebranchen.

Skinetworks koncernen blev etableret i 2005 og er en sammenslutning af skirejseselskaberne Danski (1982), Northlander (1990) og Slopetrotter (2005). Desuden har man specialbureauerne Summit Week og Active Alps.