Primo Tours vinder Rejseprisen 2017

Rejseprisen, som uddeles af foreningen Danske Rejsejournalister, går i år til PrimoTours, der får prisen for sin evne til at udvikle nye rejsemål og koncepter.

For fjerde år i træk uddelte foreningen Danske Rejsejournalister tirsdag eftermiddag Rejseprisen, og i år gik prisen til Primo Tours.

”Rejseprisen 2017 går til Primo Tours for at åbne nye horisonter på nye måder for danskerne og på den måde ikke bare kopiere, hvad der allerede findes. Og selv om det ikke er unikt med danske guider og rejseledere, så er det også noget, vi har i Danske Rejsejournalister anerkender, for vi ved, at det er noget, mange danske gæster fortsat sætter pris på,” siger Anne-Vibeke Isaksen fra Danske Rejsejournalister.

Hos Danske Rejsejournalister hæfter man sig også ved, at Primo Tours er gået imod trenden med all inclusive.

”Mens mange kollegaer i branchen slog hårdt på all inclusive, slog Primo Tours sig allerede fra 2010 op på hoteller med dage uden all inclusive. Begrebet ”mini all inclusive” bestående af morgenmad og drikkevarer i løbet af dagen var en del af konceptet fra starten og lever stadig i bedste velgående,” siger Anne-Vibeke Isaksen.

Indehaver af Primo Tours, Bjarke Hansen, glæder sig over prisen.

”Vi er i Primo Tours meget beærede over at modtage Rejseprisen, specielt fordi man har vurderet, at vi har gjort noget godt for danskerne i udlandet. Det er det, vi kæmper for hver eneste dag, når vi sender folk afsted. Jeg kan love, at vi hos Primo Tours også i de kommende år vil kæmpe for at lave nye ting og for at gøre tingene på en anderledes måde” siger Bjarke Hansen.

Om selskabets syn på all inclusive, som Danske Rejsejournalister har bemærket, siger han:

”Vi forsøger at arbejde lidt imod den trend, der er i branchen til all inclusive. Det gør vi på flere forskellige måder, for all inclusive har den modbydelige bagside, at det ødelægger det, der gør det specielt at holde ferie i et område. Derfor har vi blandt andet opfundet det begreb, der hedder ”mini all inclusive”, som gerne skulle gøre, at folk kun er på hotellet om morgenen og om formiddagen og ellers - til frokost og aftensmad - er ude at opleve lokalbefolkningen.”

De tidligere modtagere af Rejseprisen er Det spanske turistkontor i København, Sun Air og Politikkens Forlag.