Rejser til

Italien

Besøg vores fantastiske destination
Sardinien - der af mange betragtes som Middelhavets smukkeste ø

Italien er indbegrebet af sol, sommer, gastronomi og god rødvin

I hundretusindevis af danskere vælger hvert år Italien som den foretrukne feriedestination. De drages af en magnet, og det gør de af mange grunde.

Først og fremmest fordi Italien byder på masser af fantastiske oplevelser, hvad enten man er til badeferie, aktiv ferie, til en lidt mere kulturel ferie, til spændende og pulserende storbyferie – eller til en kombination af disse og mange andre muligheder.

Halvdelen af verdens kulturskatte findes i Italien

Italien er rigt på mange ting – bl.a. emmer landet af kunst og kultur. Ifølge forskellige undersøgelser besidder landet halvdelen af alle verdens kulturskatte: Colosseum, Botticellis fantastiske maleri af Venus´ fødsel, Dantes opdagelsesrejse i underverdenen i ”Den Guddommelieg Komedie”, etruskernes statuer, Michelangelos skulpturer og Tizians kærlighedsgudinde, for blot at nævne nogle af de meste kendte.

Landet tilbyder også et meget fantastisk og særdeles varieret landskab, fra de sneklædte bjerge i nord til de tørre, varme sletter i syd, og beliggende mellem det dybblå Middelhav og det grønne Adriaterhav. Når dertil lægges nogle fantastisk og oplevelsesrige storbyer, en uforlignelig gastronomisk tradition, et altid levende gadeliv og en imødekommende befolkning, der besidder den specielle italienske blanding af smidighed, kølig stringens og overrumplende lidenskab.

Dybe kontraster mellem nord og syd

Italien er et land der er præget af dybe kontraster mellem nord og syd. I nord findes det rige, undertiden kølige, højt industrialiserede og teknologiske Norditalien. I syd det solvarme, farverige, fattigere, og mindre industrialiserede samfund. Og midtimellem findes det Midtitalien, som er en blanding af det nordlige og det sydlige Italien, og med de gamle, klassiske renæssancebyer, der er så rige på fortidsminder og kulturskatte.

Italien har desuden flere store søer og floder, fx Gardasøen og floden Po, samt Europas største aktive vulkan, Etna.

Gastronomi i verdensklasse

Italien er kendt for sin enestående gastronomi og specielt sin pasta og pizza med de mange muligheder, kombinationer og opskrifter.

Men også mange andre delikatesser stammer fra Italien. Fx er det i Umbrien og Piemonte man finder trøfler (de hvide i Piemonte og de sorte i Umbrien), bøffelmozzarellaen kommer fra den sydlige del af Italien, hvor risottoen er en typisk Norditaliensk ret.

Italien er også verdensberømt for sin desserter, sin is, sin tiramisu og den skønne creme caramel. Vi må heller ikke glemme de klassiske oste som parmesan, grana padano, mozzarella og gorgonzola, som i dag fåes i supermarkeder verden over.

Verdens største vinproducent

Italien er verdens største vinproducerende land. Der er mange kendte italienske vine, især rødvine. Vi behøver blot at nævne navne som Amarone og Barolo, som kommer fra det nordlige Italien, Brunelle og Chianta, som produceres i Toscana, Aglianico fra Basilicata og Campania, den søde dessertvin Vin Santo fra Tascana, den lette hvidvin Frascati fra Lazio og dessertvinen Marsala, som stammer fra Sicilien.  

Italien består af den karakteristiske støvleformede halvø, flere mindre øer samt de to lidt større øer, Sicilien og Sardinien. Det er sidstnævnte ø – af mange betragtet som Middelhavets smukkeste - at Primo Tours kan tilbyde sine gæster en uforglemmelig ferie. Det sker i skønne omgivelser i Arbatax Park Resort, som er en unik hotelperle, beliggende i eventyrlige og rolige omgivelser og med suveræn panoramaudsigt fra flere steder på halvøen.

Velkommen til Italien og til en Rigtig go’ ferie!

Læs mere

Tips til din rejse

  • Drikkevandet er rent, men italienere foretrækker selv vand på flaske pga. smagen – og det bør du nok også gøre
  • Butikkerne har typisk følgende åbningstider: 9.30 - 13.00/16.00-20.00. Mange holder lukket mandag formiddag og hele søndagen
  • Det er en god ide at leje en bil på Sardinien som er på størrelse med Jylland – Primo Tours formidler gerne udlejningen
  • Gastronomi og vin er en vigtig del af Italien, og det er en god ide hjemmefra at sætte sig ind i gastronomiske vaner og traditioner, så får I mere ud af den del af ferien i Italien
  • Italien er medlem af EU og møntfoden er EURO

 

Vi er altid på udkig efter nye, spændende rejsemål

Hos Primo Tours er vi altid på udkig efter nye, spændende rejsemål, hvis autentiske miljøer lever op til den rejsevision, vi brænder for.

365 dage om året er vi på udkig efter nye rejsemål. Det kan være rejsemål, som er velkendt af danske charterturister, eller det kan være helt nye rejsemål, som vi ved vil falde i vores gæsters smag. Blandt de sidstnævnte er Sivota, en naturskøn kystby, beliggende på det vestlige græske fastland, og Meganisi, der er ”vores” lille autentiske perle af en græsk ø.

Vi leder også altid efter nye hoteller og lejligheder, der lever op til vores krav om faciliteter på stedet, afstand til strand og by, standard på værelserne/lejlighederne og endelig det generelle helhedsindtryk af service og atmosfære.

 

Jeg har selv været der og sagt OK!

Fælles for de destinationer og hoteller og lejligheder, som vi tilbyder dig som gæst er, at jeg ALTID selv har været der og sagt god for stedet.

Det skylder vi dig som gæst, da vi ikke ønsker, at du nogen måde kommer til at købe ”katten i sækken”. Vi har fingeren på pulsen og ved, hvilke krav du og vores andre gæster stiller. Derfor forlader vi os ikke på smukke billeder og skønmalerier, men vil med egne øjne se, hvad det er du får.

Det skylder vi dig, når du lægger ferien i vores hænder!

Læs mere
Gå ikke glip af
din kommende
afbudsrejse
Vi har gjort det let og enkelt, at overvåge netop de afbudsrejser, der matcher dine ønsker.