Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Italien

Indbegrebet af sol, sommer, kultur og gastronomi

Rigtig mange danskere vælger hvert år Italien som den foretrukne feriedestination.
  • Italien består af den karakteristiske støvleformede halvø, flere mindre øer samt de to lidt større øer, Sicilien og Sardinien

Info om Italien

Rigtig mange danskere vælger hvert år Italien som den foretrukne feriedestination. De drages af en magnet, og det gør de af mange grunde.

Først og fremmest fordi Italien byder på masser af fantastiske oplevelser, hvad enten man er til badeferie, aktiv ferie, kulturel ferie, til spændende og pulserende storbyferie – eller til en kombination af disse og mange andre muligheder.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Pizzo:

Magic Life Calabria
m/All Inclusive

Se hotellet her

ITALIEN

Indbegrebet af sol, sommer, kultur og gastronomi

Italien består af den karakteristiske støvleformede halvø, flere mindre øer samt de to lidt større øer, Sicilien og Sardinien. Rigtig mange danskere vælger hvert år Italien som den foretrukne feriedestination. De drages af en magnet, og det gør de af mange grunde.

Først og fremmest fordi Italien byder på masser af fantastiske oplevelser, hvad enten man er til badeferie, aktiv ferie, kulturel ferie, til spændende og pulserende storbyferie – eller til en kombination af disse og mange andre muligheder.

Halvdelen af verdens kulturskatte findes i Italien

Italien er rigt på mange ting – bl.a. emmer landet af kunst og kultur. Ifølge forskellige undersøgelser besidder landet halvdelen af alle verdens kulturskatte: Colosseum, Botticellis fantastiske maleri af Venus´ fødsel, Dantes opdagelsesrejse i underverdenen i ”Den Guddommelieg Komedie”, etruskernes statuer, Michelangelos skulpturer og Tizians kærlighedsgudinde, for blot at nævne nogle af de meste kendte.

Landet tilbyder også et meget fantastisk og særdeles varieret landskab, fra de sneklædte bjerge i nord til de tørre, varme sletter i syd, og beliggende mellem det dybblå Middelhav og det grønne Adriaterhav. Dertil lægges nogle fantastiske og oplevelsesrige storbyer, en uforlignelig gastronomisk tradition, et altid levende gadeliv og en imødekommende befolkning, der besidder den specielle italienske blanding af smidighed, kølig stringens og overrumplende lidenskab.

Dybe kontraster mellem nord og syd

Italien er et land, der er præget af dybe kontraster mellem nord og syd. I nord findes det rige, undertiden kølige, højt industrialiserede og teknologiske Norditalien. I syd findes det solvarme, farverige, fattigere, og mindre industrialiserede samfund. Og midtimellem findes det Midtitalien, som er en blanding af det nordlige og det sydlige Italien, og med de gamle, klassiske renæssancebyer, der er så rige på fortidsminder og kulturskatte.

Italien har desuden flere store søer og floder, fx Gardasøen og floden Po, samt Europas største aktive vulkan, Etna.

Gastronomi i verdensklasse

Italien er kendt for sin enestående gastronomi og specielt sin pasta og pizza med de mange muligheder, kombinationer og opskrifter.

Men også mange andre delikatesser stammer fra Italien. Fx er det i Umbrien og Piemonte, at man finder trøfler (de hvide i Piemonte og de sorte i Umbrien), bøffelmozzarellaen kommer fra den sydlige del af Italien, hvor risottoen er en typisk Norditaliensk ret.

Italien er også verdensberømt for sine desserter, sin is, sin tiramisu og den skønne creme caramel. Vi må heller ikke glemme de klassiske oste som parmesan, grana padano, mozzarella og gorgonzola, som i dag fås i supermarkeder verden over.

Verdens største vinproducent

Italien er verdens største vinproducerende land. Der er mange kendte italienske vine, især rødvine. Vi behøver blot at nævne navne som Amarone og Barolo, som kommer fra det nordlige Italien, Brunelle og Chianta, som produceres i Toscana, Aglianico fra Basilicata og Campania, den søde dessertvin Vin Santo fra Tascana, den lette hvidvin Frascati fra Lazio og dessertvinen Marsala, som stammer fra Sicilien.  

Tips til din rejse

  • Drikkevandet er rent, men italienere foretrækker selv vand på flaske pga. smagen – og det bør du nok også gøre
  • Butikkerne har typisk følgende åbningstider: 9.30 - 13.00 og16.00-20.00. Mange holder lukket mandag formiddag og hele søndagen
  • Gastronomi og vin er en vigtig del af Italien, og det er en god ide at sætte sig ind i gastronomiske vaner og traditioner hjemmefra, så får I mere ud af den del af ferien i Italien
  • Italien er medlem af EU og møntfoden er EURO