Calabrien - Syditalien

En romantisk ferieperle med sol, sommer, kultur og gastronomi

Den betagende kystlinje kombineret med områdets rige historie og levende kultur, gør Pizzo til en unik oplevelse for enhver feriegæst.
  • Pizzo er en by og kommune i provinsen Vibo Valentia i Calabrien i det sydvestlige Italien
  • Byens areal er 22,9 km² og har ca. 9.000 indbyggere
  • En af byens seværdigheder er borgen, hvor Joachim Murat blev henrettet i 1815

Info om Pizzo, Syditalien

Pizzo er med sin smukke beliggenhed i Calabrien i Syditalien et virkelig inspirerende og fortryllende rejsemål. Den betagende kystlinje kombineret med områdets rige historie og levende kultur, gør Pizzo til en unik oplevelse for enhver feriegæst. Du finder den lille ferieperle på vristen af den italienske støvle, og her får du en skøn beliggenhed ud til kysten, hvor du kan se frem til at opleve billedskønne, uspolerede strande, krystalklart vand og masser af friskfanget fisk. Selvom Pizzo ligger på fastlandet, kan vi mest af alt beskrive omgivelserne som at befinde sig på en idyllisk ø fra en Hollywood-film, da Calabrien ligger smukt indrammet af bjerge i op til 2000 meters højde med klipper og tæt skov. Det skaber en hypnotiserende baggrund og opfordrer virkelig til at gå på opdagelse.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Pizzo:

Magic Life Calabria
m/All Inclusive

Se hotellet her

Pizzo, Syditalien

Pizzo er med sin smukke beliggenhed i Calabrien i Syditalien et virkelig inspirerende og fortryllende rejsemål.

Den betagende kystlinje kombineret med områdets rige historie og levende kultur, gør Pizzo til en unik oplevelse for enhver feriegæst.

Du finder den lille ferieperle på vristen af den italienske støvle. Pizzo har en skøn beliggenhed ud til kysten, hvor du kan se frem til at opleve billedskønne, uspolerede strande, krystalklart vand og masser af friskfanget fisk. Selvom Pizzo ligger på fastlandet, kan vi mest af alt beskrive omgivelserne som at befinde sig på en idyllisk ø fra en Hollywood-film, da Calabrien ligger smukt indrammet af bjerge i op til 2000 meters højde med klipper og tæt skov. Det skaber en hypnotiserende baggrund og opfordrer virkelig til at gå på opdagelse.

Vi holder til ved den idylliske og livlige by, Pizzo, som troner langs klippeskråningen med en betagende panoramaudsigt over den glitrende Golfo di Sant’Eufemia. Man får hurtigt følelsen af det autentiske Italien med charmerende, brostensbelagte gader, der snor sig op og ned til byens hyggelige, gamle bydel og det lokale torv. De smukke italienske bygninger og romantiske omgivelser sammenholdt med beliggenheden ud til havet, gør Pizzo og området omkring til en perfekt kombination af afslappende strandferie fyldt med kulturelle indtryk, naturlig skønhed og udendørs aktiviteter.

Med en kort flyvetur fra Billund Lufthavn til Lamezia Terme lufthavn i Syditalien samt en transfertid på omkring 20 minutter, er du ikke langt fra at opleve dette unikke italienske paradis og dets 320 årlige solskinsdage.

Pizzo har alt – romantik, historie og rigtig go’ mad!

Pizzo huser omkring 9.000 indbyggere og har en levende bymidte med flotte bygningsværker og seværdigheder. Ved byens centrum, Pizzo Centro Storico, finder du et charmerende område med smalle brostensbelagte gader og historiske bygninger samt Piazza della Repubblica, som er et byens torv, hvor lokale og turister samles. Her kan du slappe af på en af de hyggelige udendørs caféer og nyde en traditionel italiensk kop kaffe, mens du nyder den summende stemning. Området her huser også kirken, Chiesa di San Giorgio, som har en imponerende arkitektur og religiøs kunst. Når du går rundt i byen, vil du finde butikker med alt fra lokalt håndværk og traditionelle produkter til sovenirs. Her spreder duften sig også fra byens  restauranter og trattoriaer, hvor du kan nyde autentisk calabresisk mad, fiskeretter, pastaretter og selvfølgelig, pizza.

Pizzo er også kendt for sin historiske betydning, og byen er hjemsted for det imponerende Aragonese slot fra det 15. århundrede, et middelalder-fort, der står som et tydeligt vartegn fra regionens fortid. Slottet er opkaldt efter Joachim Murat, som var Napoleon Bonapartes svoger og kortvarig konge af Napoli. Gå på opdagelse langs de gamle mure og forestil dig, hvilken historie, de rummer. Det er som at være i en tidslomme, der tager dig mange år tilbage. Derudover bør du også opleve Piedigrotta-kirken og Piazza della Repubblica.

Er du glad for lækker mad, er Pizzo også et rigtig godt bud. Byen er nemlig velanset for sine kulinariske glæder, og på dette område tør vi også godt love, at du har noget helt specielt at se frem til. Pizzo er ophavstedet for det lækre Tartufo di Pizzo, som er en indbydende isdessert med chokolade og hasselnød, som har opnået stor international anerkendelse. Det er en lokal specialitet, som man ikke må gå glip af at opleve, når man besøger området. Den får vores varmeste, eller skulle vi måske sige kolde, anbefalinger med på vejen.

Udover sine gamle bygningsværker, har Pizzo en varm og imødekommende atmosfære. De lokale er stolte af deres historie, og er altid klar til at dele deres traditioner og skikke med områdets besøgende. At engagere sig i den venlige lokalbefolkning og i den lokale kultur vil uden tvivl efterlade et stort indtryk på dig.

Vi er stolte af at have fundet Pizzo til dig. Vi betragter det som et virkelig inspirerende rejsemål, der tilbyder et harmonisk mix af naturlig skønhed, historisk betydning og en stor kulturel rigdom. Hvad enten du søger afslapning, eventyr eller en dybere forståelse for den italienske arv. Pizzo har noget for enhver smag.

Oplevelser i og omkring Pizzo

I selve Pizzo og området omkring, er der masser muligheder for forskellige oplevelser. Vi har her samlet et par anbefalinger til, hvad du kan opleve på din ferie:

Først og fremmest vil vi anbefale dig at gå på opdagelse i Pizzos historiske seværdigheder. Her kan bl.a. anbefales et besøg på det tidligere nævnte Aragonese slot, som er et velholdt fort med panoramaudsigt over byen og vandet. Besøg også kirken, Piedigrotta, som er en unik hulekirke pyntet med imponerende stenudskæringer.

Calabrien indbyder til nye kulinariske oplevelser, og Pizzo er velanset for dets gastronomi. Forkæl dig selv med den berømte Tartufo de Pizzo, som er en indbydende isdessert fyldt med lækre smagsoplevelser. Gå også på opdagelse i de lokale restauranter og trattoriaer, hvor du kan nyde godt af det calabriske køkken, som ofte byder på friskfanget fisk og regionale specialiteter som f.eks. nduja – en krydret smørbar salami.

Slap af og tag en dukkert ved de skønne strande: Pizzo har mange smukke strande langs kystlinjen. Brug dagen på at nyde solen og tage en svømmetur i det krystalklare vand ved Marina di Pizzo eller Piedigrotta beach. Begge strande er idylliske, og du kommer hurtigt ned i gear i disse naturligt, smukke omgivelser.

Udforsk Tropea: Kun en kort køretur fra Pizzo, finder du den charmerende by, Tropea, som er en af de smukkeste byer i Calabrien. Byen er kendt for dens dramatiske klipper og lækre strande, og vi kan varmt anbefale dig, at lægge vejen forbi når du er i området. Her findes både et historisk centrum, den imponerende Santa Maria dell'Isola kirke, som ligger på toppen af en klippe, samt en livlig atmosfære i byens hyggelige gader.

Sila National Park: Hvis du er på udkig efter et rigtigt eventyr, skal du besøge den nærliggende Sila National Park. Dette store naturreservat er et paradis for udendørs-entusiaster. Her kan du vandre gennem frodig skov, langs billedskønne søer og nyde godt at den friske bjergluft. Her findes et utal af anlagte vandreruter og forskellige aktiviteter, hvor du bl.a. kan tage en tur på hesteryg.

Alt i alt byder Pizzo og nærområdet på et stort og varieret udvalg af oplevelser. Der vil helt sikkert være noget for alle, hvad end du er til historiske seværdigheder, kulinariske oplevelser, afslapning på de smukke strande eller at gå på opdagelse i den billedskønne natur.

Udforsk det lokale køkken i Pizzo

Også når det kommer til den kulinariske del af ferien, kan du glæde dig til at besøge Pizzo. Her har vi samlet nogle af de lokale retter, hvor du kan smage noget af det bedste, området har at byde på.

Tartufo di Pizzo: Den ikoniske isdessert er Pizzos absolutte stolthed, og vi forstår godt hvorfor! Det er en lækker is med en skal af chokolade og cremet midte. Den kommer i varierende smage, men den klassiske kombination er chokolade og hasselnød.

Nduja: En krydret, smørbar salami. En lokal specialitet, der i sig selv er en smagsbombe. Den er typisk lavet af gris, chili og krydderier, og nydes ofte på brød eller som smagsgiver i andre retter.

Sværdfisk: Pizzos placering langs kysten giver dem optimale betingelser for at servere lækker, friskfanget fisk. Sværdfisk er generelt et populært valg i denne region. Den bliver oftest grillet eller bagt og smages til med olivenolie, citron og diverse krydderurter.

Calabrese Pizza: Er du på ferie i området, skal du helt sikkert prøve en calabrese-style pizza. Den er oftest toppet med lokale ingredienser såsom krydret salami og friske tomater.

Gelato: Selvom Tartufo di Pizzo er en must-try dessert, skal du heller ikke snyde dig selv for at smage den traditionelle, italenske gelato. I Pizzo findes mange gelaterias med et stort udvalg af lækre smagsvarianter.

Disse er kun et par eksempler på, hvilke kulinariske oplevelser, der venter dig i Pizzo. Gå på opdagelse i de lokale restauranter og forsøg dig med traditionelle retter. Du vil helt sikkert komme hjem med mindeværdige, kulinariske oplevelser.

Praktisk information om Pizzo:

Billeje

Ønsker man at leje bil i Italien er det vigtigt at medbringe sit kørekort i fysisk form, da der ikke accepteres kørekort via APP som herhjemme.
Ved betaling af depositum accepteres udelukkende kreditkort og ikke debetkort.

Betaling:

Der findes døgnåbne hæveautomater til VISA- og Mastercard
Der betales med Euro, 1 Euro er ca. 7,5 kr.

Drikkevand:

Det anbefales at holde sig til drikkevand på flaske.
Almindeligt mineralvand kaldes ”acqua minerale” på italiensk.

Sprog:

I Pizzo tales der italiensk.

Tidsforskel:

Der er ingen tidsforskel i forhold til klokken hjemme i Danmark.