Alanya

Farverig basar, kilometervis af badestrande og fantastiske restauranter

Info om Alanya

Alanya har idag ca. 300.000 indbyggere. Dejlige sandstrande, eksotisk byliv, farverige basar, et væld af butikker, fantastiske restauranter og en gæstfrihed i særklasse. Alanya byder på oplevelser for hele familien. Højt hævet over resten af byen findes Alanyas kendetegn, den gamle borg. På vej op til borgen af den snoede og til tider meget stejle vej, finder du små cafeer, boder og hyggelige restauranter.

Læs mere

Tyrkiet - Alanya

Udflugter i Alanya

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter i Alanya. Udflugtsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Dykning

Tag med ud I det blå og kom ned på bunden af havet. Her føler du dig i trygge hænder, da alle har sin egen erfarende dykkerinstruktør med til at hjælpe, lige meget om det er din første gang eller du har prøvet det før.  Man får lov at dykke to gange og kan ind imellem dykkene snorkle rundt som det lyster. Der er god mulighed for at udfordre sine grænser og tage hele familien med på bådtur.  Man kan tage med på denne tur ligegyldig om man har lyst til at opleve en dykkertur i middelhavet eller man blot har lyst til en skøn sejltur på bølgen blå med resten af familien.  Inkluderet i oplevelsen er også frokost som besætningen vil servere ved middagstid, inden man efter en spændende, oplevelsesrig og aktiv dag, vender snuden hjem mod fastlandet om eftermiddagen.  Tidspunkt: Alle dage  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder.  OBS. Drikkevarer er ikke inkluderet.  Ønsker du at prøve dette af, gøres det gennem din rejseleder.

Quad Safari

Hvis man er klar på en dag med masser af vind i håret, så er quad safari lige sagen! Man starter ud med at bliver hentet fra hotellet og derefter køres man til selve quad safaricenteret, hvor man vil få instrukser samt sikkerhedsinformationer. Derudover får man udleveret hjelm og knæpuder også får man lov til at prøvekøre en quad, inden det rigtigt går løs.  Når turen begynder kører man ud i skovområdet, hvor man får lov til at suse gennem de smukke omgivelser og fantastiske natur. Her vil der også køres off-road, hvor man virkelig kan få adrenalinet til at suse i kroppen. Der vil være en kort pause, hvor man kan nå at strække benene samt få taget en masse gode billeder  Kursen sættes bagefter mod den smukke Dim Cay-flod. Her vil der selvfølgelig være mulighed for at bade, slappe af og nyde omgivelserne.  Når I har parkeret jeres quad, vil I efterfølgende blive hentet i busser og bragt tilbage til jeres hotel.  Tidspunkt: Alle dage, undtagen søndag  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder. Obs. Husk badetøj og klæd dig i noget tøj som gerne må blive beskidt.  Ønsker du at tilmelde dig udflugten gøres det gennem din rejseleder.

Manavgat River Bådtur

På denne tur sættes kursen vest på mod byen Manavgat, med sit første stop ved det smukkeste vandfald, hvor synet af det rindende smeltevand kan nydes, samt man kan få taget nogle smukke naturbilleder. Herefter går turen videre mod en stor tekstil-forretning, hvor der kan spares gode penge på en masse fint tøj.  Herefter venter en hyggelig træbåd på jer ved Manavgat-floden, som vil sejle jer ud på Manavgat-floden. På denne bådtur, sejler båden mod en udmunding i middelhavet, hvor der her vil blive serveret en frokost. Det vil også være her at I har mulighed for at bade i det kolde smeltevand, eller bade på den anden side af bredden hvor man finder det lunere middelhav.  I sejler efterfølgende mod Manavgat by, hvor I skal besøge byens store marked, som er regionens største. Her har I gode muligheder for at prutte om priserne af de mange tyrkiske specialiteter, souvenirs og tekstilvarer.  Inden I køres tilbage mod jeres hoteller, vil der være et stop ved regionens største moske som også ligger placeret i Manavgat. Her vil I få set et af de mest imponerende syn af håndmalede kakler og flotte minerater.  Tidspunkter: Torsdag  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder.  OBS: Drikkevarer til frokost er ikke inkluderet. Husk badetøj, kamera og solcreme.  Ønsker du at tilmelde dig udflugten gøres det gennem din rejseleder.

Middelhavscruise

Ta’ med på en fantastisk tur på Middelhavet med vind i håret for hele familien og kom derfra med en masse hyggelige stunder og samtidig nogle flotte og unikke minder fra en dag til søs. Langs havnen ligger de store og imponerende piratskibe til, og med en ferie i Alanya er en bådtur næsten en uundgåelig seværdighed, samt en sjov oplevelse for hele familien til søs. Det store piratskib letter anker i havnen og sejler ud mod de brusende middelhavsbølger, og hvis man er heldig kan der undervejs være mulighed for at spotte legesyge delfiner eller store havskildpadder.  Turen har flere badestops undervejs, så du kan komme ned og få en dukkert i det afkølende azurblå hav. Derudover er der på båden sørget for et frokost, dog er drikkevarer ikke inkluderet på turen.  Tidspunkt: Lørdag  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder.  Obs. Husk badetøj, solcreme, solbriller, håndklæde og evt. lidt småmønter.  Ønsker du at tilmelde dig udflugten gøres det gennem din rejseleder.

Jeep Safari

Tag på en smuk og ikke mindst sjov Jeep Safari tur med en masse vind i håret. Denne tur foregår i en åben Jeep, hvor den rutinerede chauffør vil tage jer med op i Taurusbjergene på de snørklede veje. Efterfulgt af en køretur op til det skønne naturreservat Sapadera Canyon og dets smukke vandfald, samt et antal af andre stops som emmer de smukkeste udsigter og drypstenshuler. Efter at man er blevet blæst godt og grundigt igennem, går turen mod Dim Cay floden - som stammer fra de naturlige kilder i Taurusbjergene - hvor der vil blive serveret en lækker og traditionel frokost. Og til slut bliver man selvfølgelig blive kørt retur til sit hotel.  Tidspunkt: Tirsdag (Heldagsudflugt)  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder.  OBS. Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.  Ønsker du at tilmelde dig udflugten gøres det gennem din rejseleder.

River Rafting

Er man eventyrlysten, men samtidig gerne vil opleve Tyrkiets smukke natur, kan du tage med på rafting, hvor man både vil få en på opleveren samtidig med at man befinder sig i skoven blandt kløfter og vandfald.  Turen foregår i 8-personer rafting både, hvor en guide vil styre båden, så man imens kan nyde den smukke natur sammen med familien. Båden sejler gennem natur, vand og klipper. Denne del af Alanya får turister sjældent lov at se, hvilket gør rafting til en udflugt for hele familien, hvor man finder noget til enhver smag.  Selvom der er fart over feltet, er denne tur velegnet til personer, der aldrig har prøvet rafting før. Der er guide på hele vejen igennem, og skulle man have lyst, er der til sidst mulighed for at købe en video af denne skønne ferieoplevelse, så man kan have mindet med hjem i kufferten.  Efter man har fået sig en god appetit ovenpå denne fantastiske oplevelse, vil der blive serveret frokost, inkluderet i prisen.  Tidspunkter: Mandag, Onsdag og Fredag  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder.  OBS. Gravide og folk med skrøbelig ryg eller andre skavanker frarådes denne tur. Drikkevarer til frokost er eksklusive.  Ønsker du at tilmelde dig udflugten gøres det gennem din rejseleder.

Det autentiske Tyrkiet

På denne tur vil vi tage jer med ud og opleve den autentiske del af Tyrkiet. Turen starter tidligt om morgenen, med afhentning på hotellet af os rejseledere. Vi starter ud med at kører til en måske, hvor I vil få et lille indblik i religionen her i Tyrkiet. Herefter vil vi kører videre mod Dim Cay floden, hvor vi vil få serveret en traditionel tyrkisk morgenmad, hvilket er en meget autentisk og unik oplevelse. Vi vil efterfølgende kører til en af Alanyas frugtplantager, hvor I vil få et indblik i de forskellige frugter som bliver dyrket. Og sidst men ikke mindst, sluttes turan af ved et lokalt marked i Alanya by, hvor der vil være tid på egen hånd til at købe frisk frisk frugt og grønt, tøj, smykker, sko eller andre lokale varer.  Tidspunkt: Torsdag  OBS. Beklædning skal dække skuldre og som minimum knælængde.

Velkomsttur mod solnedgangen

Sammen nyder vi udsigten over Alanya by, fra de autentiske terrasser, der ligger i de smukke Taurusbjerge. Efterfølgende bevæger vi os mod Alanya Centrum, hvor vi vil vise jer bazarområdet, et par butikker og ikke mindst nogle af byens spisesteder. Afslutningsvis går vi ombord på en båd ved havnekajen, som vil sejle os ud på en eventyrlig og smuk aften. På Middelhavet vil vi sammen nyde vores aftensmad og den smukke solnedgang. Husk badetøj, da der undervejs vil være mulighed for at hoppe i havet.  Tidspunkt: Onsdag  OBS. Drikkevarer og hjemtransport efter sejlturen er ikke inkluderet.

Hamam Deluxe

Et besøg i det tyrkiske bad – Også kaldet for Hamam – er en perfekt start på sin ferie i Alanya. Man bliver forkælet og får mulighed for at få slappet helt af. I badet bliver både krop og sjæl plejet, og huden bliver efterfølgende lettere brun, når man har været i Hamam.  Mulighederne i Hamas Classic indebærer at du kan træde ind i et saltbad efterfulgt af sauna, derefter kan du bevæge dig videre ind i et dampbad og/eller mudderbad også til sidst er der marmorrummet som findes, hvor du får skrubbet alle døde hudceller af - Hvor der herefter bliver lagt en dyne over dig af sæbe.  Udover ovenstående, som også er inkluderet i standard pakken, er der i Hamam deluxe også inkluderet fiskespa, ansigtsmaske samt fod- og hovedmassage, efterfulgt af en 30 minutters olie massage. Herefter har du nu oplevet Hamas Deluxe. Tidspunkt: Alle dage  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder. OBS. Husk badetøj og badesko - Det er ikke muligt at låne/leje badesko, derfor er det vigtigt at dette husket hjemmefra  Ønsker du at prøve dette af, gøres det gennem din rejseleder.

Hamam Classic

Et besøg i det tyrkiske bad – Også kaldet for Hamam – er en perfekt start på sin ferie i Alanya. Man bliver forkælet og får mulighed for at få slappet helt af. I badet bliver både krop og sjæl plejet, og huden bliver efterfølgende lettere brun, når man har været i Hamam.  Mulighederne i Hamas Classic indebærer at du kan træde ind i et saltbad efterfulgt af sauna, derefter kan du bevæge dig videre ind i et dampbad og/eller mudderbad også til så er der selvfølgelig også marmorrummet som findes, hvor du får skrubbet alle døde hudceller af - Hvor der herefter bliver lagt en dyne over dig af sæbe. Til slut vil der være en 20 minutters olie massage - Og du har nu været igennem Classic Hamam.  Tidspunkt: Alle dage  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder.  OBS. Husk badetøj og badesko - Det er ikke muligt at låne/leje badesko, derfor er det vigtigt at dette husket hjemmefra  Ønsker du at prøve dette af, gøres det gennem din rejseleder.