Store messerabatter! Bestil årets ferie nu! Se udvalget af ferier her.

Når du rammer plet

Af og til falder tingene bare i hak på bedste vis, og på den lille ø Meganisi får du alle de gode ting i Grækenland

Enhver arbejdsplads har sine egne udtryk, og det er måske ikke alle, der giver mening for alle andre, men nogle gange rammer de interne kælenavne bare plet. Sådan er det for eksempel, når talen falder på Meganisi på kontoret hos Primo Tours, for den græske ø har med rette bare fået kælenavnet Mega Nice. Du skal nu heller ikke have været længe på øen, før du indser, at der er noget om snakken. 

Når du ankommer med båd til den lille havn, kan øen næsten se lidt utilnærmelig ud, og der venter en solid stigning, inden du kommer til nabolagets bedste hotel. Esperides Resort er noget nær det eneste af slagsen, og efter en kort køretur op ad bakken kan du for alvor se, hvad det er, der gør indtryk på både gæster og erfarne rejsefolk. Udsigten er ganske enkelt overdådig fra højdedraget, og det er lige meget, om du er 17 eller 67 år gammel. Der er pænt stor chance for, at du vil tænke Mega Nice, som det første. 

Her har du det smukkeste udsyn over både det græske fastland og halvøen Lefkas, hvor færgen kommer fra, men også til den lille ø Skorpios, som på et tidspunkt blev købt af manden, der blev anslået til at være verdens rigeste. Den græske multimilliardær Aristoteles Onassis skabte sit eget spektakulære fri sted i dette herlige hjørne af Grækenland, hvor han også afholdt et storslået bryllup, da han i 1968 giftede sig med Jacqueline Kennedy. Nu om dage har en ny milliardær overtaget øen, og det siger trods alt en hel del om stedet, at folk, der har råd til at købe noget hvor som helst i verden, slår til lige her ved Meganisi

Lad dig lokke 

Det koster heldigvis ikke det samme at indtage Meganisi, og den bedste måde at komme rundt på den lille ø med omkring 1.500 indbyggere, er på scooter. Her kan du tøffe igennem de små bjerglandsbyer, hvor livet går sin vante gang, og hvor du også finder et par klassiske tavernaer. Det er med kød, der bliver grillet på spyd over åben ild, ouzo på bordene og såmænd også til tider lidt græsk dans, så det er værd at finde sin indre latino frem. På tavernaernes blå stole sidder den ældre generation og vender verdenssituationen dagligt, og du får hurtigt en snigende mistanke om, at der er faste pladser. Når du kommer forbi et par dage i træk, så er der i hvert fald stor chance for genkendelsen glæde og et ”kalimera”, som betyder goddag. 

Hvis du lader scooteren føre dig ned langs vandet, vil du desuden opleve, at ikke så få sejlere lader sig lokke ind i de små bugter, hvor de hyggelige oaser indbyder til både et lille glas og en frokost, som måske kunne være et godt stop på vej mod stranden Fanari Beach i den anden ende af øen. Her klinger reggae-musikken ud fra den lille strandbar, mens du kan glide ud i det krystal klare vand, og det er ikke uden grund et populært stop her på øen. Der er noget over at ligge nedsunket på det lave vand, inden du igen lader dig varme igennem på solstolen for at fundere over, hvad dagene ellers skal bringe. 

Det er flere daglige færgeforbindelser til Lefkas, hvor der findes flere byer og seværdigheder samt nogle af Europas smukkeste strande. Det er bestemt også værd at tage en bådudflugt rundt om Meganisi, der historisk set rummer på et par hemmeligheder. Det var blandt andet her, at grækerne under 2. Verdenskrig gemte en ubåd, der kæmpede mod tyske og italienske fartøjer, og i dag er det muligt at sejle ind i grotten, hvor den undersøiske jæger gemte sig mellem sine missioner. 

Sådan set er Meganisi en forholdsvis beskeden størrelse men med store kvaliteter gemt rundt omkring, og du finder hurtigt ud af det hele. Så er det svært ikke endnu en gang at tænke. Mega Nice. 

Mini All Inclusive 

Er du vild med at udforske de lokale spisesteder, og sætter du samtidig også stor pris på at slappe af på hotellet, mens du nyder en kold forfriskning - så er Mini All Inclusive det helt rigtige valg. 

Primo Tours lancerede som det første rejsebureau herhjemme konceptet Mini All Inclusive, og det har været en stor succes. Konceptet er ideelt for dig, som elsker at udforske de lokale spisesteder, få kulinariske og kulturelle oplevelser med hjem i bagagen frem for at nyde alle måltider på hotellet. 

Med Mini All Inclusive er frokost og aftensmad ikke inkluderet, men mange hoteller tilbyder dog mulighed for opgradering til All Inclusive, hvis du gerne vil have alle måltider inkluderet i din ferie. 

Fakta:
Mini All Inclusive består typisk af:

  • Morgenmad fra buffet
  • Lokalproducerede drikkevarer ad libitum
  • Snacks
  • Kaffe / te