Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Kreta

Grækenlands største og mest populære ferieø

Info om Kreta

På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel på Kreta:

Villa Platanias
m/All Inclusive

Se hotellet her

Myten om Minotauros

 

Kong Minos kommer til magten på Kreta i en lidt turbulent tid, hvor ingen var helt sikre på hvem den egentlige hersker var. Derfor beder kong Minos havguden, Poseidon, om at få en flot hvid tyr som Kong Minos herefter lover at ofre til Poseidon. Efter Minos får denne tyr af selveste Poseidon, vælger hele Kretas befolkning at slutte sig til Kong Minos, da han tydeligvis har gudernes accept.

Tyren er imidlertid så flot at Kong Minos ikke nænner at ofre den, men i stedet beholder han den. Poseidon bliver rasende over dette og hævner sig ved at lade kong Minos’ dronning blive voldsomt forelsket i tyren. Bygherren, Daidalos, hjælper dronningen ved at konstruere en slags "kunstig ko", som dronningen kan være i, mens hun forener sig med tyren, og resultatet af denne forening bliver den frygtelige Minotauros med menneskekrop og tyrehoved. For at skjule dette monster lader Kong Minos en kæmpe labyrint bygge, hvor Minotauros bliver holdt indespærret.

Det er i de efterfølgende år blevet pålagt Athen at sende 7 unge mænd og 7 unge kvinder til Kong Minos palads, Knossos, hvor de bliver ledt ind i labyrinten og spist af Minotauros. Da det endnu engang bliver tid til at sende de 14 unge afsted mod Knossos, siger Theseus, som er søn til kongen af Athen, at han vil tage med som en af de syv mænd og besejre Minotauros. Kongen går modvilligt med til dette, og Thesseus rejser afsted. Da de kommer til Kreta bliver Kong Minos datter, Ariadne, straks forelsket i Theseus, og vil hjælpe ham med at finde tilbage ud af labyrinten.

Theseus går ind, og finder Minotauros sovende inde i labyrinten, han besejrer den let, og med Ariadnes hjælp finder han ud igen.

Og således blev det enden på den frygtelige Minotauros.