Sivota

Sivota "Det Græske Caribien" er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker

Info om Sivota

Sivota er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker. Området omkring Sivota byder på smuk natur med grønne bjerge og et væld af vidunderlige små øer, som bedst opleves af vandvejen i båd. Man skal ikke bevæge sig langt væk fra feriebyen, før man møder den ægte græske charme, primitive landsbyer og uberørt natur og stor gæstfrihed. Gå ikke glip af en fantastisk ferieoplevelse i Sivota!

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Sivota:

Sivota Diamond Spa Resort
m/helpension

Se hotellet her

 

Rejsetips til Sivota 

Vores tips til en Rigtig go’ ferie i Sivota

Sivota er en af vores egne favoritter her hos Primo Tours. Sivota kaldes også for “Det Græske Caribien”, og det er der god grund til! Her finder du krystalklart badevand og smukke laguner – ja Sivota er i det hele taget utrolig smukt. 

Bjarke er så glad for Sivota, at han ofte selv tager på ferie i Sivota. Stemningen er helt speciel, strandene er helt fantastiske og sceneriet er bare utrolig smuk.   

Lej en båd i Sivota

Rundt på egen hånd i båd

Drømmer du om at leje en båd for en dag og sejle ud på eventyr.  

Du kan på egen hånd sejle rundt i Sivotas bugter med flotte laguner og krystalblåt hav. Det er en helt fantastisk oplevelse selv at få lov at sejle rundt i de smukke omgivelser, med naturskønne klippelandskaber og frodige øer. 

Båden er nem at styre selv for en førstegangs sejler, og kræver derfor ingen erfaring. Sørg for at planlægge et stop ved den blå lagune, hvor du kan bade direkte fra båden. Agios Nikolaos øen og Black Mountain er også gode steder at sejle efter. Det er en rigtig smuk tur, og noget jeg helt klart vil anbefale vores gæster at tage ud og opleve på egen hånd.  

Grotter og huler i Sivota

Udforsk de små øer omkring Sivota

Omkring Sivota ligger også nogle øer, som man kan udforske på egen hånd i båd. Her kan man bl.a. udforske de mange grotter.

Sejl en tur til de to perler Paxos og Antipaxos. Få et badestop ved Antipaxos, i de smukke omgivelser dækket af vinmarker, olivenlunde, krystalklare vand og øens strande. Her bliver jeres øjne betaget af ubeskriveligt naturoplevelser. 

I den lille havneby Gaios på Paxos, kan I gå rundt og se de hyggelige og charmerende gader samt få lidt lækkert at spise på de skønne tavernaer i byen.

De fantastiske strande i Sivota

Besøg de mange fantastiske strande 

Sivota kaldes også det græske Caribien, og dette er ikke helt uden grund. Vandet ved Sivota er noget af det klareste og flotteste vand i Europa, og man får hurtigt lyst til at tage en dukkert.  

Flere steder skifter havet farve fra den dybe Middelhavsblå og over til en flot azurblå farve.  

Ved Sivota er der heller ikke en decideret stor hovedstrand som mange andre steder, men i stedet flere mindre og utroligt hyggelige strande. Strandene ligger ofte i små bugter, og nogle kan man kun komme til med båd. Dette gælder bl.a. Pisina, som er bedre kendt som "Den blå Lagune".  

I den blå lagune findes også mange fisk, og hvis man har lidt snacks med i form af barbecue chips eller brød, så kan man være heldig at lokke fiskene til og få en flot snorkeltur.  

Den største strand ved Sivota er Mega Ammos stranden. Den ligger i en lidt større bugt end de andre, og der er også 3 restauranter på denne strand. Her ligger man godt beskyttet for vinden, mens man har en flot udsigt over til øerne Paxos & Antipaxos.  

Dykning i Sivota

Dykning - Græske Caribien under overfladen 

Har du lyst til at udforske Det Græske Caribien under overfladen, er der mulighed for at dykke med det lokale bureau Deep Blue Divers i det smukke Ioniske Hav, som omgiver Sivota.

Her er der mange forskellige valgmuligheder for at dykke. Der er både tilbud til nybegyndere og erfarne dykkere. Stedet omkring Sivota er oplagt for nybegyndere, som skal prøve at dykke for første gang. 

Der er erfarne dykkere til at vise Jer havet under overfladen. Disse instruktører vil også forklare og fortælle alt det nødvendige, inden Jeres dyk. Her vil I også have mulighed for at få besvaret alle spørgsmål, så I er helt klar til at udforske havet. 

Det er en perfekt måde at opleve den græske natur under overfladen. Især for nybegyndere. 

Oplev Merora - Grækenland

Oplev verdensarv - oplev Metora

Meteora er på UNESCO's verdensarvsliste. Ikke kun en gang, men hele 2 gange. Nemlig "Kunst" & "Natur". Natur pga. de utrolige bjerge og kunst pga. de fantastisk smukke klostre.  

Meteora klostrene ligger i Peneas dalen.  De utrolige 400 meter høje bjergtinder står op, som var de søjler. Når du kommer tættere på disse bjergpiedistaler, kan man begynde at spotte munkeklostrene, som ligger på toppen af de her bjerge. 
 Meteora består af bjergtinder, hvor der befinder sig 6 klostre.  

Det utrolige byggeri af klostrene bliver ikke mindre imponerende af at det blev påbegyndt tilbage i det 14. århundrede, hvor munkene i området flygtede op i bjergene og dermed væk fra tyrkerne.  

Der blev i 1922 bygget trapper op til klostrene, men før trapperne var det en smule svære at få adgang til klostrene. Her skulle munkene enten kravle op ad vakkelvorne stiger eller bruge en lift, og dermed hejses hen til klostret.  

Megalo Meteora, som er det største af klostrene, var et af de rigeste og mest magtfulde af alle ortodokse klostre, og derfor er kirken også utrolig flot udsmykket med freskomalerier fra det 16. århundrede. 

Oplev Sivota på egen hånd i bil

Lej en bil og kør rundt på egen hånd

Blot 20 min. fra Sivota centrum ligger Plataria. Denne by er fyldt med hygge og små cafeer langs havnen. Tager du turen lidt længere kommer du ind til Logumenitsa som er den større by i området. Det er herfra færgerne går, men også herinde, at du kan finde nogle af de større og mere kendte butikker. 

Kører du i modsatte retning finder man Perdika. Dette er i den grad de lokales by. Her vil du opleve børnene der render rundt og leger, de ældre der sidder på cafeerne og så er der faktisk også mulighed for at se lidt kulturelt her. De har både et gammelt museum, en meget flot kirke og et helt fantastisk udsigtspunkt. Her kan man også møde diskoskasteren som er en kendt type statue fra det antikke Grækenland. Herfra kan man også se helt ind til Sivota. Byen, der ser smuk ud fra alle vinkler. 

Bjerglandsbyen Metsovo,  ligger i Pindusbjergene. Metsovo er en østrigsk inspireret skisportslandsby, og I får virkelig indtrykket af at I er i Østrig og ikke Grækenland.  

Mød lokalbefolkningen

Ud og mød lokalbefolkningen

Grækerne har altid været kendt for at være et åbent og meget venligt folkefærd. Det skinner især igennem her i Sivota, hvor lokalbefolkningen altid sender et smil. Om det er på hotellet, i supermarkedet eller på den hyggelige havnepromenade, så møder man næsten kun venlige mennesker.  

Langs havnepromenaden ligger de fleste restauranter, og der stå imødekommende tjenere, der byde Jer indenfor i deres restauranter. I vil her møde meget venlige grækere, og de forskellige har også deres helt egne kælenavne. Vi har bl.a. "kaptajnen", som altid står klar med et smil og et "ayay". Desuden plejer grækerne at være meget glade for at være med på billeder, og det kan I bl.a. se her hvor "kaptajnen" stiller op til et billede. 

Vandretur i Sivota

Vandretur i det ægte Grækenland 

I Sivota ligger der et højt bjerg bag byen. På det bjerg ligger den forladte by Vrachonas. Dengang tyrkerne besatte Sivota i 1820 flyttede alle indbyggerne op på toppen af bjerget, for at komme væk fra tyrkerne. Byen er der stadig i dag, og man kan stadig se de forladte ruiner fra dengang. Turen op til byen er 8km og det samme er den ned igen ;) 

MEN, det er altså hele turen værd, for undervejs kan man nyde den enestående udsigt ud over hele Sivota by. Der godt være en ged eller to og måske en hest undervejs. Når man går på disse egne, kan man virkelig mærke det ægte Grækenland, hvor de lokale går rundt og passer deres små huse og husdyr.  

Hvis du er frisk på en lille vandretur på ca. 16km, så må man ikke gå glip af denne tur op til Vrachonas!  

Nyd solnegangen

Nyd solnedgangen hver aften

Solnedgangene i Sivota er altid utroligt smukke! Hvilken bedre måde er der at nyde solnedgangen på, end fra en hyggelige og charmerende bådtur. Mens du lytter til havets rolige skvulpen mod båden, og nyder udsigten med et glas kold vin i hånden.  
Nogle aftener kan du være så heldige, at fiskene er klar til at spise aftensmad på samme tid som os. Du kan fodre dem med brød og chips.

Når klokken nærmer sig 21.00, begynder solen at nærme sig havet.  
Husk så kameraet. Mange gæster sender billeder hjem af den utrolig smukke solnedgang.