Alanya
Farverig basar, kilometervis af badestrande og fantastiske restauranter
  • Moderne ferieby
  • Ca. 300.000 indbyggere
  • Byens varetegn - Alanya borgen
  • Et væld af butikker - tøj og sko er i overtal
Alanya
Farverig basar, kilometervis af badestrande og fantastiske restauranter
  • Moderne ferieby
  • Ca. 300.000 indbyggere
  • Byens varetegn - Alanya borgen
  • Et væld af butikker - tøj og sko er i overtal

Det Tyrkiske Køkken

Det tyrkiske køkken siges at være det 3. bedste køkken i verden, kun overgået af det franske og kinesiske. Det tyrkiske køkken er specielt kendt for deres forretter, meze, som er et sortiment af små madretter serveret i små skåle og at maden er varieret krydret.

Herunder har vi beskrevet en lille del af de mest kendte retter.

Börek:

Friturestegt butterdej med fetaost og spinat. Disse kaldes også for cigarruller.

Dessert:

Der spises ofte frugt til dessert. De desserter som findes er tit meget søde og gennemvædede med sirup.

Dolma:

Vinblade, auberginer, grøntsager eller kartofler fyldt med
bl.a. bulgur, kød, tomater og krydderier.

Ezme:

Det er en stærk blanding af blendet chili, tomat og purløg med en karakteristisk rød farve.

 

Haydari:

Det er lidt som den græske tzatziki, men er med
purløg og mint og uden agurk.

Kebab:

Kebab spises der rigtig meget af i Tyrkiet og det tilberedes på mere end 15 forskellige måder. De mest almindelige er döner, adana, shish og iskender. Kebab bliver ofte krydret godt.

Köfte:

Tyrkiske frikadeller lavet på en blanding af okse- og lammekød blandet med løg, persille og krydderier.

Kylling Kievski:

Fint kyllingebryst rullet omkring ost og paneret således, at der flyder ud med smeltet ost i det man stikker hul på kyllingen.

 

Lavas brød:

Stort luftigt brød som kommer direkte fra stenovnen og som spises sammen med forretterne bl.aEzme og Haydari.

Osmannisk pande:

Serveres oftest i et lerfad. Retten består af mange grøntsager, krydderier og oksekød eller kylling. Dertil en lækker sovs og nogle gange gratineret med ost.

Pide:

En klassisk ret fra det tyrkiske køkken. Det anses for at være det tyrkiske svar på pizza. Piden serveres med et tilhørende fad m. lette salater samt citron.