Alanya

Farverig basar, kilometervis af badestrande og fantastiske restauranter

Info om Alanya

Alanya har idag ca. 300.000 indbyggere. Dejlige sandstrande, eksotisk byliv, farverige basar, et væld af butikker, fantastiske restauranter og en gæstfrihed i særklasse. Alanya byder på oplevelser for hele familien. Højt hævet over resten af byen findes Alanyas kendetegn, den gamle borg. På vej op til borgen af den snoede og til tider meget stejle vej, finder du små cafeer, boder og hyggelige restauranter.

Læs mere

Dim Cave (ca. 20 min.)

Ikke langt fra Alanya ligger den smukkedrypstenshule Dim Cave.

Hulen blev i sin tid fundet af en landmand. Hulen er 360 meter lang og åben for offentligheden, hvor det er muligt at gå rundt på egen hånd. I starten af hulen går man igennem en mindre indgang og videre ned ad nogle trapper. Herefter bliver man mødt af et fantastisk syn, som næsten får tiden til at stå stille. Det er klart en oplevelse værd og entréprisen er lav.

Water Planet (ca. 30 min)

Water Planet er et kæmpe vandland.

I vandlandet finder du alt fra vilde rutsjebaner til hyggelige vand-legepladser. Water Planet har i alt 24 fantastiske rutsjebaner så der er noget for enhver smag.Du træder ind i vandlandet og bliver budt velkommen af festlig musik fra højtalere, som er placeret rundt omkring, i hele det smukke vandland. Rundt om alle de mange blå pools og vilde rutsjebaner er der placeret solvogne, så der er masser af mulighed for at arbejde på sin kulør eller snuppe en lur i skyggen. Hvis man skulle gå hen og blive sulten, i løbet af dagen, findes der masser af restauranter i parken.

Incekum (Ca. 25 km)

Stranden i Incekum er kendt i området for at være den mest børnevenlige strand.

Sandet er importeret fra Sahara og lagt ud, så vandet langsomt bliver dybt. Dette er et yndet udflugtsmål for tyrkiske familier på fridage og helligdage.

Kursunlu(ca. 1 time)

Ca en time fra Alanya ligger det hyggelige Kursunlu.

Kursunlu vandfaldet, eller KursunluSelale som det hedder på Tyrkisk, ligger i Kursunlu National Park i Antalya regionen. Den naturskønne park strækker sig over 33 hektar land, og består af et stort vandfald, og mindst et dusin mindre vandfald. Små gangstier og broer fører dig rundt i hele parken. Vandet er alle steder fyldt med små fisk, som er lette at se igennem det klare vand. Det er dog ikke tilladt at fiske der, så undgå at pakke fiskestangen. Parken er det perfekte sted at holde en hyggelig familie picnic, og ellers er der mulighed for at nyde en tyrkisk frokost ved parkens små restauranter. 

Side (ca. 1 time)

Byen har i mange år været en populær ferieby.

Side byder på gode strande, hyggelig bymidte og romersk historie. Side har sin helt egen antik del, hvor man kan se de gamle levn fra romertiden. Besøg det gamle teater, regering bygning og gamle butikker.

Antik teatret Aspendos (ca. 1,5 time)

Aspendos huser et ekstremt velholdt romersk- græsk teater, som har været brugt til gladiatorkampe, komedier og i nyere tid koncerter.

Byen gemmer også på et fantastisk levn fra en akvædukt, der blev brugt til at føre vangdet mellem byerne. Dette er to ting der bør opleves! Byen ligger 80 km vest for Alanya.

Belek (ca. 1,5 time)

Lidt udenfor Antalya ligger golfparadiset Belek.

Her findes 5 stjernede luksushoteller og rigtig mange gode golfbaner. Der findes mange forskellige baner, men de fleste er klassiske parkbaner i tætte pinjeplantager. Spørg din rejseleder hvis du er interesseret i at spille golf

Antalya (ca. 2 timer)

Regionshovedstaden og lufthavnsbyen Antalya er en millionby, som er et besøg værd.

Inde i byen kan der shoppes, slentres på den gamle havn og i den gamle bydel. I yderkanten af byen findes flere vandfald, en større zoologisk have og en miniature by. Byen er et godt eksempel på, hvordan en større tyrkisk by kan se ud.

Kemer (ca. 2,5 time)

Kemer har ikke været besøgt i så mange år som de andre byer i Antalyaregionen.

Byen har en hyggelig havn og bymidte og kører man lidt udenfor Kemer kan man bruge svævebanen, hvorfra man kan se helt til side. De antikke byer, Phaselis og Olympos ligger begge tæt ved Kemer.

Saklikent Kløften (ca. 3,5 time)

Kløften blev opdaget af nogle lokale indbyggere og er en af verdens dybeste.

Kløften er så dyb at sollyset ikke rammer vandet. Den er 18 km lang og er et fantastisk naturfænomen, som klart er køreturen og oplevelsen værd.