På vej mod en mere bæredygtig måde at rejse på

Rejser skaber oplevelser og værdi gennem mødet med nye kulturer og nye mennesker. Særligt flyrejser lader dig opleve mest muligt på kortest tid og derfor er det vigtigt, at vi arbejder hen imod en mere bæredygtig måde at rejse på.

Hos Primo Tours samarbejder vi med flyselskaber, som alle har målsætning om en bæredygtig fremtid, hvor der er fokus på mere energieffektive og brændstofsbesparende fly, som blandt andet hjælper med at reducere CO2 udledningen. Charterfly har generelt en højere belægning end rutefly, og er samtidigt direkte afgange uden stop undervejs, hvorfor miljøbelastningen på disse fly typisk er væsentlig lavere. Den langsigtede målsætning for flyselskaberne er at erstatte brændstoffet med mere miljøvenlige alternativer, så vi kan flyve længere, opleve mere og samtidig sikre, at vi ikke går på kompromis med vores klima. 

Bæredygtighedsmanifest om ansvarlig turisme

Primo Tours har medvirket til udarbejdelsen af et Bæredygtighedsmanifest i samarbejde med vores charterbrancheorganisation, RID - Rejsearrangører i Danmark, hvor vi opfordrer til skærpet opmærksomhed på bæredygtighed på rejsen. Primo Tours har fokus på ansvarlig turisme, og ser aktive indsatser som en fælles opgave og et fælles ansvar for både rejsearrangører, samarbejdspartnere og de rejsende selv. Vi opfordrer til vedvarende klimavenlige løsninger for charterrejser, og tager gerne vores ansvar på os for at skabe en positiv forskel, når danskere rejser på ferie i udlandet. Bæredygtighedsdiskussionen bør ikke handle om at rejse mindre, men derimod at rejse rigtigt. Læs mere om RID's bæredygtighedsmanifest her.

15 gode tips til, hvad du som ansvarlig rejsende kan gøre for at bidrage til bæredygtighed:

 1. Undgå madspild - tag kun det mad, du kan spise
 2. Sortér affald - spørg om der findes et recycling program på hotellet
 3. Pak let - jo mindre bagage, jo mindre vejer flyet, og jo mindre brændstof skal bruges
 4. Genbrug plastikvandflasker (genopfyld fra vanddunke) - ikke fra vandhanen
 5. Sluk lys, aircondition og TV, når du forlader værelset
 6. Reducér brugen af plastik (poser, krus, bestik mv.)
 7. Brug offentlig transport, lej en cykel eller gå
 8. Brug håndklæder i flere dage - hæng dem op efter brug
 9. Tag ikke sten, planter eller andre naturting med hjem fra ferien
 10. Spar på vandet - vand er en begrænset ressource mange steder i verden. Spar på det når du kan. Tag brusebad - ikke karbad
 11. Brug "Forstyr ikke" skiltet, hvis du vil spare på materialer og rengøringsmidler
 12. Hold respektfuld distance til vilde dyr - nyd dem i deres naturlige omgivelser
 13. Støt lokalsamfundet - køb lokalproducerede souvenirs
 14. Køb ikke souvenirs produceret af vilde dyr og truede dyrearter
 15. Vis respekt for lokale skikke og kultur