Kreta

Grækenlands største og mest populære ferieø

Info om Kreta

På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel på Kreta:

Villa Platanias
m/All Inclusive

Se hotellet her

REJSER TIL KRETA

Rejs til Grækenlands største og mest populære ferieø. Kreta er en af Grækenlands smukkeste øer og nok mest kendt for de mange smukke strande.

På Kreta får du det hele: små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og oveni Europas eneste naturlige palmestrand.

Men Kreta er meget mere end det.

Kreta er lig med enestående kulturarv, mageløs natur og vidunderlig gastronomi – og det ualmindeligt venlige kretensiske folk slår gæstfrit dørene op og lader gerne deres gæster få del i alt, hvad Kreta har at byde på.

En rejse til Kreta har altid været populært, og det er ikke kun for det fantastiske vejr, skønne strande og pragtfulde mad. På Kreta er der også mulighed for at opleve helt unikke seværdigheder som for eksempel Knossos og Den Venetianske Havn i Chania, ligesom man tydeligt fornemmer indflydelsen fra de mange besættelsesmagter, som har besiddet Kreta i de seneste 2.000 år.

Kreta er blandt de mest populære rejser hos Primo Tours, og her møder du første gang vores danske guideteam, som modtager Primo Tours' gæster i den simple og overskuelige lufthavn i Chania, kun ca. 30 minutters kørsel fra feriestederne langs kysten.

 

Primo Tours på Kreta

 Vores hoteller på ligger på vestsiden af den skønne ferieø, hvor der ikke er langt til havnebyen Chania.

Chania

Chania er hovedbyen i en af de 4 regioner på Kreta. Byen er delt op i to, en gammel og en ny bydel. Den gamle bydel er af mange kaldt for det græske Venedig. Her har den venetianske tidsperiode sat sit præg, og det er også her, at man finder alle de gode restauranter og caféer. Et godt tip er at gå på opdagelse i de små, snoede gader bag ved havnepromenaden, for at udforske det lokale køkken. Den nye bydel har både banker, kontorer og butikker. I sommerperioden er denne by besøgt af mange turister, men også i vinterhalvåret er der liv. I Chania findes en masse attraktioner, bl.a. museer og den tyrkiske moské, der i dag bruges til kunstudstilling.

Platanias

Platanias, som ligger ca. 12 km. vest for Chania, er et hyggeligt feriested, som er placeret langs med vandet og du er derfor altid tæt på  den nærmeste strand. Dette betyder selvfølgelig også, at byen byder på en masse vandsportsaktiviteter. Her finder du også supermarkeder, souvenirbutikker og hyggelige restauranter, langs den store hovedvej i Platanias.

Agia Marina

Den lille hyggelige ferieby, Agia Marina, er placeret imellem Platanias og Kato Stalos, kun 9 km fra Chania. Agia Marina er en stille og rolig by, med en hyggelig atmosfære og flere autentiske restauranter. Byen ligger lige ud til kysten og byder på nogle fine strande.

Kato Stalos

Den mindre ferieby, Kato Stalos, ligger blot 8 km fra Chania. Her finder du en rolig atmosfære samt hyggelige tavernaer og restauranter. Her kan du med ro nyde din ferie tæt på stranden og stilheden, omgivet af de gamle olivenlunde.

Agii Apostoli

4 km vest for Chania findes den skønne ferieby, Agii Apostoli. Særligt for Agii Apostoli er de hyggelige små tavernaer og nogle af de skønneste strande på Vestkreta. Strandene ligger i tre bugte som gør, at vandet oftest er helt roligt, selvom det blæser op og det resterende hav ellers er vildt. 

Maleme

Feriebyen Maleme ligger 16 km vest for Chania og byder på små hyggelige tavernaer og dejlige strande med fantastisk udsigt udover Middelhavet. Maleme byder også på mindesmærker fra 2. verdenskrig.

 

Strandene på Kreta 

Kreta er en ø fyldt med smukke strande, der er perfekte til solbadning, svømning og vandsport. Her er en guide til nogle af de bedste strande på øen: 
 
Elafonisi Beach 
Elafonisi Beach - Denne lille ø med hvide sandstrande og turkisblåt vand ligger på sydvestkysten af Kreta og er en af øens mest populære strande. Stranden er ideel til badeferier, med sine krystalklare vand og sine mange solsenge. Du kan også vandre gennem det smukke landskab, se de lokale plante- og dyreliv, eller prøve nogle af de vandsportaktiviteter, der er tilgængelige. 
 
Balos Beach 
Balos Beach - Denne smukke strand ligger på vestkysten af Kreta og er kendt for sin hvide sand, sine store klitter og sine krystalklare vand. Stranden er ideel til badeferier, med sine mange solsenge og parasoller, og du kan også prøve nogle af de vandsportaktiviteter, der er tilgængelige. Du kan også tage en båd til den lille ø Gramvousa, der ligger ved siden af Balos Beach, og opleve den smukke udsigt over området. 
 
Falassarna Beach 
Falassarna Beach - Denne smukke strand ligger på vestkysten af Kreta og er kendt for sin hvide sand, sine krystalklare vand og sine store klitter. Stranden er ideel til badeferier, med sine mange solsenge og parasoller 

 

Vejret på Kreta

Kreta byder på solrige sommerdage og meget få regnvejrsdage.

Maj
I maj minder temperaturerne meget om den danske sommer, med gennemsnitstemperatur omkring 23 grader i dagtimerne. Denne måned er derfor særligt oplagt til dig, der ønsker at gå på opdagelse og være aktiv på din ferie.

Juni-august
Rejser du i sommermånederne, fra juni til september, er du næsten altid sikret en varm badeferie. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 30 grader, og man kan forvente mange dage med temperaturer herover. Nætterne vil også oftest ligge på omkring de 20 grader.

September-oktober
Hvis du fortrækker lidt mildere temperaturer, kan vi anbefale dig at rejse i slutningen af september og starten af oktober. Her er temperaturen mellem 22-26 grader og havet er dejlig lunt fra sommerens varme timer.

 

Praktisk information om rejser til Kreta

 

Betaling

På Kreta anvendes euro og størstedelen af stederne er det muligt at betale med kort eller finde hæveautomater.
Du kan i de fleste butikker betale med VISA og Mastercard.

Billeje på Kreta

Billeje kan varmt anbefales på Kreta.
Bilen kan lejes til fordelagtige priser gennem Primo Tours.
Sikkerhedssele er påbudt og om dagen køres med slukket lys.
Parkér aldrig ved gul fortovskant og ved blå skal man regne med parkering mod gebyr.

Transport på Kreta

Der går masser af lokalbusser i området. De kører både til de nærliggende byer og længere ind i landet. Dine danske rejseledere vil altid være behjælpelig med at finde den aktuelle køreplan.

Ønsker du at få en taxa, er der flere store taxaholdepladser i feriebyerne. Derudover kan du altid bede receptionen på dit hotel om at bestille en taxa.
I Platanias kører der også et lille turisttog, som begiver sig ud på forskellige spændende ruter.

Drikkevand

Det anbefales at holde sig til drikkevand på flaske.
Almindeligt mineralvand kaldes ”nero” på græsk.

Drikkepenge

Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen, men det er alligevel normalt at lægge ca. 10% oveni, hvis man synes godt om servicen.
Man giver typisk rengøringsdamer og buschauffører drikkepenge.

Dansk rejselederservice

Hos Primo Tours på Kreta møder du vores hold af danske rejseledere. De er der for at sørge for, at du får en fantastisk og uforglemmelig ferie. Vores rejseledere kigger dagligt forbi, og i infomappen på hotellet kan du se deres præcise træffetider. På træffetiderne kan du komme, hvis du vil tilmelde dig en af vores udflugter, hvis du skulle have nogle spørgsmål til noget eller hvis du skulle få lyst til at komme og få en lille hyggesnak med din rejseleder. 

Elektricitet

230V - som i Danmark.

Flytid

3-4 timer alt efter rute og vejrforhold.

Læge

Skulle der være brug for en læge, samarbejder Primo Tours med en. Du kan selv kontakte lægen, eller spørge en af dine rejseledere, der så vil hjælpe dig i kontakt med lægen.

Sprog

På Kreta tales der græsk.
De fleste taler fint engelsk og den ældre befolkning taler rigtig godt tysk.

Taxi på Kreta

Taxierne køre ofte efter taxameter, men det er en god idé at aftale en fast pris.
Alle taxier er hvide og blå.
Det er en god idé at bede receptionen ringe efter en taxi.

Tidsforskel

På Kreta er der en tidsforskel på en time.
Kl. 12.00 i Danmark er klokken 13.00 på Kreta.

Åbningstider

Normalt er butikkerne åbnet fra kl. 9.00 – 14.00 og fra kl. 18.00 – 21.00.
På søndage er det meste lukket.
Åbningstiderne kan variere i de forskellige ferieområder.