Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Fakta

  • 14 km vest for Chania
  • Souvenirbutikker og supermarkeder
  • Barer, taverner og restauranter
  • Lækker strand
  • Busforbindelser til Chania

Charmerende feriested

Platanias er den mest populære ferieby på det vestlige Kreta. En god blanding af turisthoteller, og et stort antal lokalboende, som præger gadebilledet. Masser af græsk charme. Her findes mange taverner, souvenirbutikker, barer og fine supermarkeder.

Læs mere

FAKTA

Fakta

  • 14 km vest for Chania
  • Souvenirbutikker og supermarkeder
  • Barer, taverner og restauranter
  • Lækker strand
  • Busforbindelser til Chania
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 21o Tjek vejret

Platanias

Platanias er den mest populære ferieby på det vestlige Kreta. Byen ligger 14 km. vest for Chania og er et charmerende feriested med en god blanding af turisthoteller og stort antal lokalboende, som præger gadebilledet.

Plantanias har, på trods af turismens indtog, beholdt den græske charme, og livet går sin stille gang, som den har gjort i årtier.

Naturen i området er utrolig smuk og består af olivenlunde, citrusplantager og vinmarker. Her findes mange taverner, souvenirbutikker, barer og fine supermarkeder.

Stranden i Plantanias er indbydende og familievenlig. Der er fint, lækkert sand og masser af vandsportsaktiviteter. På stranden findes der populære strandbarer, som spiller musik, har bløde sofaarrangementer og skyggefulde parasoller. Livet på stranden er afslappet og gæsterne hygger sig i Platanias. Der er gode busforbindelser fra byen mod Chania og busserne kører relativt ofte.

Chania er den næststørste by på Kreta med ca. 70.000 indbyggere. Den største by og hovedstad på Kreta er Heraklion, som er beliggende midt på øen i den nordlige ende. Chania var Kretas hovedstad fra 1898 til 1971. I antikken var byen en vigtig havneby i Middelhavet med blandt andet forbindelse til Nordafrika. Tyrkerne har haft herredømmet på Kreta i mere end 250 år – og derfor er forholdet til Tyrkiet ikke specielt hjerteligt.

Chania´s pragtfulde venetianske havn er i dag et af de lokale og ikke mindst turisternes foretrukne samlingspunkter. Her samles man om aftenen på de mange hyggelige taverner og havnecafeer. Det græske køkken er en stor oplevelse. Man bør smage nationalretten ”Meze”, som er et spændende udvalg af lokale forretter, som serveres på små tallerkner – hertil nydes en kold flaske Retsina Vin.

Skal man have friske grønsager eller kød/fisk eller skaldyr bør man besøge den lokale markedshal. Man kan mærke den skønne stemning, når de lokale handler med hinanden. Bag hallen mod havnen ligger små brostensbelagte og hyggelige gader, hvor der er rig mulighed for at shoppe. Butikkerne ligger side om side og der er et stort udbud af alt, hvad hjertet begærer - oven i købet til fornuftige priser.

Chania har flere spændende museer og en del gallerier med udstillinger af lokale kunstnere. Ja, byen har faktisk alt, hvad man kan ønsker sig af forretninger, banker, internetcafeer og barer. De fleste forretninger har sent åbent.

Efter solnedgang forandres Chania til en livlig by, hvor grækere og turister nyder livet side om side på klubber, cafeer og diskoteker. Skal der festes natten igennem anbefales det at besøge en af de populære natklubber efter midnat.