Mallorca

Charmerende og klassiske feriebyer med fantastiske sandstrande og badevand.

Cala d'Or er østkystens ferieperle og ubetinget den mest populære ferieby i området
  • Familievenlig med et hav af forlystelser til hele familien
  • 5 børnevenlige strande og skøn atmosfære med lystbådehavn
  • Fint udvalg af butikker og gode restauranter

Info om Mallorca - Cala d'Or

Den charmerende ferieby Cala d'Or, beliggende på Mallorcas østkyst er en ægte ferieoase. Trods den voksende turisme på Mallorca, har Cala d’Or evnet at udvikle sig med stor respekt for byens autenticitet og består derfor udelukkende af lavere, hvidkalkede huse og hoteller. Grønne pinjetræer pryder de kubistiske, hvide huse og giver byen et frodigt udtryk.

Læs mere
PDF bog med nyttig info når din
Rigtigt gode ferie går til Mallorca

Rejser til Mallorca - Cala d'Or

Cala d'Or er østkystens ferieperle og ubetinget den mest populære ferieby i området.

Den charmerende ferieby Cala d'Or, beliggende på Mallorcas østkyst er en ægte ferieoase. Trods den voksende turisme på Mallorca, har Cala d’Or evnet at udvikle sig med stor respekt for byens autenticitet og består derfor udelukkende af lavere, hvidkalkede huse og hoteller. Grønne pinjetræer pryder de kubistiske, hvide huse og giver byen et frodigt udtryk.

Byens centrum summer af liv og en liflig duft af  fra de mange cafeer og restauranter, hvor turister og lokale nyder en velfortjent pause. Nyd en kulinarisk oplevelse i Cala d'Ors charmerende gader med alt fra autentiske tapasbarer til hyggelige fortovscafeer og luksuriøse restauranter. Her er noget for enhver smag, hvad end du vil forkæle dine smagsløg med lokale delikatesser eller internationale retter eller blot nyde et glas kølig sangria og fortabe dig i øjeblikket. 

De små gader i centrum er bilfri, og her kan du gå på jagt i de omkringliggende små butikker efter alt fra souvenirs til mærkevarer. Bevæger du dig ned til marinaen, som ligger på begge sider af en smal indsejling, finder du flere eksklusive butikker og restauranter omgivet af hvide luksusyachter, der vipper side om side og kæmper om turisternes opmærksomhed.

Et lille turisttog fører byens gæster gennem de centrale områder og charmerende kvarterer i et et roligt tempo, så der er tid til at suge atmosfære til sig. For de mindste gæster tilbyder byen flere legepladser og aktivitetsområder. 

Fem hyggelige bugter

Små bugter med det fineste sandstrand og skønneste badevand bryder områdets ellers lidt rå klippekyst. I Cala d'Or finder du i alt fem hyggelige små bugter, som er idyllisk indrammet af klipper, træer og krystalklart vand. De børnevenlige sandstrande, hvor vandet som regel er blikstille, indbyder til en frisk dukkert, en snorkeltur eller måske en tur på vandcykel eller padelboard. Cala betyder bugt, og ud over Cala d’Or tæller bugterne Cala Gran, Cala Esmaralda, Cala Ferrera og Cala Serena til området. Er du mere til de store og brede sandstrande, er der kun en god halv times kørsel til den kendte strand Es Trenc, som er én af Mallorcas mest populære strande.

I det hele taget er det anbefalelsesværdigt at udforske Cala d’Or fra vandsiden. Her kan du nyde scenariet af de rå klipper, der står i skarp kontrast til det turkisblå hav og de hvidkalkede villaer, der ligger som perler langs kysten. Du kan tage de lokale både fra bugt til bugt eller hoppe ombord på en udflugtsbåd, der tager dig med længere til søs med mulighed for badestop undervejs. 

Strande for enhver smag på Mallorca

Strandene på Mallorca fortjener generelt et kapitel for sig selv. Her findes et væld af fantastiske strande med hver deres kvaliteter. Mallorca har både de klassiske brede badestrande med glade turister, parasoller og liggestole i lange rækker. Men foretrækker du en strandtur med knap så mange mennesker, byder Mallorca også på masser af små uberørte strande med klart blåt vand og kridhvidt sand, gemt væk i små skjulte vige – og du skal ikke nødvendig langt væk fra de store turistområder for at finde dem. Det kan virkelig godt betale sig at gå på opdagelse, hvis du vil have en anderledes strandoplevelse. Et godt tip er at spørge de lokale, om de kender en god strand i nærheden.

Gode aktivitetsmuligheder og store naturoplevelser

For den aktive feriegæst findes der mange muligheder i og omkring Cala d’Or. Til vands tilbydes dykning og flere forskellige former for vandsport. Ønsker du at blive til lands, kan der lejes landevejscykler og mountainbikes af høj kvalitet, og området udfordrer cykelentusiaster på alle niveauer. Området byder ligeledes på interessante vandreruter, og er du til golf, ligger golfbanen i Vall d’Or blot ni kilometer uden for byen. 

Cala d’Or er på alle måder en billedskøn og hyggelig ferieby med en rolig atmosfære. Byen tiltrækker par og familier, som ønsker de optimale rammer for ferien med attraktive hoteller, smuk natur og skønne bademuligheder.

Oplevelserne venter - og der er mange af dem!

Mallorca har måske det største stampublikum i Europa. Grundene hertil er mange, men én af dem er helt sikkert den smukke natur, de fine sandstrande og de charmerende, gamle landsbyer. Når du hører nogen sige, at Mallorca har alt, så passer det! Rundt i landskabet mødes du af oliven-, pinje- og ikke mindst mandeltræer, som står i blomst i forårsmånederne. Det er absolut anbefalelsesværdigt at leje en bil og udforske de lokale bjerglandsbyer, nyde kyststrækningen eller måske tage på shopping i øens hovedstad Palma. 

Det østlige Mallorca er blandt andet kendt for sine imponerende drypstenshuler, som for mange er et must at opleve på ferien. Faktisk finders der flere hundrede drypstenshuler på øen, men langt de fleste er små og utilgængelige for turister. De største grotter ligger omkring Porto Cristo er hører ubetinget til Mallorcas største turistattraktioner. Her mødes du af et fascinerende, underjordisk mesterværk af oplyste drypstensformatationer og søjler. Flere af grotterne har underjordiske søer, og i Dragegrotterne finder du Europas største underjordiske sø. 

Kultur med kirker, katedraler og klostre

Mallorca har igennem historien været koloniseret af mange forskellige folkeslag, herunder både romere, arabere og tempelriddere og så selvfølgelig det spanske folk. Denne enestående historie gør øen til en farverig kulturel oplevelse med gode muligheder for at mærke historiens dramatiske vingesus, blandt andet i de mange historiske bygningsværker.

Spredt udover hele Mallorca ligger klostre, kirker og katedraler, som hver især fortæller deres egen unikke historie. Den mest kendte af dem alle er uden tvivl den store katedral, Le Seu, som ligger i Palma og har et areal på 6.600 m2. Katedralen er gotisk og har en særdeles fascinerende historie. Kirken blev bygget fordi kong Jaume I. af Aragonien og Catalonien under en invasion af Mallorca kom ud for et voldsomt uvejr. Her lovede den unge konge på blot 20 år at opføre en smuk katedral på øen til ære for jomfru Maria, såfremt hun ville hjælpe dem igennem stormen. Kongen overlevede stormen, erobrede Mallorca og påbegyndte byggeriet, som dog først blev færdiggjort 350 år senere. 

Borge og paladser

Overfor det tidligere omtalte Le Seu ligger Almundaina paladset, som oprindelig er en arabisk borg fra 1115. Bygningen er stadig præget af de smukke hvælvinger og imponerende lofter.  Da borgen blev erobret af kong Jaume I placerede han en statue af ærkeenglen Gabriel på toppen af tårnene, for at understrege, at den nu var kristen. Borgen er faktisk bygget ovenpå et romersk kastel og har således en helt speciel historisk og religiøs betydning. I dag et det den spanske kongefamilies officielle residens på øen. Til dagligt holder militæret også til i bygningerne.

Bellver Borgen, som ligger hævet 112 meter over byen Palma, er bestemt også et besøg værd. Borgen er helt speciel, da den er bygget i cirkler og runde former.  Denne borg er opført under kong Jaume II og oprindeligt tiltænkt som en strategisk brik i forsvaret mod nye invasioner. Borgen var 40 år undervejs og kongen nåede kun kort at opleve borgen inden sin død. Borgen har op igennem historien været brugt som fængsel.  I dag kan du opleve den smukkeste udsigt udover byen Palma og et arkæologisk museum, som udstiller fund fra det Mallorcas historie.  

Verdensarv

Hele bjergkæden Tramuntana på Mallorcas vestkyst er opført på UNESCO's verdensarvsliste og kan derfor med rette kaldes et open air museum. Anbefales kan også den nostalgiske tur gennem den smukke natur på Mallorca med det gamle veterantog Ferrocarril de Sóller. Toget kører fra Palma til Sóller gennem tunneller, appelsinplantager, over gamle broer og gennem smukke dale.

Miljøskat, ECOTAX

De Baleariske Øer, herunder Mallorca, indfører en ny miljøskat, ECOTAX, gældende fra 1. juli 2016. 
Skatten bliver opkrævet for alle overnatninger på hotel og hotellejlighed, uanset hvornår en rejse er købt. Skatten skal kompensere for det CO2-udslip, som turismen til øerne medfører, og indtægterne fra ECOTAX vil medgå til finansiering af en række miljøinitiativer på øerne.
Skatten skal lovpligtigt betales af alle gæster fra 16 år og opefter direkte på det hotel eller hotellejlighed, hvor man er indkvarteret. Beløbet ligger på mellem € 1 - 2 pr. person pr. dag alt afhængigt af hotellets kategorisering (antal stjerner), og der lægges 10% moms oven i dagstaksten.

Røgfrit

Mallorca er blevet røgfrit, hvorfor rygning på hotel og offentlige områder ikke er tilladt.