Porto Santo

Golf, padel, vandreture, sandstrand, naturoplevelser - Porto Santo har det hele!

 

Info om Porto Santo

Porto Santo er beliggende ca. 43 km. nordøst for Madeira i det smukke Atlanterhav. Porto Santo er mindre ø med uspoleret natur, en venlig lokalbefolkning, imponerende bjerglandskaber og ikke mindst en fantastisk 9 km. lang sandstrand. Porto Santo byder på indbydende klima året rundt.

Læs mere

Rejser til Porto Santo

Vi flyver fra Billund Lufthavn hver mandag
fra d. 14. okt. 2024 til d. 21. apr. 2025

PORTO SANTO

Porto Santo er beliggende ca. 43 km. nordøst for Madeira i det smukke og rene Atlanterhav. Porto Santo er mindre ø, med en uspoleret natur, golde bjerge, smukke gyldne og langstrakte sandstrande og en venlig og imødekommende befolkning. 

Porto Santo byder på indbydende klima, specielt i vores mørke vintermåneder.

Du kan flyve direkte fra Billund til Porto Santo med Primo Tours!

Primo Tours er stolte over at være de første i Skandinavien, som tilbyder direkte flyvninger til denne uspolerede perle i det smukke Atlanterhav.

Porto Santo er ikke kendt af mange danskere som turistmål, men vi er overbevist om, at alle vil nyde denne helt særlige ø, der på samme tid byder på afslappet atmosfære og muligheder for privatliv i rolige og romantiske omgivelser. Øen byder på fine udflugts- og vandremuligheder, ligesom den også er et attraktivt udgangspunkt for fantastiske og helt specielle dykkeroplevelser.

Se TVMidtvests spændende udsendelse fra jomfruturen til Porto Santo i 2016

Øen Porto Santo

Porto Santo er en vulkansk ø, som er præget af to områder. Det nordøstlige område, som nærmest er ubeboet og præget af et bjergrigt område med afsatser og klipper af sten. Området består af to geomorfologiske strukturer, der omfatter 7 golde bjergtoppe. På den sydvestlige kystslette findes en ni kilometer lang uspoleret hvid sandstrand.

Den sydvestlige del af Porto Santo er relativt flad, dog med visse hældninger, der skråner ca. 150 meter ned til den sydlige kyst.

Lufthavnen er beliggende midt på øen og er bygget af FN og har derfor en ekstrem lang landingsbane, som kan tage alle typer fly.

Øen er total uspoleret og byder på spændende seværdigheder og dejlig lunt badevand. Her er aldrig koldt men heller aldrig for varmt! Det behagelige klima medvirker til, at man året rundt kan nyde godt af naturen, f.eks. på traveture og med snorklen i vandoverfladen.

I hovedbyen Vila Baleira bor ca. 5.000 indbyggere, og her finder man katedralen, en hyggelig mindre mole, forretninger, restauranter og barer. Vores hoteller er placeret langs vestkysten og mellem 2 og 4 km fra hovedbyen.

En populær souvenir fra Porto Santo er et udvalg af de mange elementer som er forarbejdet af kork – fx tasker, punge mm. Porto Santo er især kendt for det unikke og helbredende sand, som indgår i en bred vifte af behandlinger på øen. 

Ø-All Inclusive 

Når du rejser med Primo Tours til Porto Santo og bor på Hotel Vila Baleira er der en lang række gratis fordele, som du får fordel af på din ferie.

  Ø-All Inclusive består af:

  • Gratis golf
  • Gratis tennis
  • Gratis cykeleje
  • Gratis guidede vandreture

Gratis golf

Startider bestilles enten hjemmefra eller på stedet. Hvis du bor på Hotel Vila Baleira er der gratis transport til golfbanen. Bussen kører på faste tidspunkter, som varierer fra uge til uge og derfor først oplyses på rejsemålet. Passer busafgangen ikke optimalt med din starttid, koster en taxi fra hotellet til golfbanen ca. 15 Euro. 

Porto Santo har en fantastisk 18 hullers golfbane, plus en 9 hullers par 3 bane, som begge er designet af golflegenden Seve Balesteros. Banen er særdeles udfordrende og man skal passe på ikke at blive distraheret af de flotte udsigtspunkter. Porto Santos golfbane blev sammen med de to golfbaner på naboøen Madeira kåret som ”Verdens bedste spirende golfdestination 2019” ved det prestigefyldte gallashow ”World Golf Awards 2019” i Abu Dhabi.

Flere huller spilles langs Atlanterhavets kyst. Her kan du opleve den unikke kombination af havet på den ene side og de stejle skrænter på den anden. Fairways er en god blanding af brede motorveje, men også smalle landeveje. Banen er en meget underholdende golfoplevelse, hvor vejr- og vindforholdende stiller store krav.

Kombinationen af det naturlige landskab, de velplacerede bunkers og vandhazarder, er garanti for en helt unik golfoplevelse, også selv om man spiller banen flere gange på en uge.

Handicaprestriktioner på Porto Santo Golf - 18 huller golfbane er HCP 36 for mænd – HCP 36 for kvinder. Ingen restriktioner på par 3 bane. DGU kort er nødvendigt. Transport af egen golfbag t/r til Porto Santo udgør kr. 800,-. Der er også mulighed for at leje udstyr - se priserne her. Der er desuden mulighed for at købe frokost i klubhusets restaurant.

Se TVMidtvest udsendelsen "Golfmagasinet, Porto Santo" fra 2016

Se Golfmagasinets udsendelse fra januar 2020, hvor de besøger Porto Santo Golfe (spol frem til minuttal 12:00 til 14:40)

Gratis Tennis

Når man bor på Hotel Vila Baleira er det gratis at spille tennis på øen´s kommunale tennisanlæg som består af i alt 5 tennisbaner og to paddlebaner. Tider bestilles enten hjemmefra eller på stedet. Vi anbefaler, at man medbringer eget udstyr og bolde.

Gratis cykelleje

Når man bor på Hotel Vila Baleira er det gratis at låne turistcykel eller mountainbike op til 4 timer dagligt. Gratis cykelhjelme udleveres sammen med cykel. Der findes ikke børnesæder til cykler. Vores rejseledere udleverer forslag til cykelruter.

Gratis Vandreture – med dansk rejseleder

Der er planlagt forskellige gratis guidede vandreture i løbet af jeres ophold på Porto Santo. Vandreturene er med dansk rejseleder. Nærmere program udleveres på rejsemålet. Medbring vandrestøvler og tøj til alle vejrforhold.

 

Sportsgrupper

Porto Santo er oplagt til træningslejr for håndboldklubber, idrætsefterskoler eller svømmeklubber. Øen har en stor multihal, svømmehal, fitnesscenter, crossfit, tennisbaner, fodboldbaner, padelbaner og meget mere.

KLIK HER og se TVMV's udsendelse om Mors-Thy's håndhold-herrer på træningslejr

Hvor ligger Porto Santo?

Porto Santo – eller Porto Santo Island – er en ø i Portugal, som sammen med seks andre øer populært kaldes Madeira-øgruppen. Porto Santo er beliggende i den nordlige del af Atlanterhavet ca. 43 kilometer nordøst for hovedøen Madeira. Øen ligger vest for både Europa og Afrika, hvoraf Marokko er den mest tætliggende kyst på fastlandet.

Hvad kan man opleve på Porto Santo?

Der er flere unikke oplevelser på Porto Santo. Mange besøger øen for dens lange, smukke sandstrande, der strækker sig på op imod 9 km. Dertil findes masser af vandrestier, der fører igennem den smukke og frodige natur, som øen har at byde på. Den mest populære aktivitet på Porto Santo er dog golf, og øen har en 18-hullers golfbane.

Hvor stor er Porto Santo?

Porto Santo er ikke nogen stor ø, da den har et areal på ca. små 42 km², hvilket groft sagt svarer til danske Fanø. På trods af dette er øen den næststørste i Madeira ø-gruppen, kun overgået af hovedøen, Madeira. Dertil er Porto Santo den femtestørste beboede ø i Portugal og huser en befolkning på omkring 5.000 indbyggere.

Værd at vide om rejsen til Porto Santo

Apoteker:

Er alle mærket med et grønt eller rødt kors og kaldes på portugisisk ”farmacia”. Husk at være opmærksom på siestaen, der også omfatter apoteket.

Aviser:

I supermarkeder og mindre kiosker findes et lille udvalg af internationale aviser og ugeblade.

Betaling:

Det er altid en god ide, at medbringe lidt euro hjemmefra. Der er hæveautomat på Luamar, som ligger 200 meter fra Vila Baleira. Bor du på Porto Santo er der 400 meter til en hæveautomat.

Billeje:

Billeje kan varmt anbefales på Porto Santo og kan foretages til fordelagtige priser gennem Primo Tours. Sikkerhedssele er påbudt og om dagen køres med slukket lys. Parkér aldrig ved gul fortovskant, og ved blå skal man regne med parkering mod gebyr.

Busser:

Det findes kun få lokalbusser, som kører på få aftalte tidspunkter hver dag fra hotel Vila Baleira og ind til hovedbyen. De lokale benytter sig ikke af offentlig transport, da langt de fleste benytter eget køretøj. Man kan til gengæld, med fordel, leje en bil eller tage på en af Primo Tours´ udflugter, der vil bringe jer rundt på øen.

Drikkevand:

Det anbefales at holde sig til drikkevand på flaske.

Drikkepenge:

Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen, men det er alligevel normalt at lægge ca. 10% oveni, hvis man synes godt om servicen. Man giver typisk rengøringsdamer og buschauffører drikkepenge.

Elektricitet:

230V - som i Danmark. Det er en god idé at medbringe adapter, hvis du benytter apparater med jordstik.

Frisør:

Det er muligt at få en god, billig klipning på Porto Santo.

Kaffe:

Kaffen på Porto Santo er ofte espresso, som kan drikkes med eller uden mælk.

Politi:

For politi ringes 100
For ambulance ringes 166
For alarmcentral ringes 112
For brand ringes 199
Kontakt altid Primo Tours' rejseledere, hvis du har brug for hjælp

Posthus:

Frimærker: € 0,75
Posthusene har åbnet fra kl. 9.00 – 14.00 (dog minus lørdag og søndag). Post til Danmark tager ca. 3-7 dage

Sprog:

På Porto Santo tales der portugisisk. De fleste taler fint engelsk og den ældre befolkning taler rigtig godt tysk.

Taxi:

Taxierne køre ofte efter taxameter, men det er en god idé at aftale en fast pris.

Telefon:

Telefonbokse er billigste opkaldsform
Telefonkort kan købes i de fleste supermarkeder
Ved opkald til Danmark tastes 00 45 foran nummeret
Ved opkald fra Danmark til Portugal tastes 00 351 foran nummeret

Tidsforskel:

På Porto Santo er der en tidsforskel på én time i forhold til Danmark. Kl. 12.00 i Danmark er klokken således 11.00 på Porto Santo.

Valuta:

Møntenheden er euro (€ EUR) og én euro svarer til ca. 7,5 kr.

Veksling:

Der kan veksles penge i bankerne placeret i byen Villa Baleira, hvor der ligeledes forefindes hæveautomat.

Åbningstider:

Normalt er butikkerne åbnet fra kl. 10.00 – 13.00 og fra kl. 15.00 – 20.00
På søndage er de fleste butikker lukket. Åbningstiderne kan variere.
Supermarkedet har åbent fra kl. 08.00 - 22.00 alle dage.

Har du andre spørgsmål til din rejse, kan du finde mange af svarene på vores FAQ side. Gå til FAQ siden her