Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Med Caribien ombord

Sivota har fået en genopstandelse, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Øhavet omkring den nordgræske by leder tankerne mod langt mere eksotiske steder. 

Det er næsten ikke til at begribe, men Sivota havde for ikke så længe siden nogle ret hårde år, da den græske økonomi var hårdest ramt. Byen og området i det hele taget var en af grækernes favoritter, når det kom til feriemål, og det afspejlede sig også i prisniveauet. Sivota var den hotte destination, og derfor gjorde det ekstra ondt, da finanskrisen begyndte at rulle. 

Der skete simpelthen det, at grækerne tog mindre på ferie, og det ramte en by som Sivota hårdt. Højsæsonen gav tidligere indtjeningen til resten af året, fordi efterspørgslen var så høj, men da vi faldt over området, havde de virkeligt brug for flere gæster. På mange måder var det et ideelt sammenfald, fordi det passer vores gæster bedst at være der uden for den græske højsæson, hvor der kan være ret varmt, og på den måde kan vi tilpasse trafikken til Sivota. Derfor betyder samarbejdet meget for byen, og vi har heller ikke bare gået efter at presse prisen. Vi vil have et langvarigt samarbejde, og vi tror på, at gæsterne ville kunne mærke det, forklarer direktør Bjarke Hansen, der selv har været i Sivota en del gange. Der er nemlig noget helt magisk over det lille øhav ud for den nordgræske by. 

Kaptajn i egen båd 

Du får sådan en fornemmelse af Caribien, når du sejler ud i en lille båd mellem øerne, og grækerne kalder det såmænd også ”Det græske Caribien”. Du kan sagtens selv leje en båd og være kaptajn, og der er bare noget over at være på jagt efter en lille strand med det klareste vand, hvor du kan være helt ugeneret med familien. Øerne er ubeboede, så du kan sidde på stranden i skyggen fra pinjetræerne, mens du bare kigger ud over vandet. På de rigtige steder kan du nogle gange føle dig helt alene i verden, selvom du aldrig er ret langt fra byen, som er designet til at komme ned i tempo i, forklarer Bjarke Hansen om selve Sivota

Den har en størrelse, så du godt kan kigge lidt på butikker, og der er ganske pænt med gode restauranter, men den er samtidig heller ikke for stor. Der er nogle hundrede meter rundt langs havnekajen, hvor du sidder på de små spisesteder og hører vandet klukke, men de små fiskerbåde ligger og vugger i blide bølger. Den kalder på afslapning, og det er sådan et sted, du lander i det rigtige gear til ferie. En eksotisk oplevelse lige her på vores eget kontinent, og det er det, som vi nogle gange falder over, når vi selv tager ud for at finde det næste gode rejsemål.