Alanya

Farverig basar, kilometervis af badestrande og fantastiske restauranter

I Tyrkiet får du rigtig meget ferie for pengene med skønne hoteller og lange sandstrande.
  • Moderne ferieby med ca. 300.000 indbyggere
  • Byens varetegn er Alanya borgen
  • Et væld af butikker - tøj og sko er i overtal
Luk Vindue
Billede 1 af 17

Info om Alanya

Alanya har idag ca. 300.000 indbyggere. Dejlige sandstrande, eksotisk byliv, farverige basar, et væld af butikker, fantastiske restauranter og en gæstfrihed i særklasse. Alanya byder på oplevelser for hele familien. Højt hævet over resten af byen findes Alanyas kendetegn, den gamle borg. På vej op til borgen af den snoede og til tider meget stejle vej, finder du små cafeer, boder og hyggelige restauranter.

Læs mere
Gæsternes vurdering 4.4 ud af 5
  • Indkvartering
  • Rejseledere
  • Serviceoplevelse
  • Totaloplevelse
Se rejsetips
PDF bog med nyttig info når din
Rigtigt gode ferie går til Alanya

Det Tyrkiske Køkken

Det tyrkiske køkken siges at være det 3. bedste køkken i verden, kun overgået af det franske og kinesiske. Det tyrkiske køkken er specielt kendt for deres forretter, meze, som er et sortiment af små madretter serveret i små skåle og at maden er varieret krydret.

Herunder har vi beskrevet en lille del af de mest kendte retter.

Börek:

Friturestegt butterdej med fetaost og spinat. Disse kaldes også for cigarruller.

Dessert:

Der spises ofte frugt til dessert. De desserter som findes er tit meget søde og gennemvædede med sirup.

Dolma:

Vinblade, auberginer, grøntsager eller kartofler fyldt med
bl.a. bulgur, kød, tomater og krydderier.

Ezme:

Det er en stærk blanding af blendet chili, tomat og purløg med en karakteristisk rød farve.

 

Haydari:

Det er lidt som den græske tzatziki, men er med
purløg og mint og uden agurk.

Kebab:

Kebab spises der rigtig meget af i Tyrkiet og det tilberedes på mere end 15 forskellige måder. De mest almindelige er döner, adana, shish og iskender. Kebab bliver ofte krydret godt.

Köfte:

Tyrkiske frikadeller lavet på en blanding af okse- og lammekød blandet med løg, persille og krydderier.

Kylling Kievski:

Fint kyllingebryst rullet omkring ost og paneret således, at der flyder ud med smeltet ost i det man stikker hul på kyllingen.

 

Lavas brød:

Stort luftigt brød som kommer direkte fra stenovnen og som spises sammen med forretterne bl.aEzme og Haydari.

Osmannisk pande:

Serveres oftest i et lerfad. Retten består af mange grøntsager, krydderier og oksekød eller kylling. Dertil en lækker sovs og nogle gange gratineret med ost.

Pide:

En klassisk ret fra det tyrkiske køkken. Det anses for at være det tyrkiske svar på pizza. Piden serveres med et tilhørende fad m. lette salater samt citron.

Leder du efter
en rigtig go' ferie?
Lad os hjælpe dig med at finde drømmerejsen, der passer til netop dine ønsker og behov
Ved tilmelding af nyhedsbrevet
deltager du samtidig i
konkurrencen om
et rejsegavekort
på kr. 5.000,-!