Vi flyver til Mallorca fra den 22. maj 2021

Vi opdaterer løbende denne side med ny information om din rejse.

Opdateret d. 10-05-2021 kl. 10.12 - Vi anbefaler, at du læser denne sides information godt igennem igen inden din afrejse. 

 

Som ansvarligt rejsebureau flyver vi naturligvis først, når Udenrigsministeriets Rejsevejledninger kategoriserer rejsemålet som gult og ikke længere fraråder ikke-nødvendige rejser (herunder ferie). Holder Mallorca sine lave smittetal, forventer vi, at Udenrigsministeriets Rejsevejledning efter den 14. maj vil kategorisere Mallorca som gul. Derfor forventer vi også at sende et fly i luften til Mallorca hver lørdag fra og med lørdag den 22. maj 2021.

Vi har her på siden forsøgt at samle svar på de mest gængse spørgsmål vedrørende din rejse til Mallorca.

VIGTIGT AT BEMÆRKE

  • Der vil være krav om fremvisning af negativ PCR test (max 72 timer) for at rejse til Mallorca (også for vaccinerede)
  • Der SKAL medbringes en QR kode til de spanske myndigheder (denne udfyldes online inden afrejsen)
  • Der vil være krav om fremvisning af vaccinepas negativ coronastest inden hjemrejsen (max 48 timer, egenbetaling)

Læs mere nedenfor, hvor vi har udspecificeret de enkelte punkter.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@primotours.dk eller tlf. 8818 4618, såfremt du ikke kan finde svar på dine spørgsmål herunder.
 

INDEN AFREJSEN, KRAV & RESTRIKTIONER

Fra 14. maj hedder incidensgrænsen i rejsevejledningerne 50/60. Det betyder, at et land bliver gult, når smittetallet ligger under 50. Stiger det til 60, vil rejsemålet igen blive orange. Bliver rejsemålet gult efter den 14. maj, kan du rejse dertil på ferie - dog skal du være opmærksom på de krav, der er til både ud- og hjemrejse fra hhv. rejsemålets myndigheder og de danske myndigheder.

 

Tryghedspakke ved bestilling af rejse

Du kan med ro i maven bestille din næste ferie hos med os. Som ansvarligt rejsebureau følger vi altid Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Skulle de fraråde alle unødige rejser til dit rejsemål (orange eller rød status) på dit afrejsetidspunkt, rejser vi naturligvis ikke, og vi vil refundere dit indbetalte beløb indenfor 7 dage eller hjælpe med at finde en alternativ ferie.

Med vores gratis tryghedspakke får du:

 

  • Fuld refusion indenfor 7 dage, såfremt Udenrigsministeriet fraråder rejsen (Gælder også selvom rejsemålet på bestillingstidspunktet er "orange" eller "rød")
  • Tryghed med en pakkerejse - når du køber en pakkerejse bestående af fly og hotel gennem os, er du altid sikret via pakkerejseloven og rejsegarantifonden
  • Danske rejseledere på alle charterrejsemål og dansktalende døgnservice

 

Du kan læse mere om vores gæsters oplevelser med tilbagebetalinger i forbindelse med annullerede rejser pga. covid-19 her: https://dk.trustpilot.com/review/www.primotours.dk

Rejseforsikring

Det gule sygesikringskort dækker IKKE i udlandet. Rejs derfor ALDRIG uden en rejseforsikring.

 

Det blå EU-sygesikringskort sidestiller dig med borgerne i det pågældende land, og der kan visse steder være en egenbetaling. Det blå EU-sygesikringskort dækker f.eks. ikke hjemtransport, så vi anbefaler ALTID at tegne en rejseforsikring. For mere info se: www.huskdetblaa.dk

 

Det er dit eget ansvar at sørge for tilstrækkelig dækning på rejsen, og du er måske allerede helt eller delvist dækket via din husstandsforsikring. Vi anbefaler, at du forhører dig hos dit forsikringsselskab, hvorvidt du er dækket tilstrækkeligt.

 

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring, hvor der kan tegnes en årsrejseforsikring for enkeltpersoner eller for hele husstanden (alle på samme adresse). Læs mere om årsrejseforsikring via Gouda Rejseforsikring hér

 

Med en rejseforsikring gennem Gouda, er du dækket ind, hvis du skulle ende i den uheldige situation at blive syg eller blive sat i karantæne på ferien. Læs mere om Goudas dækning i forbindelse med covid-19 her: Læs mere om hvordan Goudas rejseforsikring dækker her.

 

Hvis du har tegnet en Gouda Rejseforsikring hos os, vil dit bookingnummer fungere som dit policenummer. Se betingelser her. Ønsker du et forsikringskort kan dette udfyldes og udskrives på Gouda's hjemmeside: www.gouda.dk/kort.

 

Har du tidligere tilkøbt rejseforsikring gennem os, er de samme vilkår gældende.

Afbestillingsforsikring

En afbestillingsforsikring dækker f.eks. ved akut opstået sygdom (herunder covid-19) inden afrejsen. Afbestillingssikringen skal være tegnet og betalt sammen med depositum og kan ikke opsiges efterfølgende.

 

Tegner du en afbestillingsforsikring gennem Primo Tours på alle rejsende på samme rejsebevis, krydsdækker I hinanden. Er der én fra rejsebeviset, som ikke må rejse pga. sygdom og kan fremlægge lægeerklæring herpå, har de øvrige deltagere på rejsebeviset mulighed for at annullere og få pengene retur – en stor fordel og en god sikkerhed, hvis I er flere generationer eller en gruppe, der holder ferie sammen.

 

Læs mere om betingelserne for afbestillingsforsikring under vores rejsebetingelser pkt. 4 styk C. Læs om betingelserne for afbestillingssikring under Primo Tours rejsebetingelser pkt. 4 styk C.

Hvis Udenrigsministeriet fraråder udrejse til Mallorca

Fraråder Udenrigsministeriets alle ikke-nødige rejser til dit rejsemål (orange eller rød status) på afrejsetidspunktet for din ferie, vil du automatisk høre fra os. Såfremt dette skulle ske, rejser vi naturligvis ikke, og vi vil refundere dit indbetalte beløb indenfor 7 dage eller hjælpe dig med at ombooke rejsen, hvis dette ønskes.

Udenrigsministeriets rejsevejledning er pt. gældende for 7 dage ad gangen, og bliver revurderet hver fredag.

Læs mere om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger

Krav om negativ PCR-test INDEN afrejse

For at rejse til Mallorca stiller de spanske myndigheder krav om, at du SKAL fremvise en negativ PCR-test (max 72 timer gammel). Dette gælder for alle rejsende fra og med 6 år. Der skal også fremvises en negativ PCR-test, selvom du er vaccineret.

Vi gør opmærksom på, at du som gæst selv er ansvarlig for at få foretaget en PCR-test rettidigt. Et forsinket svar vil ikke blive betragtet som gyldig annulleringsgrund.

Online registrering / QR-kode påkrævet for at rejse til Mallorca

Når du rejser til Mallorca, er der krav om, at du kan fremvise en QR-kode ved afrejsen. QR-koden bruges til eventuel smitteopsporing, og udstedes automatisk til dig, når du har udfyldt en simpel online formular på:

https://www.spth.gob.es/

En dansk manual er under udarbejdelse og vil blive uploadet her på siden. Gæster, der skal rejse til Mallorca, vil få en mail fra os inden afrejsen med link til formularen og manualen. Vi gør opmærksom på, at du som gæst selv er ansvarlig for at udfylde indrejseformularen og få foretaget en PCR-test rettidigt.

 

Vær ekstra opmærksom, når du udfylder flynummer og rejsedato, da QR-koden ellers kan betragtes som ugyldig og du risikerer afvisning i lufthavnen.

UNDER REJSEN - bla. krav om test inden hjemrejse

Retningslinjerne på de forskellige rejsemål vurderes løbende og kan ændres med kort varsel. Denne side opdateres herefter, hvorfor vi anbefaler at læse sidens information igen inden afrejse, så du er helt opdateret.

OBS - du skal selv medbringe mundbind til rejsen

I lufthavnen

Vi anbefaler altid, at du møder op i lufthavnen senest 2 timer før afrejse og gerne tidligere, da indtjekning og sikkerhedskontrol kan tage længere tid grundet øgede Covid-19 foranstaltninger. Ligeledes bedes alle overholde de gældende retningslinjer omkring afstand og håndhygiejne i lufthavne.

Der er krav om at bære mundbind i alle internationale lufthavne samt ombord på flyet. Det er dit eget ansvar at medbringe mundbind.

Vi gør opmærksom på at temperaturmåling og stikprøver af covid-19 test kan forekomme i nogle lufthavne.

På flyet

Vi flyver med det danske flyselskab Airseven. Der er krav om mundbind i forbindelse med ombordstigning og udstigning og når du rejser dig fra din plads.

 

Når du sidder i flysædet er det frivilligt, hvorvidt du vil bære mundbind. Mundbind skal medbringes hjemmefra, og myndighederne anbefaler at skifte mundbind hver 3-4 time. Salg ombord på flyet vil muligvis være begrænset til færre serveringer for at mindske kabinepersonalets aktivitet gennem flyet.

 

Alle gældende sundheds- og hygiejneretningslinjer bliver overholdt ombord på flyet, hvor der er øget fokus på bl.a. rengøring og afspritning. Kabineluften ventileres ved hjælp af de såkaldte HEPA-filtre (High Effeciency Particulate Absorbing) som frasorterer partikler helt ned til 0,01 mikrometer. Coronavirus måler til sammenligning mellem 0,08 og 0,16 mikrometer. Luften i kabinen udskiftes fuldstændigt ca. hvert tredje minut. I praksis betyder det, at luftkvaliteten i flyet er nogenlunde af samme standard, som man finder i en steril operationsstue.

 

På transferbussen

Vi gør opmærksom på, at man på al bustransport på rejsemålet, f.eks. i forbindelse med transfer fra lufthavnen til hotellet og på udflugter, skal bære mundbind. Det er eget ansvar at medbringe mundbind til hele rejsen, og myndighederne anbefaler at skifte mundbind hver 3-4 time.

Alle vores busser overholder de gældende sundhedsmæssige retningslinjer, hvorfor der er øget fokus på rengøring mellem hver transport. I flere lande er der desuden retningslinjer for hvor meget af bussens kapacitet, der må være i brug, for at øge afstanden mellem rejsende.

 

På hotellet

Vi sørger altid for, at vores hoteller lever op til de gældende sundhedsmæssige krav og retningslinjer. Retningslinjerne vurderes løbende og kan ændres med kort varsel.

 

Der vil være øget fokus på rengøring og afspritning af både værelser og fællesområder, ligesom der er øget afstand mellem borde og solstole. Udendørs pools er som udgangspunkt åbne. På nogle hoteller kan der være indført restriktioner ift. badehætte og bad før man bader i poolen. Medbring gerne dit eget poolhåndklæde hjemmefra, da det nogle steder ikke vil være muligt at låne/leje på hotellet pga. restriktioner.

 

På nogle hoteller kan det forekomme at man skal bede om føntørrer, elkedel e.l. i receptionen. På nogle hoteller kan spaafdeling/indendørs poolområde af sundhedsmæssige grunde være lukket.

 

I forbindelse med check-in og check-ud på hotellet, anbefaler vi, at kun én person fra hver booking står for dette for ikke at danne unødig kø. Senere indtjekningstid på værelset ved ankomst kan forekomme, grundet ekstra rengøringsprocedurer og covid-19 foranstaltninger på hotellet. Ligeledes vil udtjekningstid på de fleste hoteller af samme årsag være kl. 11.

 

I restauranten kan udvidede eller faste spisetider forekomme, så alle gæster ikke befinder sig i restauranten på samme tid. Ligeledes er det sandsynligt, at personalet står for at øse op på tallerknen for at undgå gæsternes direkte kontakt med buffeten.

 

Animation/underholdning på hotellet kan være begrænset eller i nogle tilfælde af sundhedsmæssige grunde være lukket helt ned. Visse faciliteter på hotellet såsom fitnessrum, sauna, legeplads, minimarked eller lignende kan være begrænset/kræve tidsbestilling eller være helt lukket

 

Vores danske rejseledere kommer på dit hotel dagligt. De kan være behjælpelige med alt fra gode råd og lokale tips til bestilling af udflugter. Ønsker du at begrænse den fysiske kontakt, kan du kommunikere med vores rejseledere via servicetelefonen eller i vores gæsteAPP. Læs mere om vores App her: https://www.primotours.dk/om-os/primo-tours-app

 

Oplever du tegn på sygdom i løbet af din ferie, skal du ringe til vores rejseledere på det udleverede nummer til servicetelefonen. De vil herefter stå for det praktiske i forbindelse med en eventuel covid-19 test. Såfremt en gæst på dit hotel testes positiv for Covid-19 bliver hele hotellet som udgangspunkt ikke sat i karantæne. Den smittede vil blive flyttet til en anden indkvartering for at undgå smittespredning.

Udflugter, seværdigheder, byliv

Forsamlingsloftet i Spanien udgør på nuværende tidspunkt 6 personer. Der er krav om mundbind i det offentlige rum.

 

Restauranter og barer har åben for udeservering (max 4 personer ved bordet). Åbningstiden er frem til kl. 23.00.

 

Større butikker og shoppingcentre (over 700m2) er åbne til kl. 21 og kører med 75% kapacitet.

 

Vi gør opmærksom på, at der kan være Restauranter/cafeer/butikker der fortsat vælger at holde helt lukket.

 

Nogle seværdigheder kan af sundhedsmæssige grunde være lukkede eller køre på nedsat kapacitet. Der kan desuden være restriktioner i form af begrænset antal besøgende, afstandskrav og afspritning.

 

På stranden på Mallorca

Strandene er omfattet af sundhedsmæssige krav og retningslinjer, herunder bl.a. større afstand mellem solstole og nogle steder kan der være begrænsninger på antal besøgende.

 

Strandene holder åben fra kl. 7.00 - 21.00.

 

Der skal bæres mundbind, når du bevæger dig på stranden. Under badning og solbadning er mundbind ikke et krav.

Coronatest inden hjemrejsen

Ved hjemkomsten fra Mallorca stiller de danske myndigheder krav om, at du skal fremvise gyldigt vaccinepas (vil først være muligt at downloade 14 dage efter sidste stik) ELLER en negativ coronatest (max 48 timer gammel) (både kviktest og PCR kan bruges). Dette gælder for alle rejsende over 12 år.

 

Vores danske rejseledere vil organisere testmulighed på rejsemålet inden hjemrejsen for alle, der ikke har et vaccinepas. Vi gør dog opmærksom på, at du som gæst selv er ansvarlig for at få foretaget testen rettidigt - max 48 timer før ombordstigning. 

Testen er forbundet med en egenbetaling på ca. 30 euro, når den foretages på sygehuset og ca. 45 euro, hvis den kan foretages på hotellet. Hvorvidt sidstnævnte bliver muligt, kan vi ikke garantere på forhånd. Svaret foreligger typisk efter 1 time, og der kan forekomme karantæne fra testtidspunkt til svaret foreligger.

 

Hvis du får mistanke om covid-19 smitte under ferien

Får du symptomer eller en positiv corona test, skal du kontakte vores danske rejseledere samt den spanske corona-hotline på: 900 100 971.

Sørg for at holde dig på værelset og undgå kontakt med andre gæster.

 

RELEVANTE LINKS

Du kan holde dig opdateret om gældende retningslinjer på:

Udenrigsministeriets rejsevejledninger: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

Din sundhedsportal i forbindelse med covid-19: Sundhed.dk

Gode råd fra Sundhedsstyrelsen: https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar

Her udfylder du din online rejseregistrering og får din QR-kode: https://www.spth.gob.es/

 Myndighedernes samlede information om covid-19: https://covid19.ssi.dk